Poruba 2011 – Vsetín 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Benátky n/J 4:3 (po pr.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Čtvrtek 17.10.2019, 18:00Chance liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den z ostravské RT Torax arény, kam dnes přijíždí atraktivní soupeř ze Vsetína. Valaši by rádi využili výsledkového výpadku, který porubští hokejisté zaznamenali v posledních dvou zápasech. Poruba však ve svém domácím prostředí bude chtít navázat na vítěznou vlnu, která ji zdobila po většinu první poloviny zkrácené základní části.
     

    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši zatím zůstávají mírně za očekáváním. Aktuální 8. místo určitě neodpovídá síle a kvalitě výběru trenéra Dopity. Pravdou však je, že Vsetín úvod soutěže příliš nezachytil a rozjel se až v sérii s papírově slabšími soupeři. Aktuální forma Valchů však také není zrovna oslnivá. Z posledních pěti zápasů se zelenožlutí radovali pouze dvakrát. Naposledy ve víkendovém utkání s Chomutovem, který na svém ledě v rámci oslav 80. výročí porazili 5:2. Hattrickem se na porážce Pirátů podílel Vlastimil Dostálek.

    Ve statistikách Vsetína nalezneme zvláštní úkaz. O pozici nejproduktivnějšího hráče se dělí dvojice Antonín Pechanec s Ondřejem Slováčkem, druhý jmenovaný je přitom obránce a ke sdílenému prvnímu místu mu v klubové produktivitě stačilo 11 asistencí. Nejlepším střelcem vsetínského týmu je s počtem 7 branek Radim Kucharczyk. Na Valašsku určitě doufají v probuzení posil, které měli výrazněji přispět k produktivitě, řeč je například o Davidu Tůmovi nebo Martinu Procházkovi. Brankoviště Vsetína střeží dvojice David GábaOndřej Bláha, oba maskovaní muži mají téměř totožná čísla, úspěšnost zákroků pod úrovni 90% a průměr inkasovaných branek na úrovni 2,51 respektive 2,85.

     
    Posledních 5 zápasů Vsetína:

    Vsetín – Slavia Praha 4:5

    Jihlava – Vsetín 2:4

    Vsetín – České Budějovice 3:5

    Přerov – Vsetín 2:1

    Vsetín – Chomutov 5:2
     
    RT Torax Poruba: 

    Co se ostravské Poruby týče, aktuálně se nejvíc řeší odchod Vladimíra Svačiny, jenž se bude ve čtvrtek hlásit brněnské Kometě. Není divu, že si Porubští chtějí Svačinu udržet alespoň formou střídavých startů, vždyť během 13 zápasů zaznamenal 18 kanadských bodů za 4 branky a 14 asistencí.

    Porubský tým však zdaleka není pouze o Svačinovi. Dle očekávání se výborně prezentuje havířovská posila Tomáš Greš, jenž je aktuálně s počtem šesti branek nejlepším střelcem červenobílých. V produktivitě pak Svačinovi na záda dýchá Marek Sikora (4+8). Daří se také Janu Káňovi či zkušenému Petru Kankovi, oba borci čítají na svém kontě 10 kanadských bodů.


    V rámci defenzivní činnosti se Porubě vyplácí další posila Patrik Husák, ten je pouze o dva body za Svačinou, když zaznamenal 4 branky a 16 asistencí, ba co víc umí si zodpovědně také plnit defenzivní úkoly, plusových 8 bodů budiž jasným důkazem. Pro vsetínské fanoušky může být zajímavostí, že v porubské obraně působí dva bývali hráči z Lapače, jedná se o Filipa Dundáčka a Dominika Rudla. Brankoviště Poruby pak střežil ve 13 zápasech Frederik Foltán, do Poruby přišel ze slovenské Nitry, kde dělal dvojku, nyní si však v roli jedničky počíná slibně, statistiky mu trochu zkazily poslední dva debakly Poruby, ale i tak drží úspěšnost zákroků nad 91% a průměr inkasovaných branek je na úrovni 2,85. Foltánovi kryje záda další vsetínský známý Hynek Kůdela.

