Liberec – Jablonec 2:2 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
Slavia – Příbram 3:1 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
2:2 (0:1)
FK Jablonec
Sobota 19.10.2019, 14:30 • Stadion U Nisy, Liberec • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! FORTUNA:LIGA má na programu už své 13. kolo. K vidění v něm bude tradiční derby o vládce Podještědí. Na stadionu U Nisy si to, poněkud netypicky už ve 14:30, rozdají odvěcí rivalové FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Jak souboj dvou měst, které spojuje tramvajová linka, dopadne? Sledujte jej s námi!
     
    FC SLOVAN LIBEREC

    Liberecký vstup do sezóny se dá označit za pořádně turbulentní. Po cenné výhře na půdě ostravského Baníku následovala černá série, jež čítala hned čtyři porážky! Slovan se tak musel odrážet víceméně ode dna, což se mu však podařilo, mimo jiné porazil doma v krásném zápase Spartu a do zlepšených ligových výkonů zahrnul ještě dvě výhry nad papírově slabšími soupeři v MOL Cupu.

    V posledních duelech svěřenců Pavla Hoftycha nebyla o góly nouze! Na domácí půdě po hodně divokém začátku nakonec přestříleli budějovického nováčka 4:2, leč na Slovácku pšenka nekvetla. Severočeši na druhé straně republiky padli, zejména díky velkým chybám v defenzivní fázi, poměrem 1:3.

    Slovanisté před startem ročníku vyhlásili ambice atakovat nejlepší šestku a dostat se tak do skupiny bojující o titul. Aktuálně jim patří až desátá pozice. Na šesté fotbalisty Slovácka ztrácejí jen čtyři body, což je, s ohledem na to, že základní část ještě není ani ve své polovině, rozhodně hratelné. Zároveň to nicméně nebude vůbec jednoduché, do šestky by totiž ráda vklouzla také Sparta a týmy, které nejvyšší místa obývají, se jich rozhodně nebudou chtít vzdát bez boje!

    Nejlepším střelcem Liberce je Roman Potočný, jenž s pěti zásahy a totožným počtem žlutých karet zastává rovněž pozici nejnedisciplinovanějšího hráče. Třikrát se prosadil chorvatský forvard Petar Musa, ten ale vinou karet nenastoupí. Dva míče do sítí soupeřů pak nasměrovali Jakub Pešek, Tomáš Malinský a v neposlední řadě také hostující Alexandru Baluta, čerstvá akvizice ze Slavie.
     
    FK JABLONEC

    Zelenobílí do aktuálního ročníku vkročili na ligové scéně dobře. Ačkoliv mnohdy nebyli úplně herně lepší, dokázali těsně vyhrávat a v tabulce se drželi v kontaktu s vrcholem. Ve druhém předkole Evropské ligy se k nim ale štěstěna otočila zády a Jablonečtí po velkém boji vypadli s Pjunikem Jerevan, druhým týmem minulé sezóny arménské ligy.

    Aktuální forma nevypadá zrovna nejlépe, z posledních čtyř duelů v rámci FORTUNA:LIGY totiž Jablonec vyhrál jediný. V Mol Cupu nicméně zdolal Brno a postoupil dál. Posledním soupeřem, na kterého narazil, byla před reprezentační přestávkou ve formě hrající Slavia. Ta na Střelnici zaslouženě zvítězila 2:0 a potvrdila své bytí na prvním místě tabulky.

    Kádr Petra Rady postihlo před sezónou několik citelných odchodů, jak už tomu v Jablonci v posledních letech bývá. Na severu Čech se se situací ale vypořádali statečně, volná okénka v sestavě zalátali hráči přivedenými na hostování a mužstvo je opět konkurenceschopné a připravené bojovat a postup do skupiny hrající o titul. S dvaceti body na kontě v současnosti okupuje pátou příčku.

    Elitním kanonýrem týmu je pětigólový Jan Matoušek, jenž ovšem do dnešního zápasu vinou zranění z reprezentační přestávky nezasáhne! Liberecká defenziva se tak bude muset mít na pozoru hlavně před Janem Sýkorou, dalším hráčem hostujícím ze Slavie. Zatím se prosadil čtyřikrát. Ve třech případech rozvlnili sítě oponentů Vladimir Jovović a Martin Doležal. Dvakrát slavil vstřelený gól krajní obránce Jan Krob.
     
