Toronto – Montreal 5:6 (0:1 po s.n.) | Ottawa – NY Rangers 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 7:2 (kon.)
Florida – Tampa 4:3 (kon.) | Washington – Carolina 2:3 (po pr.) | Buffalo – New Jersey 7:2 (kon.)
St. Louis – Dallas 3:2 (kon.) | Nashville – Detroit 3:5 (kon.) | Arizona – Boston 0:1 (kon.)
Colorado – Minnesota 4:2 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:1 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:0 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 6:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:3 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
6:5 (2:3, 1:0, 3:2)
Los Angeles Kings
Neděle 06.10.2019, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:28 James NEAL - 6:5
     
    53:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra, druhý dnešní gól JAMESE NEALA, čtvrtý bod fenomenálního McDavida a Edmonton strhává vedení na svou stranu! Connor McDavid poslal z pravé strany puk na Neala k brance, tomu střela nesedla, jenže pohotově zareagoval a puk napodruhé dokázal dostat za záda Quicka. Asistence: Connor McDavid a Oscar Klefbom.
    50:10 Darnell NURSE - 5:5
     
    50:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Dobrá práce DARNELLA NURSEHO, který zablokoval střelu Cartera ve vlastní třetině. Puk se odrazil k Tomáši Jurčovi, ten nabral po levé straně rychlost, zajel do třetiny Králů, tam se efektně uvolnil přes obránce a přihrál Nursemu, který se nerozpakoval a pohotovou střelou vyrovnává. Asistence: Tomáš Jurčo.
    48:19 Drew DOUGHTY - 4:5
     
    48:19
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Králové využívají přesilovou hru poté, co si DREW DOUGHTY vyměnil puk s Kovalčukem, ten mu ho od modré vrátil a Doughty střelou z voleje, z levého kruhu pro vhazování, prostřelil Smitha v brance Olejářů. Asistence: Ilja Kovalčuk a Anže Kopitar.
    45:24 Joakim NYGÅRD - 4:4
     
    45:24
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ještě před návratem kapitána z trestné lavice ale domácí vyrovnávají! Po vyhraném vhazování se na hranici brankoviště pohotově prosazuje JOAKIM NYGÅRD, který dává svůj první gól v NHL v kariéře! Asistence: Gaëtan Haas.
    43:26 Michael AMADIO - 3:4
     
    43:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kyle Clifford (Los Angeles) vystřelil od modré, střelu ztečoval bránící hráč Olejářů, jenže v levém kruhu pro vhazování se zjevil MICHAEL AMADIO, který si velmi dobře nabruslil před branku a navíc dokázal ve vzduchu napálit puk nechytatelně do branky. Pohotová reakce Amadia! Asistence: Kyle Clifford a Trevor Lewis.
    24:51 Zack KASSIAN - 3:3
     
    24:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Další skvělá práce McDavida, který vybojoval lehce puk v rohu, z levé strany našel doslova naslepo Draisaitla, který ještě vybídl ke skórování ZACKA KASSIANA. Ten se z pravé strany trefuje a domácí srovnávají stav. Asistence: Leon Draisaitl a Connor McDavid.
    14:49 Anže KOPITAR - 2:3
     
    14:49
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ben Hutton našel dlouhým pasem ve třetině soupeře Dustina Browna, který parádní zadovkou vyzval k zakončení kapitána ANŽE KOPITARA. Zkušený Slovinec této nabídky využil a pohotovou střelou mezi betony Smitha dostává svůj tým do vedení. Asistence: Dustin Brown a Ben Hutton.
    10:23 James NEAL - 2:2
     
    10:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Další skvělá práce McDavida, který střelou z pravé strany donutil Quicka k zákroku. Ten vyráží pravým betonem pouze před sebe, kde pohotově vystřelil JAMES NEAL, který puk poslal mezi betony Quicka do branky. Asistence: Connor McDavid a Oscar Klefbom.
    09:05 Trevor LEWIS - 1:2
     
    09:05
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Druhá chyba Smitha v tomto zápase = druhý gól hostů! Tentokrát se domácí gólman vydal za branku, kde prohrál souboj s Cliffordem. Ten bleskově poslal puk před branku na volného TREVORA LEWISE, který trefuje prázdnou branku Edmontonu. Asistence: Kyle Clifford.
    04:13 Dustin BROWN - 1:1
     
    04:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Brankář Mike Smith (Edmonton) to neudělal dobře, vydal se z branky, ale neodehrál puk ideálně před DUSTINEM BROWNEM. Puk se odrazil ke Kopitarovi, ten z levé strany nic neuspěchal, místo střely zvolil přihrávku před branku, kde stál právě Brown, zakončující do prázdné branky. Asistence: Anže Kopitar.
    00:53 Connor MCDAVID - 1:0
     
    00:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Paráda CONNORA MCDAVIDA na úvod zápasu! Domácí megahvězda si převzala puk na vlastní modré, prokličkovala až před brankáře soupeře, přitom byla faulována Royem. Nicméně McDavid to ustál a z úhlu nastřelil puk na branku, kde si nešťastník Matt Roy (Los Angeles) sráží puk do vlastní branky bruslí. Asistence: Leon Draisaitl a Oscar Klefbom.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 1. McDavid (Draisaitl, Klefbom), 11. Neal (McDavid, Klefbom), 25. Kassian (Draisaitl, McDavid), 46. Nygård (Haas), 51. Nurse (Jurčo), 54. Neal (McDavid, Klefbom) – 5. D. Brown (Kopitar), 10. Lewis (Clifford), 15. Kopitar (D. Brown, B. Hutton), 44. Amadio (Clifford, Lewis), 49. Doughty (Kovalčuk, Kopitar)


    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Klefbom, Persson, Nurse, Bear, K. Russell, Benning – Draisaitl, McDavid, Kassian – Nygård, Nugent-Hopkins, Neal – Khaira, Cave, P. Russell – M. Granlund, Haas, Jurčo.
    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Björnfot, Doughty, B. Hutton, Roy, Martinez, Walker – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Kovalčuk, A. Kempe, J. Carter – Wagner, Lizotte, Toffoli – Clifford, Amadio, Lewis.

    Rozhodčí: Charron, Hebert – Murchison, Rody

    Diváci: 18 347
    thejrc.org