Florida – Carolina 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Edmonton 2:5 (kon.) | Detroit – Anaheim 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vegas – Boston 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Edmonton Oilers
Středa 09.10.2019, 01:10 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    New York Islanders

    Islanders mají za sebou v nové sezóně dva zápasy, v nichž si vedli tak na půl. Jednou vyhráli, jednou padli a získali zatím dva body do tabulky, které je umisťují na šesté místo Metropolitní divize. Jejich skóre je navíc pozitivní, a to +2. V prvním zápase se New York střetl s Washingtonem. O celém utkání rozhodla hned první třetina, kterou vyhrál Washington 2:0 a celý zápas nakonec 2:1. V dalším zápase si však spravili Islanders chuť. Na svém ledě se utkali s Winnipegem, který přehráli jasně 4:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Anthony Beauvillier – 3 body (1+2)
    Josh Bailey a Devon Toews – 2 body (1+1)
    Leo Komarov – 2 body (0+2)
     
    Edmonton Oilers

    Edmonton má za sebou taktéž v nové sezóně NHL dva zápasy a vedl si v nich znamenitě. Dvakrát totiž vyhrál a po dvou utkáních má plný počet bodů, které ho řadí na třetí místo v rámci Pacifické divize. Obě utkání odehráli Oilers doma. Jako první přivítali na svém ledě Vancouver, který po tuhém boji porazili 3:2. Další zápas už přinesl velkou přestřelku, která skončila šťastněji pro Edmonton. V souboji s Los Angeles totiž padlo v zápase celkem jedenáct branek a domácí vyhráli 6:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    Connor McDavid – 5 bodů (2+3)
    Leon Draisaitl – 5 bodů (1+4)
    Zack Kassian – 3 body (2+1)
    Oscar Klefbom – 3 body (0+3)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Jurčo (Edmonton Oilers)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, Dobson, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Dal Colle, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Brassard, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, Persson, Klefbom (A), Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Jurčo – M. Granlund, Haas, Nygård – P. Russell, Sheahan, Khaira.

    Rozhodčí: Hanson, Kozari – Daisy, Gibbons.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Utkání bylo zahájeno! Úvodní bylu ovládl kapitán hostů Connor McDavid, jenž zahajuje zápas dlouhým nahozením za svatyni soupeře.
     
    00:49
    Zpoza brány hledal Leon Draisaitl právě kanadského rychlíka, toho ale skvěle postrážil obránce Ryan Pulock.
     
    01:21
    Odvážný průnik centra druhé lajny Edmontonu Ryana – Nugenta-Hopkinse zastavil ještě v jeho zárodku Mayfield, skvělý obranný zákrok.
     
    01:47
    Brock Nelson si najel od pravého mantinelu až do zakončení, z úhlu už ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče Koskinenovy brány.
     
    02:32
    Anthony Beauvillier si skvěle nabruslil mezi kruhy, odkud vypálil zajímavou ránu těsně vedle pravé tyče, hledištěm to pouze zahučelo.
     
    02:54
    Nahrávka naslepo nenašla požadovaného adresáta. Cal Clutterbuck vyhnal Pulocka až za vlastní svatyni.
     
    03:12
    Rozhodčí nejprve odpískali domácím zakázané uvolnění, po domluvě však původní rozhodnutí změnili. Bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    03:33
    Další přerušení přichází záhy, Matthew Barzal najel do útočné třetiny dříve než s pukem jedoucí Lee.
     
    04:06
    Jordan Eberle skvěle clonil před Koskinenem, avšak dělová rána Pelecha od modré čáry proletěla pořádný kus vedle levé tyčky.
     
    04:28
    Snaha o rychlou rozehrávku Baileymu vůbec, ale vůbec nevyšla. Jeho nahrávku Dal Colle neměl šanci zachytit, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    05:10
    Máme tu první vyloučení. Přesilovku vybojoval Nelson, jenž se nechal zahákovat Zackem Kassianem.
     
