Sparta – Luxol 5:1 (kon.)
konec
Sparta Praha
5:1 (1:0)
Luxol St. Andrews FC
Pátek 11.10.2019, 20:00 • UNYP Arena, Praha • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Krásný večer všem sportovním fanouškům! Vítáme vás u zápasu Ligy mistrů mezi AC Sparta Praha a Luxol St. Andrews FC. Utkání začíná ve 20:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Druhý hrací den Ligy mistrů skupiny 5 je tady. Tentokrát se v pražské hale v Libni proti sobě postaví nejlepší český celek současnosti Sparta a maltský mistr Luxol St. Andrews.

    Jako velký favorit do utkání vstoupí domácí sparťané, ti mají za sebou vítězství 7:3 v klíčovém duelu s rumunskou Csíkszeredou. Díky vysoké výhře se navíc momentálně nachází na prvním místě skupiny.

    Situace maltského Luxolu je trošku opačná. Outsider pražské skupiny 5 ve čtvrtek podlehl polskému šampionovi 1:3 a nyní se tak krčí na předposledním místě s mizivou šancí zabojovat o jediné postupové místo.

    Zápas mezi Spartou a Luxolem bude řídit Ibrahim El Jilali z Nizozemska, Alejandro Martinez Flores ze Španělska a Stefan Vrijens z Belgie.
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde za necelou půlhodinu vypukne duel Ligy mistrů mezi domácí Spartou a maltským Luxolem. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Gerčák (Vahala, Plecitý) – Rick, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Kocič, Brahimi, Novak, Wilde, Křivánek, Hora, Grbeša

    Luxol St. Andrews FC: Rakvaag (Obradovic) – Fineo, Maikinho, De Souza, Coriolano, Vevé, Sammut, Zammit (C), Telisi, Vukovič, Raducu

    Rozhodčí: Ibrahim El Jilali (Nizozemsko), Alejandro Martinez Flores (Španělsko), Stefan Vrijens (Belgie).
     
    ZÁKLADNÍ SESTAVY:

    Sparta: Libor Gerčák – Gabriel Rick, Amadeu, Michal Seidler, Tomáš Drahovský.

    Luxol: Kenneth Rakvaag – Fineo, Maikinho, Alcides Pereira De Souza, Leanderson Sant´ Anna Coriolano.
     
    Hráči už přicházejí na hrací plochu, domácí sparťané dnes nastoupí v klasických rudých dresech, hosté z Malty přijeli v bílé.
     
    Domácí kapitán Tomáš Drahovský si už s Markem Zammitim podává pravačku, při úvodním losu byl úspěšnějším při úvodním losu hostující kapitán, který pro svůj tým získal výhodu úvodního výkopu.
     
    Hráči už stojí připravení na hrací ploše, zápas začne už za pár sekund.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Leanderson Coriolano rozehrál míč na Alcidesa De Souzu, dnešní zápas může začít!
     
    00:38
    Agresivní sparťanské napadání maltské rozehrávky donutilo gólmana Kennetha Rakvaaga k zakopnutí míče za protější branku.
     
    00:54
    A máme tu první střelu dnešního zápasu! Po přihrávce po pravé lajně se do zakončení na hranici vnějšího vápna dostal kapitán Sparty Tomáš Drahovský. Jeho rychlou trefu k bližší tyči ale norský gólman bez větších problémů zastavil.
     
    01:44
    Maikinho stáhl kousek před vlastní brankou rychlonohého Gabriela Ricka k zemi. První akumulovaný faul pro Luxol, Sparta navíc bude zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    01:48
    Tak to byla šance! Amadeu parádním pasem z přímého kopu z pravé strany našel u vzdálenější tyče úplně volného Michala Seidlera, sparťanský ostrostřelec ze stoprocentní pozice ale nakonec trefil pouze tyč, od které se balón odrazil ven z maltské branky.
     
