Augsburg – Bayern 2:2 (kon.) | W. Brémy – Hertha 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Mohuč 1:0 (kon.)
RB Lipsko – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Freiburg 2:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
1:1 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 19.10.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje po reprezentační přestávce osmým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lipska, které před domácím publikem přivítá Wolfsburg.
     
    VfL Wolfsburg

    Fotbalisté Wolfsburgu jako jediní v novém ročníku Bundesligy ještě nenašli přemožitele. V našlapaném čele tabulky se Vlci drží na druhé pozici, ale jen s jednobodovým mankem na vedoucí Mönchengladbach.

    V úplném startu sezony měl sice Wolfsburg potíže i s podprůměrným Kolínem, ale poté jasně přejel berlínskou Herthu na jejím trávníku. První zaváhání přišlo proti Padebornu, se kterým dokázal aktuálně druhý celek uhrát jen remízu 1:1. Velmi těsný výsledek se zrodil také před reprezentační přestávkou, Wolfsburg přehrál Union Berlín jediným gólem Wout Weghorsta z druhého poločasu.
     
    RB Lipsko

    Hráči Lipska v minulé sezoně dlouho naháněli jako jediní suverénní duo Bayern – Dortmund. I přes nepříliš povedený závěr loňského ročníku si Lipsko udrželo konečné třetí místo, které zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů.

    V přestupovém období před sezonou se Lipsko činilo. Za německý tým nově nastupuje Christopher Nkunku, který působil v PSG. Také Ethan Ampadu, Ademola Lookman nebo čerstvá posila z Hannoveru Philipp Tschauner. Naopak v Lipsku už nebudou hrát Julian Krahl, který zamířil do Kolína a Emile Smith-Rowe, kterému skončilo hostování z Arsenalu. Již v průběhu nového ročníku přišel do Lipska na hostování i český reprezentant Patrik Schick z římského AS.

    V přípravě odehrálo Lipsko jen čtyři duely. Nejprve nestačilo jasně 1:4 na švýcarský Curych. Následně ale přehrálo 3:2 Galatasaray a 2:0 také Rennes. V generálce poté německý tým padl 1:3 s Aston Villou.

    Lipsko na úvod nové sezony přejelo nováčka Union Berlín na jeho trávníku jednoznačně 4:0. Hned v prvním poločase se postupně prosadili Halstenberg, Sabitzer a Werner. Po přestávce poté přidal další pojistku Nkunku. Proti Frankfurtu už to nemělo Lipsko tak snadné. Až deset minut před koncem druhé půle přidával vítěznou branku Poulsen. V duelu proti Mönchengladbachu zazářil Timo Werner, který soupeře sestřelil hattrickem a zajistil svému týmu další tři body. Souboj s Bayernem vítěze nenašel, před reprezentační přestávkou poté přišla remíza 1:1 v Leverkusenu, když o srovnání se postaral až deset minut před koncem druhého poločasu Christopher Nkunku.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    13.04. 2019 RB Lipsko – Wolfsburg 2:0
    06.02. 2019 RB Lipsko – Wolfsburg 1:0
    24.11. 2018 Wolfsburg – RB Lipsko 1:0
    05.05. 2018 RB Lipsko – Wolfsburg 4:1
    12.12. 2017 Wolfsburg – RB Lipsko 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban, Saracchi – Sabitzer, Laimer, Demme, Nkunku – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Forsberg, Haidara, Mukiele, Lookman, Kampl, Cunha, Krauss.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Mbabu, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui, Arnold, Roussillon – Brekalo, Weghorst, Joao Victor.
    Náhradníci: Menzel – Knoche, Gerhardt, Rexhbecaj, Steffen, Nmecha, Malli, Brooks, Klaus.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní rozehrávku ze středového kruhu měli na starost fotbalisté Wolfsburgu. Hosté ale okamžitě ztratili míč a museli odvracet náběh Poulsena.
     