    05:39
    Souboj u pravého mantinelu zvládli lépe domácí, kteří se dokázali udržet pásmu. Sami se z něj však rychle vyhnali, když nahrávka Barzala přeskočila čepel hole Pulocka.
     
    06:09
    Islanders se ovšem velmi rychle dokázali dostat do pásma na zpět, rána Anderse Leeho skončila v ochranné síti po teči Russella.
     
    06:34
    Ethan Bear za vlastní bránou obtěžoval Nugenta-Hopkinse, jehož nakonec obral o kotouč a poté vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    07:10
    Zack Kassian je zpátky na ledě, první početní převaha utkání zůstala nevyužita. Edmonton se okamžitě žene do rychlého brejku...
     
    07:54
    U něj samozřejmě nemohla chybět hlavní útočná zbraň Oilers, Connor McDavid. Právě on stál na konci celé akce, se slabým bekhendovým zakončením si Varlamov poradil s přehledem.
     
    08:04
    Nugent-Hopkins sice buly v útočném pásmu nezvládl, jenže Neal svou bojovností vybojoval kotouč do moci Edmontonu, načež ránu Jurča musel Varlamov likvidovat pravým betonem.
     
    08:47
    Znovu musel kanadský gólman mít v pernamenci svůj pravý beton ,tentokráte po křižné ráně z mezikruží v podání centra Nugenta-Hopkinse.
     
    09:09
    Ryan Pulock ihned po buly neváhal a dlouhým nahozením poslal touš za svatyni soupeře. Nejrychleji pro kotouč dobruslil předdotírajícím forvardem Darnell Nurse.
     
    09:45
    Levý obránce první lajnu hostů si s obtěžujícím sokem Eberlem poradil po svém. NAznačil kličku na jednu, poté šel úplně na druhou stranu, útočník mu fintu spolkl i s navijákem.
     
    10:16
    Zack Kassian udělal dlouho kličku do bekhendu, ve velmi složité pozici už však nestihl přes Mayfielda zakončit.
     
    10:41
    Oilers se drželi v útočné třetině dobrou půl minutu, k zakončení ale nedošlo, obrana číslo jedna v podání Pulock – Pelech, nedovolila soupeři vystřelit.
     
    11:12
    V tlaku pokračuje i třetí lajna hostů, jež mačká protivníka v jeho vlastním obranném pásmu. Chybí tomu ale střely, bez nichž góly uvidíme jen těžko.
     
    11:46
    Nakonec se ke střele z levého kruhu odhodlal Neal, jenže rána to byla velmi nepovedená po ledě, žádná práce pro Varlamova.
     
    12:14
    Na druhé straně ujeli do situace dva na dva Eberle a Lee. Střílel druhý jmenovaný těsně vedle pravé tyčky. Koskinen si musel pořádně oddechnout.
     
    12:46
    Když nabere Connor McDavid rychlost, pak je téměž nezastavitelným. O tom se přesvědčil Leddy, jenž marn stíhal kanadského rychlíka. S bekhendovou střelou z úhlu si Varlamov věděl rady.
     
    13:10
    I Edmonton dostane po komerční pauze k dispozici první přesilovou hru. Za nedovolené bránění na hostujícího kapitána usedá za katr Brock Nelson.
     
    13:22
    Bekhendové vyhození dokázal Nugent-Hopkins zachytit, puk ovšem posnul přímo na hůl Pelecha, který po mantinelu už odpálil touš z obranné třetiny.
     
    14:14
    Islanders právě vstřelili branku!
    Máme tu branku v oslabení! Ze skvělého presinku a neméně dobré nahrávky Komarova vytěžil ANTHONY BEAUVILLIER, jenž tváří v tvář Koskinenovi natáhl ke kličce do bekhendu a poté uspěl milimetrově přesným zakončením o tyč! Asistence: Leo Komarov.
    14:14 Anthony BEAUVILLIER - 1:0
     
    15:10
    První početní převaha se Oilers vůbec nepovedla. Nejenže v ní nevstřelili gól a ani nevystřelili na bránu, ale dokonce inkasovali z hole Beauvilliera.
     