     
    Posledních 5 zápasů Poruby:

    Poruba – Jihlava 2:1

    České Budějovice – Poruba 2:3sn

    Poruba – Přerov 4:1

    Chomutov – Poruba 8:3

    Poruba – Litoměřice 0:6
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Sikora, Zdeněk, Obdržálek – Nejezchleb, T. Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – J. Káňa, M. Hlinka, Špaček.

    VHK ROBE Vsetín: Bláha (Gába) – Slováček, Hryciow, Dudáš, Holomek, J. Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Pechanec, Dostálek – D. Tůma, Rehuš, Procházka – Hořanský, Kucharczyk, L. Volf – Karafiát, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Cabák, Kopeček – Zedník, Kučera.
     
    Do potemnělé RT Torax arény vjíždějí za jásotu hostujících příznivců hokejisté Vsetína.
     
    A nyní za doprovodu písně od Jaromíra Nohavici nastupují domácí borci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání bylo zahájeno, na úvodním buly úspěšnější vsetínský Pechanec, Valaši nahazují kotouč do útočného pásma.
     
    00:22
    Pechanec hledal před brankou Jonáka, ten se dostal ke kotouči, ale jeho koncovka míří mimo.
     
    00:46
    Na druhé straně postupoval do útočného pásma Jáchym a vsetínskou brankou následně obkroužil Urbanec, ač byl Bláha u protější tyče, nedokázal kotouč zasunout Urbanec za vsetínského brankáře.
     
    01:37
    Vsetínským se nyní nepodařilo udržet útočné pásmo, aktivní obrana Poruby jim nepovolila zahájit kombinaci a kotouč nyní míří do středního pásma.
     
    02:10
    Gřeš vyslal ze středního pásma Hudečka, jenž se prodral do slibné střelecké pozice, ale vsetínskou branku z mezikruží minul.
     
    02:46
    Úvodní minuty přinášejí aktivní hokej, hraje se nahoru dolů, ale zatím ani jeden celek nedostal do vyložené brankové příležitosti.
     
    03:00
    Špaček vyvezl kotouč z obranného pásma Poruby, nahodil jej na Bláhu, ten kotouč bez problému zachytil a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    03:11
    Nyní se ovšem stejnou individuální akcí prezentoval vsetínský Vítek a vhazovat se bude před brankou Poruby.
     
    03:29
    Jonák vystihl porubský přechod přes střední pásmo, snažil se ihned za modrou čárou vystřelit prudce zápěstím, jeho pokud však končí sražen v ochranné síti.
     
    03:35
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši otevírají skóre utkání! Špatnou rozehrávku Poruby trestá VLASTIMIL DOSTÁLEK, jenž se na hranici brankoviště prosadil přesnou bekhendovou střelou k tyči. Bez asistence.
    03:35 Vlastimil DOSTÁLEK - 0:1
     
    04:05
    Vsetínu se daří držet kotouč v útočném pásmu, Poruba se zatím nedostala ze sevření Valachů.
     
    04:45
    Slováčkovo nahození protečoval Volf a Vsetín se bleskově vrací do útočného pásma, kde se bude vhazovat po pravici brankáře Foltána.
     
    05:15
    Vsetínští znovu aktivně napadají rozehrávku domácích, ti kotouč pouze vyhazují ze svého obranného pásma.
     
    05:33
    Nyní se však domácí dostali do ohrožení vsetínské branky, Hlinkovo nahození se snažil usměrnit za Bláhu Greš, vsetínský brankář byl však připraven včas zasáhnout a kotouč vyrazil.
     
    06:27
    Poruba se nyní osmělila, čtvrtá formace v čele s Káňou se dokonce dostala s kotoučem do útočného pásma, ale zde nic kloudného nevymyslela.
     
    07:49
    Hořanskému se nyní podařilo na útočné modré čáře vybojovat kotouč pro Volfa, jenž zkusil vypálit z levé strany, Foltán byl však na místě a bez větších problémů kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    08:13
    Další úspěšný zákrok Foltána, nyní vyrazil prudkou střelu od modré čáry v podání Kucharczyka.
     
    08:35
    Na ledě nyní zůstává otřesen David Vítek, kterého sestřelil po odehrání kotoučel Tomáš Pastor.
     
