Děčín – Mostečtí Lvi 2:3 (kon.) | Bílina – Dvůr Králové n. L. 4:6 (kon.)
konec
HC Děčín
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Mostečtí Lvi
Středa 09.10.2019, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá hokejová liga má dnes ve skupině Sever na programu dohrávky čtvrtého kola a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a MOSTEČTÍ LVI.
     
    HC Děčín

    Děčínští Medvědi jsou po šesti odehraných duelech na druhém místě tabulky se ziskem sedmnácti bodů. S Vrchlabím, které je v současné době na prvním místě tabulky, mají stejný počet bodů. Stadion má lepší skóre, a tak o víkendu poskočil na nejvyšší příčku. Ovšem Děčínští se mají šanci vrátit zpět na výsluní, museli by v dnešním duelu s Mostem jakkoli bodovat. Děčín je jediným týmem, který ještě ve skupině Sever neprohrál a svou šňůru výher tak bude chtít prodloužit i dnes. Po výhře 8:6 ve Slaném nad Řisuty je však dnes čeká velmi těžký zápas proti taktéž velmi dobře hrajícímu Mostu. Ten tak prahne po tom, aby se stal prvním týmem, který uštědří hokejistům Děčína první prohru v sezóně.

    Nejproduktivnější hráči

    Zdeněk Petráš – 17 bodů (8+9)
    Ondřej Sýkora – 14 bodů (7+7)
    Michal Oliverius – 12 bodů (4+8)
     
    MOSTEČTÍ LVI

    Hosté z Mostu mají sezónu také velmi dobře rozehranou. I oni se drží na přední příčce tabulky, když jsou na třetím místě v těsném závěsu za Děčínem a Vrchlabím a na své konto zapsali patnáct bodů a také oni tak mají možnost jít po tomto utkání na první místo. Lvi po desetibrankovém přídělu, který nadělili doma Dvoru Králové, zajížděli na půdu nováčka z Nové Paky a tam vyhráli těsně 2:1. Drží tak šňůru tří zápasů v řadě, kdy neztratili ani bod. A dnes na děčínském ledě se budou snažit o její prodloužení. Čeká nás tak velice zajímavý souboj mezi oběma celky v rámci severočeského derby a uvidíme, kdo vzejde jako vítěz.

    Nejproduktivnější hráči

    Martin Mical – 13 bodů (8+5)
    Ivan Řehoř – 11 bodů (6+5)
    František Bakrlík – 9 bodů (6+3)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v loňské sezóně utkaly čtyřikrát. Mostečtí se třikrát radovali z výhry a jednou pak Děčín. Medvědi tak svému soupeři mají co vracet.

    Děčín – Most 4:9
    Most – Děčín 6:5pp
    Děčín – Most 4:7
    Most – Děčín 4:9
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Ineman, Faigl, Sýkora, Arnold, Chovanec, Oliverius (C), Zajan (A), Petráš, Kuchynka, Fojt, Volráb (A), Damašek

    MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Kovařík) – Havlík, Havlůj (C), Urbánek, Přibyl, Kuncl, Fučík, Polák – Mical, Mála, Nedrda (A), Kýhos, Čejka, Řehoř, Dohnal, Böhm, Drašar

    Rozhodčí: Vyštejn – Kurtin, Beneš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Mostečtí vyhráli úvodní vhazování a hned se drali to prvního útoku v tomto utkání.
     
    00:28
    Daniel Volráb se snažil najít přihrávkou Jana Chovance, ale souhru obou jmenovaných obrana Mostu vystihla a dostala puk pod kontrolu.
     
    00:47
    Hned v první minutě velká šance hostů. Po chybě děčínské obrany se úplně sám před Lukášem Lavingerem zjevil Řehoř, avšak jeho šance nekončí úvodní brankou!
     
    01:40
    David Drašar, jenž to v děčínském prostředí velmi dobře zná, hledal pasem Havlůje. Sice ho našel, ale Druhý jmenovaný puk špatně zpracoval a rázem bylo po akci.
     
