Česko – Švýcarsko 6:5 (2:1 po s.n.) | Finsko – Švédsko 4:6 (kon.)
konec
Finsko
4:6 (2:6, 1:0, 1:0)
Švédsko
Sobota 19.10.2019, 19:30Euro Floorball Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:18:52)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Finsko – Veeru Kauppiová
    Švédsko – Ellen Rasmussenová
     
    Je konec! Švédsko sice dalo své branky jen v první třetině, jenže jich dalo rovnou šest. Finsko dalo za celý zápas jen čtyři, takže dnes padlo o dvě branky. O poslední zásah se ve třetí třetině postarala Oona Kauppiová, jež dorazila střelu, která se odrazila od tyčky. Suomi to ještě zkusilo v šesti, ale neúspěšně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Oona Kauppiová ještě měla šanci na snížení rozdílu na jeden gól. Její rána však letěla jen nad. Je to jasné, Švédky vyhrají o dva góly!
     
    59:13
    Tady je nejspíše rozhodnuto! Švédsko si připíše tři body, takže bude nadále stoprocentní. Navíc se stane jistým vítězem EFT v Praze!
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:22
    Finská gólmanka je zase na střídačce!
     
    57:53
    Jenže se tam zase musela celkem hodně rychle vrátit. Finky ztratily míček, navíc se provinily faulem. Čas začíná ubíhat neúprosně.
     
    57:28
    Nyní už ano! Nieminenová se rozběhla na střídačku a Finsko bude hrát v šesti!
     
    57:00
    Jenže zatím se k ní nemůže za žádnou cenu dostat. Švédky totiž drží míček na svých hokejkách a nepouští Suomi do hry v šestí hráčkách.
     
    56:30
    Do konce utkání už nám zbývají posledních tři a půl minuty a švédské hráčky nadále vedou o dva góly. Finsko se bude připravovat na hru bez brankářky.
     
    55:41
    Laura Manninenová se snažil dorážet u tyčky, ale nebyla úspěšná. Poté se zle podívala na rozhodčího, nejspíše chtěla faul, ovšem úspěšná nebyla.
     
    55:04
    Tuulia Ahoová se dostal ke střele z dobré pozice, ovšem Hillová byla připravená a její střelu vyrazila. Poté se k míčku zase dostaly švédské hráčky.
     
    54:19
    Tohle ale už měla být branka, to bylo selhání! Gustafssonová dostala přihrávku skrze brankoviště a měla před sebou už jen prázdnou bránu, přesto její střela prolétla okolo tyče!
     
    53:44
    Johanssonová nyní přebírala míček v těžké pozici. Škoda, že neviděla spoluhráčku, které, kdyby nahrála, tak by šla osamocená na gólmanku.
     
    53:04
    Finské hráčky jsou najednou nabuzené a chtěly by ještě vytěžit další branku. Znovu drží míček, ale nyní jsou jen na své obranné polovině.
     
    52:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak Suomi možná ještě zadělalo na drama! Laura Manninenová sice parádní střelou trefila jen horní tyčku branky. Poté se ale míček odrazil přesně na hokejku OONY KAUPPIOVÉ, která překonala Hillovou! Asistence: Laura Manninenová.
     
    51:46
    Ani tempo utkání už není takové. vypadá to, že oba týmy, hlavně tedy Švédsko, předvedlo svůj vrchol v první periodě, kdy padlo osm branek.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 14. V. Kauppiová, 16. Saariová (V. Kauppiová), 36. Hamalainenová (Piispaová), 53. O. Kauppiová (Manninenová) – 3. Rasmussenová (Fjellstedtová), 6. Fjellstedtová (Bobergová), 10. Rasmussenová (Molinová), 14. Nordlundová (vla.), 15. Bobergová (Rasmussenová), 18. Tschopová (Wijková)


    Finsko: Siltanenová (18. K. Nieminenová) – Manninenová, Karjallainenová, S. Nieminenová, Tornqvistová, Sallstromová, Valleniusová, Lampinenová – Piispaová, Hamalainenová, Hoynalaová, Homiová, Ahoová, Sundstromovu, O. Kauppiová, V. Kauppiová, Nordlundová, Saarikoskiová, Saariová.
    Švédsko: Hillová (Durlingová) – Bobergová, Tschopová, Molinová, Carlssonová, Krantzová, Aggestalová, Rydfjallova – Johanssonová, Bjorkmanová, Wijková, Augustssonová, Rasmussenová, Granstedtová, Hultgrenová, Joelssonová, Gustafssonová, Fjellstedtová, Wibronová,

    Rozhodčí: Martin Reichelt a Tomáš Kostínek
    thejrc.org