Mexiko – Česko 2:1 (kon.)
konec
Mexiko
2:1 (1:0)
Česko
Středa 09.10.2019, 14:30 • Perth (Austrálie) • MS v malé kopané • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mexika, které svého soupeře poráží poměrem 2:1, což znamená postup do semifinále. Dnešní utkání nám přineslo nesmírně nebezpečnou podívanou, která se štěstím končí vítězstvím Mexika, které vstřelilo rozhodující branku sedm minut před koncem. Česko se v koncovce zápasu snažilo o vyrovnávací branku, avšak Mexiko si své jednobrankové vedení pohlídalo. (15:31:20)
     
    50+1
    Konec zápasu.
     
    50
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    50
    Bíro to opět zkoušel pod břevno, jenomže Solos předvedl dobrý zákrok. Přeci jenom tu bude standardka pro Česko, které má jednu z posledních šancí.
     
    49
    Bíro si opět seběhl na polovinu soupeře, jenomže jeho spoluhráči zůstali stát. Mexičané se navíc seskupili kolem své branky, což pomohlo k odvrácení střeleckého pokusu.
     
    48
    Dalekonosný nákop v podání Solose doskákal zpět ven z hrací plochy. Česko ihned rozjelo kombinaci, jenomže roztažení hry na Šultese nebylo přesné.
     
    47
    Bíro našel na hranici vápna Svobodu, který se celkem ochotným pádem vrhl na zem. Sudí neodpískal, následné zakončení Kasala bylo hodně zbrklé.
     
    46
    Koudelka si přehodil míč na levačku, načež zbrkle zakončoval kolem protihráče. Střela vystoupala vysoko nad branku, Solos ani tentokráte nezasahoval.
     
    45
    Česko zahrávalo rohový kop urychleným způsobem. Míč navíc putoval proti noze Hakla, jehož střelecký pokus nakonec vystoupal metr nad horní konstrukci.
    43. NUŇEZ - 2:1
     
    43
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Jenomže je tu branka na opačné straně! De la Fuente se dostával za protihráče, jenomže se mu nepovedlo ideálně zakončit. To napravil až jeho kolega MIGUEL NUŇEZ, jehož vysoká hlavička přeci jenom dopadla do branky.
     
    43
    Paděrovi se podařilo přeposlat míč na Koudelku, který to zkoušel hodně pohotovým způsobem. Jeho rána směřovala pod břevno, kde se činil Solos.
     
    42
    Nenápadná kombinace naší reprezentace nebyla vůbec špatná. Svoboda se nakonec dostal příliš blízko k Solosovi, kterému se povedl zakročit rukou.
     
    41
    Panečku, to bylo o vlásek! Herrera to zkoušel vzít sám na sebe, jeho technická navštívenka nakonec orazítkovala brankovou konstrukci.
     
    40
    Šultes si v souboji s protihráčem pomohl nedovoleně, budeme sledovat další nebezpečnou standardku. Mexiko dnes z podobné pozice už jednou udeřilo.
     
    39
    Espinoza doslova ukradl míč zakončujícímu Maříkovi, což byl při této akci zásadní moment. Česko tak vhazovalo, do kombinace se zapojil také Bíro.
     
    38
    Česko je v posledních minutách nesmírně nebezpečné. Bírovi se v ideální pozici povedlo najít Svobodu, jehož přízemní střela proletěla vedle konstrukce.
     
    37
    Z velkého úhlu to zkoušel Araujo, který zakončoval od pravé autové lajny. Nakonec se ještě míče dotkl kolega Villela, tato teč ale přinesla střelu vedle.
    36. PADĚRA - 1:1
     
    36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, máme vyrovnáno! Naše reprezentace totiž podnikla nebezpečný kontr, který byl pro soupeře smrtící. Nakonec finální nahrávka směřovala na ONDŘEJE PADĚRU, kterému se povedlo překonat brankáře Solose.
     
    36
    Šultes přeci jenom procpal míč na Maříka, jenomže ten měl na zakončení příliš málo času. Včas se vrátila dvojice hráčů soupeře, která poslal míč do autu.
     
    35
    Tutovka pro Kasala! Ten si dokázal ideálně narazit se Svobodou, jenomže následnou ránu poslal pouze doprostřed branky, kde stál Solos.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Daniel Kasal (Česko).
     