    15:19
    Chvíli po návratu Nelsona na led vypálil od modré čáry do přehuštěného prostoru Russell a nechybělo mnoho, aby bylo vyrovnáno. Varlamov máchl lapačkou na poslední chvíli.
     
    16:03
    Leon Draisaitl zpracoval puk ze vzduchu a okamžitě předal McDavidovi, jenž se dobře zbavil obránce, avšak vzápětí udělal příliš dlouho kličku do bekhendu, z velkého úhlu pak nedokázal namířit mezi tři tyče.
     
    16:47
    Kotouče se následně chopil Matthew Barzal, který rozjel rychlou útočnou akci na druhou stranu. Na jejím konci stála rána Eberleho mimo.
     
    17:21
    Opět se hned dvojice hostujících hokejistů nastěhovala před Varlamova, aby mu stínila před tvrdým zakončením Nurseho. Kanadský gólman zasáhl pravým betonem.
     
    17:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nahrávku Nugenta-Hopkinse si JAMES NEAL zpracoval a z vrcholku pravého kruhu vypálil těžkou střelu těsně nad ledem, na níž Varlamov nedokázal reagovat. Bez asistence.
    17:54 James NEAL - 1:1
     
    18:42
    To je velká nepříjemnost. Brock Nelson zahrál vysokou holí a v obličeji oběti faulu se objevila i krev, jedná se tudíž o čtyřminutový trest.
     
    18:46
    Leon Draisaitl na buly neuspěl, po mantinelu následně bez potíží vyhodil do bezpečÍ Adam Pelech.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton během krátkého časového úseku převrací vývoj zápasu na svou stranu! Přihrávku McDavida převzal JAMES NEAL, jenž rychlým zakončením zaskočil Varlamova, ten s pokusem kanadského forvarda viditelně vůbec nepočítal. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
    19:29 James NEAL - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina souboje mezi New Yorkem Islanders a Edmontonem Oilers je za námi. Do vedení se dostali domácí, kteří se prosadili při vlastním oslabení, kdy skvělou práci Komarova přetavil v gól Anthony Beauvillier. Hosté ovšem dokázali odpovědět v 18. minutě, to se prosadil střelou těsně nad ledem James Neal. Stejný hráč byl i při obratu Oilers, v přesilové hře překvapivým zakončením dokonale zaskočil pozdě reagujícího Varlamova.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Druhá třetina právě byla zahájena. Edmonton pokračuje v přesilové hře, neboť druhá branka padla v první polovině Nelsonova trestu.
     
    20:34
    Connor McDavid v souboji hokejek nezvládl duel s Pulockem, jenž vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    21:03
    Rána Nugenta-Hopkinse ještě byla nebezpečně ztečována Draisaitlem. Varlamov měl velké štěstí, že střela skončila na jeho vyrážečce.
     
    21:21
    Brock Nelson je zpátky na ledě. Dnes má na kontě již šest trestných minut, je na čase pokusit se zapsat i v jiných statistikách, než jen v těch týkajících se vyloučení.
     
    22:13
    James Neal útoční na hattrick, času má ještě dostatek. Křižná rána odpravého mantinelu se zastavila o levý beton gólmana.
     
    22:31
    Anthony Beauvillier hledal před brankou najíždějícího Brassarda, jenž na touš nedosáhl skutečně pouze o pár čísel.
     
    23:11
    Nechybělo mnoho a mohlo jsme opět začínat od nuly! Beauvillier nabral rychlost po levé straně, jeho rána zápěstím se od horní tyčky odrazila zpět do hry! Někteří diváci se začali předčasně radovat.
    23:11 Střela Beauvilliera se odrazila od horní tyčky zpět do hry
     
    23:45
    Domácí hokejisté napadali rozehrávku soupeře, avšak bez úspěchu. Benning si proti dvojici pomohl nahrávkou o mantinel Nygardovi.
     
    24:22
    Matthew Barzal v souboji jeden na jednoho střílel šikovně přes obránce, ovšem Koskinen si našel prostor, odud na kotouč viděl a zasáhl maskou.
     
