Finsko – Arménie 3:0 (kon.) | Gibraltar – Gruzie 2:3 (kon.) | Švýcarsko – Irsko 2:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Malta 1:0 (kon.) | Rumunsko – Norsko 1:1 (kon.) | Švédsko – Španělsko 1:1 (kon.)
Izrael – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Řecko – Bosna 2:1 (kon.) | Lichtenštejnsko – Itálie 0:5 (kon.)
konec
Rumunsko
1:1 (0:0)
Norsko
Úterý 15.10.2019, 20:45 • Národní stadion, Bukurešť • Kvalifikace ME • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:49:59)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:9.
     
    Je dobojováno! Rumunský národní tým měl šanci udělat velký krok směrem k postupu na evropský šampionát. V první půli toho moc nepředvedl a musel být rád za remízu, po změně stran se však dostal zásluhou Mitrity do vedení a měli i několik příležitostí na vstřelení dalšího gólu. Norové naopak měli k dispozici spoustu standardních situací, šance na vyrovnání se ale nedostavily a domácí fanoušci už začali věřit v tříbodový zisk. O to více je pak zarmoutila gólová hlavička Sörlotha z druhé nastavené minuty, která rozhodla o konečné dělbě bodů. Rumunsko kvůli tomu přišlo o posun na druhé postupové místo před Švédy, na které před vzájemným zápasem stále ztrácí jeden bod. Norové jsou po třetí remíze v řadě s čtyřbodovým mankem čtvrtí a jejich naděje na postup už jsou pouze teoretické.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Bancu fauloval Ödegaarda, kterému dal šanci rozehrát asi poslední standardní situaci. Následný centr však byl příliš krátký a Norové měli kliku, že skotští sudí nenechali domácí fotbalisty dokončit rychlý protiútok.
     
    90+6
    Jeden z nejdůležitějších gólů své kariéry mohl dát i Nicolae Stanciu, ale to by z rohu pokutového území nesměl minout Jarsteinovu pravou tyč.
     
    90+5
    A ještě jeden bleskový atak na norskou branku. K zakončení se znovu dostal Andone, ale prostor mezi třemi tyčemi pro něj byl malý.
     
    90+4
    Remízu žádný z týmů nechce, a tak se znovu na obou stranách otevřela zadní vrátka. Nejprve Jarsetina protáhl Andone, načež z rychlého brejku zahrozil také King, ale Tătăruşanu Rumuny tentokrát podržel.
    90+2. Alexander SÖRLOTH - 1:1
     
    90+2
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je obrovský šok pro domácí tým, který zničehonic inkasuje gól na 1:1! Statický útok Norů přinesl špičkový centr od Normanna, po kterém se do vzduchu zavěsil střídající útočník ALEXANDER SÖRLOTH a prudkou hlavičkou nedal brankáři šanci zareagovat.
     
    90
    Tahle novina rumunské fanoušky moc nepotěšila. Nad rámec druhé půle je přidáno celých šest minut!
     
    89
    Znovu v akci Ciprian Deac, který na pravém křídle odrazil míč od Aleesamiho a domácí tak mohou šetřit další čas po autovém vhazování Benzara.
     
    88
    Stanciu dobře pomohl v defenzivě, pak ale slabě přenesl hru doprava na Deaca a ten měl co dělat, aby zabránil nebezpečnému propadnutí ve středu hřiště.
     
    87
    Martin Ödegaard si tuto příležitost nenechal nikým vzít. Technickým kopem levou nohou však překopl zeď a posléze i břevno rumunské branky.
     
    86
    Alexander Sörloth si výborně pokryl míč proti přesile obránců a díky faulu Marina získal pro svůj tým zajímavý přímý kop.
     
    85
    Domácím nevyšla série narážeček, Jarstein vyběhl daleko ze své branky a pro volný míč si došel, aby jej mohl nakopnout co nejdál to šlo.
     
    84
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Paul Anton, přichází Mihai Bordeianu.
     
    83
    Od trefy Mitrity jsou na hřišti nebezpečnější domácí, kteří teď propadli po Nistorově rohovém kopu, ale rodící se protiútok stihli zastavit ještě v bezpečné vzdálenosti od Tătăruşanuvy branky.
     
    82
    Norové už hru maximálně zjednodušují. Deset minut před koncem se však zdá, že se jejich naděje na druhé místo kvalifikační skupiny F blíží k nule.

    Michal Břuchanský

    Branky: 62. Mitrita – 90+2. Sörloth (Normann)

    Karty:   43. Benzar (RUM), 80. Nistor (RUM)

    Neproměněná penalta: 52. Puşcaş (RUM), mimo


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:9.
    Rumunsko: Tătăruşanu (C) – Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu – Marin, Anton (84. Bordeianu) – Deac, Mitrita (78. Nistor), Stanciu – Puşcaş (63. Andone).
    Náhradníci: Nita, I. Radu – Andone, Bordeianu, Cicaldau, Coman, Hagi, Keșerü, Nistor, Tosca, Mogoş, Burcă.

    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami – Johansen (C) (46. Sörloth), S. Berge, Henriksen (81. Normann), Selnaes (67. B. M. Johnsen) – J. King, Ödegaard.
    Náhradníci: Nyland, Rossbach – M. Elyounoussi, T. Elyounoussi, B. M. Johnsen, Meling, Midtsjö, Normann, Sörloth, J. Svensson, Glesnes, Rosted.

    Rozhodčí: Madden – Roome, Carr (všichni SCO)
    thejrc.org