Lichtenštejnsko – Slovensko 2:4 (kon.)
konec
Lichtenštejnsko
2:4 (0:2)
Slovensko
Středa 09.10.2019, 18:00 • Sportpark Eschen-Mauren, Eschen • Kvalifikace ME U21 • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeju krásný středeční podvečer! Vítám vás při sledování zápasu kvalifikace hráčů do 21 let o Euro, v němž naši východní sousedé ze Slovenska b jasným favoritem v souboji proti Lichtenštejnsku.
     
    Lichtenštejnsko

    Mladí fotbalisté Lichtenštejnska mají po třech zápasech na kontě tři body a v tabulce jim náleží pěkná třetí pozice. Svěřenci kouče Stocklasy porazili v úvodním zápase Ázerbajdžán, následně jasně nestačili na Gruzii (0:4) a Španělsko (0:5). Mezi opory patří hlavně bratrská dvojice Fircků, pokud však chce být Ázerbajdžán Slovensku vyrovnaným soupeřem, musí zahrát dobře celá jedenáctka.
     
    Slovensko

    Naši východní sousedé vstoupili do kvalifikace mizerně, když v doposud jediném střetnutí podlehli Ázerbajdžánu na jeho půdě 1:2. Slováci posléze sehráli přípravné utkání s Dunajskou Stredou, s níž uhráli remízu 3:3. Mužstvo kouče Guľy si už nemůže dovolit zaváhání, pokud chce pomýšlet na postup. Francie a Švýcarsko budou velmi těžkými protivníky.
     
    Úvodní sestavy:

    Lichtenštejnsko: Majer – Seeman (C), Grünenfelder, Unterrainer, Spirig – Hilti – L. Graber, Luchinger, N. Frick, N. Graber – Koller
    Náhradníci: Ospelt – Netzer, Caglar, Schreiber, Marc. Marxer, Mikus, Mart. Marxer, Beck, Büchel

    Slovensko: Vantruba – Tomič, Šulek, M. Oravec, Sluka – Herc (C), Pokorný, Bernát – Kolesár, Strelec, Tupta
    Náhradníci: Šípoš – Špiriak, A. Mojžiš, Gamboš, Adamec, Chobot, Kovaľ, Mesík, Almási

    Rozhodčí: Thorarinsson – Sigurdsson, Sigurdarson (vš. ISL).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí do dnešního utkání vstoupili v modrých dresech, Slováci navlékli dresy barvy bílé.
     
    3
    Přetažený centr si na zadní tyči našel Peter Kolesár, nikým neatakovaný ale nedokázal trefil balón dobře, kulatý nesmysl proletěl vedle Majerovy svatyně.
     
    4
    Naši východní sousedé od úvodních minut dominují hrací ploše. Akturálně kombinují kolem středového kruhu a snaží se najít mezírku v defenzivě soupeře.
     
    5
    Dlouhý balón za obranu v podání Petera Pokorného nebyl vůbec špatný, Strelec si však nedokázal poradit se zpracováním.
     
    6
    Další velmi nebezpečnou situaci nyní přestál Armando Majer bez inkasovaného gólu. Přízemní centr vyslal do šestnáctky Tupta, útočník Strelec na míč těsně nedosáhl.
     
    7
    Philip Seeman hodně nešetrně zajel u levé lajny do protivníka. Rozhodčímu nezbylo nic jiného, než domácímu kapitánovi udělit žlutý kartónek.
     
    8
    Ofenzivu Slováků se rozhodl podpořit i levý bek Branislav Sluka, jenž také obdržel nahrávku, ovšem při snaze centrovat trefil nejbližšího protihráče.
     
    8
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se už v osmé minutě ujímají vedení! Centr z přímého kopu si našel DÁVID STRELEC, který hlavičkou dokázal překonat pozdě reagujícího Majera!
    8. Dávid STRELEC - 0:1
     
    10
    Naši východní sousedé dosáhli přesně toho, čeho potřebovali. Lichtenštejnci nyní nemůýou spoléhat pouze na obranu, pokud chtějí bodovat, musí začít útočit.
     
    11
    Standardka domácích žádné nebezpečí nepřinesla, mizerný pas Fricka bez problémů lapil gólman Martin Vantruba,
     
    12
    V souboji jeden na jednoho Strelec na Unterrainera nevyzrál. Stoper si následně pomohl malou domů brankáři.
     
    13
    Opět musel být v permanenci Armando Majer, jenž včas zareagoval na průnikovou nahrávku, k míči se dostal dříve než Kolesár.
     
