Ústí n/L – Třebíč 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:7 (2:4, 0:2, 1:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 10.10.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • turnaj O Pohár DHL • 15. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:00:33)
     
    59:59
    Se závěrečným hvizdem dostávají hosté ještě trest za podražení. Jsou z toho dvě minuty pro Patrika Vašíčka, který si je samozřejmě již neodsedí.
     
    59:47
    Možná poslední střela dnešního zápasu. Tvrdý pokus Sedláčka od modré končí těsně vedle.
     
    58:49
    Hned z protiútoku zastavil Chaloupek akci hostí dva na dva, když pokryl puk a poté ho z pod něj získali jihlavští hokejisté.
     
    58:36
    V situaci tři na dva nahrával Juda z pravé strany puk pro Pětníka, kterému ale uskočil od hole a dobrá možnost tak vyšla do ztracena.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny tohoto zápasu.
     
    56:31
    Kometa v klidu kráčí za třemi body do tabulky Turnaje O Pohár DHL.
     
    54:42
    Hosté hrají opět v plném počtu.
     
    54:28
    Rána Daniela Piskače vypadla Rachůnkovi z výstroje a rázem bylo před komeťáckou brankou pořádně rušno. Už to vypadalo, že v jednu chvilku zasune Vyvial puk do sítě, ale nepodařilo se mu jej protlačit za čáru.
     
    53:12
    Matěj Svoboda si vyměnil puk se Sebastianem Bartesem a druhý jmenovaný po hezké kombinační akci zakončoval, ovšem těsně minul levou tyč Chaloupka.
     
    52:42
    Další brněnský faul, ale již za jasně rozhodnutého stavu to zřejmě tolik "nebolí". Petr Žák dostává dvě minuty za napadení.
     
    51:46
    Sebastian Bartes se natlačil jako tank až před branku, ovšem Chaloupka tentokrát nepřekonal. Gólman Dukly udržel puk před čárou.
     
    50:34
    Jindřich Kardoš se i za tohoto stavu prezentoval dobrou bojovností, když v nepříznivé situaci jednoho proti dvěma skluzem zastavil přihrávku Malého na dalšího brněnského forvarda, najíždějícího si před Chaloupka.
     
    50:16
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    50:00
    A ani další část jihlavské přesilovky není moc povedená, takže se skóre nemění.
     
    48:26
    Jenže Dukle opět utíká kotouč do středního pásma.
     
    48:16
    Dílčí jihlavský tlak přináší další vyloučení hostí – kapitán Daniel Kowalczyk se dopustil krosčeku.
     
    47:01
    Patrik Čermák se prodral s pukem až před branku, kde mu ale opět vystavil stopku svým zákrokem gólman Rachůnek.
     
    45:54
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    45:47
    Patrik Čermák pálil od modré, ovšem jeho střela byla zblokována.
     
    45:37
    Dukla si v přesilovce zatím mnoho šancí nevytvořila.
     
    44:42
    V ní byl při protiútoku hodně důrazný Vítězslav Brož, který se snažil zatlačit puk v tísni do branky, ale nakonec kousek za čárou končí gólman Matěj Rachůnek a puk jde mimo tři tyče.
     
    43:54
    Marcel Martiška podrazil soupeře a jihlavským hokejistům dává příležitost přesilové hry.
     
    42:38
    Ve středním pásmu získal kotouč Jakub Malý, nabruslil si rychle, ale opravdu rychle, dopředu, čímž se snadno dostal přes statické obránce a střelou z levého kruhu orazítkoval vzdálenější tyčku.
     
    42:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté ale ihned reagují. Hned po buly získal puk Matěj Svoboda a namířil si to poklidně až před branku, kde si položil Chaloupka a jistě zamířil. Bez asistence.
     
    41:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nyní si pojďme říct, že velký vliv na brance má Jakub Krajíček, který sebral kotouč ve vlastním pásmu, ujel dopředu a chtěl prohodit soupeřova obránce. To se mu sice nepodařilo, ale začal aktivně napadat, takže se puk nakonec dostal k levé tyči pro LUKÁŠE GERGELA a ten se trefil do horní části branky. Bez asistence.
     
    41:26
    Ofsajd jihlavských hokejistů.
     
    40:56
    Jihlavští hokejisté nyní ukázali zajímavý tlak do branky, v jehož finále byl nejaktivnější Patrik Čermák, ovšem Matěj Rachůnek stále drží svůj tým a třetí branku ne a ne pustit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:32.
     