    02:30
    Přihrávku Tomáše Drahovského srazil jeden z obránců nohou do zámezí. Sparta tak bude zahrávat roh.
     
    02:35
    Sparťanský centr hostující branku neohrozil, míč se nakonec dostal ke zkušenému Liboru Gerčákovi.
     
    03:09
    Tomáš Drahovský špatně vystihl pohyb Leandersona Coriolana a pomohl rychlonohému Brazilci k zemi. První akumulovaný faul pro Spartu.
     
    03:40
    Před sparťanským autem rozhodčí pozastavuje hru a důrazně domlouvá Leandersonovi Coriolanovi, kárá ho zřejmě za jeho nepřiměřenou osobní obranu.
     
    03:52
    Dalekonosná střela Kristijana Grbeši po přihrávce od Wildeho letí vysoko nad břevno maltské branky.
     
    04:16
    Centr Tihomira Novaka na nabíhajícího Brazilce Widleho srazil Fineo stehnem do zámezí. Pokud by míč prošel, sparťanský kouzelník s míčem by se rázem ocitl ve velmi nadějně vypadající střelecké pozici.
     
    04:53
    Přízemní nerazantní trefa Tihomira Novaka nenadělala zkušenému norskému gólmanovi Kennethu Rakvaagovi žádný problém, brankář Luxolu uklidil míč v rukavicích.
     
    05:33
    Libor Gerčák šikovně vyběhl proti trefě Tvezdana Vukoviče, hostující útočník tak měl k dispozici takřka nulový střelecký úhel.
     
    05:50
    Mladen Kocič u lajny na polovině hřiště nešikovně zastavil jednoho z hostujících hráčů. Druhý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    06:26
    Mladen Kocič sice dokázal obejít dva hostující hráče, na toho třetího už ale byl krátký. Srbský futsalista nakonec pro svůj celek vybojoval aspoň roh, z toho ale Sparta nedokázala pořádně zahrozit.
     
    06:58
    Tomáš Drahovský se šikovně obtočil kolem obránce a z nadějné pozice z osy hřiště vystřelil. Jeho trefu dokázal vyrazit Kenneth Rakvaag pouze k Michalovi Seidlerovi, ani ten ale nedokázal z nadějné pozice zakončit.
     
    07:16
    Sparta teď měla namále, jeden z útočníku si na sebe dobře stáhl do rohu hřiště Libora Gerčák a poslal před prázdnou sparťanskou branku dobře mířený centr. Ten ale nakonec skončil na hlavě Gabriela Ricka, který pro Spartu navíc vybojoval třetí akumulovaný faul.
     
    07:42
    Alcides De Souza si nedokázal správně zpracovat dlouhý výhoz od hostujícího gólmana, míč mu nakonec utekl do zámezí.
     
    07:47
    Parádní dlouhý pas za maltskou obranu teď dostal Tomáš Drahovský, jeho trefu z úhlu ale nakonec srazil Maikinho skluzem na roh.
     
    08:03
    Do zakončení zpoza vápna se dostal Amadeus, jeho razantní trefa ale skončila na noze jednoho z obětavých obránců.
     
    08:29
    Tomáš Drahovský si po straně dobře obešel obránce, před brankovištěm volného Michala Seidlera už ale najít nedokázal.
     
    08:47
    Střelu Maikinha z hranice vápna srazil Amadeu do zámezí nohou.
     
    08:52
    Další nebezpečná hostující trefa! Zásah Leandersona Coriolana ale letěl těsně vedle pravé tyče sparťanské branky, kdyby míč letěl o pár centimetrů vedle, Libor Gerčák by s ním měl pořádně problémy.
     
    09:17
    Obrovská šance pro Spartu! Kristijan Grbeša na polovině hřiště získal míč a ihned poslal míč do strany na Brazilce Wildeho. Ten z nadějné pozice ale zamířil míč pouze doprostřed branky, kde míč vyrazil mimo tři tyče luxolské branky Kenneth Rakvaag.
     