    02:31
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi se ujímají vedení. Ondřej Sýkora poslal přesný pas za obranu mosteckých Lvů a ZDENĚK PETRÁŠ, který kotouč převzal, ujel sám před Lukáše Hosnedla a svou akci dotáhl do zdárného konce, když ho překonal – 1:0. Asistence: Ondřej Sýkora.
     
    02:59
    Medvědi ožili a znovu se natlačili před branku soupeře, ale hosté se nyní dokázali dalšímu pokusu ubránit.
     
    03:45
    David Drašar zakládal akci Lvů a pokoušel se zastavit děčínský tlak, ale do pásma Medvědů se mu nepovedlo proniknout, neboť ho zastavilo postavení mimo hru.
     
    04:14
    Havlík znemožnil přihrávku Oliveriuse na Faigla a znemožnil tak Děčínu jít do další akce.
     
    04:55
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Milan Böhm – 2 min., sekání).
     
    05:24
    Děčínští v pásmu hostů zakombinovali v přesilové hře, výsledkem toho byla střela Patrika Zicha, ovšem Hosnedl jeho pokus vyrazil do rohu kluziště.
     
    05:56
    Lvi zachytili puk a vyhodili ho přes celé kluziště až před děčínskou branku. Medvědi tak zakládají svou akci znovu z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    06:55
    Most se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    07:17
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Michael Čejka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:41
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Přesilovku sice hraje Děčín, avšak paradoxně v oslabení hosté vyrovnávají. Loukota si neporozuměl v rozehrávce s Petrášem a VÍTĚZSLAV NEDRDA se tak dostal ke kotouči. Dostal se do samostatného úniku a tváří v tvář nedal Lavingerovi šanci – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Bez asistence.
     
    09:17
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    09:59
    Vladimír Kýhos vystřelil na děčínskou branku, Lukáš Lavinger však s jeho pokusem neměl mnoho problémů a ukryl kotouč do lapačky. Hra je přerušena.
     
    10:42
    Hosty vyrovnávací branka nakopla a přišli tak s další šancí. František Mála se ocitl v prostoru mezi kruhy, ale svou střelu příliš zvedl a puk končí vysoko nad brankou Děčína.
     
    11:59
    Čejka se snažil najít přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů, ale marně. Tak se rozhodl vystřelit sám a poslal puk do ochranné sítě.
     
    13:21
    Děčín se dopustil zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Lukáš Lavingera, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    13:57
    Drašar dorážel svoji střelu před Lavingerem a chtěl puk umístit pod horní tyč jeho branky, ale nakonec šla střela nad.
     
    14:20
    Čejka byl dalším hostujícím hráčem, který se dostal ke střele před medvědí klecí. Lukáš Lavinger jeho pokus nečekal, ale přesto stihl kotouč vyrazit betonem do bezpečí.
     
    15:00
    Radek Fojt málem oklamal Hosnedla. Avšak nakonec ho po objetí branky nedokázal prostřelit. Kdyby měl větší rychlost, možná by tomu tak bylo.
     
    15:50
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Tomáš Faigl – 2 min., sekání).
     
    16:05
    Hned po vhazování před Lavingerem získali puk domácí hráči a hned ho poslali až k Hosnedlovi.
     
    16:40
    Vítězslav Nedrda vyslal na bližší tyč střelu, kterou ale Lukáš Lavinger kryje. Podržel tak dalším zákrokem svůj tým.
     
    17:34
    Zajan se dostal do přečíslení ve vlastním oslabení s Inemanem. Rozhodl se vystřelit sám a pálil jen nad Hosnedlovu branku. Nicméně Medvědi aspoň pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    17:50
    Děčín je v plném počtu.
     