    24:35
    Další nájezd Islanders do útočné třetiny zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Komarov si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    25:07
    Parádní hit předvedl Nurse proti Komarovovi. Pro odplatu obránci se rozhodl Anthony Beauvillier, ten ale atakoval Nurseho nedoleně. Jsou z toho zbytečné dvě minuty.
     
    25:41
    McDavid nezvládl buly, čehož dokonale využil Noah Dobson. Oilers musejí zahájit další útočné snažení od vlastní svatyně.
     
    26:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jsme svědky hattricku! Parádní přesilovková kombinace vyvrcholila nahrávkou Draisaitla do předbrankového prostoru, kde nikým neatakovaný JAMES NEAL zvedl kotouč mimo dosah gólmana. Asistence: Leon Draisaitl a Oscar Klefbom.
    26:31 James NEAL - 1:3
     
    27:28
    Oilers, jmenovitě Kris Russell nyní nikam nespěchal, puk za brankou držel dobrých dvacet vteřin. Od diváků se dočkal velkého pískotu.
     
    27:53
    Nick Leddy chytrým nahozením hledal před bránu najíždějícího Brassarda, tomu ale nedokázal zakončit obránce Russell.
     
    28:06
    S jednoduchým nahozením Klefboma od levého mantinelu neměl Varlamov žádné větší problémy, rozehrát už ovšem ruský strážce svatyně nestihl.
     
    28:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Skvělá souhra první lajny pramení ve čtvrtou branku Oilers! McDavid si připisuje druhý bod, když svou přihrávkou našel Draisaitla. Německý útočník nahrávkou trefil brusli ZACKA KASSIANA, od níž se puk dostal do brány. Asistence: Leon Draisaitl a Connor McDavid.
    28:46 Zack KASSIAN - 1:4
     
    28:46
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Semjon Varlamov, přichází Thomas Greiss.
     
    29:30
    Čtyři a dost. Trenér Trotz se pokouší oživit hru domácícho mužstvavýměnou brankářů, Varlamova nahradil Thomas Greiss.
     
    30:01
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Kde kdo by řekl, že o vítězi střetnutí již není pochyb, Islanders ale určitě nedají kůži lacino i navzdory tříbrankové ztrátě.
     
    30:19
    Kapitán Anders Lee se ze všech sil snažil protlačit k dorážce po střele Leddyho, Klefbom ovšem dokázal urputně bojujícího soka udržet na uzdě.
     
    31:24
    Skoro to vypadá, jakoby se hosté nechali čtvrtou vstřelenou brankou ukonejšit, od té doby jsou totiž domácí jasně lepším týmem.
     
    31:49
    Ke snížení to však zatím nevedlo. Michael Dal Colle se pokusil tuto situaci změnit tvrdou ránou z levého kruhu, avšak minul.
     
    32:19
    Čtvrtá lajna Olejářů nyní nadělala pořádný zmatek v útočném pásmu, zakončení Jujhara Khairy ve finále proletělo vedle pravé tyčky.
     
    32:30
    Přes chumel hokejistů neviděl Mikko Koskinen vůbec nic. Měl velké štěstí, že projektil vypálený z hole Mayfielda skončil vedle.
     
    33:18
    Domácí se i nadále drží v pásmu, kolotoč rozpoutala třetí formace. Nahození Toewse vyrazil gólman do rohu, následně si pohlídal i místo u bližší tyčky při zakončení Nelsona.
     
    33:39
    Finský fantom Koskinen přivádí soupeře k šílenství. Poradil si i s tvrdým pokusem Jordana Eberleho, který dokázal udržet ve výstroji.
     
    34:11
    Zack Kassian objel soka, dostal se do pásma a poté se snaži překvapit na přední tyči Greisse, ten ale s podobnou variantou počítal a vyrážečkou poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    34:38
    Ryan Nugent-Hopkins si dlouhým bekhendem výborně roztáhl gólmana, následně ale nedokázal zakončit, neboť ho zezadu přistrčil Toews.
     
