Kazachstán – Kypr 1:2 (kon.) | Bělorusko – Estonsko 0:0 (kon.) | Nizozemsko – Sev. Irsko 3:1 (kon.)
Chorvatsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Slovensko – Wales 1:1 (kon.) | Rakousko – Izrael 3:1 (kon.)
S. Makedonie – Slovinsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Polsko 0:3 (kon.) | Belgie – San Marino 9:0 (kon.)
Rusko – Skotsko 4:0 (kon.)
konec
Kazachstán
1:2 (1:0)
Kypr
Čtvrtek 10.10.2019, 16:00 • Astana Arena • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kypru, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Domácí sice po prvním dějství vedli o jednu branku, jenomže ve druhém poločase naprosto přestali hrát, což bylo fatální. Kypr srovnal zhruba dvacet minut před koncem zápasu, navíc se o deset minut později sám dostal do vedení, což vydrželo až do poslední vteřiny. Tři body z tohoto zápasu tak putují do Kypru. (17:51:42)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:8.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Panayi si dost možná připsal poslední odkop od své branky, se kterým si dával celkem dost načas. Hostující brankář navíc reklamoval flašku s pitím na hrací ploše, kterou po něm hodil jeden z fanoušků.
     
    90+2
    Kazachstán stále kombinuje na polovině soupeře, který se brání opravdu zodpovědně. Domácí hráči rozjíždějí další akci až od postranní lajny.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Islambek Kuat, přichází Aschat Tagybergen.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácím se tak krátí čas. Ještě zcela určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Špatnou nahrávku vyprodukoval Jerlanov, jenž našel pouze kopačku protihráče. Kypr si moc dlouho míče neužil, Kyriakou totiž nepovedeně vedl balón vpřed.
     
    87
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Fotis Papoulis, přichází Renato Margaca.
     
    86
    Kazachstán to bude mít nyní hodně složité, krátce před koncem zápasu prohrává o jednu branku. Domácí se tak hodně rychle ocitli v opačné náladě.
    84. Nicholas IOANNOU - 1:2
     
    84
    Kypr právě vstřelil branku!
    Hosté se dokonce dostávají do vedení! Zdánlivě nenápadná kombinace Kypru nakonec přinesla roztažení hry na pravou stranu, odkud Kosti centroval ke vzdálenější konstrukci, kde se jako první vynořil jeho kolega NICHOLAS IOANNOU, jenž z bezprostřední blízkosti poslal míč přesně pod břevno.
     
    83
    Posléze si pořádně zahrával Kousoulos, který to přeci jenom proti napadajícímu protihráči zvládl. Navíc vyprodukoval zpětnou nahrávku až na brankáře.
     
    82
    Panayi si připsal další zákrok, tentokráte to z velké vzdálenosti zkoušel domácí Percuch, který zkoušel mířit k levé tyči, kam se vrhl také brankář soupeře.
     
    80
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Ajbol Abiken, přichází Maxim Fedin.
     
    78
    Stoprocentní šance pro Kazachstán! Na zadní tyči číhal zcela osamocený Vorogovskij, jehož rána trefila protihráče, od kterého se míč odrazil do tyče.
     
    77
    Nakonec to bylo s nedovoleným zákrokem vracejícího se Chižničenka, jenž zezadu dohrál jednoho z protihráčů. To znamená standardní situaci pro Kypr.
     
    76
    Kazachstán se pokoušel odpovědět podobným způsobem, jenomže akce skončila ještě před pokutovým územím. Na druhou stranu ihned zamířil Kosti.
     
    75
    Aby toho nebylo málo, tak se k dalšímu hlavičkovému pokusu dostal obránce Ioannou, jenž hlavičkoval pouze doprostřed. Nepohodov zasahoval nadvakrát.
     