    18:49
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté se poprvé v utkání ujímají vedení. Po několika odrazech puku před Lavingerem se k němu dostal MILAN BÖHM a nakonec ho dokázal propasírovat do děčínské branky – 1:2. Asistence: Michael Čejka a Tomáš Přibyl.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:44
    V závěru první části hry se ještě do akce dostali domácí hráči. Volráb s Fojtem zakombinovali před Hosnedlem a prvně jmenovaný pak vystřelil. Kotouč našel brankář hostů někde pod sebou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se do vedení dostali domácí Medvědi, avšak hosté dokázali v oslabení vyrovnat a v závěru této části hry se pak dostali i do vedení. Poprvé do kabin se jim tak jde lépe, než domácímu celku. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté hned v úvodu druhé třetiny navyšují své vedení. Vítězslav Nedrda vystřelil na Lavingera, který vyrazil kotouč před sebe a následně pak se k němu dostal VLADIMÍR KÝHOS a svou střelu umístil pod víko děčínské branky – 1:3. Asistence: Vítězslav Nedrda.
     
    21:51
    Nedrda po buly vyslal svižnou střelu na Lukáše Lavingera, ten jeho pokus ukryl do své lapačky.
     
    22:44
    Mostečtí se po úvodní brance ve druhé třetině dostávají čím dál více před branku Děčína a snaží se ještě navýšit svůj náskok.
     
    22:58
    Po Přibylově střele pohotově zasáhl Lukáš Lavinger a podržel svůj tým. Hosté jsou rozjetí a obrana Děčína v čele s brankářem má plné ruce práce.
     
    24:08
    Medvědi se nyní dostali do útoku a snažili se o kontaktní branku, proti ale byl další zákrok Lukáše Hosnedla.
     
    24:19
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Kaltenböck – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Aleš Havlůj – 2 min., hrubost).
     
    25:05
    Petráš se Sýkorou se dostali dvakrát po sobě do dvou velkých šancí, avšak ani nyní se Medvědi kontaktní branky nedočkali!
     
    26:19
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    26:40
    Bohuslav Tenkrát teď nechtěně namazal Davidu Drašarovi, který pálil na Lavingera, ale domácí brankář pohotově zakročil.
     
    27:15
    Řehoř se pokusil překvapit střelou Lukáše Lavingera, nakonec jeho pokus skončil jen v ochranné síti.
     
    27:40
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní se to Medvědům už povedlo a dočkali se kontaktní branky. Zdeněk Petráš nabil PAVLU ZAJANOVI do prostoru mezi kruhy, odkud pak druhý jmenovaný propálil doslova vše, co mu stálo v cestě – 2:3. Asistence: Zdeněk Petráš a Ondřej Sýkora.
     
    29:20
    David Drašar našel přihrávkou Řehoře, jen pálil na Lukáše Lavingera. Ten byl sice u protější tyče, ale stihl se vrátit a znovu zakročil.
     
    31:07
    Lukáš Hosnedl zastavil střelu domácích a podržel svůj tým. Hra je přerušena a vhazování proběhne před jeho brankou.
     
    32:37
    Nyní nebezpečně tečoval puk před Lavingerem vlastní hráč, avšak brankář Děčína to ustál a podržel kotouč u sebe. Hra je pozastavena.
     
    33:15
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Miroslav Polák – 2 min., hákování).
     
    34:00
    Děčínský pobyt v pásmu hostů vyústil k několika střelám, avšak gólman Hosnedl je ve svém brankovišti pozorný a drží stále těsný náskok svého celku.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zdeněk Petráš – 2 min., podrážení).
     
    34:34
    Síly na ledě se srovnaly, Petráš podrazil soupeře a také už sedí na trestné lavici.
     
    34:39
    Miroslav Kuncl vyslal od modré čáry střelu na Lukáše Lavingera, ale ten vytasil další zákrok a kotouč našel ve své lapačce.
     
    35:15
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    36:34
    Také Medvědi jsou kompletní a hraje se tedy v klasickém počtu hráčů.
     