    35:22
    Nyní pro změnu sledujeme pasáž, jež patří hostujícímu celku. Za brankou uspěl v souboji jeden na jednoho Neal, který našel Jurča, slovenský útočník provětral levý beton Greisse.
     
    35:58
    Plno soubojí u zadního mantinelu, avšak žádný další střelecký pokus nepřišel. Domácí osvobodil dlouhým vyhozením Dobson.
     
    36:19
    Delší část bez přerušení přerušil svým zákrokem Thomas Greiss. Německý gólman podržel v lapačce ránu zápěstím vypálenou Granlundem.
     
    36:50
    Opět musel být zkušený strážce svatyně v pohotovosti, tentokráte schoval v lapačce pokus Jamese Neala. Ten nemá dost, po hattricku prahne i po čtvrtém zásahu.
     
    37:14
    Connor McDavid opětpředvedl fanatstické zrychlení, Pelech jeho pohyb vůebc nedokázal zachytit. Greiss měl štěstí, že Kanaďan v plné rychlosti nedokázal zakončit.
     
    37:49
    Až mezi kruhy si nabruslil člen třetí obranné dvojice Nick Leddy. Také do tohoto prostoru dostal touš, tvrdou ránu ovšem poslal nad horní tyč.
     
    38:17
    Markus Granlund počítal s hitem Leeho, výborně se zapřel a souboj ustál bez problémů. To naopak atakující kapitán se ocitl na zemi.
     
    38:42
    Zdálo se, že i Mikko Koskinen počítal spíše s nahrávkou než se zakončením. Nelson však okamžiku překvapení využít nedokázal, brankáře totiž nastřelil do levého betonu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Jujhar Khaira našel zpětnou nahrávkou Krise Russella, jehož utažená rána proletěla kousek vedle levé tyčky.
     
    39:54
    James Neal se ještě pokusil napadat, puk ale získat do vlastní moci nedokázal. Ve druhé dvacetiminutovce už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední děsjtví nabídlo dvě branky, obě do sítě domácího mužstva. Ve 27. minutě završil James Neal hattrick, když potrestal naprosto zbytečný faul Beauvilliera. O dvě minuty později Edmonton utekl do tříbrankového vedení, parádní kombinaci první lajny zakončil Zack Kassian. Kouč Trotz se po zásahu Kanaďana rozhodl pro změnu v brankovišti, Varlamova vystřídal Greiss, jenž zatím drží čisté konto, Islanders se ale nedaří v útoku a v závěrečné třetině je čeká těžká dřina, pokud ještě pomýšlejí na bodový zisk.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Odstartovala závěrečná třetí třetina. Podaří se Islanders ještě zdramatizovat utkání nebo si Edmonton dojde pro tři body?
     
    40:49
    Matthew Barzal ukazuje, že domácí seurčitě nezvdají bez boje. Jeho ránu vyrazil Koskinen do ochranné sítě.
     
    41:02
    Oskar Klefbom si elegantně poradil s Baileym, jemuž nejprve naznačil, že pujde doprava, ale nakoenc šel doleva, čímž soka dokonale zmátl.
     
    41:33
    McDavid si na sebe vzal příliš velké sousto, proti trojici protihráčů neměl nejmenší šanci uspět.
     
    42:13
    To s projektilem Baileyho na druhé straně to vypadalo o poznání lée. Gólman stihl zasáhnout doslova na poslední chvíli.
     
    42:47
    Ryan Nugent-Hopkins dosáhl přesně toho, čeho chtěl. Lehkým nahozením od pravého mantinelu našel lapačku Greisse, jemuž posléze nedovolil rozehrát.
     
    42:53
    Nesmyslný faul Caseyho Cizikase, jenž zahákoval Nugenta-Hopkinse, s nímž prohrál v sobním souboji. Edmonton čeká čtvrtá přesilová hra.
     
    43:17
    Connor McDavid si potáhl kotouč více na střed a rychlým švohem prověřil pozornost Greisse. Němec schoval touš v lapačce.
     
