Žižkov – Vyšehrad 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Vlašim 2:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:0 (1:0)
FC Slavoj Vyšehrad
Neděle 06.10.2019, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Centr Miroslava Vernera našel ve středu hřiště jednoho z hostujících hráčů, který obratem míč prodloužil na přední tyč na volného Milana Nitrianského. Zkušený hostující obránce z nadějné pozice razantní hlavičkou těsně přestřelil domácí branku.
     
    90+4
    Michal Řezáč (Žižkov) byl v souboji s Denisem Laňkou příliš pozdě a vyšehradského záložníka sestřelil. Od rozhodčího za to uviděl už druhou žlutou kartu v dnešním utkání, což znamená, že dnešní zápas pro něj končí. Vyšehrad navíc bude mít k dispozici nadějnou standardní situaci.
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Filip Halgoš.
     
    89
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Miroslav Petrlák.
     
    87
    Michal Řezáč (Žižkov) dostal za nesportovní chování žlutou kartu.
     
    84
    Tak to byla šance! Centr z pravé strany propadl na zadní tyč až k Ondřeji Švejdíkovi, zkušený hostující obránce, který má za sebou mimo jiné i angažmá v žižkovské Viktorce, se tak rázem ocitl před poloprázdnou domácí brankou. Ze stoprocentní pozice ale nakonec dokázal vypálit míč pouze do tyče.
     
    80
    Miroslav Verner (Vyšehrad) si za svůj nevybíravý zákrok na polovině hřiště vysloužil žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Kozel, přichází Vojtěch Mareš.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází Jan Vejvar.
     
    76
    Žižkov dal gól! Ten ale neplatí Ladislav Martan po povedené kličce do strany našel na hranici šestnáctky úplně volného Josefa Bazala, ten parádní trefou k levé tyči donutil Martin Otáhala k robinzonádě. Vyšehradský gólman nakonec ale dokázal míč vyrazit pouze před sebe, kde do sítě doklepl balón jeden z žižkovských útočníků. Ten se ale v momentu první střely nacházel ofsajdu, což neuniklo pomeznímu rozhodčímu, který signalizoval ofsajd.
     
    71
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Luis Gil.
     
    63
    Parádní pas za obranu dostal Miroslav Verner. Hostující záložník se dokázal silově prosadit přes dvojici stoperů a z první těsně za hranicí šestnáctky vystřelil, jeho trefa nakonec letěla těsně nad břevnem žižkovské branky. Hráči Vyšehradu se sice ještě dožadovali rohu, hlavní rozhodčí ale jejich prosby nevyslyšel.
     
    59
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Elvis Mashike Sukisa.
     
    56
    Tak to byla obrovská šance! Centr od Michala Řezáče z pravé strany hřiště propadl až k Augustu Batiojovi, ekvádorský záložník z nadějné pozice z bezprostřední blízkosti nedokázal ani nadvakrát prostřelit hostující brankáře. Poprvé trefil obránce před sebou, podruhé míč zamířil pouze doprostřed branky, kde přesouvající Martin Otáhal stál.
     
    55
    Ladislav Martan (Žižkov) dostává po přerušení hry žlutou kartu za nevybíravý zákrok na polovině hřiště.
     
    49
    Centr z hloubi hřiště hostující branku neohrozil, jeden z domácích hráčů ale zůstal ležet na zemi a vypadá to, že potřebuje ošetřit.
     
    33
    Centr z levé strany propadl na hranici šestnáctky až k Danielu Kozlovi. Vyšehradský záložník z nadějné pozice poslal razantní střelu doprostřed branky, kde si s ním ale dobrým zákrokem poradil zatím bezchybně chytající Milan Švenger.
     
    30
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tak to byl parádní gól! Luboš Tusjak přízemním centrem z levé strany našel před hostující brankou v prostoru puntíku pro penaltu úplně volného JAROSLAVA DIVIŠE. Žižkovský záložník parádním zakončením k tyči nedal hostujícímu gólmanovi Martinu Otáhalovi šanci a skóroval.
     
    14
    Marek Opluštil (Žižkov) v hlavičkovém souboji tvrdě sestřelil Miroslava Vernera. Krom žluté karty pro žižkovského obránce bude Vyšehrad zahrávat i nadějnou standardní situaci.

    Libor Kokoška

    Branky: 30. Jaroslav Diviš

    Karty:   14. Opluštil (ZIZ), 55. Martan (ZIZ), 87. Řezáč (ZIZ) – 80. Verner (VYS)   90+4. Řezáč (ZIZ)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Tusjak, Březina, Opluštil, Urbanec (90+4. Halgoš) – Jaroslav Diviš (89. Petrlák), Bazal, Batioja (71. Gil), Řezáč, Súkenník – Martan.
    Náhradníci: P. Soukup – Muleme, Maksić, Petrlák, Gil, Halgoš.

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – T. Jablonský, Švejdík, Nitrianský, Šandera – Kozel (79. V. Mareš) – Verner, Drobílek (C) (79. Vejvar) – Laňka, Veselý, Rataj (59. Mashike Sukisa).
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Drozda, Brejcha, Alexandr, Vejvar, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Jan Hurych

    Diváci: 1021
    ocianews.com