    37:30
    Zdeněk Petráš se uvolnil a prošel až k brance mosteckých Lvů, ale jeho přihrávka dále se už neujala. Skrze obranu hostů se kotouč nedostal a bylo po děčínské akci.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Urbánek vyslal střelu od modré čáry, Lavinger jeho pokus vyrazil do rohu kluziště. Následně pak střílel ještě Drašar, ale i toho děčínský brankář vychytal, tentokráte vyrážečkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se hned na začátku dostali do dvoubrankového náskoku hosté, avšak Medvědi se dostali na dostřel a ztrácejí už jen jednu branku. Čeká nás tak ještě zajímavá třetí třetina, ve které budou Děčínští usilovat o vyrovnání. Ta začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (František Mála – 2 min., podrážení).
     
    41:38
    Štěpán Kuchynka vystřelil z mezikruží, ale Hosnedl byl připraven proti jeho střele a zasáhl.
     
    41:53
    Zakázané uvolnění Děčína stěhuje hru před Lukáše Lavingera, kde se bude vhazovat.
     
    42:41
    Hosté své oslabení zvládli a už jsou v plném počtu.
     
    43:23
    Ivan Řehoř se dostal do zakončení a tváří v tvář pak Lavingerovi neuspěl. Ve stejném čase se faulu dopustil Radek Fojt a bude se vylučovat.
     
    43:23
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Radek Fojt – 2 min., držení).
     
    43:39
    Vítězslav Nedrda se dostal do zajímavé šance, snažil se prostřelit Lukáše Lavingera, ale ten byl znovu připraven a dalším zákrokem svůj tým podržel.
     
    44:30
    V obranném pásmu se puku zmocnil Loukota a vyhodil ho až před mosteckou branku. Šetří tak cenné vteřiny z děčínského oslabení.
     
    45:23
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    45:49
    Marek Havlík se ocitl osamocen mezi kruhy a poté vyslal další střelu. Lukáš Lavinger si však pohlídal mezeru mezi svými betony a včas je sklapl.
     
    47:05
    Ondřej Sýkora vyslal střelu z úhlu na Lukáše Hosnedla, ale mostecký brankář si vše pohlídal a překvapit se nenechal.
     
    48:56
    Po střele hostů se dostal puk k Lavingerovi, jenž ho poté raději ukryl do lapačky a přerušil hru. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    50:00
    Děčínští se stále snaží o vyrovnání, ale Mostečtí své vedení zatím velmi dobře brání. A hájí tak svůj těsný náskok.
     
    50:59
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI (Aleš Havlůj – 2 min., podrážení).
     
    52:13
    Děčín se sám vykázal z útočného pásma a dostal puk až před Lavingera, který ho raději podržel a zastavil hru.
     
    52:59
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    54:33
    Lavinger po dalším parádním zákroku chtěl kotouč rozehrát hned mezi spoluhráče, ale raději si to rozmyslel a podržel puk u sebe. Hra je přerušena.
     
    56:07
    Petrášova formace byla nyní znovu hodně aktivní a snažila se znovu o srovnání stavu skóre, avšak proti byli znovu hosté a brankář Hosnedl.
     
    57:33
    Děčínští zavřeli Lvy v jejich pásmu a stále kombinují před Hosnedlem. Ale znovu to nenese kýžené ovoce v podobě vyrovnávací branky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Děčín si bere oddechový čas.
     
    59:20
    Děčínská branka je prázdná. Medvědi to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec udrželi své těsné vedení i přes závěrečnou power-play Děčína a získávají tři body. Jsou tak prvním týmem ve skupině Sever, který uštědřil Medvědům první porážku v sezóně.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:23:02)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Petráš (Sýkora), 28. Zajan (Petráš, Sýkora) – 8. Nedrda, 19. Böhm (Čejka, Přibyl), 21. Kýhos (Nedrda)


    HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Ineman, Faigl, Sýkora, Arnold, Chovanec, Oliverius (C), Zajan (A), Petráš, Kuchynka, Fojt, Volráb (A), Damašek
    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Havlík, Havlůj (C), Urbánek, Přibyl, Kuncl, Fučík, Polák – Mical, Mála, Nedrda (A), Kýhos, Čejka, Řehoř, Dohnal, Böhm, Drašar

    Rozhodčí: Vyštejn – Kurtin, Beneš

    Diváci: 349
    thejrc.org