    08:35
    Tak to byla opravdu dlouhá porada hlavních rozhodčích, kteří nakonec posílají na trestnou lavici Dominika Rudla, jenž fasuje dvě + deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    09:33
    Vsetín chyboval na útočné modré a do přečíslení dva na jednoho upaloval Káňa se Zdeňkem, prvně jmenovaný vypálil, Bláha vyrazil.
     
    09:45
    Další trest pro Porubu, která se po dobu padesáti vteřin bude bránit ve třech, dvě minuty fasuje Jan Káňa.
     
    10:16
    Dudášovu přihrávku vystihl porubský obránce a kotouč je ve středním pásmu.
     
    10:27
    Vsetínu se zatím dvojnásobná početní výhoda vůbec nedaří, rozhodčí teď Valachy vykazuje do středního pásma za ofsajd.
     
    10:35
    Poruba hraje ve čtyrech.
     
    11:01
    Tentokrát se vylučuje na straně Vsetína, dvouminutový pobyt na trestné lavici čeká Radima Kucharczyka za podrážení.
     
    11:18
    Foltán nyní musel čelit závaru čtvrté formace Vsetína, po střele Hořenského se snažili kotouč dostat za záda porubského brankáře Šilhavý s Karafiátem.
     
    11:45
    Poruba hraje v plném počtu, startuje její zkrácená početní výhoda.
     
    12:15
    Nyní se bude ve třech proti pěti bránit Vsetín. Po nájezdu Gřeše se před vsetínskou brankou strhla mela o kotouč, ve které fauloval Radek Jeřábek, fasuje dvě minuty za hákování.
     
    12:37
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostravané ukazují Valachům, jak se využívá přesilová hra 5 na 3. Domácí od začátku početní výhody drželi kotouč v útočném pásmu a z vrcholku pravého kruhu zamířil přesně do vsetínské branky PATRIK HUSÁK. Asistence: Marek Sikora, Petr Obdržálek.
    12:37 Patrik HUSÁK - 1:1
     
    12:58
    Poruba pokračuje v přesilové hře a bude usilovat o obrat ve skóre.
     
    13:23
    Valaši nyní nevpustili Ostravany do obranného pásma a vyhazují kotouč k Foltánovi.
     
    13:41
    Ve vlastním oslabení upaloval na Foltána osamocený Hořanský, vsetínský útočník mířil mezi betony, ale Foltán zachoval klid a střelu vsetínského mladíka pokryl.
     
    14:15
    Jáchymová střela byla tím posledním, co Porubští v přesilové hře stihli, Valaši jsou kompletní.
     
    15:03
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba otáčí skóre! Zdeněk vybojoval kotouč za brankou Vsetína a nasměroval přihrávku na Špačka, jeho střelu Bláha vyrazil betonem, ale pouze na hůl MICHALA HLINKY, jenž z dorážky dokázal trefit vsetínskou branku. Asistence: Marek Špaček, Jan Káňa.
    15:03 Michal HLINKA - 2:1
     
    15:42
    Vsetín bude mít možnost srovnat. Dvouminutový pobyt na trestné lavici čeká Patrika Husáka za držení.
     
    16:01
    Poruba vyhazuje.
     
    16:29
    Vsetínu se přesilová hra vůbec nedaří Hlinka vyvezl kotouč a ještě jej vrátil Slavíkovi, aby pošetřil cenné vteřinky.
     
    17:27
    Pechanec si nyní s kotoučem najel mezi kruhy a prudkou ránou otestoval Foltána, ten si s jeho střelou poradil.
     
    17:42
    Poruba hraje v plném počtu.
     
    18:36
    Nejezchleb si zpoza branky najel do střelecké pozice a zkusil to na Bláhu střelou na bližší tyč, vsetínský brankář vyrazil, ale hosté jsou nadále pod tlakem.
     
    19:39
    Dundáček bleskově vrátil domácí tým do útočného pásma, na Bláhu to zkusil z mezikruží, ten s menšími problémy kotouč zkrotil. Valaši mohou teď v klidu prostřídat a soustředit se na závěr první třetiny.
     
    19:39
    Vsetínská branka je posunuta, rozhodčí čekají na ledaře, který upraví ledovou plochu pro zakotvení brankové konstrukce.
     
