Kopřivnice – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Řisuty – Bílina 5:4 (po pr.) | Klatovy – Kobra 5:3 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Tábor – China Golden Dragon 7:1 (kon.) | Jablonec n/N – Nová Paka 3:4 (po pr.)
Trutnov – Dvůr Králové n. L. 4:5 (po pr.) | Děčín – Vrchlabí 2:5 (kon.) | Opava – Mor. Budějovice 10:1 (kon.)
David Servis – Kolín 3:4 (0:2 po s.n.) | Písek – Příbram 5:2 (kon.)
konec
HC Děčín
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 12.10.2019, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá hokejová liga má dnes ve skupině Sever na programu deváté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a HC Stadion Vrchlabí.
     
    HC Děčín

    Děčínští Medvědi jsou po sedmi odehraných duelech na třetím místě tabulky se ziskem sedmnácti bodů a nachází se na třetím místě tabulky. Dlouhých šest zápasů drželi Medvědi pozici týmu, který ještě v této sezóně ještě neprohrál. Po středečním utkání s Mostem, kdy se hrála dohrávka čtvrtého kola, už tomu tak není. Mostečtí Lvi zvítězili těsně 3:2 a stali se prvním týmem, který děčínské hokejisty porazil. Dnes se Děčínští utkají s Vrchlabím, které má shodný počet bodů a na druhém místě je druhé díky lepšímu skóre. Oba celky se tak dnes utkají o první místo. Most v tomto kole stojí a jak Děčín, tak Vrchlabí může v případě jakékoli výhry poskočit na příčku nejvyšší.

    Nejproduktivnější hráči

    Zdeněk Petráš – 19 bodů (9+10)
    Ondřej Sýkora – 16 bodů (7+9)
    Michal Oliverius – 12 bodů (4+8)
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Vrchlabští hokejisté i letos ukazují, že patří mezi nejlepší týmy ve druhé lize a drží se na špičce tabulky. Navíc před sezónou notně posílili a vyhlásili boj o postup do Chance ligy. Vrchlabí je, jak už bylo zmíněno, na druhém místě tabulky se shodným bodovým ziskem, jako má Děčín. Také má sedmnáct bodů a dnes na ledě Děčína mají před sebou jasný cíl. Zvítězit a dostat se na první místo v tabulce ve skupině Sever. To ale chtějí i Medvědi a na děčínském ledě tak bude k vidění pikantní souboj o důležité body. Vrchlabí po prohře v Trutnově zvítězilo doma 3:1 nad Řisuty a chce zapsat další úspěch.

    Nejproduktivnější hráči

    Petr Sýkora – 12 bodů (7+5)
    Pavel Mrňa – 12 bodů (6+6)
    Jaroslav Bednář – 12 bodů (2+10)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v loňské sezóně utkaly pětkrát včetně vyřazovacích bojů. Nejprve v základní části si jednu výhru připsal Děčín, jednu pak Vrchlabí. V osmifinále play-off se z postupu dále radoval Stadion, jenž zvítězil 3:0 na zápasy. medvědi tak mají svému soupeři dnes co vracet.

    Základní část
    Děčín
    – Vrchlabí 5:1
    Vrchlabí – Děčín 3:1

    Play-off
    Vrchlabí
    – Děčín 5:2
    Děčín – Vrchlabí 4:5
    Vrchlabí – Děčín 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Faigl, Chovanec, Fojt, Damašek, Oliverius (C), Zajan (A), Petráš, Kuchynka, Sýkora O., Volráb (A), Smola

    HC Stadion Vrchlabí: Soukup (Abrahám) – Jirků (C), Moník J., Havránek, Bendík (A), Vašíček (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Hlaváč, Chalupa, Urban, Mrňa, Jirásek, Dvořák, Bednář, Sýkora P., Matějček, Kastner, Hozák, Moník F.

    Rozhodčí: Místecký – Toman, Janíček.
     
    Na ledě právě probíhá poděkování obránci Děčína Ondřeji Hříbalovi, který kvůli problémům s koleny předčasně ukončil kariéru.
     