    TISKOVÁ KONFERENCE LIBERCE

    Trenér Pavel Hoftych: „Těšíme se na to. Má to tu tradici, 52. zápas, to je hodnotná dávka. Uvidíme, jak dáme sestavu do kupy. Máme stejnou komplikaci jako Petr Rada s Matouškem, nám bude chybět vykartovaný Musa. Je to pro nás ztráta, byl ve velké formě. Pevně věřím, že ho nahradí mladší. V sobotu budeme stát proti kvalitnímu soupeři s kvalitním trenérem, budeme se snažit se k našemu soupeři bodově dotáhnout v tabulce. Vím, že tu probíhá hecovačka mezi lidmi, kteří jsou například spolu v práci. Věřím, že to bude pro lidi motivace a vytvoří se na stadionu dobrá atmosféra. Chci, aby to byl dobrý zápas.“

    Brankář Filip Nguyen: „Chybí nám body z některých zápasů. Chceme se dotáhnout do horní poloviny tabulky. Porveme se o to, abychom zvítězili a připsali si tři body. Moje bilance s Jabloncem není příznivá, doufám, že vyhrajeme a budeme mít tři body. Dávat pozor bychom si měli na Martina Doležala, ze stran pak na Sýkoru a Jovoviće. V našich zápasech padá celkově hodně gólů, tak věřím, že bude hodně padat i do sítě Jablonce.“
     
    TISKOVÁ KONFERENCE JABLONCE

    Trenér Petr Rada: „Každé derby má svůj náboj. Působil jsem tu a znám tu spoustu lidí. Atmosféra a kulisa je lepší, když se hraje takový zápas. Pokud jste trenér, prožíváte každý duel, je pak jedno jestli jde o Liberec nebo Budějovice. Derby má svůj význam. Rivalita i tradice tu je. V posledních letech je to v rámci parametrů. Chce to, aby se lidé fotbalem bavili. Oba týmy budou chtít vyhrát. Má být ideální počasí a čas na fotbal. Všechno by mělo být optimální."

    Brankář Vlastimil Hrubý: „Na zápas se těšíme jako kabina. Je to derby, poctivě jsme trénovali, v repre pauze jsme se trochu zaměřili na kondici a věřím, že to zúročíme v zápase samotném. Pozor si budeme muset dávat především na Romana Potočného. Chceme vyhrát pro nás a pro naše fanoušky. Víme, že je to důležité.“
     
    HISTORICKÁ BILANCE

    Ve vzájemných zápasech jsou značně úspěšnější hráči Slovanu, kteří v derby dlouhodobě těží zejména ze skvělých výsledků na domácí půdě. V posledních letech se nicméně Jablonečtí proti svému rivalovi stále více hlásí o slovo, a to i na nepřátelském území. Těžko hledat favorita!

    Zápasů: 51
    Výhry Liberce: 24
    Remízy: 14
    Výhry Jablonce: 13.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (C), Kačaraba, Chaluš, Hybš – Pešek, Karafiát, Mara, Potočný – A. Baluta – Kuchta.
    Náhradníci: Knobloch – Breite, Malinský, Koscelník, Ju, Beran, Oscar.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Hübschman (C) – Jovović, Kratochvíl, Považanec, Sýkora – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Jugas, T. Pilík, Hämäläinen, R. Acosta, V. Kubista, Chramosta.

    Rozhodčí: Pechanec – Koval, Vlček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Zatímco Jablonečtí nasadili, až na zraněného Matouška, svoji obvyklou sestavu, Pavel Hoftych si se základní jedenáctkou pohrál o poznání více. Nefiguruje v ní například obvyklý kapitán Radim Breite, nebo běžné opory záložní řady Oscar Dorley a Tomáš Malinský.
     
    Vypadá to, že návštěva na dnešní zápas bude velkým zklamáním. Sotva poloprázdné tribuny už vítají na hřišti oba týmy. Slovan oblékl tradiční modré dresy, hosté se představí v zelené barvě. Oba celky tak oblékly své tradiční úbory.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání vykopl Jablonec. Jan Krob hned posílal po levé postranní čáře míč na Kratochvíla, jenž byl těsně bráněn a nestihl odcentrovat do pokutového území.
     
