Buffalo – Florida 3:2 (2:0 po s.n.) | Columbus – Anaheim 1:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 5:2 (kon.)
NY Rangers – Edmonton 1:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 12.10.2019, 22:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Přeji vám příjemný sobotní večer při sledování textového přenosu z NHL. Hokejisté Ottawy Senators přivítají na domácím ledě Tampu Bay Lightning. Utkání v kanadské metropoli začne krátce po 22:00. Příjemnou zábavu!
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Chlapík (OTT)
    Ondřej Palát (TBL)
    Christián Jaroš (OTT)
    Erik Černák (TBL)
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Suverén loňské základní části uhrál ve čtyřech duelech 5 bodů. Nejprve zdolal Floridu, poté v odvetném duelu s tímto sokem prohrál a následně uhrál bod v Carolině. Minulé utkání bylo v podání Tampy fantastické, neboť porazila silné Toronto vysoko 7:3. Dosud nejproduktivnějšími muži v barvách Lightning jsou Steven Stamkos a Nikita Kučerov. Oba vsítili tři branky a připsali si tři asistence.
     
    OTTAWA SENATORS

    Ottawa patřila v uplynulé sezoně k nejhorším týmům celé NHL. Přestože se kádr nijak závratným způsobem nezměnil, tak letos už bude chtít být úspěšnější. Senátoři však prohráli všechny tři doposud hrané zápasy. Na Toronto nestačili poměrem 3:5, první domácí zápas s Rangers připadl lépe pro hosty výsledkem 4:1 a minulé utkání Ottawa prohrála s obhájcem Stanley Cupu ze St. Louis 4:6. V kádru Ottawy je hned šest hokejistů na dvou kanadských bodech.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, N. Zajcev, Brännström, Hainsey, Borowiecki, DeMelo – B. Tkachuk, White, Ennis – Naměstnikov, Anisimov, Co. Brown – Duclair, Tierney, B. Ryan – Abramov, Pageau, Sabourin.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman, Sergačjov, McDonagh, Černák, Coburn, Shattenkirk – Stamkos, B. Point, Kučerov – Palát, Cirelli, Killorn – Joseph, T. Johnson, Gourde – Maroon, Verhaeghe, Witkowski.

    Rozhodčí: Syvret, McCauley – Brisebois, Barton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásný hokejový večer! Za pár chviliček začne další utkání nové sezóny NHL, v hlavním městě Kanady budeme sledovat utkání místních Senators s favoritem celé ligy – Tampou Bay Lightning. Přejeme příjemnou zábavu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí celek se hned dostal do útoku a přišla nebezpečná situace. Mark Borowiecki zakončoval z levého kruhu, ale jeho zakončení skončilo jen na brankové konstrukci!
     
    00:58
    Hosté se následně pokoušeli dostat do útoku, ale jejich snažení bylo ukončeno odpískáním icingu. Po vhazování opět zahrozili domácí, ale ani nyní se skóre nemění.
     
    01:29
    První aktivita Blesků v útoku přišla až nyní, ale nic extra zajímavého nepřinesla. Hra pokračuje vhazováním před brankou Andersona.
     
    01:46
    Erik Brännström posílal střílenou přihrávku před branku od modré čáry, kde kotouč tečoval Anthony Duclair. Ten ale nakonec skončil na betonech hostující dvojky.
     
    02:37
    Celek z Floridy byl nadále pod menším tlakem a Tyler Johnson jen nahazoval za branku Ottawy. Zde se ke kotouči dostávají opět Senátoři, kteří jdou do útoku.
     
    03:08
    Poprvé jsme na ledě zaregistrovali produktivního Kučerova, který se pokoušel po pravé straně projít do pásma. Bránící hráči na modré čáře ovšem vystavili stopku.
     
    04:11
    První střelecký pokus od hostujícího celku. Ondřej Palát se prosmýkl kolem levého hrazení až před branku, ale jeho pokus byl ztečován bránícím hráčem nad.
     
    05:00
    Poprvé se na ledě přiostřilo a budou tu tresty. Mark Borowiecki dostal hit, což se mu moc nelíbilo a oplácel. Následně se do sebe pustili Dylan DeMelo a Yanni Gourde. Počkejme si na tresty.
     