    10:09
    Po sražené přihrávce na polovině budou maltští futsalisté kopat roh.
     
    10:10
    Trefa Emila Raduca zpoza vápna neměla potřebné gólové kvality, scházela jí zejména přesnost, nakonec totiž letěla metr vedle levé tyče sparťanské branky.
     
    10:42
    Tihomir Novak posunul míč na Kristijana Grbešu do střelecké pozice zpoza vápna. Ani tentokrát nedokázal chorvatský střelec procpat míč až k hostující brance.
     
    11:04
    Zkušený Libor Gerčák si připisuje další zákrok, tentokrát si dobře vyběhl pro centr ze zámezí.
     
    11:19
    Mladen Kocič si zezadu pomohl v souboji s unikajícím Vevém. Třetí akumulovaný faul pro Spartu.
     
    11:33
    Vevé parádním pasem od levé lajny našel u vzdálenější tyče nabíhajícího Emila Raducu. Hostující střelec z nadějné pozice ale poslal míč pouze mimo tři tyče pražské branky.
     
    12:36
    Sparťané se teď v útoku moc nepochopili. Parádní pas Mladena Kociče na nabíhajícího Tomáše Drahovský pustil sparťanský kapitán ještě za sebe na Michala Seidlera, ten ale na míč nakonec nedosáhl.
     
    12:53
    Tomáš Drahovský byl u míře později než Leanderson Coriolano, brazilského útočníka tak zfauloval. Čtvrtý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    13:20
    Leanderson Coriolano (Luxol) stáhl po parádní přihrávce od Michala Seidlera domácího kapitána Tomáše Drahovského u pravé lajny k zemi. Od rozhodčího za to navíc uviděl žlutou kartu, Sparta teď navíc bude rozehrávat nadějně vypadající standardní situaci. Pro maltský tým je to čtvrtý akumulovaný faul.
     
    13:25
    Kristijan Grbeša přizemním pasem našel Brazilce Wildeho. Ten si záda k brance ale s míčem neporadil a nakonec o něj přišel.
     
    13:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádním pasem pod sebe našel jeden z domácích hráčů takřka od brankové lajny na ose hřiště volného TOMÁŠE DRAHOVSKÉHO, sparťanský kapitán přízemní parádní trefou nedal Kennethu Rakvaagovi sebemenší šanci a poslal Spartu do vedení.
     
    14:25
    Alcides De Souza nešel do souboje v rohu palubovky příliš ohleduplně a nedovoleně poslal jednoho z domácích hráčů k zemi. Tohle je už pátý akumulovaný faul pro Luxol, při každém dalším bude Sparta zahrávat desetimetrový kop.
     
    14:32
    Tomáš Drahovský si šikovně počkal na správný moment pro střelu, otočil se okolo obránce a vystřelil. Kenneth Rakvaag jen se štěstím ramenem vyrazil míč mimo svou branku.
     
    14:35
    Oddechový čas pro domácí.
     
    14:57
    Gabriel Rick na polovině hřiště trochu nešikovně stáhl Vevého k zemi, od rozhodčí za to vidí žlutou kartu, pro Spartu je to navíc pátý akumulovaný faul. Při každém dalším bude maltský mistr zahrávat desetimetrový kop.
     
    15:24
    Maikinho dostal od jednoho ze sparťanů uprostřed hřiště míč přímo na nohu, udělal pár kroků dopředu a vystřelil. Jeho přízemní trefa naštěstí pro domácí letěla mimo tři tyče sparťanské branky.
     
    16:35
    Po hostujícím rohu se od zakončení z voleje dostal Zvezdan Vukovič. Jeho razantní trefa nakonec letěla vysoko nad břevno domácí branky.
     
    16:53
    Do nadějné střelecké pozice z pravé strany se teď dostal Brazilec Wilde. Jeho technickou trefu ale dokázal Nor Kenneth Rakvaag vyrazit robinzonádou zpět do hřiště.
     