    3
    Ani jeden z týmů se v samém úvodu nežene do útoku. Demme sice chtěl vysunout Nkunka, ale tomu utekl balon za postranní lajnu.
     
    4
    Také Wolfsburg se dostal k míči na útočné polovině. Williamova souhra s Brekalem však nevyšla podle představ.
     
    5
    Klostermann vhodil míč do hry zpoza postranní čáry. Následně ale hlavní rozhodčí odpískal hrací rukou Poulsenovi a rozehrávat tak mohou znovu hosté.
     
    6
    Také Péter Gulácsi se dostal k míči. Po lehkém nákopu si doběhl pro hrací předmět k hranici pokutového území. Joao Victor byl zcela bez šance.
     
    7
    Wolfsburg sice zahrál rohový kop, ale míč se zakroutil za koncovou čárou ještě před první tyčí a Gulácsi tak zasahovat vůbec nemusel.
     
    8
    Také Lipsko se dostalo do zakončení. Bleskovou akci po levé straně vedl Nkunku. Na středu vápna ještě našel v nadějném postavení Wernera, který ale pálil jen do Pervana.
     
    9
    Opatrný úvod zápasu pokračuje. Arnold si několikrát vyměnil míč s Roussillonem, následně měla přijít přihrávka na Brekala, ale ten celou situaci přeběhl.
     
    10
    Hlavní rozhodčí poprvé vytahuje žlutou kartu. Kapitán Wolfsburgu Josuha Guilavogui sestřelil ve středu pole Wernera a je po zásluze potrestán.
     
    11
    Timo Werner se jen těžce zvedá z trávníku. Nakonec museli být přivoláni i lékaři. Hra po krátkém přerušení může pokračovat.
     
    12
    Před Wernerem zablokoval balon ve skluzu Mbabu. Lipsko ještě pokračovalo rozehrávkou od rohového praporku, ale Nkunku spoluhráče ve vápně nenašel.
     
    13
    Už už to vypadalo na nadějnou akci Lipska. Laimerova přihrávka jen těsně minula nabíhajícího Poulsena, u kterého byl pouze poslední obránce hostů.
     
    14
    Upamecano neměl komu nahrát a tak zvolil přihrávku zpět na Gulácsiho. Následně předvedl další tvrdý faul Mbabu, který skolil Poulsena.
     
    15
    Poulsen už je znovu na nohou a ihned mohl překvapit hostující obranu. Balon si dal ale v klíčovou chvíli dále od kopačky a toho využil Bruma.
     
    17
    Tisserand odpálil balon v nouzi před Wernerem daleko od své branky. Následně míč sebral pro domácí celek Willi Orban.
     
    18
    A další nepřesnost. Demme nenašel přihrávkou na několik metrů Wernera. Wolfsburg se tak velmi snadno ubránit další akci.
     
    19
    Gulácsi zahrál po malé domů rukou a Wolfsburg bude mít k dispozici nepřímý volný kop téměř z bodu pro penaltu.
     
    21
    Po dlouhém připravování přišel na řadu prudký kop. Gulácsi se ale rozběhl proti balonu a dokázal ho vyrazit.
     
    22
    Také Lipsko mohlo jít do nebezpečného protiútoku. Wernerova přihrávka na levou stranu ale Nkunka přeletěla a balon skončil mimo hrací plochu.
     
    23
    Saracchi přihrával podél postranní lajny na Nkunka. Ten poté zamířil do pokutového území, kde padl k zemi. Nakonec ale píská hra rukou právě domácího záložníka.
     
    24
    Gulácsi byl opět venku z branky. Tentokrát ale zasáhl skvěle hlavou proti nabíhajícímu Victorovi. Následně se balon odrazil od Williama do zámezí.
     
    25
    Wolfsburg se rozhodně na trávníku soupeře nebojí zaútočit. Nyní si zpracoval míč před vápnem Weghorst, poté ho předložil Brekalovi, ale ten netrefil branku.
     