    74
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, Kypr totiž dokázal po delší době konečně srovnat krok. Navíc i další akci hasí odkopem domácí obránce Malij.
    73. Pieros SOTIRIOU - 1:1
     
    73
    Kypr právě vstřelil branku!
    Domácí si koledovali, Kypr srovnává krok! Hosté obsadili prostoru u pokutového území, kde se z levé strany dostal k centru Špoljarić, jehož vzdušná nabídka doputovala přesně na hlavu PIEROSE SOTIRIOUA, jehož prodloužení zapadlo přesně ke vzdálenější konstrukci branky.
     
    73
    Na opačné straně to Islamchan nevyřešil zrovna nejlépe, nahrávka na pravou stranu byla příliš nepřesná. Navíc se soupeř pokouší o rychlý protiútok.
     
    73
    Kypřané opět celkem snadným způsobem pronikli na druhou stranu, kde Zachariou až příliš čitelně hledal Papoulise, před kterým zasahoval Maročkin.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Jurij Percuch (Kazachstán).
     
    71
    Costi se snažil doběhnout prudký balón, jenomže tak trochu nešťastně přišlápl domácího obránce. Malij by měl být v pořádku, volný kop pro domácí.
     
    70
    Navíc to z velké vzdálenosti zkoušel hostující Kyriakou, jehož pokus přeci jenom vystoupal vysoko nad branku. Nepohodov nakonec vůbec nezasahoval.
     
    69
    Do akce se dostal také pomezní sudí, jenž si při akci Kazachstánu všiml ofsajdového postavení. V něm se nacházel Islamchan, což potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    68
    Ioannou měl na levém křídle hodně prostoru, nakonec se mu nabídka na kolegy vůbec nepovedla. Tradiční obrázek tohoto zápasu, na řadu přijde odkop.
     
    67
    Kyriakou ideálně odcentroval směrem do pokutového území, kde se žádný z jeho spoluhráčů nedostal do zakončení. Kypr bude ještě moci vhazovat zleva.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Islambek Kuat (Kazachstán).
     
    62
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Giorgos Merkis, přichází Matija Špoljarić.
     
    61
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Tochtar Žangylyšbaj, přichází Sergej Chižničenko.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále platí, že jsme viděli jedinou branku. Kazachstán je o něco aktivnější, naopak hosté se směrem dopředu trápí.
     
    60
    Ten pochopitelně obstaral brankář Nepohodov, který na opačné straně málem našel Sujumbajeva. Nakonec míč proletěl těsně vedle jeho hlavy – aut pro hosty.
     
    59
    Papoulis ještě doběhl míč na hrací ploše, jenomže následný centr se přeci jenom stočil za brankovou čáru. Sudí byl pozorný, navíc nařídil odkop od branky.
     
    58
    Merkis raději spolupracoval s brankářem Panayim, který pro změnu odkopával k postranní lajně. Ioannou nepředvedl jisté zpracování, toho využil Vorogovskij.
     
    57
    Do nepříjemného obležení se dostal Zachariou, který si pořádně zahrával uvnitř vlastní šestnáctky. Nakonec napadající Sujumbajev přeci jenom fauloval.
     
    56
    Percuch ukázkovým způsobem vybojoval zdánlivě ztracený míč, přičemž se málem k zakončení dostal Kuat. Před ním včas odehrál hrací předmět Laifis.
     
    55
    Nepohodov měl opravdu pohodovou práci, míč totiž bezpečně doplachtil do jeho rukavic. Poté jsme sledovali výhoz do strany, kde Laifis na dlouhou nohu zasáhl.
     
    54
    Kazachstán se pořádně zatáhl do defenzivy, což zatím nepřináší nic závratného. Naopak Ioannou nemohl najít své spoluhráče, navíc ho obral Percuch.
     
    53
    Nepohodov dalekonosným pasem posílal míč do bezpečnějšího prostoru, jenomže na druhé straně nebyl nikdo ze spoluhráčů. Proto odkop skončil u Panayie.
     