    19:53
    Zakázané uvolnění Vsetína, hra se ještě vrací před Bláhu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina mezi celky Poruby a Vsetína. Hosté z Valašska si v úvodu vytvořili herní převahu a postupně dostali domácí tým pod tlak, z čehož vytěžil otevření skóre Vlastimil Dostálek. Valaši měli nakročeno i k navýšení skóre, svou aktivitou přinutili domácí faulovat a měli možnost po dobu padesáti vteřin hrát v pěti proti třem. Jenž Vsetín touto nabídkou pohrdl. Hned na to se do dvojnásobné početní výhody dostali Ostravané a na rozdíl od Valachů dokázali přesilovou hru využít zásluhou Patrika Husáka. Od této chvíle byla Poruba aktivnějším týmem a do konce první třetiny skóre otočila zásluhou Michala Hlinky. Prostřední dějství odstartuje v RT Torax aréně v 19:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Na úvodním vhazování tentokrát úspěšnější Husák, Porubští hledají cestu do útočného pásma.
     
    20:22
    Nakonec si Valaši Ostravany pozvali do obraného pásma sami, Slováčkova rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    21:03
    Tůma přenechal kotouč zadovkou Rehušovi, ten mířil na pravý růžek porubské branky, ale přestřelil.
     
    21:47
    Vsetínu se daří držet v útočném pásmu, ale těsná obrana domácích nepovoluje Valachům vytvořit kombinaci.
     
    23:04
    Ke Slováčkovi se dostal kotouč od nepřesné rozehrávky Husáka, vsetínský obránce si najel do střelecké pozice na levý kruh, ale první branku v letošní sezoně si nepřipsal.
     
    23:15
    Na druhé straně pálil skrz obránce Obdržálek, Bláha však zasahovat nemusel.
     
    24:24
    Holomek nyní šikovně nahodil kotouč a do vyložené pozice se mohl dostat Procházka, než si však vsetínský útočník stačil převzít kotouč, byl odstaven pozorným Rudlem.
     
    24:55
    Greš nyní zkusil zavěsit po rychlé otočce zpoza branky, trefil brusle svého spoluhráče Tomana, od nichž se puk svezl těsně kolem vsetínské branky.
     
    25:45
    Slováček v dalším střeleckém pokusu, kterou Foltán znovu bez problému chytá, čímž přerušil delší pasáž hry bez přerušení.
     
    27:04
    Poruba si nyní hlídá kotouč, Vsetínští hýří aktivitou, ale jejich snaha k ničemu kloudnému nevede, Porubští jsou všude včas.
     
    28:01
    Poruba se nyní snaží uzamknout Valachy v útočném pásmu, určitě se zde její hráči pohybují s větší lehkostí než Vsetínští v jejich.
     
    28:31
    Kotouč nyní končí na střídačce Poruby, vhazovat se bude v obranném pásmu Vsetína.
     
    28:41
    Šilhavý nyní zpracoval kotouč na modré čáře a přihrávkou hledal dobře postaveného Karafiáta, jeho přihrávka však neprošla a Poruba vsetínskou naději na vytvoření tutové příležitosti včas uhasila.
     
    30:06
    Vsetínští se nyní snaží nalézt cesty vedoucí do porubské třetiny, domácí se i za cenu lehkých vyhození osvobozují.
     
    30:28
    Vsetín těží ze zvýšené aktivity přesilovou hru, dvě minuty za krosček obdržel Jan Dluhoš.
     
    30:45
    Vsetínskou kombinaci nyní vystihl Káňa, k zakončení se sice nedostal, ale cenné vteřinky posbíral.
     
    31:14
    Po přihrávce Drtiny pálil z voleje Procházka, kotouč skončil mimo, Vsetín nadále na puku.
     
    31:27
    Vsetín měl slibnou přesilovou hru, ta ale teď končí, protože nervy na uzdě neudržel Martin Dudáš, jenž fasuje dvě + deset minut za zcela zbytečný krosček.
     
    31:31
    Ihned po vhazování prověřil Bláhu Slavík, vsetínský brankář čelil střeleckému pokusu po delší době, ale s přehledem zasáhl.
     
