Mediální brifink k MS U20 (kon.)
konec
Mediální brifink k MS U20

Úterý 08.10.2019, 13:00 • WERK ARENA, Třinec • Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskového konference je u konce, nyní přichází řada na individuální rozhovory. Děkuji za pozornost a přeji hezký den! (13:11:56)
     
    Petr Vrána: "Bude to atraktivní útočný hokej, týmy budou sledovat skauti z NHL a dalších předních lig. Bude to určitě velký zážitek."
     
    Petr Vrána: "Medaili z juniorského šampionátu mám, ale netuším kde. Od té doby jsem se už tolikrát stěhoval, že nevím, kde skončila. V té době jsme měli velice silný tým, navíc Finové nebo Švédové nebyli na takové úrovni, jako jsou nyní. Tým měl obrovskou kvalitu, udělali jsme velký úspěch. Spousta kluků z toho týmu nyní je hvězdou v NHL. V tom věku člověkovi ani tak nevadí, že se hraje přes Vánoce. Kluci bojují o budoucnost a kontrakty v NHL, jedny Vánoce proto určitě rádi obětují. Teď budou hrát v Česku, uvidí je rodiče a kamarádi. Bude to pro ně něco nového."
     
    Václav Varaďa: "Já si taky udělal velkou objednávku na lístky, asi 25 na každý zápas. Bude to něco speciálního. My si to ale nejdeme jenom užít, víme, co je naším cílem. Pro to uděláme maximum."
     
    Martina Kučerová: "Aktuálně je prodáno cca. 65% vstupenek na celý šampionát, což je skvělé číslo."
     
    Václav Varaďa: "Medaile se mi moc líbí, jednu bych si velice přál. Na šampionát se hodně těším, bude to skvělé. Je paráda, že to zůstalo v tomhle regionu, celý kraj nás bude hnát za úspěchem, který si přejeme. Uděláme maximu pro to, abychom si splnili sen a získali jednu z medailí."
     
    Oldřich Sládek: "Z přední strany medailí je vyobrazení Petra Mrázka s jeho slavným gestem, na zadní straně pak jsou předepsané věci dané IIHF. Výroba je ošemetná, medaile je složená z patnácti kusů. Celé se to vyrábí ručně, kromě řezání, které v tom počtu ručně nejde. Na medaili se střídají vrstvy, střídá se broušená s leštěnou, to nám tvoří hloubku medaile. Nahoru lezou lesklé věci, ostatní jsou potlačené. Ostrava a Třinec jsou ocelová města, medaile proto jsou nýtované. Nápad prošel, jsem rád, že se to takhle mohlo udělat. Medaile jsou ocelové, surovina vznikla v Třineckých železárnách. Aktuálně máme vyrobeno zhruba polovinu medailí."
     
    Oldřich Sládek nyní přítomným novinářům představil medaile pro nadcházející šampionát.
     
    Tiskový brífink začíná. V úvodu si bere slovo Martina Kučerová, která představila účastníky. Mezi nimi jsou Oldřich Sládek, autor medailí, Václav Varaďa, hlavní trenér reprezentační dvacítky a Petr Vrána, útočník Ocelářů Třinec.
     
    Ve WERK ARENĚ je vše připraveno na začátek tiskové konference, čeká se na příchod účastníků.
     
    Účastníky brífinku budou Oldřich Sládek, autor medailí, Václav Varaďa, hlavní trenér juniorské reprezentace a Petr Vrána, útočník Ocelářů Třinec.
     
    Hezký den z třinecké WERK ARENY! V tiskovém centru třineckého hokejového stánku proběhne mediální brífink k Mistrovství světa juniorů 2020, které hostí Ostrava a Třinec. Představeny zde budou medaile pro prosincový šampionát.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Daniel Ježek

    thejrc.org