    43:28
    Josh Bailey se dokázal probojovat ke kotouči i proti dvěma protihráčům. Na brejk už mu ale nevyzbyly síly, raději tedy vyhodil.
     
    44:11
    Kapitán hostujícího mužstva, McDavid nezvládl kličku u modré čáry, čeho okamžitěvyužil Nelson. Opět si za vlastní svatyní zahraje Koskinen.
     
    44:53
    Prohřešek Cizikase potrestán nebyl, hokejisté Islanders se znovu mohou začít hnát za zdramatizováním střetnutí.
     
    45:24
    James Neal nabízel na teč najíždějícímu Nugentu-Hopkinsovi, jenž na touš nedosáhl o pár čísel.
     
    45:45
    Postavení mimo hru nyní zastavila Oilers v honbě za dosažením páté branky. Provinil se Gaetan Haas.
     
    46:02
    Koskinen si našel mezírku, aby viděl na zakončení Toewse, proti němuž stejně nemusel zasahovat, neboť šlo mimo.
     
    46:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Galapředstavení JAMESE NEALA pokračuje! Kanaďan si v protiútoku vyměnil kotouč s Tomášem Jurčem a následně z velkého úhlu našel mezeru mezi betony Greisse. Asistence: Tomáš Jurčo a Oskar Klefbom.
    46:51 James NEAL - 1:5
     
    47:27
    S rychlou odpovědí chtěl okamžitě přispěchat Scott Maysfield, s jehož zakončením ze zápěstí si finský strážce svatyně dokázal poradit.
     
    47:39
    Po delší době si přesilovou hru zahrají i domácí. Unikajícího Nelsona nedovoleně zastavil Ethan Bear.
     
    48:03
    Islanders ovšem do početní převahy nevstoupili dobře, Barzal nedokázal udržet kotouč proti tvrdě dotírajícímu Nurseovi.
     
    48:41
    Tvrdou ránu Pelecha od modré Koskinen pouze vyrazil, z vřavy před brankou nakonec vyšel vítězně Oskar Klefbom.
     
    49:25
    Ryan Pulock si pořádně zahrával, drzá klička na Draisaitla mu ale vyšla. Domácí už jsou v útočném pásmu, kde se snaží alespoň snížit vysoké vedení soupeře.
     
    49:39
    Člen první obranné dvojice Ethan Bear je zpátky na ledě, Edmonton přestál oslabení bez větších potíží.
     
    50:01
    Rozběhla se závěreční desetiminutovka zákaldní hrací doby a s velkou pravděpodobností i celého zápasu. Hosté si čtyřbrankové vedení už vzít nenechají.
     
    50:55
    Hvizd čárového rozhodčího zastavil v útočení Zacka Kassiana. Jeho pravá brusle byla v pásmu dříve, než převzal nahrávku od McDavida.
     
    51:09
    Po dalším přerušení hry došlo k ostřejší výměně slov právě mezi Kassianem a Komarovem. Vše se ale obešlo bez pěstního souboje.
     
    51:28
    Na hráčích Islanders je vidět odevzdanost. To, že prohrají je totiž už více jak jasné. Pelech teď málem přišel o kotouč laxním přístupem v souboji s Draisaitlem.
     
    52:09
    McDavid na sebe natáhl dva hráče a vzápětí našel na pravé straně volného Draisaitla, jehož zakončení k bližší tyči minulo svatyni protivníka.
     
    52:24
    Ihned po buly vypálil z vrcholku pravého kruhu Scott Mayfield. Koskinen zakončení soka schoval ve výstroji.
     
    53:13
    Jujhar Khaira využil špatné rozehrávky protivníka ke střele ze zápěstí, jež proletěla těsně nad břevnem, hledištěm to pouze zašumělo.
     