    14
    Přichází druhá žlutá karta do řad domácích. Jejím autorem je Noah Graber, jemuž hlavní rozhodčí sečetl několik menších přestupků dohromady.
     
    15
    Mohlo to být o dva góly. Pas z přímého volného kopu si tentokráte našel Christian Herc, gólman však v tomto případě reagoval včas, balón ukryl v rukavicích.
    15. Herc na Majera nevyzrál
     
    16
    Dávid Strelec už se radoval ze svého druhého vstřeleného gólu, ovšem radost byla předčasná, pomezní totiž signalizoval ofsajd.
     
    17
    Na nebezpečné brejky si musejí dát Slováci velký pozor. To se jim zatím daří, po pravé straně nepustil Grabera moc daleko pozorný Sluka.
     
    18
    Hodně těžkou situaci musel řešit stoper Matej Oravec, proti němuž se rozběhli hned dva presující protihráči. Stoper se rozhodl pro nejsnadnější možné řešení, malou domů přihrál Vantrubovi.
     
    19
    Michal Tomiš z úctyhodné vzdálenosti vyzkoušel pozornost Majera. Brankář to neměl vůbec jednoduchá, rána totiž těsně před ním skočila, nakonec ji ale dokázal vyrazit.
     
    20
    Následoval rohový kop, jehož seujal Peter Kolesár, avšak mířil přímo do místa, kde stál gólman domácích, jenž kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí.
     
    21
    Rýsuje se zajímavá standardka v podobě přímého kopu z hranice šestnáctky. Spirig neobratně sundal k zemi Kolesára.
     
    22
    Exekuce se ujal levonohý Branislav Sluka. Prvním pokusem napálil dobře postavenou zeď, při druhém pokusu vyslal pro změnu hodně nepřesný projektil.
     
    23
    Po dlouhé době se fotbalisté Lichtenštejnska dostali na polovinu soupeře, Noah Graber zde vybojoval autové vhazování.
     
    24
    Dlouho se domácí hráči na útočné polovině neohřáli. Špatného zpracování středopolaře Luchingera bez váhání využil Peter Pokorný.
     
    25
    Po inkasované brance jakoby Slováci poněkud polevili, což se projevuje i na kvalité utkání, ta v posledních okamžicích střetnutí o hodně klesla.
     
    26
    Pas z pravé strany znovu našel kapitána Herce, jehož hlavička byla o poznání méně nebezpečnější než v prvním případě, slabý pokus ani nedoletěl k bráně.
     
    27
    Na polovině hřiště došlo k nedovolenému zákroku Bernata, který podrazil unikajícího Fricka. Obešlo se to bez karetního trestu.
     
    28
    Žlutá karta přichází i na slovenské kategorie a lze ji zařadit do kategorie zbytečných. Oravec za polovinou hřiště zajel do Luchingera, sudímu nedal jinou možnost.
     
    29
    Nahrávku Herce obdržel Jan Bernat, jenž měl dostatek času z hranice šestnáctky vypálit a zamířit. Balón poslal k pravé tyči, kde byl se zákrokem připraven Majer.
     
    30
    Po rohovém kopu Dávid Strelecna zadní tyči vracel míč do ohně, k jeho smůle ovšem našel přímo hlavu Fabiana Unterrainera.
     
    31
    Půl hodina utkání je za námi, a že bychom sledovali kvalitní fotbal se rozhodně říci nedá. lováci jsou jasně aktivnějším týmem, což pramenilo ve vedoucí gól Strelce, od té doby však naši východní sousedé polevili.
     
    32
    Pomalá a navíc čitelná průniková přihrávka středem mířila na Strelce, ve skluzu ji dokázal zastavit Jonas Hilti.
     
    33
    Seeman mizerně zpracoval míč, načež o něj přišel v souboji s Tuptou. Domácímu kapitánovi nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    34
    Lichtenštejnci měli šanci zahrozit z rohového kopu, Grünenfelder ovšem k zakončení nepustil martin Šulek.
     
    35
    Akce ale pokračovala, z velké dálky vypálil podivnou ránu Simon Luchinger. Martin Vantruba si netroufl chytit míč do rukavic, kulatý nesmysl vyrazil nad břevno.
     