    34
    Bírova rozehrávka sice putovala do běhu na Koudelku, jenomže nepříjemný odskok na mokrém terénu byl osudový. Solos tak bude rozehrávat od branky.
     
    33
    Co scházelo! Zakončující Díaz to zkoušel chytrým lobem, který se snášel do branky. Na brankové čáře dokázal na poslední chvíli zakročit Hakl.
     
    32
    Rychlý protiútok Mexika byl hodně nebezpečný. Moreno navíc překonal Bíra, jenomže za ním zasahoval jeden z obránců. I tak budeme sledovat nebezpečnou standardku, ještě před střelou fauloval Levčík.
     
    32
    Nakonec Levčík vůbec netrefil balón, sudí byl navíc stejného názoru. Česká reprezentace se dostala k hranici vápna, Doubravského rána ale nebyla přesná.
     
    31
    Se štěstím se povedlo zakročit Levčíkovi, který ve skluzu za sebe nepustil nahrávku na zcela volného hráče. Mexiko se posunulo vpřed, nyní bude vhazovat.
     
    30
    Také naše reprezentace dostala k dispozici volný kop, který byl zbytečně rozehrán dozadu. Bíro navíc opět chyboval, tentokráte nedokázal najít Levčíka.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Daniel Villela (Mexiko).
     
    29
    Zpětná nahrávka v podání Espinozy našla brankáře Solosa, který vracel prvně jmenovanému. Dlouhou rozehrávka se pokouší napadat aktivní Mařík.
     
    28
    Bíro sice s míčem dokráčel k hranici poloviny hrací plochy, jenomže nahrávka na vedle stojícího Jelínka byla nepřesná. Vhazovat tak bude moci Araujo.
     
    27
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Česka, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    26
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec dopadl lépe pro hráče Mexika, jenž vstřelili jedinou branku. Na tuto branku jsme čekali přesně dvacet minut, nicméně sledovali jsme vyrovnanou podívanou, která bude ve druhém dějství ještě hodně zajímavá.
     
    25
    První poločas skončil.
     
    24
    Cvičený signál nakonec putoval na kopačku Šultese, který zkoušel vypálit přímo ze vzduchu. Bylo to z ideální pozice, jenomže střela putovala daleko vedle.
     
    23
    Pro přihrávku si seběhl také Araujo, který si nevěřil na průnik podél autové lajny. Naopak se Česko dostalo do šance, Jelínek zkoušel ještě najít spoluhráče, jenomže vracející se Espinoza na poslední chvíli odklidil balón.
     
    22
    Ani tentokráte jsme se nedostali k delší kombinaci, naopak soupeř vhazoval autové vhazování. Solos pochopitelně nikam nespěchal, navíc stále vyčkává s rozehrávkou.
    20. De la Fuente - 1:0
     
    20
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Mexiko totiž dostalo k dispozici standardní situace, ke které se postavil DE LA FUENTE. Jeho přímá rána pravým nártem byla natolik přesná, že směřovala přesně k tyči. Bíro zůstal pouze bezmocně stát.
     
    20
    Mexiko po delší době zvolilo delší kombinaci na vlastní polovině. Herrera dlouho hledal vhodného adresáta, nakonec musel spolupracovat s brankářem Solosem.
     
    19
    Šultes si nakonec pomohl čistým způsobem, což mohlo vést do vyložené šance. Jelínek se zjevil sám před Solosem, který se mu doslova vrhl pod nohy.
     
    18
    Nadvakrát se Ortegovi podařilo obehrát Kasala, načež nabízel míč před branku. Tam číhal jeden z protihráčů, který raději odehrál balón zpět do zámezí.
     
    17
    Zničehonic z dobré pozice vypálil na branku Mendez, jehož jedovatá rána levou nohou o poznání minula tyč. Bíro nemusel v tomto případě zasahovat.
     
    16
    Česko reklamovalo rohový kop, jenomže sudí byl jiného názoru. Nakonec Solos rozehrával od své branky, na druhé straně si obrannou povinnost splnil Hakl.
     
    14
    První střelecký pokus si připsal také Bíro, který to zkoušel z velké vzdálenosti. To se projevilo také na výsledku, míč se snesl výrazně vedle branky.
     
    13
    Jako poslední se dotkl míče De la Fuente, který dost možná podklouzl. O nic nebezpečného se tedy nejednalo, Bírova rychlá rozehrávka přinesla faul na Jelínka.
     