    Následně pak proběhne minuta ticha za nedávno zesnulého populárního zpěváka Karla Gotta. Halou zní tóny jeho písně C'est la vie. Čest jeho památce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Bednář před Lavingerem hledal přihrávkou volného Petra Sýkoru. Zicho ale akci hostů přečetl a kotouč zastavil. Hosté se tak nemohli dostat do zakončení.
     
    01:20
    Jan Hlaváč nezpracoval dobře přihrávku od svého spoluhráče a Faigl mu pak stihl kotouč vypíchnout.
     
    02:04
    Ondřej Sýkora dostal přihrávku od Petráše a z prostoru mezi kruhy vypálil na Soukupa, avšak brankář Vrchlabí jeho pokus chytá.
     
    02:36
    Zajan pomohl obraně Děčína, když zastavil Dvořáka. Kdyby se tak nestalo, hostující hráč by sám uháněl na Lavingera.
     
    03:16
    Bendík se snažil rychle založit útok Vrchlabí, nevšiml si ale Havránka, který byl v ofsajdové pasti. Hra je vykázána zpět do středního pásma.
     
    03:40
    Lukáš Lavinger nyní podržel Medvědy. Kynčl vystřelil na jeho branku, ovšem děčínský brankář kotouč zastavil. Chvíli nevěděl, kde je, nakonec byl sražen do rohu kluziště.
     
    04:39
    Hozák dalším pokusem prověřil domácího brankáře, ten však puk dobře viděl a srazil ho do rohu kluziště.
     
    06:40
    Jaroslav Bednář se uvolnil a mířil sám na Lukáše Lavingera. Ten proti jeho střele vytasil další přesný zákrok.
     
    08:14
    Faigl se snažil najít svého parťáka Michal Oliveriuse, děčínskému kapitánovi se však nepodařilo zakončit.
     
    09:50
    Loukota vyslal od modré čáry tvrdou ránu, tu ale pozorná vrchlabská obrana dokázala pokrýt.
     
    11:05
    Výborný zákrok předvedl brankář Vrchlabí Soukup. Daniel Volráb na něho vyslal jedovatou střelu, která ho zaskočila. Nakonec kotouč někde z jeho výstroje vypadl mimo tři vrchlabské tyče.
     
    12:48
    Tůma nyní vystihl přihrávku Jiráska a Děčín se rychle hnal do protiútoku.
     
    13:39
    Nic z toho nebylo a o chvilku později se tváří v tvář Lavingerovi zjevil Urban, ale nakonec svou střelu poslal jen vysoko nad.
     
    13:58
    Děčín právě vstřelil branku!
    Zdeněk Petráš našel přihrávkou ONDŘEJE SÝKORU, který se poté dostal sám až před Soukupa. Poté rychlým blafákem do bekhendu nedal hostujícímu brankáři šanci – 1:0. Medvědi se tak ujímají vedení. Asistence: Zdeněk Petráš a Pavel Zajan.
     
    15:00
    Lukáš Lavinger nyní vyrazil puk před sebe. Zicho ho pak ještě stihl odpálit pryč od jeho branky, dříve, než se k němu dostal vrchlabský hráč.
     
    16:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Tomáš Jirků – 2 min., hákování).
     
    17:21
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vojtěch Tůma – 2 min., pozdní dohrání).
     
    18:38
    Vrchlabí je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Tři vteřiny před vypršením domácího trestu srovnává stav zápasu PETR SÝKORA. Útočník, který ještě loni oblékal dres extraligových Pardubic, se nejlépe zorientoval ve skrumáži před děčínskou brankou a dostal puk za Lavingerova záda – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Patrik Urban.
     
    19:57
    Jaroslav Bednář chytře objel branku Děčína, poslal puk přímo na hůl Jana Hlaváče, ten zkusil střelu mezi betony Lavingera, ale ten je včas sklapl!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se děčínští hokejisté dostali do vedení díky trefě Ondřeje Sýkory. Avšak v závěru se dokázal prosadit jeho jmenovec na druhé straně. Petr Sýkora využil přesilovou hru, když se zorientoval ve skrumáži před Lavingerem. Uvidíme, co nám přinese druhá část, která začne přibližně v 18:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Smola – 2 min., hákování).
     
    21:14
    Hosté hned v úvodu druhé třetiny mají možnost jít do vedení, když hrají přesilovou hru.
     
