Winnipeg – Pittsburgh 2:7 (kon.) | Los Angeles – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
NY Islanders – St. Louis 3:2 (po pr.) | New Jersey – Florida 4:6 (kon.) | Boston – Anaheim 4:2 (kon.)
Ottawa – Minnesota 0:2 (kon.) | Buffalo – Dallas 4:0 (kon.) | Washington – Colorado 3:6 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:7 (1:1, 1:3, 0:3)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 14.10.2019, 01:10 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dominik Simon vsítil první branku v letošní sezóně NHL a Pittsburgh se i díky němu radoval z vysoké výhry, se loučím a přeji vám příjemný vstup do nového týdne. (03:51:23)
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (PIT) 1+0, 1 střela, 15:45 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Sam Lafferty (PIT) 2+0
    2. Sidney Crosby (PIT) 0+2
    3. Zach Aston-Reese (PIT) 2+1
     
    Stejně jako předešlou noc, tak i dnes Pittsburgh vstřelil sedm branek a oplatil Winnipegu pár dní starou porážku. Jets sice lépe vstoupili do zápasu, ovšem poté začali úřadovat Tučňáci, kteří začali navyšovat skóre. Výborným výkonem se prezentoval Tristan Jarry, pětistý bod v NHL zase zaznamenal Kris Letang a do říše velkého hokeje neuvěřitelně vletěl Sam Lafferty. To byly okamžiky, které stojí za zmínku. Ještě se sluší nezapomenout na Dominika Simona, pro něhož dnešní trefa byla první v letošní sezóně.

    Střely na branku: 29:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:9.

    Dnešní utkání sledovalo 15 325 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    58:56
    Další snadný zákrok pro hostujícího brankáře, který si počíhal na nahození od modré čáry. Winnipeg chce alespoň přidat jeden gól, který by mu pomohl do dalších zápasů.
     
    56:40
    Cink! Ze stejné pozice jako před malou chvíli trefil Patrik Laine tentokrát brankovou konstrukci. Následně si za obranu na druhé straně najel Sam Lafferty, jemuž blafák do bekhendu přečtl gólman.
     
    56:30
    Na ose hrací plochy se nacházel finský sniper Patrik Laine, který mířil do pravé šibenice. Tristan Jarry předvedl parádní zákrok ramenem.
     
    56:25
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dominik Kahun.
     
    55:50
    Od modré čáry vyslal tvrdou ránu Neal Pionk, jenomže Tristan Jarry zasahovat nemusel, protože puk už srazil předním obránce.
    54:46 Zach ASTON-REESE - 2:7
     
    54:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se prosazují také v oslabení! Těžkou přihrávku na modré čáře nezpracoval Josh Morrissey, jehož následně přebruslil ZACH ASTON-REESE. Hostující útočník nic nevymýšlel a přesnou střelou překonal Laurenta Brossoita. Bez asistence.
     
    Střely na branku: 26:26.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Adam Johnson – 2 min., sekání).
     
    53:55
    Na ose hrací plochy se nacházel Nikolaj Ehlers, který vyslal střelu švihem. Ovšem proti domácímu hráči skvěle vystoupil Brian Dumoulin.
     
    53:32
    Po vyhraném vhazování nahazoval kotouč proti brance Josh Morrissey. Jeho nabídku spoluhráči před brankou nevyužili, a tak si hostující brankář připsal další zákrok.
     
    53:27
    O hrazení vyhodil kotouč Erik Gudbranson mimo ledovou plochu. Hra se tak znovu přerušuje a bude se vhazovat před brankou, kterou hájí Tristan Jarry.
     
    Střely na branku: 24:26.
     
    52:57
    Mason Appleton vybruslil na modrou čáru, kde kotouč přenechal na Neala Pionka. Jeho pokus Tristan Jarry dobře viděl, a tak jej schoval do své výstroje.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Perreault (Roslovic, D. Kulikov), 30. Scheifele (Laine, Morrissey) – 5. Aston-Reese (Bluegers, B. Tanev), 28. Guentzel (Dumoulin, M. Pettersson), 29. Lafferty (Blandisi, Letang), 37. Simon (Crosby, M. Pettersson), 50. Lafferty (Aston-Reese, J. Schultz), 52. Guentzel (Letang, Crosby), 55. Aston-Reese


    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey, Pionk, Dahlström, D. Kulikov, Bitetto – Wheeler, Scheifele, Laine – Ehlers, Copp, Connor – Letestu, Lowry, G. Bourque – Appleton, Roslovic, Perreault.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, Gudbranson – Simon, Crosby, Guentzel – Hörnqvist, McCann, Kahun – B. Tanev, Bluegers, Aston-Reese – Lafferty, A. Johnson, Blandisi.

    Rozhodčí: Schlenker, Hebert – Gawryletz, Shewchyk

    Diváci: 15 325
    thejrc.org