    36
    Myšlenka dobrá, realizace nic moc. Christian Herc viděl za obranou nabíhajícího Tuptu, jenže pasu dal malou délku. To byl hlavní důvod, proč ho Hilti vystihl.
     
    37
    Branislav Sluka předvedl výborný skluz, o tom žádná. Přesto se Slováci musejí i nadále bránit, neboť soupeř má k dispozici standardku v podobě rohu.
     
    38
    Ten byl rozehraný netradičně na krátko. Po sérii kratších přihrávek přišel centr Fricka přímo do rukou připraveného Vantruby.
     
    39
    Centr do země nikoho. I tak by se dala charakterizovat nahrávka v podání Christiana Herce. Jenže nikým neatakovaný Seeman si se situací vůbec nedokázal poradit, od jeho nohy se míč odrazil mimo hrací plochu, následuje rohový kop.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou Slováci do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Doslova na poslední chvíli dokázal stoper Unterrainer odkopnout míč před Strelcem, který by šel zcela osamocený na Majera.
     
    42
    Až příliš to teď Peter Pokorný přehnal s agresivitou. Výsledkem je útočný faul, domácí mohou alespoň na chvíli vydechnout.
     
    43
    Teprve sedmnáctiletý středopolař Noah Frick dal průnikové přihrávce moc velkou razanci, i kdyby se mu ale nahrávka podařila, tak by ze šance nic nebylo, Koller stál v ofsajdu.
     
    43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V závěru první půle se naši východní sousedé ujímají dvoubrankového vedení! Balón za obranu si skvěle zpracoval Sluka, jenž přízemní nahrávkou našel v šestnáctce JANA BERNATA. Středopolař nezaváhal a z hranice penalty umístil míč k levé tyči.
    43. Jan BERNAT - 0:2
     
    45
    Hlaví rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Z velkého úhlu ještě vyzkoušel pozornost gólmana Lubomír Tupta, Majer v hokejovém pokleku dokázal kulatý nesmysl zpacifikovat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Mladíci ze Slovenska potvrzují roli favorita, v kvalifikačním zápase o postup na Euro vedou na půdě Lichtenštejnska o dvě branky. První zásah přišel už v osmé minutě, kdy se hlavou prosadil Dávid Strelec. Druhý gól si naši východní sousedé nechali až na závěr poločasu, po výborné nahrávce Sluky bez problémů zavěsil Jan Bernat. O vítězi již nejspíše není pochyb, domácí fotbalisté mají obrovské problémy dostat se vůbec na útočnou polovinu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Noah Graber, přichází Menderes Caglar.
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Jonas Hilti, přichází Andrin Netzer.
     
    47
    Vypdalo to, jakoby na Seemana nikdo nezařval, že je úplně volný. Jinak by nejspíše nezahrál míč z prvího doteku do autu.
     
    48
    Rozehrávka na krátko nebyla tou nejšťastnější variantou, Bernat při pokusu centrovat napálil nejbližšího protivníka.
     
    49
    Přílišnou výšku dal Lubomír Tupta svému pokusu o přenesení hry. Kolesár neměl šanci na míč dosáhnout.
     
    50
    Slováci pokračují v dominanci, kombinují na útočné polovině a čekají na volný prostor, jehož se pokusí využít ke vstřelení třetí branky.
     
    51
    Kapitán Philip Seeman ubránil rychlonohého Tuptu pouze za cenu skluzu a odehrání míče do autu. Domácí nemají ani vteřinu času na oddych.
     
    52
    Rozehrávku protivníka výborně vystihl Frick, ten byl ale okamžitě dostoupen hned dvojicí protivníků. Osvobodil se jen za cenu daleké malé domů.
     
    53
    Skvělou nahrávku dostal do samostatného úniku , s přízemním pokusem Kolesára mířeným k levé tyči si ovšem Majer věděl rady!
    53. Ani nadvakrát nedokázali Slováci dopravit míč do sítě
     
    54
    Vzápětí přišly další obrovské příležitosti! Nejprve sám před brankářem neuspěl Dávid Strelec, při dorážce zase Bernat trefil obětavě padajícího obránce!
     
    55
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Philip Seeman, přichází Manuel Mikus.
     
    56
    Lichtenštejnci neví, kde jim hlava stojí. Z úhlu se hnal na gólmana Tupta, Majer je v posledních minutách hrdinou domácího výběru.
     
