Finsko – Arménie 3:0 (kon.) | Gibraltar – Gruzie 2:3 (kon.) | Švýcarsko – Irsko 2:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Malta 1:0 (kon.) | Rumunsko – Norsko 1:1 (kon.) | Švédsko – Španělsko 1:1 (kon.)
Izrael – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Řecko – Bosna 2:1 (kon.) | Lichtenštejnsko – Itálie 0:5 (kon.)
konec
Finsko
3:0 (1:0)
Arménie
Úterý 15.10.2019, 18:00 • Veritas Stadion, Turku • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:00:49)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
     
    Je konec! Finsko ve druhém poločase přidalo ještě dvě branky a bere z toho utkání výhru 3:0. Dvakrát se trefil Teemu Pukki, který dostal dvakrát krásné přihrávky mezi obránce a dvakrát přehodil vybíhajícího gólmana. Arménie se v tomto utkání nezmohla téměř na nic a na výhru neměla nárok. Finové naopak udělali velký krok k postupu na EURO a mají vše ve svých rukách.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Finsko drží míč na svých kopačkách a bude chtít dohrát zápas už v klidu. Vždyť do konce utkání chybí poslední minuta a domácí vedou o tři góly.
     
    90+1
    Sargis Adamjan chtěl trochu zmírnit porážku svého týmu. Pálil z nějakých dvaceti metrů, kdy mu rána sedla, ale domácí obránce jeho ránu zastavil.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
    88. Teemu PUKKI - 3:0
     
    88
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A v dnešním utkání je definitivně rozhodnuto, Finsko si připíše domácí vítězství za tři body! Rasmus Schüller sice teprve přišel na hřiště, ale krásnou průnikovou přihrávkou našel TEEMUA PUKKIHO, jenž znovu přehodil gólmana.
     
    87
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Glen Kamara, přichází Rasmus Schüller.
     
    86
    A viděli jsme rychlou protiakci finského týmu. Pyry Soiri posílal přízemní centr ze strany, ale od spoluhráčů byl daleko, takže skončil jen mimo hřiště.
     
    85
    Alexandr Karapeťan si naskakoval na centr spoluhráče. Dostal se sice k hlavičce, ale byl hodně v záklonu a Lukáš Hrádecký vysoký balón zachytil.
     
    84
    Arman Hovhannisjan se dostal po rychlém rozehrání standardky ke střele. Zkoušel to obstřelem na zadní tyč, ovšem balón mu sjel po nártu a skončil na tribuně.
     
    83
    Aram Ajrapeťan vyslal dlouhý nákop směrem dopředu. Hostí však dnes souboje ve vzduchu spíše prohrávají, což se ani tímto nákopem nezměnilo.
     
    82
    Joni Kauko byl sražen na útočné polovině a fotbalistům v červených dresech je pískán další faul. Finové poslali dlouhý pas dopředu, ale sami se vyhnali z šance.
     
    80
    Aras Özbiliz je hodně aktivní, přestože na hřiště přišel před chvilkou. Vyslal dobrou ránu z nějakých dvaceti metrů, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    79
    Teemu Pukki předvedl faul na útočné polovině. Arménci si tedy mohou vymyslet konečně nějakou kombinaci směrem dopředu, ale nejde jim to.
     
    77
    Domácí měli k dispozici přímý kop, ke kterému se postavil Joona Toivio. Vyslal skákavou střelu přes zeď a Aram Ajrapeťan měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil.
     
    76
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Gevorg Ghazarjan, přichází Edgar Babajan.

    Denisa Józsová

    Branky: 31. Jensen, 61. Pukki (Pohjanpalo), 88. Pukki (Schüller)

    Karty:   40. Hambardzumjan (ARM), 54. Adamjan (ARM), 76. Harojan (ARM)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
    Finsko: Hrádecký – Uronen, Väisänen, Toivio, Raitala – Lappalainen (61. Soiri), Kamara (87. Schüller), Lod, Kauko – Jensen (53. Pohjanpalo), Pukki.
    Náhradníci: Jaakkola, Joronen – Forsell, Granlund, L. Väisänen, Tuominen, Schüller, Soiri, Sparv, Pirinen, Skrabb, Pohjanpalo.

    Arménie: Ajrapeťan – A. Hovhannisjan, Harojan, Išchanjan, Hambardzumjan – Hovsepjan, Grigorjan (72. G. Malakjan) – Adamjan, Ghazarjan (76. Babajan), Barseghjan (65. Özbiliz) – Karapeťan.
    Náhradníci: Beglarjan, Avagjan – Calisir, T. Voskanjan, Monroy, Avetisjan, Pizzelli, Babajan, Vardanjan, Artak Jedigarjan, G. Malakjan, Özbiliz.

    Rozhodčí: Manzano – Barberbo, Nevado (vš. ESP)
    thejrc.org