    05:00
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Dylan DeMelo – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Yanni Gourde – 2 min., bitka).
     
    05:21
    Hraje se v pěti na obou stranách a viděli jsme první střelecký pokus na branku od hostů. Mezi kruhy zakončoval Point, ale jeho rána po ledě skončila na betonech brankáře.
     
    06:24
    Domácí celek nyní nahazoval před modrou čárou do útoku a puk skončil u brankáře McElhinneyho. Ten jej pokryl a my tu máme první komerční přestávku.
     
    Střely na branku: 4:2
     
    06:37
    Carter Verhaeghe se dostal u pravé tyčky ke kotouč a hned se jej pokoušel poslat na branku. Křídlo čtvrté formace ovšem trefilo jen bránícího hráče před sebou.
     
    07:12
    Velká šance Lightning! Mathieu Joseph zakončoval před brankou a Tyler Johnson mohl dorážet do odkryté branky, ale tu bekhendem trestuhodně netrefil a pořádně si zaklel.
     
    08:16
    Po aktivním začátku Ottawy se nyní dostávají ke stejné hře hosté, kteří by rádi diktovali tempo. Zatím ale sledujeme spíše vyrovnanou podívanou.
     
    09:27
    Ryan McDonagh chtěl zakončovat aktivní hru svého celku zakončením od modré čáry. Zkušený obránce ale poslal spíše takové nahození, které nikoho neohrozilo.
     
    09:54
    Andersonovi následně vypadl kotouč a jeho spoluhráči jej raději poslali až za branku. Píská se icing a hra bude pokračovat po pravici dlouholeté domácí jedničky.
     
    10:04
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Scott Sabourin – 2 min., držení).
     
    10:12
    Hned na startu přesilové hry dostal nabito na levý kruh Steven Stamkos, který zakončoval z voleje na vzdálenější tyčku. Branku se mu ale nakonec trefit nepovedlo.
     
    11:00
    Po pár dalších chvilkách to stejný hráč zkusil pár centimetrů před kruhy. Jeho rána po ledě ale do branky neprošla a bránící hráči Sens puk poslali mimo pásmo.
     
    11:49
    Poté to zkoušel ještě Sergačjov, ale ani jeho pokus se nedostal do branky. Connor Brown dokonce bekhendem poslal puk mimo obranníé pásmo.
     
    12:15
    Scott Sabourin vyskoči z trestné lavice a hned se dostal do šance. Klička se mu ale nepovedla a domácí borec skončil na brankáři. Sabourin tak opět putuje na lavici hanby!
     
    12:29
    Opět to střelecky zkoušel z levého kruhu Steven Stamkos, ale ani nyní někdejší jednička draftu netrefila branku. Ottawa následně vyhodila.
     
    13:14
    Hosté to nyní vykombinovali až mezi kruhy, kde měl zakončovat Point. U toho ale byli houževnatí domácí hráči, kterí mu nedovolil zakončit a puk vyhodili k McElhinneyimu.
     
    14:11
    V posledních sekundách přesilovky se hosté dostali po levé straně do pásma, ale píská se ofsajd. Ottawa nepropustila na svou branku ani jednu střelu ve čtyřech minutách přesilové hry.
     
    14:44
    Následně Craig Anderson zachytil kotouč u pravé tyčky a přerušil hru. Pokračovat se bude vhazováním po jeho pravici, ale až po třetí komerční přestávce třetiny.
     
    Střely na branku: 7:4
     
    15:29
    Domácí se dostali do útoku a Tyler Ennis od modré čáry poslal takové to nebezpečné nahození. Curtis McElhinney ale kotouč zkrotil a vykopl jej do rohu.
     
    16:35
    Nová posila domácího celku Vladislav Naměstnikov se dostal zpoza branky k rychlému zakončení, ale McElhinney ucpal beton u tyčky a neinkasoval od ruského útočníka!
     
    16:49
    Domácí Senators poté pokračovali v aktivním obléhání hostující branky, ale nakonec z toho nic nebezpečného nebylo. Curtis McElhinney ale puk raději schoval ve výstroji.
     