    57
    Pěkný signál ze standardky, kdy Bernat přihrál do lajny Tuptovi, jenž zpětnou nahrývkou našel Pokorného. Křižná rána středopolaře proletěla kousek vedle pravé tyče.
     
    58
    Armando Majer ukázal i rychlé nohy, když včas vystartoval proti nákopu Oravce a před Strelcem odkopl kulatý nesmysl na poslední chvíli.
     
    60
    Jan Bernat tvrdě atakoval na zemi ležícího protihráče a od rozhodčího si za tento počin vysloužil žlutou kartu.
     
    60
    Hodina utkání za námi, stále půl hodina ovšem ještě zbývá. Fotbalisté Slovenska mohli vést už daleko vyšším rozdílem, gólman Majer ale předvedl několik skvělých zásahů.
     
    61
    Lukas Graber se na Fricka pořádně rozčiluje, středopolař mu totiž poslal nedostižitelnou nahrávku po lajně, ačkoli nebyl obtěžován žádným ze soupeřů.
     
    62
    Slovenští fanoušci po celý púrůběh zápasu vytrvale povzbuzují své svěřence, a za to jim patří velké uznání. Domácí příznivci nejsou slyšet vůbec.
     
    63
    Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
    Šok, Lichtenštenjci snižují! Ofsajdová past obrany nesklapla včas, do samostatného úniku se vydal MENDERES CAGLAR, který zakončil neomylně k bližší tyči.
    63. Menderes CAGLAR - 1:2
     
    64
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Jan Bernat, přichází Martin Adamec.
     
    66
    Branislav Sluka byl v souboji pozdě, ve skluzu netrefil míč, nýbrž pouze nohy Grabera. Žlutá karta je na místě.
     
    67
    Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
    To je neskutečně, domácí srovnávají s jasným favoritem zápasu krok! Unterrainer přiťukl míč NOAHU FRICKOVI, a tento sedmnáctiletý mladíček technickou ránou mířil nechytatelně k pravé tyči!
    67. Noah FRICK - 2:2
     
    68
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Odpověď, jak má být! Ani ne minutu po vyrovnávací brance podnikl výpad po levé straně Tupta, který zpětnou nahrávkou našel kapitána CHRISTIANA HERCE. Středopolař z jedničky propálil gólmana střelou do protipohybu.
    68. Christian HERC - 2:3
     
    70
    Fantastickou pětiminutovku jsme nyní mohli sledovat. Domácí zničehonic vstřelili dvě branky, načež Slováci na druhý zásah dokázali okamžitě odpovědět třetím gólem. Zbývající dvacetiminutovka slibuje obrovské drama!
     
    71
    Výběr Lichtenštenjska bude mít k dispozici standardku z nebezpečné vzdálenosti od brány. Dá se očekávat přímá střela.
     
    72
    Ta skutečně přišla, avšak Frickovi vůbec nesedla. Po zemi se svezla o pořádný kus vedle levé tyče, Vantruba mohl zůstat ledově klidným.
     
    73
    Je ale znát, že se naši východní sousedé nenacházejí v úplně nejlepším rozpoložení. Dvě branky s mladíky evidentně dost zamávaly.
     
    74
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Peter Kolesár, přichází Martin Kovaľ.
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Dávid Strelec, přichází Ladislav Almási.
     
    75
    Hosté se dožadovali penalty po pádu Tupty. Píšťalka hlavního rozhodčího však zůstala v tomto případě němá.
     
    76
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Lukas Graber, přichází Niklas Beck.
     
    77
    Peter Pokorný si šikovně dal tělo před soupeře, který ho poslal zemi, ačkoli protivník zrovna nebyl v držení balónu.
     
    78
    Ani se nestihl zapotit a už inkasoval žlutou kartu. Řeč je o Ladislavu Almásim, jenž nešetrně poslal k zemi soka.
     
    79
    Nově příchozí Martin Kovaľ se okamžitě pokusil zapsat na listinu střelců, ránu ovšem namířil pouze do dobře postaveného Unterrainera.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Favorit ze Slovenska drží těsné vedení, Lichtenštejnci ale cítí šanci na body.
     
    81
    Přetažený centr na zadní tyč mířil na halvu dobře nabíhajícího Rafaela Grünenfeldera, před nímž na poslední chvíli dokázal zasáhnout Šulek.
     