    17:26
    Mladen Kocič našel parádním pasem za maltskou obranu nabíhajícího Tihomira Novaka, ten dokázal míč procpat pod vybíhajícím brankářem Kennethem Rakvaagem. Už to vypadalo, že míč skončí v hostující brance, z té ho ale nakonec vykopl jeden z dobíhajících obránců.
     
    18:05
    Na parádní pas Brazilce Wildeho za hostující obranu Tihomir Novak nedosáhl. Míč tak nakonec skončil v zámezí za brankou Luxolu.
     
    18:52
    Razantní trefu Wildeho z hranice vnějšího vápna vyrazil Nor Kenneth Rakvaag po výborném zákroku na roh.
     
    18:55
    Z rohu už Sparta zahrozit nedokázala, u míče je teď po dlouhém odkopu Libor Gerčák.
     
    19:00
    Minuta do konce prvního poločasu.
     
    19:30
    Nadějnou střelu Alcidesa De Souzy z rychlého hostující brejku srazil jeden z domácích hráčů na roh.
     
    19:35
    Luxol od pomyslného rohového praporku ohrozit domácí branku nedokázal. Už to vypadá, že by Sparta měla dohrát poločas bez nějakých větších komplikací.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce, Sparta i přes svůj dominantní výkon vede pouze 1:0. Hráči maltského Luxolu dokázali domácí branku několikrát ohrozit, většinou z rychlých brejků.

    Už dvě minuty po úvodu utkání se do obrovské šance dostal domácí střelec Michal Seidler, z nadějné pozice z bezprostřední blízkosti hostující branky po pasu od Brazilce Amadeuse ale trefil pouze tyč. Před koncem první desetiminutovky se do další velké domácí šance dostal Brazilec Wilde, ani ten ale nedokázal norského gólmana Kennetha Rakvaaga překonat. Největší hostující šance prvního poločasu byla k vidění ve 12. minutě, ze stoprocentní pozice před odkrytou sparťanskou brankou ale nedokázal Emil Radacu skórovat.

    Gólu se futsaloví fanoušci v Libni dočkali až ve 14. minutě. Po pasu pod sebe od jednoho z útočících hráčů se do dobré střelecké pozice z osy hřiště dostal domácí kapitán Tomáše Drahovský, po jeho přízemním zakončením se maltský gólman je těžko oháněl.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:53.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:08
    Výhodu úvodního výkopu mají sparťané, zápas může pokračovat!
     
    21:05
    Do dvou velkých fotbal šancí se teď dostal Alcides De Souza, ani jednou ale nedokázal míč z ostrého úhlu zakončit za záda Libora Gerčáka.
     
    21:43
    Tomáš Drahovský parádním padáčkem za hostující obranu našel nabíhajícího Michala Seidlera, český reprezentant z nadějné pozice ale poslal míč nad břevno maltské branky.
     
    21:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Sparta jde už do dvoubrankového vedení! Tomáš Drahovský našel parádním pasem na pravé křídlo nabíhajícího AZEMA BRAHIMI, Albánský útočník parádní trefou pod víko maltské branky prostřelil Nora Kennetha Rakvaaga a vstřelil tak druhý sparťanský gól.
     
    22:28
    Luxol v další nadějné střelecké pozici, i tentokrát ale Libor Gerčák předvedl další sebejistý zákrok.
     
    22:45
    Gabriel Rick se pokusil centrem najít před hostující brankou nabíhajícího Tomáše Drahovského, ten na míč ale nakonec nedosáhl.
     
    23:03
    Tomáš Drahovský v silovém souboji od míče odstrčil Maikinho, rozhodčí ale zákrok slovenského futsalisty posoudil nakonec jako nedovolený. První akumulovaný faul pro Spartu.
     
    23:51
    Sparťané kombinují na vlastní polovině a zatím marně se snaží vymanit z nepříjemného maltského tlaku.
     