    52
    Standardní situace v podání Kypru nebyla vůbec dobrá. Naopak centrovaná nabídka našla prvního protihráčem, který byl pozorně číhající zadák Jerlanov.
     
    51
    Rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, naopak se nejvýše do vzduchu dostal Laifis, který prudce odhlavičkoval. K volnému míči se navíc dostal Costi.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Ajbol Abiken (Kazachstán).
     
    49
    Krátce poté si Kazachstán vyzkoušel rychlý protiútok, který směrem kupředu táhl Islamchan. K němu se bleskově dostal Merkis, který mu vypíchl balón.
     
    48
    Prudká nahrávka směřovala na kopačku Merkise, který se bleskovým způsobem dostal na útočnou polovinu, kde jsme sledovali nepovedené roztažení hry.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Constantinos Mintikkis, přichází Panyiotis Zachariou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem pohlednou podívanou. V samotném úvodu byl sice aktivnější Kypr, jenomže poté převzali otěže zápasu domácí, jenž se nakonec dostali do kýženého vedení. Kazachstán dokonce mohl své vedení navýšit, avšak jeho náskok je zatím stále jednobrankový.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hostující obránce Laifis zkoušel odcentrovat do pokutového území, jenomže jeho centr nakonec doplachtil přesně na hlavu domácího Jerlanova.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Constantinos Mintikkis (Kypr).
     
    43
    O rohový kop z pravé strany se postaral kapitán Islamchan. Jeho centrovaná nabídka propadla do pokutového území, kde včas odklízel balón Ioannou.
     
    42
    Kuat byl zcela sám před brankářem, jenomže přízemní ránu dokázal Panayi zneškodnit. Následovat bude další rohový kop.
     
    42
    Sled nedovolených zákroků pokračuje. Po dalším z nich zkoušel Kyriakou nebezpečně centrovat do pokutového území, kde číhala smečka hladových protihráčů.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Kypřané zůstali s míčem na polovině soupeře, přičemž Ioannou obstaral další autové vhazování, po kterém se Meriksovi povedlo přesně přenést hru.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Temirlan Jerlanov (Kazachstán).
     
    38
    Sujumbajev si prostřednictvím autového vhazování vybral Islamchana, který zkoušel prodloužit za sebe. Ve vzduchu se prosadil pouze hostující Laifis.
     
    37
    Hlavní sudí Pawson si všiml držení domácího Kuata, soupeř tak obstaral další standardní situaci, jenomže obránce Mintikkis zcela zbytečně chyboval.
     
    36
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo kolem třiceti minut, do vedení se dostali domácí. Kypr to bude mít nyní nesmírně složité.
    34. Temirlan JERLANOV - 1:0
     
    34
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostávají do kýženého vedení! Islamchan zahrával hned dva rohové kopy, přičemž po tom druhém jeden z jeho spoluhráčů orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Dorážku si ale jako první našel TEMIRLAN JERLANOV, jenž ve skluzu dopravil míč do branky.
     
    31
    Volný kop také na opačné straně, jenomže Kyriakou rozehrával po zemi nakrátko. Nakonec to centr zkoušel Papoulis, jenomže trefil pouze protihráče.
     
    30
    Sujumbajev vyslal další velice slušnou nabídku, po které sympaticky zakončoval Žangylyšbaj. Jeho rána levou nohou se stočila kousek vedle branky.
     
    29
    S vypětím všech sil se Artymatasovi podařilo vyslat zpětnou nahrávku až na brankáře. Kypr přesto chyboval, jenomže Žangylyšbaj se daleko s míčem nedostal.
     
    28
    Najednou se Kypr dostával k protiútoku, přičemž ven z branky včas vystartoval Nepohodov. Jeho odklizení míče zachránilo domácí, Ioannou tak bude vhazovat.
     