    21:30
    Jaroslav Bednář vyslal nebezpečnou střelu, kterou ještě dorážel Petr Sýkora, obrana Děčína však byla proti a akci Vrchlabí zneškodnila.
     
    21:34
    Jan Chovanec se ve vlastním oslabení řítil sám na Soukupa, v posledním okamžiku jeho branku přestřelil!
     
    22:28
    Vágner od modré čáry vyslal tvrdou střelu, Lavinger proti ní vytasil ukázkový efektní semafor.
     
    23:14
    Medvědi se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    24:04
    Nyní před Lavingerem vznikla velká skrumáž, nikdo z hostů však puk nezachytil a navíc ho sebral Michal Oliverius, jenž už míří dopředu.
     
    25:15
    Zakázané uvolnění Děčína stěhuje hru před branku Lukáše Lavingera.
     
    26:55
    Daniel Volráb to vzal na sebe, na nic nečekal a vyslal na Soukupa střelu, brankář Vrchlabí si své betony pohlídal a nepropustil skrze ně kotouč.
     
    27:00
    Děčín právě vstřelil branku!
    Pěkná akce Děčína a ten znovu vede. Tomáš Faigl vrátil na modrou čáru puk k JANU KALTENBÖCKOVI, který okamžitě vystřelil a kotouč se zastavil až ve vrchlabské síti – 2:1. Medvědi si tak své vedení berou zase zpátky. Asistence: Tomáš Faigl a Michal Oliverius.
     
    28:20
    Tůma vystřelil od modré čáry, kotouč Soukupovi propadl na brankoviště, kde nebyl nikdo z domácích, aby ho dorazil za jeho záda. Hosté si tak moli oddechnout.
     
    28:40
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno. Odražený kotouč se dostal do blízkosti branky Děčína, kde ho JAN HLAVÁČ usměrnil mezi tři tyče – 2:2. Vrchlabský Stadion tak znovu maže své manko. Bez asistence.
     
    30:14
    Vrchlabí nyní dokonce vsítilo další branku a radovalo se z vedení. Sudí ukázal na branku signál, že hosté vedou. Opak však byl pravdou. Brankoví sudí rozsvítil červené světlo, neboť viděl situaci velmi dobře a pro docílení rukou následně pak není gól hostům uznán.
     
    30:55
    A hned podobná situace na druhé straně, kdy zřejmě Děčínští překonali Soukupa, brankový sudí světlo rozsvítil, ale hlavní rozhodčí byl blízko a neuznává zase gól Děčína. Puk brankovou čáru nakonec asi nepřekročil.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jan Hlaváč – 2 min., držení).
     
    33:17
    Medvědi se snažili vrátit si své vedení, dlouho se drželi v pásmu Vrchlabí, avšak Soukupa překonat nedokázali. Hosté jsou už v plném počtu.
     
    33:36
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jaroslav Bednář – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Oliverius – 2 min., sekání).
     
    34:06
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Zdeněk Petráš se snažil založit rychlý útok Děčína, ale srazil se s Loukotou. Kotouč se tak dostal k PATRIKU URBANOVI, jenž prostřelil Lavingera. Vrchlabí tak v utkání poprvé vede – 2:3. Bez asistence.
     
    35:00
    Smola střílel mezi betony Soukupa, ale ten je včas sklapl a nepustil tak domácí hráči k vyrovnání.
     
    36:19
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Filip Jirásek – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:19
    Znovu se nepovedlo Děčínu využít přesilovou hru a Vrchlabí je kompletní. V závěru druhé třetiny je tak stále ve vedení o jednu branku.
     
    38:40
    Vrchlabští jsou na kotouči a drží ho co nejdále od děčínské klece. Snaží se třetinu už jen dohrát a zároveň své vedení udržet.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Jakub Soukup schoval puk před dotírajícím Michalem Oliveriusem a přerušil hru. Vhazovat se tak bude před jeho brankou.
     
    39:52
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vojtěch Tůma – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se dostali Medvědi znovu do vedení, hostům se ale povedlo zase vyrovnat a dokonce i otočit zápas. Před třetí třetinou tak mají jednobrankový náskok. Ta začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Petr Sýkora vystřelil od modré čáry, ale Lukáš Lavinger včas vykopl beton a jeho pokus tak zneškodnil.
     