    24:19
    Tihomir Novak se uvolnil doprostřed hřiště a vystřelil, jeho razantní trefu nakonec srazil před ním stojící obránce do zámezí.
     
    24:33
    Zvezdan Vukovič se pokusil obtočit okolo Mladena Kociče, to se mu nepovedlo. Jeho střela se tak od nohy zkušeného srbského útočníka odrazila do zámezí za sparťanskou brankou, Luxol bude kopat roh.
     
    24:37
    Maltský Luxol už z rohu nedokázal sparťanskou branku nijak ohrozit, do útoku teď navíc můžou jít domácí.
     
    25:14
    Do zakončení zpoza vápna se teď dostal Leanderson Coriolano, jeho razantní trefa z osy hřiště nakonec ale letěla vysoko nad brankou Libora Gerčáka.
     
    25:32
    Brazilec Amadeu si teď kousek za polovinou hřiště šikovně došel pro první hostující akumulovaný faul. Sparta navíc bude zahrávat nadějně vypadající přímý kop.
     
    25:35
    Trefa Amadea skončila na noze obránce stojícího ve zdi, Sparta se teď pouze díky štěstí nemusí bránit nadějnému protiútoku.
     
    25:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu třetí sparťanskou branku! Mladen Kocič posunul míč na pravou stranu na Brazilce WILDEHO, který parádní trefou mezi brankářem a bližší tyčí procpal balón až do maltské branky! Asistence: Mladen Kocič.
     
    25:55
    Oddechový čas pro hosty.
     
    25:55
    Luxol bude hrát bez brankáře.
     
    26:16
    Razantní trefu Finea z dálky srazil jeden ze sparťanů vlastním tělem do zámezí.
     
    27:05
    Azem Brahimi nedosáhl na nadějný pas za maltskou obranu, míč končí u norského gólmana Kennetha Rakvaaga.
     
    27:17
    Gabriel Rick u lajny nešikovně stáhl k zemi Brazilce Leandersona Coriolana. Druhý akumulovaný faul pro Spartu, rozhodčí navíc slovenskému obránci s jednou žlutou kartou důrazně domlouval. Při dalším podobném zákroku by tak zřejmě sparťanský hráč musel jít do kabiny.
     
    27:42
    Střela Maikinha z ostrého úhlu z pravé strany domácí branku neohrozila, míč se totiž sotva dokutálel do zámezí minimálně tři metry vedle levé tyče.
     
    27:56
    Po dlouhém výhozu Libora Gerčáka dokázal Michal Seidler svým zakončením hlavou trefit pouze před sebou stojícího obránce.
     
    28:08
    Tomáš Drahovský se parádně prosmýkl okolo trojice obránců a z naděné pozice tváří v tvář hostujícímu gólmanovi vystřelil. Jeho trefu nakonec dokázal vyrazit Kenneth Rakvaag mimo tři tyče maltské branky.
     
    28:27
    Mladen Kocič v souboji na polovině hřiště nešetrně stáhl jednoho z hostujících hráčů k zemi. Třetí akumulovaný faul pro Spartu.
     
    29:16
    Luxol právě vstřelil branku!
    Nepřesný výhoz Libora Gerčáka skončil pouze u maltského střelce ALCIDESE PEREIRY DE SOUZY, který ze stoprocentní pozice dokázal nadvakrát protlačit míč za záda zkušeného reprezentačního gólmana. Bez asistence.
     
    29:54
    Tak to byl neuvěřitelný zákrok! Po úniku Maikinha po pravé lajně se k míči na druhé straně hřiště dostal jediný hostující střelec Alcides De Souza. Rázem se tak ocitl před poloprázdnou sparťanskou brankou, přesouvajícího se Libora Gerčáka nakonec ale prostřelit nedokázal, český gólman totiž ještě stihl do trefy mířící po zemi k pravé tyči vložit nohu.
     
    30:26
    Leanderson stáhl před hostujícím vápnem Wildeho k zemi. Sparta bude kopat penaltu!
     