    2
    Hosté měli k dispozici přímý kop z uctivé vzdálenosti. Nabídku Jana Kroba tečoval Matěj Chaluš na první rohový kop.
     
    2
    Také roh exekuoval Krob, avšak centr se mu vůbec nevydařil, balon letěl těsně nad zemí a Liberečtí jej bezpečně dostali mimo svoji šestnáctku.
     
    3
    V samotném úvodu se oba celky spíše oťukávají. Slovan se nyní pokusil o útočnou akci, Jan Krob ji ale spolehlivě přerušil sklepnutím míče pro brankáře Hrubého.
     
    4
    Jan Mikula se snažil prorazit mezi dvěma protihráči. Jakub Považanec mu ale balon vypíchl, načež se stal obětí Mikulova skluzu mimo rámec fotbalových pravidel.
     
    5
    Filipu Nguyenovi se vůbec nepovedl dlouhý nákop a míč, který měl směřovat na Potočného, přistál až daleko za autovou čarou.
     
    6
    Jakub Považanec získal v souboji s Matějem Hybšem další roh pro Jablonec. Centr Jana Kroba z levé strany měl nicméně k ideálu opět daleko. Balon v klidu sbírá Filip Nguyen.
     
    7
    Jakub Pešek se u rohového praporku snažil udržet míč na hrací ploše, což se mu nepodařilo a Vlastimil Hrubý bude mít k dispozici výkop od své svatyně.
     
    8
    Vladimir Jovović zaváhal ve středu pole a Ondřej Karafiát dobrou průnikovou přihrávkou vyslal do nadějné situace Jakuba Peška. Ten se mohl pokusit prostrčit balon na Kuchtu, ale ještě chtěl obehrát Břečku, což mu vůbec nevyšlo a dovezl balon až do autu.
     
    9
    Jan Sýkora si u středového kruhu chtěl dojít pro nedovolený zákrok, jeho páde na zem rozhodčí Pechanec nikterak neřešil.
     
    10
    Taras Kačaraba pěkným nákopem na padesát metrů hledal Hybše. Ten zastihl míč jen tak tak před autovou čarou a v těžké pozici centroval pouze za bránu.
     
    11
    Hra je zatím plná nepřesností. Dlouhý balon na Mikulu znovu dolétl až ven ze hřiště, Jablonec bude vhazovat na vlastní obranné polovině.
     
    12
    Slovan dlouze kombinoval okolo půlicí čáry. Jan Mikula si poté nechal přistoupit protihráče až do bezprostřední blízkosti a nastřelil o něj balon do zámezí.
     
    13
    Dominik Plechatý hezkým obloučkem do šestnáctky našel Joviviće, tomu se už ale nepovedlo na akci dále navázat. Liberečtí mohou otočit hru na druhou stranu.
     
    14
    Po střetu Kuchty s Krobem se poprvé trošku zvedly emoce. Sudí Pechanec přispěchal na místo, karty nicméně nechává k kapsičce.
     
    15
    Holíkův centr z pravého rohu našel hlavu Martina Doležala, který v záklonu pouze sklepl míč do blízkosti Filipa Nguyena.
     
    16
    Vladimir Jovović ve vzdušném souboji drkl do Hybše. Někteří domácí příznivci si přáli odpískání faulu, hra však v nepříliš strhujícím tempu pokračuje v klidu dál.
     
    18
    Po delší době troška vzrušení před jabloneckou brankou. Nadějný centr Hybše si ale našel Tomáš Břečka a hlavou nasměroval míč daleko do bezpečí.
     
    19
    Náznak fotbalovosti po hezké kombinaci domácích ve středu pole ukončil nepovedený pokus o roztažení hry v podání Karafiáta, míč je znovu v zámezí.
     
    20
    Centr Jana Kroba zleva se stal snadnou kořistí brankáře Nguyena, který jej v klidu schoval v košíku.
     
    20
    Na zemi zůstává sedět Matěj Hybš. Už jsou u něj zdravotníci, Hybš nakonec kulhá za postranní čáru. Vypadá to, že bude schopen pokračovat.
     