    Druhá třetina je u konce a byla hodně vyrovnaná, nicméně prosazovali se pouze hosté. Ve 25. minutě dal pátý brněnský gól Daniel Indrák, trefující se po nahrávce Jakuba Malého. O tři minuty později si oba borci z Komety proměnili role a Jakub Malý zvýšil vedení svého týmu již na 6:2. Jihlava také měla šance na korekci zápasu, ale ty zůstaly nevyužity. I proto je stav takový, jaký je.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Dan Fiala ukázal dobrou bojovnost a zpoza branky získal zdánlivě ztracený puk. Ovšem poté už se mu nenabídl žádný spoluhráč na přihrávku.
     
    39:02
    Nepříjemná rána Patrika Vašíčka byla sražena mimo tři tyče. Chaloupek zasahovat nemusel.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:50
    Kdyby tohle viděla legenda českého zpěvu, mohla by spustit píseň Dám dělovou ránu. Přesně tohle totiž provedl kapitán Daniel Kowalczyk, který ale z kruhů netrefil zařízení.
     
    36:48
    Malý dobře vybojoval kotouč na pravém kruhu a hledal na modré Jana Sedláčka. Našel, ale bek hostí přišel o puk. Jeden z jihlavských už ale neměl dostatečný prostor k tomu, aby ujel do samostetného úniku, což zpočátku tak mohlo vypadat.
     
    35:13
    Patrik Rašín střílel od modré a rozhodně se nejednalo o špatný pokus na bližší tyč. Ale Rachůnek nakonec puk udržel před brankovištěm.
     
    34:57
    Dukla trošku přitlačila a hosté nyní dvakrát po sobě jen vyhodili puk, podruhé už na zakázané uvolnění.
     
    32:39
    Jihlavští hokejisté by se možná potřebovali chytit jednou kloudnou akcí. Zatímco hosté většinu svých šanci proměňují, domácí nikoliv.
     
    30:28
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    30:09
    Od modré vystřelil Adam Dvořák a puk doputoval až před branku k Patriku Čermákovi, který zblízka dorážel pouze do tyčky.
     
    29:28
    Minuta jihlavské přesilové hry je pryč a Kometa zatím odolává více než dobře.
     
    28:28
    Oním faulujícím hráčem byl Petr Žák, který napadl soupeře.
     
    28:18
    Jihlavští hokejisté mohli bryskně snížit, když Jakub Krajíček našel před brankou zcela volného Jana Trávníka, kterého i díky brněnskému faulu vychytal Rachůnek.
     
    27:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté inkasují pošesté, když rozborku obrany na trase Plášek – Indrák zakončil JAKUB MALÝ a hosté tak vedou již o čtyři přesné trefy. Asistence: Daniel Indrák, Karel Plášek.
     
    27:13
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    27:01
    A nyní proti střele Sebastiana Bartese z kruhů zasáhla pozorná Chaloupkova lapačka.
     
    26:17
    Chaloupek nyní zabránil jisté brance. Karel Dufek se prodral až před branku, ale na jihlavského gólmana si nepřišel. S dorážkou nebyl úspěšný ani Kunc, jelikož "Chali" se roztáhl v brankovišti jak široký, tak dlouhý.
     
    25:58
    Kometa zatím soupeřova brankáře při přesilovce příliš neohrozila. Ba naopak, nyní je pískán ofsajd hostí.
     
    25:13
    Hosté se dostali do zajímavého závaru před brankou, ve kterém Martin Barák fauloval vysokou holí a také dostává dvě minuty.
     
    24:10
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ovšem obětavá práce Jakuba Černohorského přišla celkem vniveč, jelikož Kometa se opět dostala k puku a DANIEL INDRÁK trefil zblízka přesně bližší horní roh branky. Asistence: Jakub Malý, Karel Plášek.
     
    23:58
    Ondřej Chaloupek ukázal rychlý postřeh a vyjel z branky až na vrchol pravého kruhu, kde soupeři vypíchl puk. Poté ale musel rychle chvátat zpět. Puk se dostal na hole hostí a Daniel Indrák už cpal kotouč na vzdálenější tyč, protože jihlavský gólman nezaujímal zcela ideální postavení, ovšem Černohorský obětavě padl do střely a zblokoval jí.
     