    82
    Naši východní sousedé se strachují o vítězství, na projevu hry to je znát. Dokonce už se tolik neženou dopředu, spíše se soustředí na bránění těsného vedení.
     
    83
    Michal Tomič nabral velkou rychlost po pravé lajně, jenže následně úplně pokazil nahrávku na Almásiho. Forvard neměl šanci kulatý nesmysl ještě zachytit.
     
    84
    Ránu Simona Luchingera z nějakých dvaceti metrů dokázal zblokovat Matej Oravec. Nebezpečí ale ještě není zažehnáno, následuje rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko: ze hřiště odchází Noah Frick, přichází Tim Schreiber.
     
    86
    Pas Noaha Fricka mířil někam na území penalty. Zde v hlavičkovém souboji zvítězil stoper Martin Oravec, vzápětí přišel centr, který pro změnu zachytil gólman Vantruba.
     
    87
    Lasialv Almási mohl definitivně rozhodnout o třech bodech pro Slovensko, to by ovšem musel mířit mezi tři tyče.
     
    88
    Znovu Ladislav Almási, jehož tentokráte skvěle vychytal gólman Majer! Forvard si dobře naběhl na přihrávku Kovaľa, slabým pokusem ale na strážce svatyně nevyzrál.
    88. S pokusem Almásiho si Majer věděl rady
     
    89
    Znovu jsme mohli sledovat brejkovou situaci. Christian Herc to vzal na sebe, kličku ale udělal za tělo, čímž se dostal ze střelecké pozice. Nakonec vypálil z otočky Kovaľ hodně vedle.
     
    90
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Lubomir Tupta, přichází Marian Chobot.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+2
    Kousek chyběl Luchingerovi k dosažení balónu, který šikovně prodlužoval za sebe Koller. Ke kulatému nesmyslu nakonec doběhl jako první brankář Vantruba.
     
    90+3
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, Slováci si z dnešního utkání odnesou všechny tři body! Ze skvělé práce a neméně kvalitní nahrávky Chobota těžil CHRISTIAN HERC, jenž tváří v tvář gólmanovi mířil k bližší tyči.
    90+3. Christian HERC - 2:4
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou nečekaně dramatické kvalifikační utkání o postup na Euro hráčů do 21 let, v němž Slovensko nakonec potvrdilo roli favorita, na půdě Lichtenštejnska zvítězilo 4:2. Překvapení přitom nic nenasvědčovalo, hosté v první půli odskočili do dvoubrankového vedení zásluhou Dávida Strelce a Jana Bernata. Jenže domácí fotbalisté dokázali během čtyř minut vyrovnat, nejprve se trefil Menderes Caglar, jehož doplnil Noah Frick. Naši východní sousedé ale dokázali odpovědět hned za minutu, gól vsítil Christian Herc. Tentokráte už se domácí na vyrovnání nezmohli, v nastavení naopak přidal svoji druhou branku Herc. Svěřenci kouče Guľy zvládli povinnost, z Lichtenštejnska odváží tři body a střídají ho na třetí příčce v tabulce.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:59:20)

    Milan Huppert

    Branky: 63. Caglar, 67. Frick – 8. Strelec, 43. Bernat, 68. Herc, 90+3. Herc

    Karty:   7. Seeman (LIC), 14. N. Graber (LIC) – 28. Oravec (SVK), 60. Bernat (SVK), 66. Sluka (SVK), 78. Almási (SVK)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 1:9. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:15.
    Lichtenštejnsko: Majer – Seeman (C) (55. Mikus), Grünenfelder, Unterrainer, Spirig – Hilti (46. Netzer) – L. Graber (76. Beck), Luchinger, Frick (85. Schreiber), N. Graber (46. Caglar) – Koller
    Náhradníci: Ospelt – Netzer, Caglar, Schreiber, Marc. Marxer, Mikus, Mart. Marxer, Beck, Büchel

    Slovensko: Vantruba – Tomič, Šulek, M. Oravec, Sluka – Herc (C), Pokorný, Bernát – Kolesár (74. Kovaľ), Strelec (74. Almási), Tupta (90. Chobot)
    Náhradníci: Šípoš – Špiriak, A. Mojžiš, Gamboš, Adamec, Chobot, Kovaľ, Mesík, Almási

    Rozhodčí: Thorarinsson – Sigurdsson, Sigurdarson (vš. ISL)

    Diváci: 275
    thejrc.org