    21
    Roman Potočný na útočné polovině zaskočil Jovoviće, byl mu ale odpískán faul. Svěřenci Petra Rady rychle rozehráli, vše k jejich smůle skončilo nepřesnou přihrávkou Kroba na Doležala na hranici vápna.
     
    23
    Roman Potočný se chopil exekuce standardní situace. Z levé strany kroutil balon do pokutového území, ze kterého jej nekompromisně odkopl Tomáš Hübschman.
     
    24
    Libor Holík byl po odehrání míče atakován na půlicí čáře. Považancovi se následně rozehrávka standardky vůbec nevydařila.
     
    26
    Ostrý centr Miloše Kratochvíla vypadal poměrně zajímavě. Ve skluzu se za ním dral Martin Doležal, k možnosti zakončovat mu ale přece jenom nějaký ten metr chyběl.
     
    27
    Roman Potočný se na levém křídle pohledně zbavil Libora Holíka, následný centr k jeho smůle přeletěl Peška a k ničemu nebezpečnému nedošlo.
     
    28
    Hosté na druhé straně vyrazili do rychlého brejku. Vladimir Jovović si už uvnitř šestnáctky navedl balon na levačku, po zemi však trefil pouze Kačarabu.
     
    29
    Poté, co Slovan nezužitkoval akci do relativně otevřené obrany, minul Ondřej Karafiát ze střední vzdálenosti branku. Hráči Liberce reklamovali teč, k té ale podle názoru rozhodčích nedošlo.
     
    30
    Jan Sýkora hezky nabil do druhé vlny za pokutové území nabíhajícímu Jakubu Považancovi, jehož pokus levačkou bez přípravy minul klec Nguyena o několik metrů. V posledních minutách sledujeme alespoň zajímavé náznaky šancí.
    30. První šance až po půl hodině, Považanec pálil mimo bránu
     
    31
    Jakub Pešek ve sprintovém souboji proháněl Břečku. Dostihy ukončil hvizd sudího oznamující postavení mimo hru.
     
    32
    Vladimir Jovović si za vápnem marně snažil přehodit míč na pravačku. Následný pokus Tomáše Hübschmana o přenesení hry doleva končí až v autu.
     
    34
    Kamso Mara při vysílání nákopu podklouzl a Slovan se tak musel bránit. Přízemní centr Sýkory však mířil přesně do místa, kde se nenacházel žádný z jeho spoluhráčů.
     
    35
    Domácí získali aut na útočné polovině. Ondřej Karafiát se jej snažil poslat až do pokutového území, krátký hod ale snadno odhlavičkoval Dominik Plechatý.
     
    36
    Jako blesk z čistého nebe přišla nádherná rána Vladimira Jovoviće! Šikovný záložník si zpracoval míč na prsa, udělal pár rychlých kroků a prudkým projektilem z více než dvaceti metrů orazítkoval tyč brány marně se natahujícího Nguyena!
     
    37
    Po hlavičkované poblíž středového kruhu se balon dostal na domácí kopačky. Matěj Hybš jej ale nasměroval jen do zámezí, hrát tak může znovu Jablonec.
     
    38
    Tomáš Hübschman posílal z levé strany nabídku do šestnáctky, v ní byl ale z jabloneckých hráčů pouze Martin Doležal, kterému šel balon za záda.
     
    39
    Dlouhý centr Jana Sýkory doplachtil až na Doležalovi hlavu. Jablonecký útočník v nelehké pozici zakončoval daleko mimo tři tyče.
     
    40
    Už to vypadalo, že se po kolmici Považance bude moci hnát do šance Jan Sýkora, jenže Taras Kačaraba předvedl skvělý návrat a skluzem zamezil hrozbě.
     
    41
    Střelecký pokus Potočného srazil Tomáš Hübschman na první roh Liberce v zápase. Centr Matěje Hybše odvrátili hosté za vápno, odkud se o ránu z první snažil Jan Mikula. Zle se ale ukopl.
     
    43
    Slovan to znovu zkusil přes Hybše po levém křídle. Tentokrát z toho bylo pouze autové vhazování, po němž zažehnal nebezpečí Tomáš Břečka.
     