    27
    Na pravé straně si hrudníkem zpracoval míč Sabitzer, domácí mířili do útoku, ale Werner byl až v příliš zhuštěném prostoru a nemohl pálit.
     
    28
    Pavao Pervan se dostal do tvrdého střetu s Poulsenem a právě hostující brankář skončil na trávníku. Nakonec ale nemusí být Parvan ani ošetřován.
     
    29
    Ani Demme se v kombinaci příliš nepředvedl. Přihrávka na Poulsena mířila hned několik metrů od domácího útočníka.
     
    30
    Ani půlhodina hry gól nepřinesla. Wolfsburg se snaží útočit, ale až před Gulácsiho se dostává pouze sporadicky.
     
    31
    Tentokrát se dostal ke slovu Christopher Nkunku. Z levé strany si to namířil do pokutového území, kde byl před Mbabuem, ale přihrávku zpět už nedokázal namířit k Poulsenovi.
     
    32
    Na pravé straně měl o něco více prostoru William. Následně centroval do vápna Mbabu, ale balon skončil jen u Gulácsiho.
     
    33
    Wolfsburg měl k dispozici rohový kop. Arnaldův centr našel v pokutovém území Brumu, ale ten hlavičkoval jen těsně nad břevno.
     
    34
    Nkunku pořádně prohání hostující levou stranu. Přihrávku do vápna našel Poulsen, ale z otočky se neprosadil proti Pervanovi.
     
    35
    Roussillon uklidňuje hru ve středu pole souhrou s Arnoldem. Hosté se snaží zbrzdit nápor domácího celku dlouhou kombinací.
     
    36
    S Maximilianem Arnoldem se nedokázal rychlostně měřit Klostermann a tak sáhl k faulu. Hostující záložník se dožadoval i žluté karty, ale tu hlavní rozhodčí neudělil.
     
    37
    Poulsen přistrčil míč proti noze Wernerovi, který na nic nečekal a hned mířil na Pervana. Balon ale jen prosvištěl nad břevnem.
     
    39
    Nkunku opět vybojoval míč pro domácí. Následně byl přistrčen Brumou a to neuniklo ani sudímu, který odpískal faul.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Tentokrát byl sražen k zemi Arnold a hosté mohou ještě zahrozit z volného přímého kopu.
     
    41
    Lipsko se ubránilo při standardní situaci. Hosté ještě pokračovali rohovým kopem, který skončil dalším faulem na Roussillona.
     
    42
    Poulsen si opět narazil před vápnem s Wernerem, ani jeden z útočné dvojice domácího celku se ale do zakončení neprokousal.
     
    43
    Na hrací ploše jsou opět lékaři. Roussillon totiž schytal centr Sabitzera přímo do obličeje a skončil s bolestivou grimasou na trávníku.
     
    45
    Upamecano se také zapojil do útoku. Prudkou přihrávkou hledal Wernera, ale ten byl postavený až za stoperskou dvojicí a k balonu se neprodral.
     
    45+1
    V samém závěru první půle dostává za protesty žlutou kartu Tisserand.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Ani jeden z týmů se v úvodu nehnal do útoku. Kombinační hra příliš nevycházela ani na jedné straně. Až Christopher Nkunku lehce rozhýbal hostující obranu, ale jeho přihrávka na osamoceného Wernera nebyla nejpřesnější. Na druhé straně poté zahrál rukou po malé domů Gulácsi, ale Wolfsburg nepřímý volný kop téměř z bodu pro penaltu nepotrestal.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Lipští fotbalisté rozehráli druhý poločas ze středového kruhu. Sabitzer přihrával podél postranní lajny k Poulsenovi, ale ten nedokázal zpracovat.
     
    48
    S Arnoldem postupoval kupředu Joao Victor. Před hostujícího útočníkem se ale na poslední chvíli objevil Orban a bylo po šanci ještě před zakončením.
     
