Everton – West Ham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Brighton 2:1 (kon.) | Bournemouth – Norwich 0:0 (kon.)
Chelsea – Newcastle 1:0 (kon.) | Leicester – Burnley 2:1 (kon.) | Tottenham – Watford 1:1 (kon.)
Wolverhampton – Southampton 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Everton FC
2:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 19.10.2019, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Yerry Mina, přichází Mason Holgate. Everton tak ještě jednou střídá a spíš chce už jen pozdržet čas.
    90+2. Gylfi SIGURDSSON - 2:0
     
    90+2
    Everton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je GYLFI SIGURDSSON. Neskutečný Sigurdsson! I těchto pár minutek, na které nastoupil, mu stačilo ke skórování, a opět ukázal, že on na Premier League i Everton opravdu má. Tofees si tento gól opravdu zasloužili a i druhý gól Evertonu byl parádní. Richardlison poslal pas na Gylfiho Sigurdssona, který oklamal hráče a následně poslal pumelici, proti které prostě Roberto Jimenez neměl nárok. Asistence: Richarlison.
     
    89
    Žlutou kartu dostává André Gomes (Everton FC). Ten fauloval Sebastiena Hallera zezadu a tohle s fair play opravdu nemělo nic společného.
     
    86
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Gylfi Sigurdsson. I druhý bývalý hráč Arsenalu, nyní ve službách Evertonu opouští dějiště, a nechává prostor Islandskému borci Sigurdssonovi.
     
    85
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Moise Kean. Theo si dnes svoje odehrál a nyní ještě na pár minutek nechá zahrát Keana.
     
    82
    Největší šance na gól West Hamu! Po rohovém kopu hlavičkoval Haller, který míč dostal do chumlu hráčů na malém vápně. Tam někdo z domácích poslal míč na branku, jenže těsně před Pickfordem zase někdo z domácích míč tečoval na jinou stranu. Pickford nepředvedl zákrok, ale stejně míč vyrazil... opravdu hodně šťastně, ale vyrazil.
     
    80
    Richardlison si krásně narazil s Iwobim, násedně poslal míč přímo na svého spoluhráče před brankou. Rychlý pas ale zastavil Diop, který ho však nasměroval ještě více na domácího gólmana. Od toho se odrazil těsně nad branku.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Issa Diop (West Ham United). Ten před chvílí tvrdě fauloval Richardlisona.
    78. Mina - gól z ofsajdu
     
    78
    Domácí si tedy odkopli svůj další rohový kop a z něj překvapivě skórovali! Jenže opět, dne již podruhé, jim radost rychle překazil rozhodčí, když odpískal ofsajd. Nutno ale dodat, že obě situace s neuznanými góly po ofsajdech posoudil správně.
    77. Iwobi - zahozená tutovka
     
    77
    Tak tohle už není možné! Iwobi právě úplně zahodil gól, jako by se nechumelilo. Dostal přihrávku od Sidibého a ocitl se úplně sám před Robertem. Jenže místo toho, aby si střelu připravil a rozmyslel, zbrkle poslal míč přímo do gólmana.
     
    74
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Mark Noble, přichází Albian Ajeti. Kladiváři tak střídají již potřetí a Noble odevzdává kapitánskou pásku.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Declan Rice (West Ham United). První žlutou kartu v dnešním zápase tak má už i londýnský celek.
     
    66
    Nyní se vytáhl domácí brankář a momentální jednička Anglie – Jordan Pickford. Přímý kop byl kopnut velmi dobře, ale Pickford ho lapil do náručí. Sice mu míč vypadl, ale hned po něm skočil.
    64. Walcott - šance
     
    64
    Další nádherná příležitost domácího Evertonu! Walcott sebral odražený míč a krásnou dělovkou ho poslal na branku hostů. K jeho smůle ho ale zastavila branková spojnice.
     
    63
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Jack Wilshere. Na hřišti tak vidíme dalšího bývalého hráče Arsenalu. To už je po Iwobim a Walcottovi třetí. Mohl by to doplnit ještě Fabianski, jenže ten je na tři měsíce zraněný.
     
    60
    Domácí tak získali alespoň přímý volný kop, který si vzal na starost Lucas Digne. A pravdou je, že kopl míč velmi krásně. Poslal ho těsně vedle tyčky Robertovy branky.
     
    51
    Jarmolenko měl nyní na noze gól! Jeho parádní střela ale branku minula a West Ham zahodil vyloženou šanci na srovnání.
     
    47
    A hned ze začátku jsme tu měli krásný moment. Centr do vápna a nastavená noha Richardlisona poslal míč do branky. Jeho radost ale překazil pomezní sudí, který vytasil nahoru praporek.
     
    46
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Andrij Jarmolenko.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Tom Davies (Everton FC). Ten už chtěl jen pozdržet hru do konce poločasu, ale rozhodčí ho raději "ocenil" kartou za zdržování hry.
    23. Richardlison - tyč
     
    23
    Další obrovská příležitost! Domácí si vypracovali akci, na jejímž konci míč přes dva obránce dostal Richardlison, ten ho poslal krásně kolem gólmana na branku, ale Roberta Jimeneze zastoupila tyčka!
     
    20
    Další velká šance domácích! Richardlison se osamostatnil na levé straně a s míčem sprintoval dopředu. U vápna ale stálo hodně obránců, tak to Richardlison vzal těsně kolem čáry a z blízkosti gólmana zkusil střelu z velkého úhlu. Nyní ale dobře zakročil Roberto Jimenez.
    17. BERNARD - 1:0
     
    17
    Everton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je BERNARD. Viděli jsme opravdu úžasný gól! Bernard dostal tečovaný pas za obranu, nenacházel se v ofsajdu a byl sám před brankářem. Míč ale zasekl a oklamal dobíhajícího obránce. Následně ukázal něco ze svého fotbalového umu a krásným driblinkem nakonec oklamal nejenom gólmana. Asistence: Walcott.
    9. Roberto Jimenez - zákrok
     
    9
    Obrovskou šanci domácích nyní zmařil Roberto Jimenez! Ten skočil proti Daviesově dorážce míče a zmařil tak obrovskou gólovou šanci.

    Jiří Polášek

    Branky: 17. Bernard (Walcott), 90+2. G. Sigurdsson (Richarlison)

    Karty:   45+3. Davies (EVE), 89. A. Gomes (EVE) – 70. Rice (WHU), 79. Diop (WHU)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 14:15.
    Everton FC: Pickford – Sidibé, M. Keane, Y. Mina (90+4. Holgate), Digne (C) – A. Gomes, Davies – Walcott (85. Kean), Iwobi (86. G. Sigurdsson), Bernard – Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – Baningime, Calvert-Lewin, Holgate, Kean, G. Sigurdsson.

    West Ham United: Roberto – Fredericks, Diop, Ogbonna, Masuaku – Rice – Anderson (46. Jarmolenko), Noble (C) (74. Al. Ajeti), Lanzini, Fornals (63. Wilshere) – Haller.
    Náhradníci: Martin – Al. Ajeti, Balbuena, Snodgrass, Wilshere, Jarmolenko, Zabaleta.
    thejrc.org