Toronto – Montreal 5:6 (0:1 po s.n.) | Ottawa – NY Rangers 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 7:2 (kon.)
Florida – Tampa 4:3 (kon.) | Washington – Carolina 2:3 (po pr.) | Buffalo – New Jersey 7:2 (kon.)
St. Louis – Dallas 3:2 (kon.) | Nashville – Detroit 3:5 (kon.) | Arizona – Boston 0:1 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:2 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 6:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:3 (po pr.)
po prodl.
Washington Capitals
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 06.10.2019, 01:15 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:04 Jake GARDINER - 2:3
     
    64:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    JAKE GARDINER rozhoduje o vítězství Caroliny! Vysoký kotouč si šikovně zpracoval lapačkou do jízdy a poté střelou z levého kruhu prostřelil Holtbyho ránou na přední tyč. Bylo vidět, že gólman očekává střelu, spíše na druhou stranu, roli navíc hrála i tyčka, od níž se kotouč odrazil. Asistence: Andrej Svečnikov.
    62:41 Edmundsson si málem vstřelil vlastní gól
     
    62:41
    Obrovské štěstí nyní stálo na straně Canes! Ovečkinovu rána ztečoval do tyčky Joel Edmundsson, Oshie nestihl včas zareagovat, Reimer se natáhl a kotouč odpálil do rohu kluziště!
     
    60:19
    Jordan Staal zahákoval Backstroma při zakončení a za odměnu inkasoval od rozhodčího dvě minuty. Velká příležitost pro Washington hned v samotném úvodu prodloužení.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    52:29
    Máme tu současné vyloučení, můžeme se tedy těšit na hru ve čtyřech. Vysokou holí se provinil Lars Eller, Joel Edmundsson se zase dopustil držení hole.
    52:18 Ovečkin tváří v tvář gólmanovi neuspěl
     
    52:18
    Alexander Ovečkin se krásnou otočkou zbavil Slavina, poté si ale tváří v tvář Reimerovi na gólmanovi vylámal zuby!
    49:10 Jaccob SLAVIN - 2:2
     
    49:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Capital One Arena hlásí vyrovnáno! JACCOB SLAVIN se vydal podpořit ofenzivní akci a byl to on, kdo na jejím konci sám před gólmanem mířil dobře mezi vyrážečku a pravý beton! Asistence: Jordan Martinook a Warren Foegele.
     
    47:17
    Velká nepříjemnost pro domácí celek. Tom Wilson v pádu podrazil soka a usedá za katr. Všichni víme, jak dopadla poslední početní převaha Caroliny.
    45:44 Leipsic nepřehodil Reimerův beton
     
    45:44
    Čtvrtá lajna Washingtonu ukazuje, že dnes rozhodně není jen do počtu! Brendan Leipsic si v nájezdu položil gólmana, jenže poté bekhendem nedokázal přehodit jeho levý beton!
    42:36 Erik HAULA - 2:1
     
    42:36
    Carolina právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na drama! Parádní kombinace na jeden dotek vyvrcholila přirhávkou Teravainena na EIKA HAULU, jenž jemným píchnutím posunul touš za bezmocného Holtbyho. Asistence: Teuvo Teräväinen a Andrej Svečnikov.
     
    41:59
    Radko Gudas si místo puku všímal protihráče, což pravidla pochopitelně nepovulují. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    38:51
    Přichází dašl ívyloučení na straně Canes. Andrej Svečnikov si skvěle obhodil soka, jenže si nepohlídal svoji hokejku, jíž viditelně zasáhl soupeře do obličeje.
    36:07 Neuznaný gól Garneta Hathawaye
     
    36:07
    Tak pozor, branka neplatí! Kouč Brindamour si totiž vzal trenérskou challenge a dobře udělal, neboť opakované záběry odhalily, že před inkriminovaným momentem Leipsic zajel do brankoviště a tím rozhodil Reimera. Hathaway se z druhého zásahu neradoval příliš dlouho.
     
    33:25
    Obrana rozhodně není to, v čem by Martin Nečas vynikal. To se teď ukázalo v celé kráse, když český mladík jako poslední hráč podrazil Oshieho a už usedá na trestnou lavici.
    31:40 T. J. Oshie - 2:0
     
    31:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Je to skutečně tak, Washington odskakuje do dvoubrankového vedení! Důraz T. J. OSHIEHO se vyplatil, Reimer zasahoval za brankovou čárou. Asistence: Jakub Vrána a Radko Gudas.
     
    31:40
    Domácí nejspíše dosáhli druhé branky! Velmi smolný okamžik pro Jamese Reimera, jenž vyrazil střelu vyrážečkou nad sebe, jenže puk se vrátil do jeho brankoviště a Oshie ho s největší pravděpodobností dopravil za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí jde situaci zkonzultovat s videorozhodčím.
     
    28:19
    Nevolené bránění člena první obranné formace domácích Jonase Siegenthalera znamená, že možnost zahrát si početní převahu budou mít tentokráte hokejisté Caroliny.
     
    24:29
    Třetí vyloučení na straně Caroliny, za podrážení usedá za katr Jordan Staal. Tlak Caps tedy nyní bude posilněn i přesilovou hrou.
     
    19:22
    Hosté navíc budou dohrávat zbytek úvodní dvcaetiminutovky v oslabení, pokud samozřejmě nepadne gól. Za sekání usedá na trestnou lavici Nino Niederreiter.
    17:23 Garnett HATHAWAY - 1:0
     
    17:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě Edmundsona se domácí ujímají vedení! Reimer po mantinelu rozehrál na zmiňovaného obránce, jehož rozehrávku zachytil Leipsic, který okamžitě přiťuk GARNETU HATHAWAYOVI, jenž tváří v tvář gólmanovi mířil do pravého horního rohu! Asistence: Brendan Leipsic.
     
    08:11
    Síly na ledě se vyrovnají. Erik Haula v době, kdy Carolina ovládala útočné pásmo, naprosto zbytečně srazil soupeře a po zásluze si jde odpočinout na dvě minuty.
     
    06:45
    Máme tu první vyloučení. Na trestnou lavici usedá John Carlson, jenž si místo puku všímal protihráče, výsledkem je nedovolené bránění.
    05:34 Nečas v úniku na Holtbyho nevyzrál
     
    05:34
    O malý moment později se do samostatného úniku vydal po výborně nahrávce Martin Nečas, ani on ale na washingtonského strážce svatyně nevyzrál!
     
    05:03
    Nejprve branková konstrukce, poté skvělý Holtby zachránil Caps od inkasovaného gólu! Střela Jordana Staala se odrazila od levé tyčky zpátky do hry, dorážku Edmundsona zastavil pravý beton kanadského gólmana!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Hathaway (Leipsic), 32. Oshie (J. Vrána, Gudas) – 43. Haula (T. Teräväinen, Svečnikov), 50. Slavin (Martinook, Foegele), 65. Gardiner (Svečnikov)


    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson, Siegenthaler, Jensen, Orlov, Gudas, Fehérváry – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Eller, J. Vrána – Pánik, Stephenson, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Edmundson, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – B. McGinn, J. Staal, Svečnikov – Nečas, Haula, Dzingel – Martinook, Wallmark, Foegele.

    Rozhodčí: Rooney, Skilliter – Cherrey, Marquis

    Diváci: 18 506
    thejrc.org