    17:14
    Tampa si v posledních sekundách ale hrozně koleduje! Kolem hostujícího brankáře létají kotouče, ale ani jeden se nedostal do branky. Chybí jen přesnější střelba.
     
    18:06
    Brady Tkachuk nyní našel přihrávkou od levého mantinelu Colina Whitea. Ten po ledě zakončoval k levé tyčce, ale i nyní se zaskvěl parádním zákrokem Curtis McElhinney!
     
    18:32
    Následný útok domácího celku byl přerušen a uvidíme přesilovou hru. Ondřej Palát dostává dvě minuty za podražení.
     
    18:49
    Prvotní snažení ale nevyšlo. Kotouč se objevil ve střední třetině a pokračující akce Duclaira tak byla ukončena. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    19:24
    Thomas Chabot se nyní dostal zpoza vlastní branky až mezi kruhy, kde ale nakonec zakončoval spoluhráč. Rána se nicméně do branky nedostala a Tampa Bay vyhazuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina utkání mezi Senators a Lightning. Domácí celek začal opravdu parádně a hned si vypracoval nebezpečné situace. Celkově byli domácí nebezpečnější a aktivnější. Hosté sice měli k dispozici dvě přesilovky za sebou, ale ani jednou v nich nevystřelili.

    Střely na branku: 12:5
    Druhá třetina začne ve 23:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní vhazování se úplně nepovedlo a opakovalo se. Sens mají k dispozici ještě pár sekund přesilové hry, ale brzy bude Ondřej Palát zpátky na ledové ploše.
     
    20:34
    V momentě, kdy se český útočník vracel na ledovou plochu, přišla rána Thomase Chabota z pravého kruhu. Tvrdá rána ale skončila na přesouvajícím se brankáři Tampy Bay.
     
    21:23
    Colin White si najel po levé straně do pásma a zadovkou hledal ještě Tkachuka. Ten ovšem nebyl v úplně ideální pozici a zakončit se mu nepovedlo.
     
    22:17
    Braydon Coburn nahazoval od modré čáry do brankoviště, kde se ještě pokoušel dorážet Patrick Maroon. Tomu se ale kotouč do branky dostat nepovedlo!
     
    22:37
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Brännström – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:40
    Chris Tierney vyhrál vhazování a Mark Borowiecki jej hned poslal až za branku hostujícího brankáře. Ottawa dnes hraje v oslabení velice dobře, radost pohledět.
     
    23:17
    To mohl nyní porušit Nikita Kučerov, který dostal přihrávku k levé tyčce. Ruský hokejista zde nastavoval hokejku, ale jeho rána nakonec skončila jen na boční síti.
     
    23:44
    Následně se jeden z hráčů domácího celku dostal v oslabení do útoku a dokonce i zakončil. Branku se mu trefit nepovedlo, ale nebezpečná akce z toho i tak byla.
     
    24:16
    Přesilovka Tampy Bay se pomalu dostává do posledních sekund. Craig Anderson nyní skryl puk pod lapačkou, do které mu lehce píchl Carter Verhaeghe. To se bránícím hráčům nelíbilo, ale nic převratného z toho nebylo.
     
    24:45
    Erik Brännström opustil trestnou lavici a hned dostával přihrávku do útoku. Společně se spoluhráčem šel do přečíslení, ale švédský bek nepřihrál ideálně.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Patrick Maroon – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    25:32
    Anthony Duclair dostal na startu početní výhody nabito na pravý kruh, odkud z první zakončoval. Jeho rána ale skončila jen na boční síti a hosté hned vyhodili.
     
    26:17
    Úžasná kombinace domácího celku, na jejíž konci byl před brankou Ennis. Tomu se ale nepovedlo na hranici brankovišti dostat puk do branky, ten skončil jen vedle.
     
    26:46
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 2 min., sevření puku rukou).
     
    26:58
    Domácí mají krátkou přesilovku pěti proti třem. Thomas Chabot to zkoušel před levým kruhem, ale jeho dělovka skončila jen na brankáři hostů!
     