    27
    Kazachstán měl k dispozici standardní situaci zhruba z pětatřiceti metrů od branky. Nakonec to na sebe vzal Sujumbajev, který našel hlavu protihráče.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám nepřinesla žádnou trefu. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, aktivnější jsou ale domácí.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Bauržan Islamchan (Kazachstán).
    Žlutou kartu dostává Giorgos Merkis (Kypr).
     
    25
    Islamchan naprosto surovým zákrokem dohrál protihráče, za což klidně mohl vyfasovat červenou kartu. Domácí kapitán určitě děkuje, že není přítomno video.
     
    24
    Nepohodov si připsal první těžší zákrok, jenomže pro něj se jednalo o snadnou práci. Papoulis totiž zkoušel vypálit pod břevno, kam se vrhla rukavice brankáře.
     
    23
    K balónu se postavil technicky hodně šikovný Kyriakou. Jeho polovysoká nabídka směřovala k přední konstrukci, kde se povedlo zasáhnout Vorogovskimu.
     
    22
    Směrem dozadu musel pořádně zabrat Jerlanov, jenž na dlouhou nohu odvracel před Papoulisem. Kypr bude zahrávat rohový kop, vůbec první tohoto zápasu.
     
    21
    Kyriakou si seběhl mezi smečku protihráče, odkud to zkoušel nakopávaným míčem na spoluhráče. To se příliš nepovedlo, jako první se zorientoval Maročkin.
     
    16
    Ven z branky musel brankář Panayi, který se k míči dostal jako první. Krátce poté nepřesně nahrával Artymatas, jenž nakonec nenašel kolegu Papoulise.
     
    15
    Žangylyšbaj na dlouhou nohu přeci jenom přeposlal na Maročkina, který pro změnu pořádně zahnal Jerlanova, jenž to stihl před postranní lajnou.
     
    14
    Sotiriou to měl hodně složité, nakonec přes dvojici protihráčů neprošel. Obrannou povinnost si splnil Malij, který dokonce vybojoval odkop od branky.
     
    13
    Také Nepohodov mohl odkopávat od své svatyně, přičemž se mu povedlo poslat míč na Sujumbajeva, před kterým odklízel za postranní lajnu Mintikkis.
     
    12
    Sledovali jsme rozehrávku od branky Kypru, který se s míčem přesunul na druhou stranu. Artymatas sice měl čas, avšak nedokázal přenést hru na kolegu.
    11. Kuat o kousek minul.
     
    11
    Tutovka pro domácí! Sujumbajev se na levém křídle dostal k přízemnímu centr na Kuata, který z bezprostřední blízkosti zakončil kousek vedle branky.
     
    10
    Hodně agresivním způsobem si počínal domácí Jerlanov, který pořádně přišlápl Costiho. I tentokráte se mohlo žlutit, nakonec z toho bude "pouze" standardní situace.
     
    9
    Hráči Kazachstánu se pokoušeli o neúnavné napadání, které slavilo úspěch. Artymatas totiž nahrával pouze do autu, domácí tak budou moci vhazovat.
     
    8
    Do kombinace byl zapojen také Panayi, který bez většího rozmyslu odkopával na opačnou stranu, kde se nenacházel nikdo z hráčů v modrém kompletu.
     
    7
    Vysoká nabídka se stala snadnou kořistí Maročkina, který zkušeně poslal míč do moci brankáře Nepohodova. Ten výhozem rozehrál na volného Jerlanova.
     
    6
    Hosté rozjeli kombinaci na vlastní polovině, načež jsme sledovali nákop na Sotirioua. Včas se k míči dostal obránce Malij, jenž pro jistotu odkopával do autu.
     
    5
    Kyriakou se postaral o rozehrávku standardní situace, která nebyla vůbec špatná. Míč nakonec propadl až k Laifisovi, jehož hlavičkový pokus putoval vedle.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Gafuržan Sujumbajev (Kazachstán).
     
