Everton – West Ham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Brighton 2:1 (kon.) | Bournemouth – Norwich 0:0 (kon.)
Chelsea – Newcastle 1:0 (kon.) | Leicester – Burnley 2:1 (kon.) | Tottenham – Watford 1:1 (kon.)
Wolverhampton – Southampton 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Everton FC
2:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 19.10.2019, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Konec zápasu. (15:25:38)
     
    90+4
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Yerry Mina, přichází Mason Holgate. Everton tak ještě jednou střídá a spíš chce už jen pozdržet čas.
    90+2. Gylfi SIGURDSSON - 2:0
     
    90+2
    Everton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je GYLFI SIGURDSSON. Neskutečný Sigurdsson! I těchto pár minutek, na které nastoupil, mu stačilo ke skórování, a opět ukázal, že on na Premier League i Everton opravdu má. Tofees si tento gól opravdu zasloužili a i druhý gól Evertonu byl parádní. Richardlison poslal pas na Gylfiho Sigurdssona, který oklamal hráče a následně poslal pumelici, proti které prostě Roberto Jimenez neměl nárok. Asistence: Richarlison.
     
    90+2
    Declan Rice se uvolnil před vápnem a poslal krásný přesný centr na Hallera, jenže před něho strčil nohu jeden z domácích a zabránil tak jasné gólovce.
     
    90+1
    Tento poločas ještě nekončí. Rozhodčí přidávají celé čtyři minutky.
     
    90
    Ajeti se dnes poprvé ukázal, když si naběhl za obranu a zkusil překvapit Pickforda, jenže byl stejně v ofsajdu a i kdyby se trefil, tak by gól neplatil.
     
    89
    Žlutou kartu dostává André Gomes (Everton FC). Ten fauloval Sebastiena Hallera zezadu a tohle s fair play opravdu nemělo nic společného.
     
    88
    na druhé straně měl velkou příležitost Declan Rice, který po dlouhém běhu byl stíhán protihráčem, a tak poslal rychlou pozemní střelu, se kterou si Pickford poradil jistým zákrokem.
     
    87
    Sigurdsson se ukázal hned na začátku svého dnešního krátkého vystoupení! Pohotovou střelou ještě znovu ohrozil brankáře Roberta Jimeneze.
     
    86
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Gylfi Sigurdsson. I druhý bývalý hráč Arsenalu, nyní ve službách Evertonu opouští dějiště, a nechává prostor Islandskému borci Sigurdssonovi.
     
    85
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Moise Kean. Theo si dnes svoje odehrál a nyní ještě na pár minutek nechá zahrát Keana.
     
    83
    Hra se trochu pozdržela po faulu kladivářů na domácího hráče, který byl ošetřován. Pokračuje ale ve hře.
     
    82
    Největší šance na gól West Hamu! Po rohovém kopu hlavičkoval Haller, který míč dostal do chumlu hráčů na malém vápně. Tam někdo z domácích poslal míč na branku, jenže těsně před Pickfordem zase někdo z domácích míč tečoval na jinou stranu. Pickford nepředvedl zákrok, ale stejně míč vyrazil... opravdu hodně šťastně, ale vyrazil.
     
    81
    Mohutný tlak karamelek pokračuje, nyní se ke střele dostal Walcott ale stejně jako jeho parťák, se kterým hrával v Arsenalu, si střelu nerozmyslel a vypálil hodně nad branku.
     
    80
    Richardlison si krásně narazil s Iwobim, násedně poslal míč přímo na svého spoluhráče před brankou. Rychlý pas ale zastavil Diop, který ho však nasměroval ještě více na domácího gólmana. Od toho se odrazil těsně nad branku.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Issa Diop (West Ham United). Ten před chvílí tvrdě fauloval Richardlisona.
    78. Mina - gól z ofsajdu
     
    78
    Domácí si tedy odkopli svůj další rohový kop a z něj překvapivě skórovali! Jenže opět, dne již podruhé, jim radost rychle překazil rozhodčí, když odpískal ofsajd. Nutno ale dodat, že obě situace s neuznanými góly po ofsajdech posoudil správně.

    Jiří Polášek

    Branky: 17. Bernard (Walcott), 90+2. G. Sigurdsson (Richarlison)

    Karty:   45+3. Davies (EVE), 89. A. Gomes (EVE) – 70. Rice (WHU), 79. Diop (WHU)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 14:15.
    Everton FC: Pickford – Sidibé, M. Keane, Y. Mina (90+4. Holgate), Digne (C) – A. Gomes, Davies – Walcott (85. Kean), Iwobi (86. G. Sigurdsson), Bernard – Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – Baningime, Calvert-Lewin, Holgate, Kean, G. Sigurdsson.

    West Ham United: Roberto – Fredericks, Diop, Ogbonna, Masuaku – Rice – Anderson (46. Jarmolenko), Noble (C) (74. Al. Ajeti), Lanzini, Fornals (63. Wilshere) – Haller.
    Náhradníci: Martin – Al. Ajeti, Balbuena, Snodgrass, Wilshere, Jarmolenko, Zabaleta.
    thejrc.org