Fiorentina – Udinese 1:0 (kon.) | AS Řím – Cagliari 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Lecce 3:1 (kon.)
Bologna – Lazio 2:2 (kon.) | Turín – Neapol 0:0 (kon.) | Inter – Juventus 1:2 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
1:0 (0:0)
Udinese Calcio
Neděle 06.10.2019, 12:30 • Stadio Artemio Franchi • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že remízový zápas rozhodl domácí Nikola Milenković, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:33:34)
     
    Sledovali jsme utkání, které spíše probíhalo od šestnáctky k šestnáctce. Moc velkých příležitostí jsme neviděli, přesto jsme se alespoň jednoho gólu dočkali. Po rohovém kopu se totiž hlavou prosadil Nikola Milenković, jenž zakončení namířil přesně do spodního rohu branky. Udinese se snažilo o vyrovnání, jenomže centry byly nepřesné. Hostující celek tak musí mrzet situace z prvního poločasu, kdy Ilju Nestorovskimu nebyla uznána branka, protože Nicholas Opoku těsně předtím zahrál rukou. Ze tří bodů se tak raduje Fiorentina, která poskočila na šestou příčku. Naopak Calcio najdeme až na čtrnácté pozici Série A.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Další snažení Udinese končí, jelikož Mato Jajalo se dopustil faulu. Domácí hráč se rychle zvedat nebude a ušetří pár cenných vteřinek. Fiorentina pak zvolila dlouhý nákop až k šestnáctce soupeře.
     
    90+2
    Místo centru přišlo jen zakončení ze strany, které ale domácí obrana zastavila. Fiorentina mohla jít do otevřené obrany, jenže balonu se pouze zbavila.
     
    90+2
    Na levé straně byl faulován Ken Sema, a tak bude mít hostující celek šanci ohrozit branku. Podaří se mu vyrovnat?
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hráč ještě čtyři minuty. To je také čas, který Udinese zbývá na vyrovnání.
     
    89
    V závěru normální hrací doby se na levé straně uvolnil Rodrigo de Paul, jenž vyslal centr před branku. Ovšem k míči to měl velmi blízko Bartłomiej Drągowski, který celou akci výběhem překazil.
     
    87
    Míč do náběhu dostal Federico Chiesa, který z vlastní poloviny upaloval až do šestnáctky soupeře, kde našel spoluhráče. Szymon Żurkowski byl sice zdvojen, ovšem přesto se snažil vystřeli. Jeho pokus byl sražen jen na rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Rachid Ghezzal.
     
    86
    Udinese Calcio sice zastavilo další akci soupeře, ale s přenesením hry měl obrovské potíže Ken Sema. Švédský záložník míč na hrací ploše udržel, ale přes soupeře se nedostal. Hostující mužstvo bude znovu vhazovat na útočné polovině.
     
    85
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jens Stryger Larsen, přichází Hidde ter Avest.
     
    84
    Na hranici vápna byl atakován Kevin Lasagna, který byl navíc zády k brance. Hostující útočník se skvěle otočil, ale jeho pokus zablokovala hostující obrana.
     
    83
    Kevin Lasagna si sice tělem pokryl balon před stoperem, ovšem zklamal ho první dotek s balonem. Míče se díky tomu zmocnila Fiorentina, která ihned zamířila na útočnou polovinu.
     
    82
    Domácí mužstvo je znovu na balonu, což mu v závěru zápasu vyhovuje. Fiorentina sice ztratila balon, ale po chvíli zastavila další akci soupeře. Udinese bude alespoň vhazovat.
     
    81
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Gaetano Castrovilli, přichází Szymon Żurkowski.
     
    80
    Deset minut normální hrací doby zbývá hostujícímu celku k tomu, aby alespoň vyrovnal. Ovšem Fiorentina se zatím v celém utkání výborně brání. Fanoušci defenzivního fotbalu by z tohoto zápasu měli ohromnou radost.
     
    79
    Do šestnáctky si naběhl Dalbert, na kterého okamžitě mířil balon. Domácí hráč okamžitě vystřelil, ovšem nacházel se z velkého úhlu, a tak Juana Mussoa nepřekonal.
     
    78
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Rolando Mandragora, přichází Antonín Barák.

    Michal Luxa

    Branky: 72. Milenković (Pulgar)

    Karty:   39. Castrovilli (FIO) – 55. Samir (UDI), 74. Opoku (UDI)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:11.
    ACF Fiorentina: Drągowski – M. Cáceres, Pezzella (C), Milenković – Lirola, Pulgar, Badelj (64. Benassi), Castrovilli (81. Żurkowski), Dalbert – Chiesa, Ribéry (86. R. Ghezzal).
    Náhradníci: Terracciano – R. Ghezzal, Vlahović, Żurkowski, Ceccherini, Cristóforo, Ranieri, Terzić, Benassi, Sottil, K-P. Boateng, Venuti.

    Udinese Calcio: Musso – Opoku, Troost-Ekong, Samir – Stryger Larsen (85. ter Avest), Mandragora (78. Barák), Jajalo, de Paul (C), Sema – Okaka, Nestorovski (63. Lasagna).
    Náhradníci: Perisan, Nicolas – Teodorczyk, Fofana, Barák, Nuytinck, ter Avest, Pussetto, De Maio, Lasagna, Walace, Sierralta.

    Rozhodčí: Prontera – Costanzo, Schenone
    thejrc.org