    44
    Jablonec právě vstřelil branku!
    V závěru první půle se zelenobílí ujímají vedení! Tomáš Hübschman dobře udržel míč ve středu pole. Možnost centrovat posléze dostal Jan Krob. Zkušený obránce svoji nabídku z levé strany posadil přesně na hlavu JANA SÝKORY, který usměrnil míč nechytatelně ke vzdálenější tyči!
    44. Jan SÝKORA - 0:1
     
    45
    Slovan zapojil do hry také brankáře Nguyena, jenže dost možná poslední akce před odchodem do kabin nikam nevedla. Dobrou práci totiž ve svém vápně odvedl Dominik Plechatý.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka končí za nespokojeného pískotu domácích příznivců. Hrál se totiž vesměs nezáživný fotbal a Slovan si nevytvořil žádnou zajímavou příležitost. Jablonečtí se postupem času začali osmělovat a byli o něco lepším týmem. Dělovka Jovoviće ještě rozezvučela tyč, avšak dobře sehraná akce zakončená hlavičkou Jana Sýkory už znamenala otevření skóre! Bude zajímavé sledovat, zda domácí do druhé půle něco změní.

    Střely na branku v 1. poločase:
    Liberec 0:2 Jablonec.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ondřej Karafiát, přichází Oscar.
     
    47
    Po faulu Plechatého rozehrávali Liberečtí standardku z dobré pozice pro centr. Do vápna jej posílal Roman Potočný a míč se odrazil až na nohu Jakuba Peška, jenž bez přípravy mířil přímo doprostřed. Slovan už má alespoň první střelu na branku.
    47. Pešek vyslal nadějný volej, ale jen doprostřed
     
    48
    Po autu Kroba se snažil něco vymyslet Jan Sýkora, balon se ale rychle dostal znovu zpátky do zámezí.
     
    49
    Vladimir Jovović parádně potáhl míč po pravé straně. Hbitou kličkou se uvolnil ke středu, Jan Krob si ale potom balon příliš předkopl a do moci jej získal Liberec.
     
    50
    Kamso Mara reklamoval ruku Považance ve středovém kruhu. Rozhodčí Pechanec s ním po chvíli váhání souhlasil, domácí mohou rozehrávat.
     
    51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Také Slovan udeřil ze vzduchu a hrajeme znovu od začátku! Nadýchaný centr Hybše z levého křídla si ve skrumáži před brankou našel JAN MIKULA a přesnou hlavičkou zaznamenal svoji čtvrtou branku v ligové kariéře.
    51. Jan MIKULA - 1:1
     
    52
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Odpověď svěřenců Petra Rady na sebe nenechala čekat vůbec dlouho a znovu se dostávají do vedení! Liberečtí se vyrovnávacím gólem nechali trošku unést a zapomněli na zadní vrátka, Jan Sýkora obdržel skvělou přihrávku do běhu a nacentroval přesně na nabíhajícího MILOŠE KRATOCHVÍLA, jenž ve skluzu usměrnil míč mimo dosah Nguyena!
    52. Miloš KRATOCHVÍL - 1:2
     
    54
    Trošku to vypadá, jako by Liberec chtěl v úvodu druhé půle dohnat vše, co v té první nestihl. Kamso Mara si navedl míč na levačku a pumelicí zpoza šestnáctky pořádně protáhl Vlastimila Hrubého!
     
    55
    A další tutovka Slovanu! Jablonečtí uvolnili levou stranu a Jakub Pešek vybídl k zakončení Matěje Hybše, který vybíhajícího Hrubého nedokázal propálit.
     
    57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečná pasáž pokračuje, Liberec opět srovnává krok! Alexandru Baluta senzačně prošel středem hřiště a dloubl míč do vápna na nabíhajícího JAKUBA PEŠKA. Ten se prosmýkl kolem Tomáše Břečky a z úhlu mazácky poslal balon okolo nohou Hrubého ke vzdálenější tyčce. 2:2!
    57. Jakub PEŠEK - 2:2
     
    58
    Jablonečtí se snažili odpovědět centrem Libora Holíka, u bližší tyče ale číhal Kamso Mara a odehrál kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    59
    Jan Krob se snažil vyskočit na centrovaný míč. Po cestě však zboural skvěle se navrátivšího Peška a po právu je odpískán útočný faul.
     
    60
    Zápas rázem dostal úplně jiný náboj. Oba týmy se ženou do ofenzivy a snaží se skóre zvrátit na svoji stranu. Probouzejí se také diváci.
     
