K. Vary – Vítkovice 4:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 6:3 (kon.)
Třinec – Liberec 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:6 (kon.) | Litvínov – Olomouc 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 20.10.2019, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě dneska poslední informace. Teď už je to pro dnešek z pražské O2 areny definitivně všechno. Mějte se hezky a přeji šťastné vykročení do nového týdne. Budu se těšit, na počtenou! (18:36:13)
     
    Utkání je u konce! V prodloužení byli šťastnější domácí borci, kteří zásluhou Davida Tomáška berou dnes proti Pardubicím dva body. Dynamo předvedlo opravdu výborný výkon, na výhru to ale nestačilo. Sparťané se už řadí na svojí tradiční děkovačku se svým kotlem.
     
    Konec zápasu.
    61:50 David TOMÁŠEK - 2:1
     
    61:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí borci v tomto utkání vítězí! Řepík vyslal střelu na Kacetla, po zmatcích v jeho brankovišti se jako první dostal k puku aktivní DAVID TOMÁŠEK, který dnes svůj výkon korunuje gólem! Sparťané berou dva body, Pardubice si odváží domů jeden. Asistence: Michal Řepík, Adam Polášek.
     
    61:12
    První větší šance zápasu. Jan Zdráhal si sjel až na pravý kruh, odkud vypálil. Brankář Machovský střelu zlikvidoval svou lapačkou.
     
    60:19
    Sparťané už hrají opět v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Ďaloga našlápl do útočného pásma a udělal prostor Sukeĺovi, jehož pas byl nepřesný.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 9 – 11
     
    Třetí třetina je u konce, půjdeme do prodloužení. V padesáté minutě vyrovnal stav dnešního utkání na 1:1 svou akcí Jan Mandát. Po tříminutové pauze se vrátím a budeme sledovat pětiminutové nastavení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Je velmi pravděpodobné, že i dnes uvidíme prodloužení. Machovský teď nenechal nic náhodě a raději přikryl neposedný kotouč. Bude vhazovat po jeho levici.
     
    59:06
    Pardubičtí nechali hodně prostoru Lukáši Rouskovi, který využil své rychlosti a svižnou střelou zaměstnal brankáře Ondřeje Kacetla. Domácí hrají dobře.
     
    58:26
    Sparťané se dostali do dobré šance ve vlastním oslabení. Smejkal ale nepřesně hledal Davida Tomáška, který na pobídku od svého kolegy nedosáhl.
     
    58:05
    Velká šance pro hostující celek! Milan Jurčina (SPA) se provinil nedovoleným bráněním a posedí si dvě minuty na trestné lavici. Dynamo čeká přesilovka.
     
    57:41
    Buchtele zaváhal v obranném pásmu, přijel mu ale na pomoc Andrej Kudrna, díky němuž se sparťané dostávají ven ze svého obranného pásma.
     
    57:09
    Lukáš Pech se dostal s pukem až do útočného pásma, kde v pravý moment předal černou pryž Michalu Řepíkovi, který udělal kličku, ale na Kacetla si nepřišel.
     
    56:29
    Košťálek to teď udělal velmi dobře, když si pohlídal bránícího protihráče na útočné modré a pak v klidu rozehrál po mantinelu do útočného pásma.
     
    56:09
    Kousal se zmocnil puku po vhazování v útočném pásmu a zkoušel svým pasem najít na druhé straně Martina Látala. To se mu povedlo, Machovský chytá.
     
    55:58
    Vyloučený Zdráhal je už zpátky na ledě, mezitím se ke střele od modré čáry dostal Jan Košťálek, jenž střílel pouze do připravených betonů gólmana Kacetla.
    55:17
    Utkání dnes tady ve vysočanské aréně sleduje skvělých 10 443 diváků!
     
    55:17
    Sparťané se po vyhraném vhazování udrželi v útočném pásmu a Jeremie Blain mohl pálit od modré čáry. Kacetl ale opět bezchybný, výtečný zákrok.
     
    54:50
    Polášek se dostal k dobré přihrávce na modré čáře, domácí chvíli dělali problémy pardubickým hráčům. Ondřej Kacetl byl připraven a střely zneškodnil.
     
    54:19
    Domácí se dostali do útočného pásma, Michal Řepík chtěl vystřelit z pravého kruhu pro vhazování, střela mu ale moc nesedla a hosté vyhazují pryč.
     
    53:44
    Obránce Jan Zdráhal (PCE) dostal od rozhodčích dvě minuty za podrážení. Sparťané budou hrát za malou chvíli další přesilovou hru v tomto utkání.
     
    53:16
    Polášek se snažil rozehrát středem přihrávkou na Davida Tomáška, který byl v dobré jízdě, ale nedokázal puk sklepnout na led. Pardubičtí vyhazují ven.
     
    52:49
    Pardubičtí vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale nedokázali se v něm dlouho udržet. Po chvilce se však znovu dostali na dostřel, Machovský zasahuje.
     
    52:18
    Hovorka si našel puk ve středním pásmu a bez váhání ho nahodil až za branku Matěje Machovského. Sparťanský gólman musel hru po zákroku přerušit.
     