    32:28
    Poruba hraje v plném počtu, startuje její zkrácená přesilová hra.
     
    33:03
    Vsetín se zatím brání dobře, Poruba se ještě nedostala do útočného pásma.
     
    33:27
    Vsetín kompletní.
     
    34:21
    Dostálek nyní na sebe navázal bránícího hráče Poruby a snažil se vylepšit pozici pro Pechance, ten nakonec zakončil z otočky, ale branku vůbec netrefil.
     
    35:04
    Vsetín pálí slepými, nyní minul branku z levého kruhu Tůma.
     
    35:28
    Zakázané uvolnění Poruby.
     
    35:48
    Poruba právě vstřelila branku!
    Už se zdálo, že druhá třetina
    bude zaznamenána jako tuhý boj, ale nyní se vyznamenal Greš, jenž individuálním průnikem vypracoval střeleckou pozici JANU HUDEČKOVI, jenž už pouze uklidil kotouč do odkryté branky Vsetína. Asistence: Tomáš Greš.
    35:48 Jan HUDEČEK - 3:1
     
    36:24
    Na druhé straně zvoní horní tyč porubské branky po střele Jeřábka!
     
    36:56
    Pechanec poslal kotouč do palebné pozice Dostálkovi, na jeho pokus měl však Foltán luxusní výhled a zachytil kotouč ve své výstroji.
     
    37:21
    Procházkovo nahození Foltán přikryl pod svou rukavici, domácí hrají nyní jednoduše a vsetínské útočné vpády okamžitě odpalují do středního pásma, Valaši útočí do plných a nemají to s ubytováním před Foltánem vůbec snadné.
     
    37:47
    Vsetínské střely ani neprojdou přes obranu Poruby, nyní se o to marně pokoušel Drtina a po něm Vítek.
     
    38:03
    Až nyní Karafiátova střela od modré prošla na porubskou branku, jenž nikdo v zelenožlutém nebyl před Foltánem a porubský brankář v pohodě chytá.
     
    38:34
    Dluhoš nyní vyvezl kotouč do vsetínského pásma, ale Valaši Porubě delší pobyt nepovolují a okamžitě startují na druhou stranu hřiště.
     
    39:18
    Ofsajd Poruby, ta však závěr druhé třetiny zvládá poměrně v klidu a Valaši se i přes zvýšenou aktivitu v pohybu nedostávají do brankových příležitostí.
     
    39:46
    Procházka nyní dokázal porubské obránce obrat o kotouč a ostře vypálil, jenže Foltán zasahovat nemusel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství přineslo tuhý boj, brankové příležitosti si oba celky tvořily jen sporadicky. Znovu se vylučovalo stejně na obou stranách. Poruba však přeci jen dokázala ve druhé třetině vytěžit třetí branku v síti Vsetína, to když se individuálním průnikem prezentoval Greš a vyzval ke skórování Jana Hudečka, jenž prostřeli přemísťujícího se brankáře Bláhu. Vsetín sice zvýšil aktivitu v pohybu, ale porubská obrana jej do vyložených šancí nepouštěla, přesto měli domácí štěstí, když po střele Jeřábka zastavila kotouč horní tyč. Vsetín se bude muset v kabině zamyslet, pokud chce ještě s nepříznivým stavem něco udělat, naopak Porubě by mohlo stačit držet se defenzivní taktiky a čekat na chyby Valachů. Jak to bude vypadat, budete moci sledovat od 19:50, kdy je na programu start závěrečné periody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Vítězem na úvodním vhazování ve 3. třetině je vsetínský Pechanec.
     
    40:47
    Vsetín se snaží domácí od úvodu třetího dějství zatlačit, ale Poruba se brání dobře.
     
    41:01
    Nejezchleb se dostal do rychlého úniku po levém křídle, zakončit sice nestačil, ale vybojoval si faul od Ondřeje Holomka, jenž jej zastavil jen za cenu nedovoleného bránění.
     
    41:13
    Vsetínu se daří v úvodu oslabení osvobodit.
     
    41:29
    Drtina napálil kotouč za vlastní brankou ve snaze vyhodit, to se vsetínskému obránci povedlo, ale puk trefil ve středním pásmu čárového rozhodčího, otřesený sudí ale pokračovat bude. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    42:00
    Husákova střela je zablokována a kotouč míří do středního pásma.
     