    30:26
    K míči se staví Tihomir Novak. Uvidíme čtvrtý gól Sparty?
     
    30:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    TIHOMIR NOVAK zkušeně poslal míč do levé šibenice maltské branky. Kenneth Rakvaag sice vystihl směr trefy, proti míči už ale nijak zasáhnout nedokázal. Bez asistence.
     
    31:04
    Nečekanou hostující kombinaci zakončil Alcides De Souza, jeho trefu ale dokázal Libor Gerčák vyrazit nohou.
     
    31:16
    Sparťanská šance z rychlého brejku! Amadeu se pokusil míč protlačit na druhou stranu brankoviště na svého krajana Brazilce Wildeho, míč nakonec ale jeden z obránců srazil na roh.
     
    31:39
    Sparta si z rohového kopu žádnou další šanci nevytvořila. Domácí hráči z Libně přesto ale zůstávají u balónu.
     
    32:03
    Díky své bojovnosti a výbornému vystihnutí přihrávky do strany se teď do zakončení z hranice vnitřního vápna dostal Wilde, jeho trefu ale vracející se Kenneth Rakvaag vykryl.
     
    32:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla futsalová paráda v podání Tomáše Drahovského. Sparťanský kapitán se na polovině hřiště šikovně obtočil okolo jednoho z hostujících hráčů a rázem se tak ocitl společně se střelcem MICHALEM SEIDLEREM v přečíslení 2 na 0. Slovenskému futsalistovi už stačilo jen míč ťuknout na sparťanského ostrostřelce, který míč bez problémů zakončil za záda přesouvajícího se gólmana. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    33:36
    Fineo zřejmě neudržel nervy na uzdě a na polovině hřiště úplně zbytečně zajel do Tomáše Drahovského. Třetí akumulovaný faul pro Luxol.
     
    Dnešní utkání sleduje 450 diváků.
     
    34:15
    Nepřesnosti ve sparťanské rozehrávce. Po pasu Michala Seidlera míč končí v autu.
     
    34:36
    Kristijan Grbeša se od svého obránce nedokázal uvolnit, jeho střelu tak srazil Fineo nohou do zámezí. Sparta bude kopat roh.
     
    34:39
    Tomáš Drahovský našel za vápnem volného Kristijana Grbešu, ten volejí ale trefil pouze jednoho z maltských obránců, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    34:59
    Díky bojovnosti Gabriela Ricka se teď do nepřipraveného zakončení z osy hřiště dostal Kristijan Grbeša, jeho přízemní trefa nakonec prosvištěla těsně vedle levé tyče hostující branky.
     
    35:26
    Vevé (Luxol) teď musel zatáhnout za záchranou brzdu, když na polovině hřiště u pravé lajny stáhl skluzem k zemi unikajícího Tihomira Novaka. Rozhodčí mu za to ukázal žlutou kartu.
     
    35:48
    Hráči maltského Luxolu se teď jen marně dožadují faulu po razantním zákroku kousek před vápnem na Finea.
     
    36:08
    Razantní trefa Leandersona Coriolana z pravé strany hřiště postrádala gólových kvalit, nakonec tak letěla pouze do reklamních bannerů vedle bližší pravé tyče klece Libora Gerčáka.
     
    37:13
    Azem Brahimi v silovém souboji s jedním z hostujících hráčů po dobrém vypíchnutím míče vybojoval pro Spartu roh.
     
    37:16
    Centr Mladena Kociče před maltskou branku nenašel nikoho z hráčů v rudém a skončil tak v zámezí na druhé straně hřiště.
     
    37:55
    Dlouhý nepřesný výkop Kennetha Rakvaaga skončil v zámezí za sparťanskou brankou.
     
    38:39
    Luxol kombinuje na polovině Sparty, do žádné větší střelecké příležitosti se ale zatím nevypracoval.
     
    38:58
    Mladen Kocič kousek za polovinou nejenže přišel o míč, navíc stáhl i unikajícího Leandersona Coriolana k zemi. Čtvrtý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    39:00
    Minuta do konce druhého poločasu.
     