    27:33
    Nebezpečné dorážky přišly v době, kdy se na led vracel Maroon. Následně dostal přihrávku na levý kruh Tkachuk, ale jeho zakončené do vzdálenější šibenice úspěch neslavilo.
     
    28:05
    Senators jsou nadále v přesilovce mnohem nebezpečnější než soupeř. Pokus od pravého mantinelu se ovšem do branky nedostal ani nyní.
     
    28:45
    Hosté v plném počtu.
     
    29:15
    Za brankou Andersona sundali rukavice Jean-Gabriel Pageau a Brayden Point, spíše nečekaní bitkaři. Souboj nakonec skončil remízou, oba hráči vyfasují tresty.
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Brayden Point – 5 min., bitka).
     
    Střely na branku: 20:9
     
    30:02
    Do útoku se hnal Nikita Kučerov, ale ten dnes nezažívá úplně nejlepší utkání. Nic na levém kruhu nevymyslel a ke kotouči se tak dostali Senators.
     
    30:40
    Ryan a Tierney se nyní dostávali do přečíslení proti jednomu obránci. První jmenovaný ovšem neměl ideální rychlost a zakončoval po kličce na střed, trefil ovšem jen obránce.
     
    30:56
    Po vhazování v útočné třetině přišla střela, která byla ovšem ztečovaná. Po více jak polovině utkání je stav nezměný a my na první branku nadále čekáme.
     
    32:08
    Nebezpečný kotouč poslal do brankoviště od modré čáry Nikita Zajcev. Ani nyní ovšem černá guma nepropadla do branky a stále je stav bezbrankový. Kdo jej zlomí?
     
    33:05
    Nyní si na levý kruh najel Anthony Cirelli, jenž se pokoušel přihrávat před branku. Jeho pokus byl ovšem zablokován a u kotouče jsou tak domácí Senators.
     
    33:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak jsme se konečně dočkali branky a zaslouženě jí dávají domácí hráči! Po rozehrávce z obrany se kotouč po slušné kombinaci dostal na hokejku COLINA WHITEA. Ten svižnou střelou otevírá skóre duelu. Asistence: Brady Tkachuk a Bobby Ryan.
    33:44 Colin WHITE - 1:0
     
    34:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    A jak už to tak bývá, tak odpověď je blesková! Tyler Johnson vybojoval kotouč u pravého mantinelu a dostal se do útoku. Na levé tyčce pak našel ONDŘEJE PALÁTA, který zblízka vrátil remízový stav. Asistence: Tyler Johnson.
    34:21 Ondřej PALÁT - 1:1
     
    36:17
    Hosté se následně dostali do další nebezpečné akce, ale ta nyní branku nepřinesla. Z mezikruží to zkoušel Point, ale jeho střela do středu branky skončila na výstroji Andersona.
     
    36:40
    Po pravé straně se do útoku dostal jeden z domácích, který z pravého kruhu zakončoval. Trefil ovšem jen hráče před sebou, pokračuje se hrou před brankou McElhinneyho.
     
    37:05
    Nabuzený Ondřej Palát zakončoval před pravým kruhem, ale jeho zakončení skončilo jen na bránícím hráči před ním. Aktivita Lightning ovšem pokračuje.
     
    37:27
    Carter Verhaeghe následně ztratil jeden nůž na brusli a komicky se vracel na sřídačku. Není to ovšem žádná velká sranda, celá tato situace je i velmi nebezpečná a nepříjemná.
     
    38:12
    Nahazovaný kotouč vzduchem do útočné třetiny Lightning byl odehrán rukou, a tak rozhodčí hru přerušují. Pokračovat se bude vhazováním po levici Craiga Andersona.
     
    39:10
    Začala poslední minuta druhé třetiny, která nám nabídla po jedné brance na každé straně. V posledních sekundách se hraje ale spíše pomaleji a čeká se na konec.
     