    42:16
    Sikora hledal nyní Obdržálka, na poslední chvíli se do rodící kombinace vložila hůl bránícího Drtiny.
     
    42:52
    Vyhození Hryciowa nyní zachytil Toman, na nic nečekal a ostře vypálil, ovšem dobrým zákrokem se prezentoval také brankář Valachů Bláha.
     
    43:01
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    43:50
    Vsetínu se nyní daří operovat v útočném pásmu, Drtinova střela však k Foltánovi nedoputovala.
     
    44:36
    Nedůraz v rozehrávce Valachů mohl ztrestat nyní Greš s Tomanem, jenž se snažili na několik pokusů dopravit kotouč za Bláhu, ten však náporu Poruby odolal.
     
    45:07
    Slováček ve středním pásmu vybojoval kotouč pro Volfa, ten se snažil vystřelit, ale jeho střela byla zablokována a skončila mimo ledovou plochu. Vsetín při svých pokusech dost často naráží na dobře postavenou defenzivní zeď Poruby.
     
    45:41
    Prudkou střelu v podání Ondráčky vyrazil Foltán až mimo ledovou plochu, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    46:09
    Poruba je při svém pobytu v útočném pásmu více nebezpečná než Vsetín, nyní nahazoval kotouč Slavík a před vsetínskou brankou slibně clonil Nejezchleb.
     
    46:38
    Nejezchleb nyní v mezikruží připravil střeleckou pozici Husákovi, ten vypálil prudce z hranice levého kruhu, Bláha nyní podržel svůj tým.
     
    46:50
    Vsetín měl nyní největší příležitost ke kontaktu! Do přečíslení se dostal Tůma společně s Procházkou, druhý jmenovaný zakončoval po přihrávce z voleje, ovšem Foltán dokázal vsetínskou akci velmi dobře přečíst a připsal si důležitý zákrok!
     
    48:06
    Poruba nyní pečlivě střeží obranné pásmo, Vsetín to zkouší znovu a znovu, ale ze strany zelenožlutých se momentálně jedná o marné pokusy.
     
    48:20
    Hraje nyní přerušena, znovu se jedná o problém s ukotvením branky. Čeká se na ledaře, který situaci vyřeší.
     
    48:29
    Už se znovu hraje, Poruba ale hned po vhazování vyhazuje kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    49:00
    Příležitost pro Vsetín, Hořanský byl ve svém postupu nedovoleně zastaven Filipem Dundáčkem, jenž putuje na trestnou lavici za podrážení.
     
    49:14
    Kanko osvobozuje dlouhým vyhozením domácí tým.
     
    49:43
    Po střele Slováčka se kotouč odrazil od mantinelu na hokejku Jonáka, ten mohl uklízet do prázdné branky, ale kotouč pouze prosvištěl porubským brankovištěm!
     
    49:57
    Vsetínská přesilovka znovu končí předčasně, dvě minuty za hákování nafasoval Vlastimil Dostálek.
     
    50:28
    Situace Vsetína se nadále komplikuje, ve středním pásmu zasáhl David Tůma svého soupeře hokejkou do obličeje, za což pochopitelně fasuje dvouminutový trest. Poruba si nejprve zahraje ve čtyrech proti třem a pak dokonce i v pěti.
     
    50:33
    Kucharczykovi se v souboji u mantinelu podařilo dostat kotouč mimo ledovou plochu a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    51:00
    Poruba je v plném počtu.
     
    51:17
    Husákovu střelu z voleje zachytil Bláha ve své lapačce a vsetínská trojice může vystřídat.
     
    51:39
    Jonák vystihl kombinaci Poruby a rychlou jízdou zavezl kotouč až do rohu obranného pásma Poruby.
     
    51:43
    Vyloučení na straně Poruby, dvě minuty pro Jiřího Zdeňka za nedovolené bránění.
     
    52:28
    Vsetín kompletní.
     
    52:39
    Po přihrávce Dostálka pálil zprudka Volf, Foltán se znovu včas přemístil a ještě stačil rozehrát.
     