    4
    Kypr vhazoval na pravé straně, jenomže narážečka na Mintikkise byla hodně nepřesná. Míč nakonec skončil v zámezí, Nepohodov se tak postará o rozehrávku.
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál hostující brankář Panayi, který to zkoušel dalekonosným odkopem ke středovému kruhu, kde se nacházel obránce Maročkin.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kazachstán: Nepohodov – Jerlanov, Malyj, Maročkin – Vorogovskij, Percuch, Abiken, Sujumbajev – Kuat – Islamchan (C), Žangylyšbaj.
    Náhradníci: Pokatilov, Šackij – Dmitrenko, Bejsebekov, Kerimžanov, Fedin, Žukov, Tagybergen, Šomko.

    Kypr: Panayi – Mintikkis, Merkis (C), Laifis, Ioannou – Kousoulos, Artymatas, Ch. Kyriakou, Costi – Papoulis, Sotiriou.
    Náhradníci: Michael, Pardo – Georgiou, M. Špoljarić, Karo, Margaca, Ioannou, Pittas.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Kypr

    Na opačné straně stojí hráči Kypru, kteří si v průběhu kvalifikace vedou tak nějak podobným způsobem. Kypr totiž okupuje čtvrtou pozici, nicméně nasbíral naprosto totožný počet bodů, tedy sedm. Hostující tým tohoto zápasu ale nemůže těžit ze vzájemných zápasů, které má Kazachstán o něco lepší. Kypru se v posledních dvou skupinových duelech celkem dařilo, nejprve na domácím stadionu remizoval právě s Kazachstánem poměrem 1:1. V minulém kole se Kypr radoval ze druhého vítězství, zcela očekávaně totiž uspěl na hřišti posledního San Marina, kde se mu povedlo vyhrát poměrem 4:0.
     
    Kazachstán

    Fotbalisté Kazachstánu se po šesti zápasech nacházejí na průběžné třetí pozici své skupiny, nicméně na postup to opravdu nevypadá. Manko na druhé Rusko činí už osm bodů, navíc do konce kvalifikace zbývají pouze čtyři zápasy. Kazachstán má na svém kontě sedm bodů, přičemž z odehraných šesti zápasů vyhrál ve dvou případech, navíc ve třech dalších pocítil hořkost porážky. Domácí celek tohoto zápasu sice držel dvouzápasovou sérii bez porážky, avšak ta byla v posledním duelu utnuta. Kazachstán totiž nestačil na domácí Rusko, kterému se na vlastním stadionu podařilo zvítězit poměrem 1:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace mistrovství Evropy má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Kazachstánem a Kyprem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky: 34. Jerlanov (Malyj) – 73. Sotiriou (M. Špoljarić), 84. Ioannou (Kosti)

    Karty:   5. Sujumbajev (KAZ), 25. Islamchan (KAZ), 39. Jerlanov (KAZ), 50. Abiken (KAZ), 64. Kuat (KAZ), 72. Percuch (KAZ) – 25. Merkis (CYP), 44. Mintikkis (CYP)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:8.
    Kazachstán: Nepohodov – Jerlanov, Malyj, Maročkin – Vorogovskij, Percuch, Abiken (80. Fedin), Sujumbajev – Kuat (90. Tagybergen) – Islamchan (C), Žangylyšbaj (61. Chižničenko).
    Náhradníci: Pokatilov, Šackij – Dmitrenko, Bejsebekov, Kerimžanov, Fedin, Žukov, Tagybergen, Šomko, Chižničenko, Mirošničenko.

    Kypr: Panayi – Mintikkis (46. Zachariou), Merkis (C) (62. M. Špoljarić), Laifis, Ioannou – Kousoulos, Artymatas, Ch. Kyriakou, Kosti – Papoulis (87. Margaca), Sotiriou.
    Náhradníci: Michael, Pardo – Georgiou, M. Špoljarić, Karo, Margaca, Ioannou, Pittas, Zachariou, Economides, Christofi.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie)
    ocianews.com