    61
    Zároveň tu máme první žluté napomenutí. Jan Krob (JAB) nevybíravě atakoval Kamsa Maru.
     
    62
    Vladimir Jovović táhl akci zelenobílých do otevřené defenzivy. Škoda pro Jablonec, že si nevšiml úplně volného Sýkory. Místo toho se snažil prostrčit balon na Kratochvíla, jemuž stál v cestě Mikula.
     
    63
    Potočný se snažil vybídnout k centru Kratochvíla, dobře se s ním ale vrátil Jovović. Míč do vápna posílal až Oscar, Jan Krob jej odkopl do bezpečí.
     
    65
    Roman Potočný krásnou přihrávkou do uličky hledal Hybše, jenž v těžké pozici vybojoval pro Slovan rohový kop.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 555 diváků!
     
    66
    Z rohu ovšem nikterak nezapršelo a Hrubý vykopával od své klece. Slovan rychle vrátil hru na útočnou polovinu a drží balon na svých kopačkách.
     
    67
    Kamso Mara příchodem Oscara evidentně ožil. Nyní posunul míč na Balutu, jehož centr si našel Potočný, hlavou však mířil jen nad branku Vlastimila Hrubého.
    67. Potočného hlavička netrefila bránu
     
    68
    Taras Kačaraba rybičkou nepustil centr Jana Kroba do ohně. Liberečtí se posléze pokusili o rychlý protiútok, balon nicméně skončil pouze za autovou čarou.
     
    69
    Alexandru Baluta (LIB) zasáhl Hübschmana nešetrně šlapákem. Zkušeného matadora jen tak něco nerozhodí, nyní ale dal bolest jasně najevo. Baluta si už prohlíží žlutou kartu.
     
    70
    Jan Kuchta v hlavičkovém souboji fauloval. Hostům se rozehrávka nakrátko nepodařila rozvést a Jan Mikula se snažil přihrávkou do uličky najít Kuchtu bez úspěchu.
     
    72
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Tomáš Malinský.
     
    72
    Tomáš Hübschman (JAB) zatáhl za dres pronikajícího Oscara a inkasoval čtvrtou žlutou kartu v sezóně. Příští zápas tedy bude Petru Radovi chybět.
     
    74
    Přímý kop zkusil z velké dálky rozehrát přímo na branku Roman Potočný. Jeho rána ale mířila příliš vysoko a Vlastimila Hrubého nikterak neohrozila.
     
    74
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Vojtěch Kubista.
     
    75
    Alexandru Baluta zkusil štěstí kroucenou střelou pravou nohou, balon nicméně slabě doskákal přímo do rukavic připraveného Vlastimila Hrubého.
     
    76
    Romanu Potočnému byl v souboji uvnitř jablonecké šestnáctky odpískán útočný faul. Hosté tak mohu v klidu rozehrávat, k čemuž se chystá Hrubý.
     
    77
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Tomáš Pilík.
     
    77
    Centr Libora Holíka letěl k oblasti pokutového puntíku, odkud jej spolehlivě odvrátil ve druhém poločase opravdu skvělý Kamso Mara.
     
    78
    Tomáš Hübschman se na hraně pokutového území snažil prostrčit míč do uličky na Tomáše Pilíka, liberecká defenziva nicméně na takové řešení byla připravena.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Kang-hjun Ju.
     
    79
    Kang-hjun Ju si právě připisuje své první minuty na scéně v nejvyšší české soutěži! On i celý jeho tým musel bránit, faul Jana Kroba nicméně jabloneckou snahu přerušuje.
     
    80
    Taras Kačaraba si připsal další skvělý obranný zákrok. Pro ztrátě Kang-hjun Jua svedl sprinterský souboj s Kratochvílem a parádním skluzem mu oddělil balon od kopaček.
     
    81
    Martin Doležal sváděl hlavičkový souboj s Matějem Chalušem. Rozhodčí jabloneckému útočníkovi odpískal faul, rozehrávají domácí.
     
    83
    Kang-hjun Ju na zemi podkopl nohy Tomáši Břečkovi. Krob se snažil získat pro nově příchozího forvarda žlutou kartu tím, že do něj rychle napálil míč, rozhodčí však zůstává ledově klidný.
     
