Třinec – Lausanne 2:1 (po pr.) | Pelicans Lahti – Junosť Minsk 2:4 (kon.) | EC-KAC – Biel 3:6 (kon.)
Zug – Plzeň 5:2 (kon.)
konec
EV Zug
5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Středa 09.10.2019, 19:45 • Bossard Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:43
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Němec – 2 min., hákování).
     
    56:54
    Moravčík zbytečně vystoupil proti protihráči a nechal ujet Bachofnera, který dostal skvělou přihrávku. Udělal kličku do bekhendu, jenže netrefil branku. Práce plzeňské defenzivy je však (nejen) dnes trestuhodná.
     
    51:39
    Indrák nyní na ledě s Pourem a Kodýtkem. Kombinaci posledních dvou jmenovaných zakončoval zblízka Petr Kodýtek, ovšem na Hollensteina nevyzrál.
     
    49:59
    Moravčík srazil ránu soupeře a vyrazil do protiakce! Obhodil si protihráče a jel sám na Hollensteina, chtěl zakončit nad rameno švýcarského gólmana, to se mu nepovedlo!
     
    48:34
    Vojtěch Němec dnes dres Top scorera nepotvrzuje. Dostal se za obranu Zugu, ale při kličce do forhendu mu puk utekl.
    47:49 LANGENEGGER - 5:2
     
    47:49
    Zug právě vstřelil branku!
    Kolářovi se nepovedla rozehrávka podle představ a domácí trestají. LIVIO LANGENEGGER dostal od Leuenbergera přihrávku mezi kruhy a vracejícího se plzeňského gólmana překonal střelou po ledě k levé tyčce. Asistence: Sven Leuenberger.
     
    46:38
    To je škoda! Plzeň sice nemá moc střel, ale do velkých šancí se dostává! Kolda našel rozjetého Pulpána, jenže ten musel zakončovat zblízka bekhendem a Hollensteina nepřekonal.
     
    42:51
    Plzeň hoří v defenzivě a drží ji Kolář. Ten si poradil se střelou Schlumpfa i dorážkou McIntyrea.
     
    42:39
    Lino Martschini útočí na hattrick! Protáhl se kolem Kaňáka i Moravčíka a pálil z hranice pravého kruhu velmi ostře, Kolář však kryje.
    39:45 MARTSCHINI - 4:2
     
    39:45
    Zug právě vstřelil branku!
    Domácí se rozstříleli a těsně před koncem druhé části odskakují na rozdíl dvou gólů. Thorell z pravého kruhu našel na levém kruhu najíždějícího LINA MARTSCHINIHO, který se raduje z druhého gólu během 80 sekund! Z první zakončil opět do poloprázdné branky, Kolář se nestačil přesunout. Asistence: Erik Thorell a Oscar Lindberg.
    38:25 MARTSCHINI - 3:2
     
    38:25
    Zug právě vstřelil branku!
    Nádherná akce švýcarského týmu a Zug poprvé v zápase vede, využívá druhou přesilovku! Martschini přihrál Hofmannovi, který se parádně prokličkoval přes plzeňskou defenzivu a předložil puk zpět LINU MARTSCHINIMU, který už měl jednoduchou práci a dorazil kotouč do poloprázdné branky. Asistence: Gregory Hofmann a Raphael Diaz.
     
    37:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Heřman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    34:07
    Zug se usadil v útočném pásmu, ovšem čtvrtá plzeňská lajna se ubránila. Koldovi sice vypíchl puk Diaz, ale mladý útočník domácích parádním zpětným pasem našel Kantnera, jenž sám před Hollensteinem bekhendem přestřelil!
     
    32:45
    Vojtěch Němec spálil dnes už druhou tutovku. Škoda pro hosty, mohlo být zpět vedení Plzně. Indrák dostal pas na pravý kruh, Hollensteina nepřekonal, ještě větší tutovku měl dorážející Němec, jenže netrefil prázdnou branku!
    31:59 SIMION - 2:2
     
    31:59
    Zug právě vstřelil branku!
    Necelé tři minuty stačily domácím na dohnání dvougólového manka! Martschini nabídl kotouč na teč DARIU SIMIONOVI, který parádní střílenou přihrávkou nepohrdl a poslal kotouč ka Kristána Koláře. Asistence: Lino Martschini.
     