    51:29
    Michal Řepík sám před brankou hostí se snažil tečovat kotouč za záda pardubického brankáře, jeho jemná teč ale skončila jen na betonech Kacetla.
     
    51:10
    Domácí opět v útočném pásmu a Marek Ďaloga střílel zpoza modré čáry přesně doprostřed branky, kde byl připravený brankář Ondřej Kacetl.
     
    50:53
    Sukeľ nedokázal vyhrát vhazování v útočném pásmu, ale Ivan vyhodil kotouč po mantinelu pouze do hlediště. Kalina se ho snažil zachytit, ale marně.
     
    50:44
    Sparťané si nerozuměli v rozehrávce. Polášek nenačasoval svůj pas na Vladimíra Růžičku dobře a rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru.
     
    50:06
    David Tomášek je dneska hodně vidět. Bývalý pardubický hráč zkusil oblafnout Mikuše, ten se ale nenechal a vypíchl mu kotouč už na levém kruhu.
     
    49:44
    Buchtele měl zablokovanou hokejku v útočném pásmu a hosté mohli rázem ujet dopředu. Ve středním pásmu ale byli rychlejší domácí obránci, kteří vyhazují.
     
    49:37
    Domácí se očividně chtějí dostat zpátky do vedení. Tomášek jako vítr proletěl útočným pásmem a přihrál na modrou Dvořákovi, jeho střelu Kacetl chytá.
    49:13 Jan MANDÁT - 1:1
     
    49:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo se dočkalo, Machovského kouzlo je odčarováno! Sparťané si před brankou nepohlídali JANA MANDÁTA, jehož zakončení přineslo Pardubicím vyrovnání. Asistence: Juraj Mikuš, Radoslav Tybor.
     
    49:06
    A teď se domácí provinili zakázaným uvolněním. Řepíkova formace se tak bude muset po malé chvilce vrátit zpět před svého brankáře Machovského.
     
    48:44
    Michal Řepík byl nyní příliš moc netrpělivý při přechodu útočné modré čáry, čehož si samozřejmě rozhodčí všiml. Píská se postavení mimo hru. Následuje buly.
     
    48:33
    Pardubičtí pokračovali v tlaku u branky Machovského. Sparťanský brankář musel být v pohotovosti, rozhodčí ale vykazuje hru pro postavení hráče v brankovišti.
     
    48:06
    Kousal dojel puk u mantinelu v rohu kluziště, ale Kudrna ho od puku dokázal včas odstavit. Sparťané se dostávají do středního pásma.
     
    47:23
    Sparťané už hrají v plném počtu hráčů na ledě, Forman se vrací do hry. Tomášek se řítil na branku hostí, byl ale až příliš moc u ní a nedokázal zakončit.
     
    46:46
    Jan Buchtele to teď udělal nejlépe, jak uměl. Sparťanský útočník ukradl hostům kotouč v jejich pásmu a pak udělal oblouček zpátky a vyhodil.
     
    45:57
    Machovský zase čaruje! Tybor dostal exkluzivní přihrávku na levou stranu, odkud přihrál před branku Robertu Kousalovi, ten ale trefil pouze jeho beton! Obrovská šance Dynama.
     
    45:21
    Druhé vyloučení na straně domácích. Miroslav Forman (SPA) totiž nabral kotouč na vidle a vyhodil ho až mezi diváky. Dvě minuty pro sparťanského útočníka.
     
    45:13
    Mandát se rozhodl v pravém kruhu pro střelu, ale Machovský nakonec zasahovat ani nemusel. Střela šla mimo branku a kotouč se ocitá ve střední zóně.
     
    44:39
    Lukáš Pech se vydal napadat do útočného pásma a málem z toho byl pro Pardubice velký problém. Dynamo ale celou situaci před brankou se štěstím zvládlo.
     
    43:57
    Velký zámek hostujícího mužstva. Matěj Machovský musel čelit několika nebezpečným střelám od modré čáry, po jednom pokusu skončil puk v hledišti.
     
    43:23
    Jurčina se teď nemohl zorientovat v obranném pásmu, čehož využil Johan Harju. Švédský útočník si sjel mezi kruhy, odkud okamžitě pálil. Machovský kryje.
     
    42:25
    Sparta hru rychle obrátila. Pech zabrzdil hru v útočném pásmu a počkal si, až může poslat střílenou přihrávku na Davida Tomáška, který nasměroval puk do betonů.
     
    41:54
    Sparťané už hrají v plném počtu. Mezitím se Buchtele dral za pukem do útočného pásma, ale chyběla mu podpora od jeho spoluhráčů. Puk mají Pardubice.
     
    41:10
    Dobrá šance Dynama. Kolář posunul na pravou stranu na Marka Hovorku, který se rozhodl střílet. Machovský se stačil přesunout a kotouč vykopl ven.
     
    40:43
    Radoslav Tybor byl v dobré jízdě na levém kruhu pro vhazování a ihned zkoušel vystřelit. Machovský zasahovat nemusel, kotouč končí mimo hrací plochu.
     