    39:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Do kabin nakonec půjdou o něco šťastnější domácí hráči! Vladislav Naměstnikov se podél levého mantinelu dostal do útoku a po přihrávce do brankoviště se mohl jít radovat. JEAN-GABRIEL PAGEAU se totiž před hostující brankou prosadil a Sens opět vedou. Asistence: Vladislav Naměstnikov.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi druhá třetina, která konečně nabídla branky. Skóre otevřel domácí Colin White, ale Ondřej Palát bleskově odpověděl. Když už to vypadalo, že za tohoto stavu se půjde do kabin, udeřil Jean-Gabriel Pageau. Ottawa tak vede a je blíže k prvnímu vítězství v novém ročníku NHL.

    Střely na branku: 25:15
    Třetí třetina začne ve 23:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Domácí celek se pokouší držet co nejdéle na kotouči a zbytečně neriskovat. Uvidíme, zda to k něčemu povede.
     
    41:30
    Naopak Tampa razí cestu postupné kombinace a na své šance si počká. Uvidíme, zda největší favorit na zisk Stanley Cupu otočí nepříznivý stav.
     
    42:24
    Thomas Chabot dostal přihrávku před modrou čáru, kde se napřáhl ke střele. Do té mu ještě stihl sáhnout Nikita Kučerov, a tak ke střeleckému pokusu nedošlo.
     
    43:10
    Ottawa se ale zatím dobře drží od své branky, nicméně stav je nadále pouze o jednu branku. Stačí jedna chyba začínáme úplně od začátku.
     
    44:29
    Po docela dlouhé době se přerušovalo. Od pravého mantinelu zakončoval slovenský obránce Černák, ale jeho svižné nahození skončilo v lapačce Andersona.
     
    44:47
    Velkou šanci nyní spálil Kučerov! Hvězdný útočník dostal přihrávku před branku, kde měl mnoho prostoru. Nikita zakončoval na první tyčku, ale branku trestuhodně netrefil.
     
    45:30
    Po solidní kombinaci v útočné třetině se ke střeleckému pokusu dostal Dylan DeMelo, ale jeho zakončení v brance neskončilo. Aktivita Senátorů ovšem pokračuje.
     
    46:40
    Anthony Duclair se nyní jako blesk prohnal hostující obranou a po kličce zpoza branky zakončoval po ledě. Curtis McElhinney ale betonem dobře kryje!
     
    47:28
    Tampě následně nevyšla snadná rozehrávka a po přihrávce ze středu hřiště se přerušuje. Po icingu se bude vhazovat po levici hostujícího brankáře.
     
    47:36
    V protiakci se hosté chtěli dostat po pravé straně do pásma, ale na opačném křídle vjel do ofsajdu jeden z hráčů. Hra se tak přerušuje a pokračovat bude po komerční pauze.
     
    Střely na branku: 28:17
     
    48:06
    Vladislav Naměstnikov měl na hokejce branku proti svému bývalému zaměstnavateli. Po závaru před brankou zakončoval, ale klec se mu nepovedlo trefit!
     
    48:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Snad první akce hostujícího celku ve třetí třetině a hned končí brankou. LUKE WITKOWSKI byl na konci této situace, kdy mezi kruhy využil přihrávku od Patricka Maroona a svižně prostřelil Craiga Andersona. Asistence: Patrick Maroon a Michail Sergačjov.
    48:56 Luke WITKOWSKI - 2:2
     
    49:26
    Takže máme opět srovnáno a nyní je utkání dosti otevřené. Uvidíme, komu se nakonec povede vstřelit další branku, která by mohla býti rozhodující.
     
    50:04
    Do útoku se hnal Ondřej Palát, který nakonec v silovém souboji před branku upadl a nezakončil. Tampa Bay si ale hned vybojovala puk zpátky.
     
    50:44
    Nikita Zajcev si nyní najel do útoku podél levého mantinelu a po rychlé kličce se dostal mezi kruhy. Zde se mu ale nepovedlo zakončit, ruský bek totiž upadl.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Luke Witkowski – 2 min., krosček).
     
    51:39
    Domácí mohli opět vést. Duclair si u pravé tyčky zpracoval kotouč a dostal jej ke vzdálenější. Zde se ale Tyler Ennis neprosadil, odkrytou branku trestuhodně netrefil!
     
    51:50
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 2 min., hákování).
     
