Csíkszereda – Sparta 3:7 (kon.)
konec
Futsal Club Csíkszereda
3:7 (0:3)
Sparta Praha
Čtvrtek 10.10.2019, 20:00 • UNYP Arena, Praha • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    To je z naší strany pro dnešek vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:50:03)
     
    Dnešní zápas je u konce. Sparta zvládla klíčový duel s Csíkszereda a díky výhře 7:3 se posunula do čela pražské skupiny 5.

    Vstup do utkání měla Sparta přímo parádní. Mladen Kocič našel na pravé straně hřiště úplně volného Kristijana Grbešu, chorvatský střelec z nadějné pozice nezaváhal a parádní přízemní dělovkou k tyči skóroval. Pak už ale měli ze hry více hostující rumunští futsalisté, Jonatan Bruno Santiago ale ani natřikrát z nadějné pozice nedokázal překonat skvěle chytajícího Ondřeje Vahalu, jednou navíc trefil tyč.

    Zlomovým okamžikem pro dnešní zápas 17. minuta. Po faulu Amadea se totiž k zakončení desetimetrového kopu postavil Marius Matei, který z penaltového puntíku ale poslal míč vysoko nad branku Sparty, čehož ihned využil Ondřej Vahala, který dlouhým výhozem našel Michal Seidlera. Sparťanský ostrostřelec z ostrého úhlu našel mezeru mezi brankářem a bližší tyčí a poměrně nečekaně skóroval.

    Další velká rána pro rumunské hráče přišla o dvacet sekund později. Do přečíslení 2 na 0 se totiž dostal Gabriel Rick s Tomáše Drahovským, nadějnou akci domácích hráčů zakončoval sparťanský kapitán, který přesouvajícího se gólmana bez potíží překonal a navýšil tak vedení Sparty už na tříbrankový rozdíl.

    Ve druhém dějství zápasu těžila Sparta zejména z rychlých brejků, Už ve 23. minutě se prosadil Tihomir Novak ze samostatného úniku na rumunskou branku, o minutu později po parádní přihrávce od Tomáše Drahovského skóroval i Gabriel Rick. Ve 32. minutě svou další branku přidal trefou přes celé hřiště Tihomir Novak. Gólové konto Csíkszeredy otevřel až ve 35. minutě Hector, když se štěstím poslal míč za záda Ondřeje Vahaly. Už o patnáct sekund později se ale opět radovali sparťané, když míč poslal za záda přesouvajícího se Wildeho.

    V 38. minutě přidal druhou rumunskou branku Stefan Rakič, když parádní trefou k vzdálenější pravé tyči překonal sparťanského gólmana, Minutu a půl před koncem z penaltového puntíku skóroval zkušený Flortin Matei.
     
    Konec zápasu.
     
    39:45
    Sparta kombinuje na vlastní polovině a vypadá to, že by dnešní utkání měla bez problémů dovést do vítězného konce.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    Sparta nezažívá vysněný vstup do sezóny. První tři zápasy sice bez váhání zvládla, v minulé kole ale nestačila na východočeskou Chrudim. Momentálně se tak Sparta nachází na 3. místě s tříbodovou ztrátou na vedoucí Plzeň. Hráčům z Libně se tak daří zejména v národním poháru. V tom si v osmifinále poradila s Olympikem Mělník vysoko 9:2, v příštím kole narazí na svého pražského rivala z Vršovic – Slavii. Zápas se měl původně odehrát v tomto týdnu, kvůli Lize mistrů byl ale zápas odložen na později.
    38:33 F. MATEI - 3:7
     
    38:33
    Tým Csíkszereda právě vstřelil branku!
    FLORIN MATEI zkušeně penaltový kop proměnil razantní trefou k tyči. Ondřej Vahala se míči sice dotkl, jeho trajektorii už ale nijak zásadně neovlivnil.
     
    38:33
    Tomáš Drahovský (Sparta) nešikovně stáhl Savia Valadarese k zemi před sparťanskou brankou. Csíkszereda teď tak bude zahrávat penaltu!
     
    37:50
    Na druhé straně se po nadějné střely z úhlu dostal talentovaný Lukáš Křivánek. Dobře postaveného Victora Lopeze Gonzalese ale překonat nedokázal.
    37:26 RAKIČ - 2:7
     
    37:26
    Tým Csíkszereda právě vstřelil branku!
    Srbský ostrostřelec STEFAN RAKIČ se na levé straně hřiště šikovně uvolnil od obránce a štiplavou střelou k pravé tyči skóroval. Ondřej Vahala teď trochu zaspal a po razantní trefě se jen marně natahoval.
     
    37:20
    Tihomir Novak před vlastní brankou získal míč, protiútok Sparty už ale založit nedokázal.
     
    36:28
    Tomáš Drahovský si na polovině nedokázal pořádně zpracovat přihrávku od Gabriela Ricka a o míč přišel. Csíkszereda bude kopat aut.
     
    36:03
    Tomáš Drahovský vysoký centrem našel volného Kristijana Gbrešu, který z voleje poslal míč vysoko nad branku Sparty.
     
    35:47
    Z rohu si rumunští hráči žádnou vyloženou příležitost nevytvořili, do rychlého brejku se navíc vydal Gabriel Rick. Ten si šikovně obešel trojici obránců a vystřelil, jeho trefu z úhlu nakonec dokázal Victor Lopez Gonzales srazit do zámezí na roh.
     
    35:38
    Po sražené střele z pravé strany od Hectora bude Csíkszereda kopat roh.
    35:03 WILDE - 1:7
     
    35:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a Sparta opět odskakuje do šestigólového náskoku. Mladen Kocič parádní přihrávkou přes celou šířku našel na pravé straně úplně volného Brazilce WILDEHO, který jednoduchou střelu poslal míč za záda přesouvajícího se Victora Lopeze Gonzalese.

    Libor Kokoška

    Branky: 35. Hector, 38. Rakič, 39. F. Matei (pen.) – 3. Grbeša (Kocič), 17. Seidler, 17. Drahovský, 23. Novak, 24. Rick, 32. Novak, 36. Wilde

    Karty:   10. Amadeu (SPA), 23. Novak (SPA), 39. Drahovský (SPA)


    Futsal Club Csíkszereda: Gonzales (Dospinescu) – F. Matei, Covaci, Hector, Alvarito, Panzaru, M. Matei, Santiago, Pršič, Tankó (C), Valadares, Deco, Rakič
    Sparta Praha: Vahala (Gerčák, Plecitý) – Kocič, Novak, Wilde, Grbeša, Rick, Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Křivánek, Hora

    Rozhodčí: Alejandro Martinez Flores, David Grøndal Nissen, Ibrahim El Jilali

    Diváci: 637
    thejrc.org