    23:37
    Matěj Rachůnek raději zastavil průnik soupeře a zdánlivě neškodné nahození, když podržel puk v lapačce.
     
    21:12
    A Kometa je již v pěti hráčích na ledě. Plus gólmanem, aby nedošlo k mýlce.
     
    21:01
    Jakub Černohorský dostal kotouč mezi kruhy, kde měl chvilku čas na střelu a že šlo o pořádně tvrdou ránu. Jenže obránce A-týmu přestřelil branku.
     
    20:48
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    20:45
    Domácí se ihned natlačili do pásma, ale jejich útočnou snahu hatí nepřesná přihrávka Judy na Černohorského, po které se Kometa osvobozuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a byla tedy hodně zajímavá. Dukla šla v šesté minutě díky Miroslavu Judovi do vedení, jenže Kometa kontrovala hned třikrát. Postupně se prosadil Matěj Svoboda a dvakrát Michal Kunc, a to během 190 sekund. Ve 13. minutě sice domácí snížili zásluhou Jindřicha Kardoše, nicméně o minutu později vedli hosté zase o dvě branky, když se prosadil Dominick Vašíček. V závěru třetiny měla Dukla ještě obrovský tlak při přesilovce pět na tři, ale stav 2:4 se už neměnil. Zkraje druhé části bude hrát Dukla ještě 47 sekund dvojnásobnou přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Juda puk do branky po střele z kruhů nedostal. Poté Dukla sevřela svého soupeře, co jí síly stačily. Vítězslav Brož na levé straně na okamžik zpracoval puk a poté už Rachůnek zakryl prostor u své tyče. Ještě v posledních sekundách zkoušel Juda protlačit puk na volného Brože, ale obrana hostí přihrávku zblokovala. Ale tohle byly dobré momenty domácích hráčů!
     
    19:12
    Možná důležitý moment zápasu. Kapitán hostí Daniel Kowalczyk sekl soupeře a Dukla si zahraje 96 sekund dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    18:53
    Jenže Dukla hned po buly přišla o útočné pásmo.
     
    18:48
    Dvě minutky dostává poprvé v dnešním utkání hráč Komety – Karel Plášek si je vysloužil za sekání.
     
    18:06
    Nahození Žáka projelo hodně vedle pravé tyče Chaloupka, který tentokrát v klidu kontroloval kotouč.
     
    17:35
    Karel Dufek stál tam, kde měl stát, a před branou se k němu dostal kotouč. Vystřelil tvrdě, ale nemířil přesně. Proto minul tři tyče.
     
    17:05
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před Chaloupka.
     
    15:39
    Akci Komety zastavuje ofsajd.
     
    14:35
    Na každé straně jsme viděli dva snadné zákroky gólmanů. Pro Chaloupka a Rachůnka na rozchytání.
     
    13:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jenže Dukla znovu prohrává o dvě branky a nyní lapačka Chaloupka máchla do prázdna, jelikož DOMINICK VAŠÍČEK trefil přesně levou šibenici. Asistence: Sebastian Bartes.
     
    12:58
    Dva ofsajdy během chvilky – nejprve na straně Dukly, poté téže stylem zahrála i Kometa.
     
    12:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    JINDŘICH KARDOŠ si rozpomněl na střeleckou fazonku proti Salzburgu z prvního kola. Čermák na svého spoluhráče v útočném pásmu protlačil puk, Kardoš přebruslil soupeře a tváří v tvář rozhýbal gólmana Rachůnka. Což nebylo pro Duklu vůbec na škodu, jelikož mu zasunul puk mezi betony. Asistence: Patrik Čermák.
     
    12:08
    Na druhou stranu, jihlavští dorostenci dnes vedli 1:0, prohrávali 1:3 a nyní za stavu 3:3 probíhají na ledě Motoru samostatné nájezdy.
     
    11:54
    Chaloupkovi by tento zákrok mohl pomoct, střelu z pravého kruhu bezpečně chytá.
     
    11:44
    Tři inkasované branky v krátkém rozmezí samozřejmě zamávají jakýmkoliv mužstvem, natož Duklou, která je v současné době na chvostu tabulky.
     
    09:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Během pár minut je dokonale změněn ráz utkání. V šesté minutě se Dukla dostala do vedení, nyní prohrává 1:3. MICHAL KUNC dnes zatím řádí a zapisuje druhý gól, ke kterému má ještě asistenci na první trefě. Vašíček vystřelil a už se zdálo, že puk v brance neskončí, ale u tyčky jej doklepl do sítě právě Kunc. Asistence: Dominick Vašíček, Daniel Kowalczyk.
     