    84
    Zápas mohl mít trošku nečekaného hrdinu! Tomáš Pilík se za pokutovým územím opřel do pohotové rány bez přípravy a balon prosvištěl těsně okolo tyče domácí branky.
    84. Pilík málem rozhodl derby! Pohotovou střelu umístil těsně vedle
     
    85
    Jan Sýkora se při centru trošku ukopl a míč se stočil přímo do rukavic připraveného Filipa Nguyena. Ten rychle rozehrál a Slovan se usazuje na ofenzivní polovině hřiště.
     
    86
    Miloš Kratochvíl byl po odehrání balonu atakován za hranicí pravidel. Hosté budou k nevoli většiny diváctva rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice pro centr.
     
    87
    Míč se nakonec odrazil za pokutové území k Tomáši Pilíkovi, jemuž se o něco těžší volej už zdaleka tolik nepovedl a balon letěl několik metrů nad branku.
     
    88
    Oscar kulhá a museli mu pomoct zdravotníci. Slovan musí doufat, že bude v pořádku. Pavel Hoftych si totiž už vyčerpal všechny možnosti ke střídání.
     
    89
    Oscar je zpátky ve hře a bude součástí velké šance domácího týmu! Roman Potočný byl totiž faulován těsně za vápnem a bude z toho nesmírně interesantní přímý kop.
     
    90
    Potočný nicméně s velkou příležitostí nenaložil ideálně. Zkusil to na gólmanovu stranu, jenže jabloneckou bránu překopl!
    90. Potočný kroutil dělovku, ale střela přesná nebyla
     
    90+1
    Tomáš Hübschman prodloužil balon do rukavic Filipa Nguyena. Ten s rozehrávkou znovu nikterak neotálel a hra se stěhuje na polovinu Jablonce.
     
    90+2
    Roman Potočný měl na hlavě rozhodující zásah! Tomáš Malinský skvěle oběhl jabloneckou šestnáctku a načechral míč přesně na hlavu Potočného, který netrefil cíl! Hostující příznivci si museli pořádně oddechnout.
    90+2. Potočný v obrovské šanci! Hlavičkoval ale nad bránu
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Jan Chramosta.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče - 52 % : 48 %.
    Střely na branku - 6:5. Střely mimo - 7:5. Rohy - 4:3.
     
    Podještědské derby je u konce! Oba rivalové si nakonec body dělí za spravedlivou remízu 2:2!

    Druhý poločas nabídl po nudnějším prvním velice zajímavou podívanou. Hlavně v úvodu se se šancemi roztrhl pytel! Jan Mikula nejprve nekompromisní hlavičkou vyrovnal, jenže hned o minutu později se zblízka prosadil skluzující Miloš Kratochvíl. Slovan byl ale jako politý živou vodou a na vyrovnání znovu nečekal dlouho. Jakub Pešek se protáhl kolem Břečky a z úhlu obelstil Hrubého.

    V samotném závěru mohly udeřit oba celky. Jak pohotová rána Tomáše Pilíka, tak hlavička Romana Potočného nicméně skončily těsně vedle. Remíza je vzhledem k celkovému obrázku hry zřejmě vypovídajícím výsledkem.
     
    To už je ode mne vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký víkend! (16:30:05)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 51. Mikula (Hybš), 57. Pešek (A. Baluta) – 44. Sýkora (Krob), 52. Kratochvíl (Sýkora)

    Karty:   69. A. Baluta (LIB) – 61. Krob (JAB), 72. Hübschman (JAB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3.
    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (C), Kačaraba, Chaluš, Hybš – Pešek (72. Malinský), Karafiát (46. Oscar), Mara, Potočný – A. Baluta – Kuchta (79. Ju).
    Náhradníci: Knobloch – Breite, Malinský, Koscelník, Ju, Beran, Oscar.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Hübschman (C) – Jovović (77. T. Pilík), Kratochvíl, Považanec (74. V. Kubista), Sýkora – Doležal (90+3. Chramosta).
    Náhradníci: Hanuš – Jugas, T. Pilík, Hämäläinen, R. Acosta, V. Kubista, Chramosta.

    Rozhodčí: Pechanec – Koval, Vlček

    Diváci: 5 555
    thejrc.org