    49
    Gulácsi musel opět mimo pokutové území. Riskantní kličkou si ale poradil s napadajícím Brekalem a ještě dokázal skvěle rozehrát ke Klostermannovi.
     
    50
    I po změně stran se pokračuje v nastaveném trendu. Brekalova přihrávka směrem na Weghorsta sice nebyla přesná, ale i tak mohl hrotový útočník pálit.
     
    51
    Po několika nepřesnostech ve středu pole se ujal balonu Josuha Guilavogui. Ihned poté chtěl jít sám na Gulácsiho Victor, ale nepohlídal si ofsajdové postavení.
     
    53
    Druhý poločas zatím vychází o něco lépe Wolfsburgu. Lipsko se naopak nemůže s balonem pod kontrolou dostat do blízkosti branky soupeře.
     
    54
    Po povedené přihrávce Victora se dostal ke střele Wout Weghorst, ale míč namířil jen do středu branky, kde byl připraven Gulácsi.
     
    55
    Také Pavao Pervan musel být v pozoru. Wernerova rána před gólmanem hostů skončila, ale nakonec se Pervan prosadil.
     
    56
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko se zničehonic ujímá vedení! Gulácsi dlouhým nákopem hledal své spoluhráče na útočné polovině. Poulsen sice prohrál silový souboj, ale balon propadl k TIMU WERNEROVI a ten si kličkou poradil i s Pervanem.
     
    58
    U středového kruhu se skácel k zemi Diego Demme. Hlavní rozhodčí okamžitě odpískal faul Roussillonovi.
     
    59
    Lipsko je najednou při chuti. Po rozehrávce rohového kopu mohl zpoza pokutového území pálit Sabitzer, ale trefil jen prostor, kde byl Pervan.
     
    60
    I po hodině hry vede Lipsko nad Wolfsburgem o jednu branku. Před malou chvílí se prosadil po dlouhém výkopu Timo Werner.
     
    61
    Roussillon zkoušel zakroutit centr za domácí obranu, ale balon propadl jen k Saracchimu. Následně je pískán faul na domácího obránce.
     
    62
    Znovu byl u balonu Jerome Roussillon, ale jeho centr nyní zastavil rukou Klostermann. Wolfsburg ale rozehrál volný přímý kop jen ke Gulácsimu.
     
    64
    S Orbanem si vyměnil míč Upamecano. Následně se ale zbavil balonu Klostermann a do útoku mohl jít Victor, kterého musel faulovat Saracchi.
     
    65
    Maximilian Arnold rozehrál volný přímý kop z místa přestupku, ale obrana domácího celku opět nedovolila soupeřům zakončovat.
     
    66
    Naopak do kontru mířil Werner, který ještě vybídl přihrávkou Nkunka. Ten poté ale skončil v obležení hned tří soupeřů.
     
    67
    Na straně Wolfsburgu už se chystá první změna na trávníku. Za postranní lajnou se připravuje Steffen.
     
    68
    Po několika nebezpečných výpadech se nyní hra uklidnila. Lipsko si i nadále drží jednobrankové vedení po zásahu Timo Wernera.
     
    69
    Arnoldův pas směřoval na Weghorsta, skvěle se ale v obraně zorientoval Dayot Upamecano, který zastavil nadějnou příležitost soupeře.
     
    70
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Renato Steffen.
     
    71
    Saracchi nechtěl nechat rozehrát Arnolda a po zásluze inkasoval žlutou kartu od hlavního rozhodčího.
     
    72
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Emil Forsberg.
     
    73
    Se Steffenem si nevěděl rady Sabitzer, ale poté si hostující záložník předkopl míč příliš daleko od kopačky a toho využil Klostermann.
     
    74
    Joao Victor si poradil se Saracchim, následně přihrával skrz malé pokutové území k Brekalovi, ale ten ani ve skluzu na balon nedosáhl.
     
    75
    Hostům začíná docházet čas. Wolfsburg si stále nemůže vytvořit slibnou příležitost na srovnání stavu.
     
    76
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Lucas Nmecha.
     