    39:10
    Nečekaně teď patičkou zakončoval z bezprostřední blízkosti sparťanské branky Emil Raducu, zkušeného Libora Gerčáka ale maltská trefa nepřekvapila. Zkušený gólman bez problémů míč schoval v rukavicích.
     
    39:13
    Kristijan Grbeša (Sparta) si u levé lajny počínal nedovoleně, za což mu rozhodčí udělil žlutou kartu. Tohle je navíc pátý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    39:30
    Střídání v týmu Luxol St. Andrews FC: ze hřiště odchází Kenneth Rakvaag, přichází Dragan Obradovic.
     
    39:47
    Výborný zákrok teď předvedl přesouvající se Dragan Obradovič, když vyrazil střelu Michala Seidlera.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Sparta vítězí nad Luxolem 5:1 a osamostatňuje na čele skupiny s tříbodovým náskokem na druhé místo. V příští utkání s polským Bielsko-Biała ji navíc stačí remizovat, aby postoupila do elitní fáze Ligy mistrů.

    Už dvě minuty po úvodu utkání se do obrovské šance dostal domácí střelec Michal Seidler, z nadějné pozice z bezprostřední blízkosti hostující branky po pasu od Brazilce Amadeuse ale trefil pouze tyč. Před koncem první desetiminutovky se do další velké domácí šance dostal Brazilec Wilde, ani ten ale nedokázal norského gólmana Kennetha Rakvaaga překonat. Největší hostující šance prvního poločasu byla k vidění ve 12. minutě, ze stoprocentní pozice před odkrytou sparťanskou brankou ale nedokázal Emil Radacu skórovat.

    Gólu se futsaloví fanoušci v Libni dočkali až ve 14. minutě. Po pasu pod sebe od jednoho z útočících hráčů se do dobré střelecké pozice z osy hřiště dostal domácí kapitán Tomáše Drahovský, po jeho přízemním zakončením se maltský gólman je těžko oháněl.

    V druhé dvacetiminutovce bylo k vidění rovnou pět branek. Už po dvou minutách hry Tomáš Drahovský posunul balón na Azema Brahimiho, který míč zkušeně poslal pod víko maltské branky. Ve 26. minutě přidal další branku Wilde, když našel škvíru mezi brankářem a bližší levou tyčí.

    Hostující fanoušci museli na první gól čekat až do 30. minuty, po chybě Libora Gerčáka míč do sparťanské branky dotlačil Alcidese De Souza. Sparťanská odpověď ale přišla zanedlouho, Tihomir Novak z penalty zkušeně poslal míč do levé šibenice. Poslední branku pátečního utkání vstřelil Michal Seidler, když v přečíslení 2 na 0 skóroval do odkryté branky.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 43:20
    Střely na branku: 22:8
    Rohy: 14:4
    Žluté karty: 3:2
    Červené karty: 0:0
    Fauly: 10:9.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (21:48:12)

    Libor Kokoška

    Branky: 14. Drahovský, 22. Brahimi, 26. Wilde (Kocič), 31. Novak (pen.), 33. Seidler (Drahovský) – 30. Souza

    Karty:   15. Rick (SPA), 40. Grbeša (SPA) – 14. Coriolano (LUX), 36. Vevé (LUX)


    Sparta Praha: Gerčák (Vahala, Plecitý) – Rick, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Kocič, Brahimi, Novak, Wilde, Křivánek, Hora, Grbeša
    Luxol St. Andrews FC: Rakvaag (40. Obradovic) – Fineo, Maikinho, De Souza, Coriolano, Vevé, Sammut, Zammit (C), Telisi, Vukovič, Raducu

    Rozhodčí: Ibrahim El Jilali (Nizozemsko), Alejandro Martinez Flores (Španělsko), Stefan Vrijens (Belgie)

    Diváci: 450
    thejrc.org