    52:47
    Nikita Kučerov se dočkal vedoucí branky, ale ta není správně uznána! Craig Anderson byl totiž Sergačjovem jasně bráněn a sudí rychle branku odvolali.
    52:47 Neuznaný gól Kučerova
     
    53:30
    Lightning již hrají přesilovou hru, která je ovšem dosti krátká. Hosté spíše ale drží kotouč u své branky a vymýšlejí nějakou akci směrem dopředu, která by rozhodla.
     
    54:57
    Startuje nám posledních pět minut třetí třetiny a stav je nadále vyrovnaný. Oba celky se pokouší hrát útočně, ale žádný z hráčů nevyslal vítěznou střelu.
     
    56:15
    Delší dobu se nepřerušovalo. Hraje se teď dosti takticky a ani jeden celek se do ničeho zajímavého nedostává.
     
    56:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po chybě hostujícího celku ve střední třetině padá branka, kterou dávají domácí! Connor Brown vybojoval kotouč a šel do útoku. Naprosto parádně poslal puk přes ležícího obránce přesně na hůl VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, který zakončoval nad beton brankáře. Jde o jeho první zásah po výměně do Ottawy. Asistence: Connor Brown a Thomas Chabot.
    56:57 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:2
     
    57:23
    Následně byla hra přerušena a pokračovat bude po komerční přestávce. Ottawa je velice blízko skalpu favorita soutěže a také první výhry v sezóně.
     
    57:40
    Kouč Cooper na nic nečeká a již odvolal z branky Curtise McElhinneyho. Lightning tak hrají v šesti a budou chtít srovnat!
     
    58:24
    Stamkos se dostal do nebezpečné rány, ale puk se do branky nedostal. Mark Borowiecki následně vyhodil až za branku Tampy Bay.
     
    58:49
    Victor Hedman by se neztratil ani v brance! Domácí celek již zakončoval do opuštěné klece, ale švédský obránce tygřím skokem této situaci zamezil. Parádní situace.
     
    58:58
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:27
    Tlak hostujícího celku ovšem nepřichází a Ottawě se již snad třikrát povedlo vyhodit kotouč mimo své pásmo.
     
    59:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hrdina utkání dává druhou branku a přidává třetí bod, VLADISLAV NAMĚSTNIKOV se dostal po levé straně do útoku a před brankovištěm zakončoval bekhendem do odkryté branky. Sens porazí favorizovanou Tampu Bay! Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Nikita Zajcev.
    59:39 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Nečekaná, ale naprosto zasloužená výhra podceňované Ottawy nad favoritem z Tampy Bay. Senators dnes podali výborný výkon a Lightning do moc nebezpečných akcí nepustili. Hrdinou se stal tříbodový Vladislav Naměstnikov, který v posledních minutách dal dvě branky a celkově nasbíral tři body. Všechno proti svému bývalému mužstvu.

    Střely na branku: 34:21
    Diváci: 11 023
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Vladislav Naměstnikov (OTT) 2+1
    2. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 1+1
    3. Curtis McElhinney (TBL) 30 zák., 3 góly, 90,9%
     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:39
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 10:02
     
    Z mé strany to je vše, ale nabitý sobotní program pokračuje. Je jen na vás, jaké utkání si vyberete. Přejeme příjemnou zábavu a zatím na shledanou. (00:43:59)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 34. White (B. Tkachuk, B. Ryan), 40. Pageau (Naměstnikov), 57. Naměstnikov (Co. Brown, Chabot), 60. Naměstnikov (Pageau, N. Zajcev) – 35. Palát (T. Johnson), 49. Witkowski (Maroon, Sergačjov)


    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, N. Zajcev, Brännström, Hainsey, Borowiecki, DeMelo – B. Tkachuk, White, Ennis – Naměstnikov, Anisimov, Co. Brown – Duclair, Tierney, B. Ryan – Abramov, Pageau, Sabourin.
    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Hedman, Sergačjov, McDonagh, Černák, Coburn, Shattenkirk – Stamkos, B. Point, Kučerov – Palát, Cirelli, Killorn – Joseph, T. Johnson, Gourde – Maroon, Verhaeghe, Witkowski.

    Rozhodčí: Syvret, McCauley – Brisebois, Barton

    Diváci: 11 023
    thejrc.org