    41:00
    Děčín se dostal na kotouč a hned ho posílá až před branku Vrchlabí. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 2 min., držení).
     
    41:44
    Děčín jde do tří a Vrchlabí si zahraje dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    42:32
    Jirků si sjel do prostoru mezi kruhy a vystřelil na Lavingera. Ten toho sice moc neviděl, ale nakonec stihl rychle zareagovat a schoval puk pod lapačku.
     
    43:26
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovou hru pět na tři. TOMÁŠ JIRKŮ si znovu najel do mezikruží a tentokráte mu to už vyšlo. Jeho pokus zamířil mezi tři tyče a Stadion má náskok o dva góly – 2:4. Bez asistence.
     
    43:52
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    44:30
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jiří Vašíček – 2 min., podrážení).
     
    44:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Štěpán Havránek – 2 min., hákování).
     
    44:37
    Pro problém s časomírou se nyní chvíli nehrálo. Nyní už je, zdá se, vše v pořádku a hra tak bude moci pokračovat dále. Domácí mají k dispozici přesilovku pět na tři.
     
    46:30
    Hosté vše zvládli a nyní jsou už ve čtyřech. Za pár vteřin by měli být i v plném počtu.
     
    46:37
    Je to tak, Vrchlabí je v plném počtu.
     
    47:24
    Slibně se rozvíjející akci Děčína zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásmu.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Martin Vágner – 2 min., hrubost).
     
    49:59
    Smola vypálil na Soukupovu branku, bylo to ale vysoko. Hned na to se hosté osvobozují a tohle oslabení už zvládnou.
     
    50:09
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    52:04
    Patrik Zicho se napřáhl ke střele, Soukup byl ve svém brankovišti připraven a jeho pokus zastavil. Podržel tak svůj tým a jeho náskok o dvě branky.
     
    52:25
    Jaroslav Bednář se dostal do samostatného úniku a před Lavingerem vystřelil. Brankář Děčína však kotouč vykopl a zabránil tak velké hostující akci.
     
    53:32
    Zdeněk Petráš se prokličkoval celou obranou Vrchlabí, ale nakonec se před Soukupem nedostal k žádnému zakončení.
     
    54:33
    Souboj o kotouč u mantinelu nevyhrál nikdo. Nyní se bude vhazovat po pravé ruce Soukupa.
     
    56:00
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Lukáš Kastner vypálil na branku Děčína, Lavinger zakročil. Puk se však odrazil k volnému JIŘÍMU HOZÁKOVI, který pak kotouč dorazil za jeho záda – 2:5. Asistence: Lukáš Kastner.
     
    56:44
    Petráš vystřelil a zkusil o odraz betonu najít Pavla Zajana. Jenže Soukup vše dobře viděl a puk ukryl k sobě.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:57
    Hosté drží svůj náskok a příliš nikam se už neženou. Jen si hlídají své vedení, o které už nemohou přijít.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Děčín sice v utkání dvakrát vedl. Hosté však dokázali pokaždé srovnat a nakonec strhli vedení na svou stranu. Poté náskok postupně navýšili na rozdíl tří branek a ten si udrželi až do konce. Hosté tak z ledu Děčína odvážejí všechny tři body a jdou na první místo v tabulce.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:27:53)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Sýkora O. (Petráš, Zajan), 27. Kaltenböck (Faigl, Oliverius) – 20. Sýkora P. (Urban), 29. Hlaváč, 35. Urban, 44. Jirků, 56. Hozák (Kastner)


    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Faigl, Chovanec, Fojt, Damašek, Oliverius (C), Zajan (A), Petráš, Kuchynka, Sýkora O., Volráb (A), Smola
    HC Stadion Vrchlabí: Soukup (Abrahám) – Jirků (C), Moník J., Havránek, Bendík (A), Vašíček (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Hlaváč, Chalupa, Urban, Mrňa, Jirásek, Dvořák, Bednář, Sýkora P., Matějček, Kastner, Hozák, Moník F.

    Rozhodčí: Místecký – Toman, Janíček
    ocianews.com