    31:27
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vráblík – 2 min., držení).
    29:19 THORELL; - 1:2
     
    29:19
    Zug právě vstřelil branku!
    Po sedmnácti sekundách ovšem domácí snižují! Veliký závar před plzeňskou brankou, Kolář nedokázal kotouč přikrýt, nejlépe se zorientoval ERIK THORELL a doklepl puk do sítě. Je to tak znovu o gól. Asistence: Oscar Lindberg a Dominik Schlumpf.
    29:02 ČEREŠŇÁK - 0:2
     
    29:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rychle rozehraná přesilovková akce a Západočeši jdou do dvoubrankového vedení! PETER ČEREŠŇÁK měl po Kaňákově pasu hodně prostoru na levém kruhu, zpracoval si kotouč a vypálil do vzdálenějšího horního rohu! Asistence: Lukáš Kaňák a Miroslav Indrák.
     
    28:51
    Vyloučení v týmu EV Zug (Bachofner – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:37
    Budík přihrával po modré čáře až do středního pásma, Kantner mu puk vracel a Klingberg pas vystihl, šel do brejku s Thorellem, kterému adresoval přihrávku. Proti zakončení se skvěle přesunul Kristián Kolář!
     
    25:11
    McIntyre zpoza branky pokazil přihrávku a namazal kotouč na hůl Němcovi, který zkoušel kličku do forhendu, ovšem nedokázal puk zvednout nad beton Hollensteina!
     
    20:25
    Jan Kovář mohl srovnat! Proháčkoval se do přečíslení dvou proti jednomu, které řešil střelou, Kolář vyrážečkou šanci zneškodnil!
     
    18:44
    Klingberg parádní přihrávkou zpoza branky našel naprosto osamoceného Hofmanna, který zblízka nedokázal procedit puk mezi ruku a tělo Kristiána Koláře!
     
    18:12
    Kristián Kolář zatím chytá výborně! Už jeho čtrnáctý zákrok v zápase, pokryl si jedovatou střelu Diaze z pravého kruhu ke vzdálenější tyčce.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vráblík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:44
    Bachofner nahodil puk od modré čáry. Kolářovi vypadl puk z výstroje mezi betony a McIntyre do mohl doklepnout do sítě, to už však rozhodčí pískal. Nutno podotknout, že to byla chyba, Kolář rozhodně neměl kotouč pod kontrolou tři sekundy.
    13:11 STRAKA - 0:1
     
    13:11
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Avšak první útočná formace indiánů zůstala v útočném pásmu a otevírá skóre! Petr Kodýtek zpoza branky viděl na levém kruhu najíždějícího Vojtěcha Budíka, který si zpracoval puk a tečovanou střelou překonal Hollensteina. Nejprve puk zasáhl obráncovu hůl, poté také hokejku PETRA STRAKY! Šťastný gól pro Škodovku, který však vyplynul z tlaku. Asistence: Vojtěch Budík a Petr Kodýtek.
     
    07:14
    Vyloučení v týmu EV Zug (Hofmann – 2 min., držení).
     
    06:58
    Hofmann uvolnil na pravém křídle volného Klingberga, jenž si obhodil obránce a nebezpečně vypálil, první těžší zákrok pro Koláře!
     
    03:15
    Albrecht si najel na brankoviště a dostal přihrávku, v tísni však tečoval puk vedle levé tyčky!
     
    01:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Němec – 2 min., držení).

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 30. Thorell; (Lindberg, Schlumpf), 32. Simion (Martschini), 39. Martschini (Hofmann, Diaz), 40. Martschini (Thorell, Lindberg), 48. Langenegger (Leuenberger) – 14. Straka (Budík, Kodýtek), 30. Čerešňák (Kaňák, Indrák)


    EV Zug: Hollenstein (Genoni) – Stadler, Diaz, Alatalo, Schlumpf, Zryd, Thiry, Wütrich – Hofmann, Kovář, Klingberg – Thorell, Lindberg, Martschini – Bachofner, McIntyre, Simion – Zehnder, Albrecht, Leuenberger – Langenegger
    HC Škoda Plzeň: Kolář (Micka) – Moravčík, Kaňák, Budík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Houdek – Straka, Kodýtek, Eberle – Němec, Vlach, Indrák – Pour, Heřman, Rob – Kolda, Přikryl, Kantner

    Rozhodčí: Vikman, Stricker – Progin, Ambrosetti
    ocianews.com