    53:32
    Po dobu devíti vteřin si Vsetín zahraje přesilovou hru 5 na 3, dvě minuty fasuje Michal Hlinka za podrážení.
     
    53:38
    Poruba hned vyhazuje.
     
    53:43
    Poruba je ve čtyrech.
     
    54:17
    Proti Pechancovi lehl do střely Zdeněk a kotouč míří mimo obranné pásmo Poruby.
     
    54:26
    Dostálek pálil z pravého kruhu, narazil však na připravenou lapačku brankáře Foltána.
     
    54:55
    Poruba se znovu osvobozuje, bránění vsetínských početních výhod ji dnes příliš velké starosti nedělá.
     
    55:27
    Hořanského nahození ztečoval Šilhavý mimo porubskou branku.
     
    55:32
    Poruba hraje v plném počtu, Vsetín dnes nevyužil jedinou přesilovou hru a čas mu utíká.
     
    56:12
    Po střele Zdeňka číhal před Bláhou Obdržálek, na dorážku sice nedosáhl, ale rozhodně svým důrazem zaměstnal vsetínskou obranu.
     
    56:35
    Jeřábkovu střelu na druhé straně bez problému kontroluje Foltán, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    56:53
    Pechanec zcela osamocen před Foltánem, zkoušel zavěsit bekhendem, ale zakončení vsetínského útočníka bylo naslepo a Foltán jej dokázal vystihnout.
     
    57:25
    Střelu Hryciowa od modré čáry znovu zachytil pozorný Foltán, jenž si proti Vsetínu vylepšuje statistiky.
     
    57:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:25
    Vsetín to zkusí v šesti, Bláha je na střídačce!
     
    57:29
    Ihned po buly vypálil prudce Procházka, Foltán však včas sklepl betony a nadále frustruje vsetínské střelce.
     
    57:54
    Kucharczykovu střelu Foltán pouze vyrazil a o dorážku usiloval ještě Volf, následně však porubská branka vypadla ze základního postavení, možná tomu dopomohl i jeden z bránících hráčů Poruby, rozhodčí však nevylučuje.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Dudáš si zpracoval kotouč mezi kruhy, měl spoustu času zamířit, ale nakonec trefil pouze připraveného brankáře Foltána, jenž si Vsetínské doslova maže na chleba.
     
    58:28
    Valaši jsou vykázaní do středního pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    59:06
    Zdeňkovi se povedlo šikovně vyhodit a zakázané uvolnění se nepíská.
     
    59:25
    Další šikovné vyhození Poruby, Vsetín už to dnes nejspíš nestihne.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Poruba po dvou porážkách v řadě znovu slaví tříbodové vítězství a musíme konstatovat, že její triumf nad Vsetín je zasloužený. Valaši v Ostravě začali slibně a z úvodního náporu vytěžili vedoucí branku, jenže paradoxně ve vlastní přesilové hře se Vsetín prezentoval nedisciplinovaností a dostal domácí tým do hry. Poruba nejprve srovnala a do konce první periody otočila skóre ve svůj prospěch. V ubojované druhé třetině se Ostravanům podařilo odskočit do dvoubrankového náskoku a to už se Vsetínem bylo zle, protože Valaši se do ohrožení porubské branky dostávali jen velmi z tuha. Když už se střelecké pokusy Valachů ujaly, dokázal svůj tým výborně podržet brankář Frederik Foltán. S konstatováním, že Poruba právě oslavuje vítězství nad Vsetínem, se s vámi loučím. Děkuji za pozornost při sledování přenosu a přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. (20:35:59)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 13. Husák (Sikora, Obdržálek), 16. M. Hlinka (Špaček, J. Káňa), 36. Hudeček (Gřeš) – 4. Dostálek


    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Sikora, Zdeněk, Obdržálek – Nejezchleb, T. Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – J. Káňa, M. Hlinka, Špaček.
    VHK ROBE Vsetín: Bláha (Gába) – Slováček, Hryciow, Dudáš, Holomek, J. Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Pechanec, Dostálek – D. Tůma, Rehuš, Procházka – Hořanský, Kucharczyk, L. Volf – Karafiát, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Cabák, Kopeček – Zedník, Kučera
    thejrc.org