    09:26
    Další trest na jihlavské straně a znovu za podrážení. Přesně takhle to viděl sudí Jiří Ondráček, jenž posílá ven Josefa Vyviala.
     
    08:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    S touto brankou naopak nemohl Chaloupek z mého pohledu dělat vůbec nic. Kowalczyk byl u počátku akce, po které nahrál Svobodovi. Ten našel před brankou volného MICHALA KUNCE, jenž neměl problém usměrnit puk do volné klece. Asistence: Matěj Svoboda, Daniel Kowalczyk.
     
    07:19
    Indrák na pravém kruhu viděl, že mu před branku sjíždí Karel Plášek. Úmysl najít ho byl opravdu dobrý, jenže pozorná jihlavská obrana přihrávce zamezila.
     
    06:55
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    06:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Poměrně laciná branka znamená komeťácké srovnání. Dufek zakombinoval s Kuncem a druhý jmenovaný našel na modré MATĚJE SVOBODU. Brněnský útočník vystřelil a puk zapadl Chaloupkovi až do brány. Nutno říct, že toho jihlavský gólman asi moc neviděl. Asistence: Michal Kunc, Karel Dufek.
     
    05:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je přesně takový moment, kteří hráči pod novým trenérským štábem potřebovali. Richard Pětník posunul puk do jízdy na MIROSLAVA JUDU, který si najel před branku a v tomto prostoru zkušeně potvrdil, proč je v širším kádru jihlavského A-týmu. Jistě posílá Duklu do vedení. Asistence: Richard Pětník.
     
    04:27
    Jihlavští hokejisté zkusili rychlý přechod do útočného pásma, ale zastavil je ofsajd.
     
    02:52
    Již to mohlo být výrazně lepší pro Kometu. Důvod, proč nebylo? Střelu jednoho z hráčů, patrně Jana Sedláčka, zastavila tyčka a sudí Ondráček záhy rozpažuje.
     
    02:42
    Na obou stranách se zatím hraje velmi svižný hokej. Sice bez vážnějších šancí, ale baví!
     
    00:24
    Od modré pálil Jan Holemý. Chaloupek jeho střelu kontroloval, puk mezi tři tyče nezamířil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Dvořák, Rašín, Černohorský, Trávník, Křišta, Piskač, Nikolič – Pětník, Juda, Brož – Kardoš, Krajíček, Čermák – Vyvial, Gergel, Fiala – Barák. Trenér: Štěpán Moravec

    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Sedláček, Kowalczyk, P. Vašíček, Holemý, Furch – Kunc, Dufek, Svoboda – Malý, Indrák, Plášek – D. Vašíček, Bartes, Martiška – Žák, Snášel. Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Ondráček – Polák, Rampír.
     
    Uvidíme, zda Dukle pomůže výměna trenérů na ose dorost – juniorka. Dosavadní juniorské trenérské duo Nekvasil-Ujčík se přesunulo k dorostu a naopak putovala dvojice Moravec-Dršata.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu turnaje O Pohár DHL, ve kterém se proti sobě utká domácí HC Dukla Jihlava proti HC Kometě Brno. Oba týmy nepodávají žádné oslnivé výkony, ale hůře je na tom Dukla, která v tabulce zaujímá předposlední devatenácté místo se ziskem pěti bodů. Kometa má doposud o devět bodů více než její dnešní soupeř a je dvanáctá.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Juda (Pětník), 13. Kardoš (Čermák), 42. Gergel – 7. Svoboda (Kunc, Dufek), 9. Kunc (Svoboda, Kowalczyk), 10. Kunc (Vašíček, Kowalczyk), 14. Vašíček (Bartes), 25. Indrák (Malý, Plášek), 28. Malý (Indrák, Plášek), 43. Svoboda


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Dvořák, Rašín, Černohorský, Trávník, Křišta, Piskač, Nikolič – Pětník, Juda, Brož – Kardoš, Krajíček, Čermák – Vyvial, Gergel, Fiala – Barák. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Sedláček, Kowalczyk, P. Vašíček, Holemý, Furch – Kunc, Dufek, Svoboda – Malý, Indrák, Plášek – D. Vašíček, Bartes, Martiška – Žák, Snášel. Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Ondráček – Polák, Rampír
    thejrc.org