    77
    Steffen vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Následně se hosté usadili na moment v blízkosti pokutového území, ale Gulácsi opět nemusel zasahovat.
     
    78
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Kevin Kampl.
     
    79
    Na pravé straně se otevíral prostor Nmechovi, ten poté ještě přihrával do vápna Victorovi, ale jako první byl u balonu Gulácsi.
     
    80
    Nasazení Wolfsburgu se o něco zvyšuje. William byl ale po přihrávce Arnolda přistižen v ofsajdu a musel míč odevzdat.
     
    82
    Po faulu na Maximiliana Arnolda mohl sám faulovaný odcentrovat do vápna. Weghorst měl míč na hlavě, ale neumístil ho přesně mezi tři tyče.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Lipsko na domácí půdě stále vede pouze o jednu branku Timo Wernera.
     
    84
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg srovnává krok těsně před koncem druhé půle. Akci rozjel na pravé straně Mbabu, poté se ještě domácí ubránili, ale hosté mohli pokračovat. Po autovém vhazování odcentroval do vápna Nmecha a WOUT WEGHORST už měl snadnou úlohu.
     
    86
    Lipsko se snaží rychle zareagovat na vyrovnávací branku. Kamplova přihrávka směrem na Forsberga se ale neujala.
     
    87
    Saracchi přihrával na hranici vápna přesně do pohybu Forsbergovi. Ten se ještě obtočil kolem Brumy, ale poté zakončil jen nad branku.
     
    88
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Matheus Cunha.
     
    89
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Joao Victor, přichází Felix Klaus.
     
    90
    Upamecano se rozhodl přihrávat středem na Poulsena. Dánský útočník byl ale pokrytý hned dvojicí soupeřů, nakonec ale vybojoval faul.
     
    90+1
    Saracchi se uvolnil kolem Tisseranda k centru do vápna. V šestnáctce se dostal ke hlavičce Matehus Cunha, ale Pervana nezaměstnal.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas osmého kola končí. Lipsko se s Wolfsburgem rozchází smírně 1:1.

    Ani jeden z týmů se v úvodu nehnal do útoku. Kombinační hra příliš nevycházela ani na jedné straně. Až Christopher Nkunku lehce rozhýbal hostující obranu, ale jeho přihrávka na osamoceného Wernera nebyla nejpřesnější. Na druhé straně poté zahrál rukou po malé domů Gulácsi, ale Wolfsburg nepřímý volný kop téměř z bodu pro penaltu nepotrestal.

    Po změně stran se zničehonic prosadil domácí celek. Po dlouhém nákopu Gulácsiho balon propadl až k Wernerovi, ten ještě udělal kličku Pervanovi a poté zakončil do odkryté branky. O vyrovnání se postaral až deset minut před koncem Wout Weghorst, který využil lehkého zaváhání domácí obrany a překonal Gulácsiho z blízkosti.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:9. (17:24:17)

    Vít Schück

    Branky: 56. Werner – 84. Weghorst

    Karty:   71. Saracchi (RBL) – 10. Guilavogui (WOF), 14. Mbabu (WOF), 45+1. Tisserand (WOF)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:9.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Orban, Saracchi – Sabitzer, Laimer (78. Kampl), Demme, Nkunku (72. Forsberg) – Y. Poulsen, Werner (88. Cunha).
    Náhradníci: Mvogo – Ilsanker, Forsberg, Haidara, Mukiele, Lookman, Kampl, Cunha, Krauss.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Mbabu, Bruma, Tisserand – William, Guilavogui, Arnold, Roussillon (70. Steffen) – Brekalo (76. Nmecha), Weghorst, Joao Victor (89. Klaus).
    Náhradníci: Menzel – Knoche, Gerhardt, Rexhbecaj, Steffen, Nmecha, Malli, Brooks, Klaus.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger
    ocianews.com