Kazachstán – Kypr 1:2 (kon.) | Bělorusko – Estonsko 0:0 (kon.) | Nizozemsko – Sev. Irsko 3:1 (kon.)
Chorvatsko – Maďarsko 3:0 (kon.) | Slovensko – Wales 1:1 (kon.) | Rakousko – Izrael 3:1 (kon.)
S. Makedonie – Slovinsko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Polsko 0:3 (kon.) | Belgie – San Marino 9:0 (kon.)
Rusko – Skotsko 4:0 (kon.)
konec
Nizozemsko
3:1 (0:0)
Severní Irsko
Čtvrtek 10.10.2019, 20:45 • Stadion Feijenoord • Kvalifikace ME • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nizozemska poměrem 3:1. I ve druhém dějství jsme sledovali drtivou územní převahu hráčů Nizozemska, jenomže ti dlouho nohu naráželi na připravenou obranu. Severní Irsko se snažilo podnikat ojedinělé útoky, navíc jeden z nich přeci jenom nabídl šokující vedení, které zas tak dlouho netrvalo. Nizozemsko si totiž přichystalo rychlou odpověď, načež dvakrát udeřilo v nastaveném čase. (22:40:28)
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:13.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Memphis Depay (Nizozemsko).
    90+4. Memphis DEPAY - 3:1
     
    90+4
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Definitivní hřebíček za dnešním utkáním! Jeden z hostů nepřesně nahrával, navíc našel pouze kopačku Frenkieho de Jonga, který si seběhl až k pokutovému území. Tam se mu podařilo načasovat nahrávku pro MEMPHISE DEPAYE, který placírkou poslal míč mimo dosah brankáře.
     
    90+3
    Severní Irsko bylo hodně blízko ke třem bodům, avšak absolutně nezvládlo koncovku zápasu. Hosté mají necelé dvě minuty na vyrovnávací branku.
    90+1. Luuk de Jong - 2:1
     
    90+1
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Velice šťastná branka přináší nizozemské reprezentaci kýžené vedení! Na levém křídle se k centru dostal Bergwijn, jehož nabídku ještě jeden z hráčů prodlužoval ke vzdálenější konstrukci, kde se vynořil LUUK DE JONG. Jeho první zakončení nebylo ideální, avšak druhý kontakt s míčem přinesl branku.
     
    90+1
    Depay je v dnešním duelu nejaktivnějším hráčem, jenomže jeho střelecké pokusy jsou hodně špatné. Ten další tentokráte vyletěl několik metrů nad branku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě je o co hrát. Navíc oba celky můžou počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Corry Evans, přichází Tom Flanagan.
     
    86
    Severní Irsko naprosto zanevřelo na jakékoliv útočení, naopak sám na sebe to zkoušel vzít Dallas, který neměl proti přesile protihráčů sebemenší šanci.
     
    85
    Depay nakonec dokázal v ideální pozici najít naskakujícího Malena, který se ve vzduchu vynořil zcela sám. Jeho hlavička nakonec putovala vedle branky.
     
    84
    Na levém křídle si o nahrávku řekl aktivní Malen, který se ještě snažil spolupracovat s Depayem. Dlouhá kombinace nakonec nepřináší nic nebezpečného.
     
    83
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází George Saville, přichází Jordan Thompson.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, nyní to bude hodně napínavé. Nizozemsku se podařilo vyrovnat, což je pro domácí určitě málo.
     
    81
    De Jongovi se podařilo ustát souboj s Fergusonem, jenomže ani jeho nabídka do chumlu hráčů nevyšla. Posléze druhý jmenovaný odkopával na opačnou stranu.

    David Suchý

    Branky: 80. Depay (Malen), 90+1. L. de Jong, 90+4. Depay (F. de Jong) – 75. Magennis (Dallas)

    Karty:   90+4. Depay (NED) – 53. Peacock-Farrell (NIR), 60. J. Evans (NIR), 67. Smith (NIR)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:13.
    Nizozemsko: Cillessen – Dumfries (78. L. de Jong), de Ligt, V. van Dijk (C), Blind – Wijnaldum, de Roon (66. van de Beek), F. de Jong – Bergwijn, Depay, Babel (65. Malen).
    Náhradníci: Bizot, Vermeer – Aké, S. Berghuis, L. de Jong, de Vrij, Malen, Promes, Strootman, van de Beek, van Aanholt, Veltman.

    Severní Irsko: Peacock-Farrell – Smith, Cathcart, J. Evans, Ferguson – C. Evans (87. T. Flanagan), S. Davis (C), Saville (83. Thompson) – McNair, K. Lafferty (66. Magennis), Dallas.
    Náhradníci: Carson, McGovern – Boyce, Donnelly, T. Flanagan, Kennedy, Lavery, McGinn, Magennis, C. McLaughlin, Thompson, Whyte.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette (všichni Francie)
    thejrc.org