    12
    Hezká kombinace Mexika přinesla další střelu. Mendez se do míče opřel pravou nohou, avšak včas ho dostoupil Levčík, který jeho zakončení zablokoval.
     
    11
    Tady moc nescházelo. Další rychlý aut tentokráte směřoval na Díaze, který byl zničehonic sám před Bírem. Jeho hlavička nakonec putovala kousek vedle.
     
    10
    Kasal hned nadvakrát zkoušel vypálit na branku, jenomže ani v jednom případě nenašel kýžený cíl. Výsledkem byl zisk rohového kopu, Koudelka ale nikoho nenašel.
     
    9
    Naše reprezentace naprosto zaspala při bránění autového vhazování, po kterém se k hlavičce dostal Mendez. Bíro podržel svůj celek, následný rychlý kontr nevyšel.
     
    8
    Z druhé vlny se k volnému míči dostal Doubravský, který pálil z dobré pozice. Skákavá rána nakonec směřovala doprostřed branky, kde se nacházel Solos.
     
    7
    Velice kvalitně si před malým momentem počínal Levčík, který na jistotu poslal míč do ochozů stadionu. Soupeř obstaral aut, který si opět pohlídal Levčík.
     
    6
    Mexiko je zatím jednoznačně aktivnější, naopak naše reprezentace si pořádně nenahrála. Zatím jsou z toho pouze dlouhé kombinaci na polovině soupeře.
     
    5
    O nahrávku si řekl také Nuňez, který se snažil spolupracovat s De la Fuentem. Zpětná nahrávka byla o něco delší, míč se tak snesl pouze do zámezí.
     
    4
    Solos se vůbec poprvé dostal k balónu, který poslal na vedle stojícího spoluhráče. Sám na sebe to zkoušel vzít Martínez, který levačkou trefil pouze boční síť.
     
    3
    Mexičané to zkoušeli hodně nebezpečným projektilem, který musel Bíro krotit vedle branky. Bude z toho úvodní rohový kop, který rozehraje Moreno.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost hráči Mexika, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: Solos, Reyna – Espinoza, Gutierrez, Araujo, Martínez, Nuňez, Herrera, Moreno, De la Fuente, Villela, Díaz, Martínez, Mendez, Ortega

    Česko: Bíro, Kunický – Presl, Uhlíř, Kasal, Svoboda, Hakl, Šultes, Levčík, Paděra, Pozníček, Mařík, Koudelka, Jelínek, Doubravský.
     
    Česká reprezentace je v tomto duelu mírným favoritem, navíc bude obhajovat zlaté medaile z předešlého šampionátu. Češi se dostali do společné skupiny se Singapurem, Srbskem a Chile, což značilo celkem přijatelnou společnost. Česká reprezentace nakonec potvrdila roli favorita, dokonce vyhrála všechny tři zápasy, což znamenalo postup z té nejlepší možné pozice. Hned úvodní duel nabídl naprosto dominantní jízdu, Singapur totiž inkasoval hned sedmnáct branek, přičemž ani jednou sám neskóroval. Druhé skupinové klání rovněž nabídlo jasné vítězství, tentokráte si Česko porazilo poměrem 7:0 s Chile. Na konci skupinových bojů čekal nejtěžší soupeř, a sice Srbsko. Duel nakonec skončil vítězstvím 4:2, což znamenalo první pozici. Ta zajistila přijatelného soupeře do osmifinále, kterým nakonec bylo USA. To dokonce vedlo už 3:1, avšak nakonec prohrálo výsledkem 4:5.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa v malé kopané má před sebou čtvrtfinálové zápasy, do kterých se probojovala také naše reprezentace, jenž se utká s Mexikem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    David Suchý

    Branky: 20. De la Fuente, 43. Nuňez – 36. Paděra

    Karty:   29. Villela (MEX) – 34. Kasal (CZE)


    Mexiko: Solos, Reyna – Espinoza, Gutierrez, Araujo, Martínez, Nuňez, Herrera, Moreno, De la Fuente, Villela, Díaz, Martínez, Mendez, Ortega
    Česko: Bíro, Kunický – Presl, Uhlíř, Kasal, Svoboda, Hakl, Šultes, Levčík, Paděra, Pozníček, Mařík, Koudelka, Jelínek, Doubravský
    thejrc.org