    53:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí snižují! Dobson zachytil nahrávku po mantinelu a v předbrankovém prostoru našel MATTA MARTINA, jenž dokázal prostřelit přesunujícího se Koskinena. Asistence: Noah Dobson a Casey Cizikas.
    53:32 Matt MARTIN - 2:5
     
    54:30
    Tak že by přece jen přišlo alespoň menší drama? Pokud Islanders v blízké době skórují ještě ejdnou, mohl by Edmonton znervóznět.
     
    55:12
    Snaha je na domácích patrná, avšak hosté všechny zbylé síly vrhly do obrany. Bude velmi těžké překonat hráz pěti bránícíh hráčů.
     
    55:48
    Ze všech sil se Pulock s Nelsonem snažili udržet útočnou třetinu, výsledkem je ale pouze postavení mimo hru amerického forvarda.
     
    56:12
    Souboje u mantinelu pochopitelně více vyhovují hostům, kteří z něj navíc odešli jako vítězové, když Persson přetlačil Baileyho.
     
    56:48
    Drama je na světě! Ránu vyrazil Koskinen levým betonem pouze do míst, kde byl s dorážkou připravený Brock Nelson. Američan ale dostal kotouč do sítě bruslí, rozhodčí ještě bude zkoumat, zda nešlo o úmysl.
     
    56:48
    Gól neplatí! Hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím dospěli k názoru, že Nelson kopl do puku úmyslně, Edmonton nadále vede rozdílem tří branek.
     
    57:27
    Leo Komarov hledal Toewse, jenž se rozhodl podpořit ofenzivu, avšak přihrávka byla příliš prudká, bek ji nedokázal zpracovat.
     
    57:47
    Ani Clutterbuck se nedokázal probojovat do útočného pásma, narazil na pozičně výborně postaveného Klefboma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:17
    Ještě si zahraje i Thomas Greiss, jenž za vlastní svatyní zachytil nahození Nugente-Hopkinse a po mantinelu rozehrál na Maysfielda.
     
    58:47
    Zápas už se prakticky jen dohrává. O další bezpečné vyhození se postaral Persson, není z toho ani zakázané uvolnění, jak se na první pohled zdálo.
     
    59:36
    Mattew Barzal ještě vystrašil Koskinena tvrdou střelou od levého mantinelu. Finský brankář touš na poslední chvíli vytěsnil lapačkou.
     
    59:52
    Utkání se dohrává v útočném pásmu Islanders, v rohu mantinelu už Dal Colle s Nealem ani nebojují, naopak nechávají doběhnout poslední vteřinky.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání zámořské NHL mezi New Yorkem Islanders a Edmontonem Oilers, které se proměnilo v one man show jednoho muže. Tím mužem se stal James Neal, jenž vstřelil čtyři branky a on byl tím hlavním strůjcem vítězství hostujícího mužstva. Domácí se sice dostali do vedení, jenže hattrick Neala doplněný o gól Kassiana zcela otočily misky vah. V závěrečné třetině kanadský forvard čtvrtou brankou položil soupeře definitivně na lopatky, ten už se zmohl pouze na snížení. Svěřenci kouče Tippeta prožívají skvělý vstup do sezóny, když zvítězili i ve třetím utkání, to hokejisté Islanders zapsali druhou porážku ve třech zápasech.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. James Neal (EDM) 4+0
    2. Connor McDavid (EDM) 0+2
    3. Leon Draisaitl (EDM) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Jurčo (EDM) 0+1, 0 střel, čas na ledě 10:50
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:41:52)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 15. Beauvillier (Komarov), 54. M. Martin (Dobson, Cizikas) – 18. Neal, 20. Neal (McDavid, Nurse), 27. Neal (Draisaitl, Klefbom), 29. Kassian (Draisaitl, McDavid), 47. Neal (Jurčo, Klefbom)


    New York Islanders: Varlamov (29. Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, Dobson, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Dal Colle, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Brassard, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, Persson, Klefbom (A), Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Jurčo – M. Granlund, Haas, Nygård – P. Russell, Sheahan, Khaira.

    Rozhodčí: Hanson, Kozari – Daisy, Gibbons

    Diváci: 10 985
    thejrc.org