    40:13
    Tomášek prohrál vhazování ve středovém kruhu, ale hned poté se puk ocitá až za brankou Ondřeje Kacetla. Sparťané začínají své oslabení výborně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky se pomalu trousí ze svých kabin zpátky na hrací plochu. Na ledě jsou už také sudí. Poslední třetina začíná. Dovede Sparta utkání do vítězného konce?
     
    Střely na branku: 9 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45 hodin.
     
    Prostřední dvacetiminutovka je už také minulostí. Další branku jsme neviděli, ale nutno říct, že oba týmy měly své šance, které vždy zneškodnili gólmani na obou stranách. Do kabin tak jdeme za stejného stavu jako po první třetině.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Domácí vyhráli vhazování v obranném pásmu a Dvořák okamžitě vyhodil na až ke Kacetlovi. O pár chvil později se postaral o další výhoz. Třetina končí.
     
    39:46
    A právě Lukáš Pech (SPA) se nyní provinil jako první hráč na domácí straně. Centr první útočné formace vyfasoval od sudích dvě minuty za podrážení.
     
    39:20
    Lukáš Pech prohrál vhazování přesně na hůl Denise Kusého, který okamžitě vystřelil na vzdálenější tyč. Mířil tak přesně, že ji také orazítkoval.
     
    38:55
    Neuvěřitelné! David Tomášek se dokázal natlačit před posledního obránce a zkoušel svou hokejkou zasunout puk do branky Kacetla. Pardubický gólman musel být připraven. Škoda pro Spartu.
     
    38:08
    Smejkal dobře zasekl hru za útočnou modrou, počkal si na vhodný moment a přihrál přesně na hůl Lukáše Rouska, který si chvíli pohrál s pukem a pak vystřelil.
     
    37:47
    Michal Pochobradský po zmatcích ve středním pásmu najel do útočného pásma a vystřelil do horních pater Machovského branky. Puk šel ale o metr vedle.
     
    37:14
    Buchtele je dnes zkrátka při chuti a chce dát gól. Sparťanský tank se sedmačtyřicítkou na zádech zkusil střelu z pravého kruhu, puk končí v ochranné síti.
     
    36:45
    Na druhé straně byl blízko gólu Marek Hovorka! Pardubický forvard si našel puk a střílel na branku. Machovský byl chvíli dezorientovaný, nakonec puk našel ve své hbité lapačce.
     
    36:09
    Černoch teď využil špatného střídání hostí, když nabral rychlost středem, ale jeho střelu dokázal výborně zablokovat couvající obránce Jan Kolář.
     
    35:28
    Andrej Kudrna měl k puku už moc daleko, na nějaké velké bruslení už neměl po tak dlouhém střídání síly. Pardubice se zmocňují kotouče na nahazují.
     
    34:48
    Růžička neudržel kotouč na hokejce za brankou hostí, Jan Zdráhal se snažil rychle přesunout hru do útočného pásma. Domácí se ale stačili vrátit včas.
     
    34:34
    Sparťané byli v dalším tlaku u branky Dynama, z čehož okamžitě chtěl těžit Dvořák. Domácí obránce zkusil vystřelit od modré čáry, ale i tentokrát Kacetl kryje.
     
    34:06
    Tomášek dobře objel posledního obránce a nakonec zkusil vystřelit z jízdy z levého kruhu pro vhazování. Ondřej Kacetl se za jeho střelou pouze ohlédl.
     
    32:59
    Jan Buchtele nabral dobrou rychlost ve středním pásmu a ihned se odhodlal ke střele z pravého křídla. Jeho rána šla ale nad branku, Kacetl nemusel zasahovat.
     
    32:34
    Sukeĺ si počkal na Černocha, kterému přenechal kotouč za sebe a druhý jmenovaný se pokoušel zasunout kotouč pod Kacetla. Hosté však odolali.
     
    31:46
    Říčka si přikopl puk na svou brusli a pádil směrem na branku hostí. Jeho spoluhráči využili tuto akci ke střídání a kotouč mají pod kontrolou Pardubičtí.
     
    31:17
    Rhett Holland musel dávat pozor, jelikož mu do hokejky šťouchal Lukáš Rousek. Sparťanskému útočníkovi nechybělo mnoho, aby ho získal na svou hůl.
     
    30:39
    Tomášek dokázal posunout kotouč na Jurčinu, který z pozice obránce vyjel do středního pásma a jen malým obloučkem nahodil na branku Ondřeje Kacetla.
     
    29:35
    Pech teď přechytračil dva pardubické obránce, ale Forman už nebyl na jeho přihrávku dostatečně připravený. Kotouč končí po nepřesné přihrávce mimo.
     
    29:18
    Buchtele zavezl kotouč přes střední pásmo, jeho nahození si sebral jeden z jeho spoluhráčů u pravé strany mantinelu, odkud vystřelil. Kacetl opět pozorný.
     
    28:54
    Růžička vystartoval na rozehrávajícího Mikuše, který v nouzi pouze vyhodil na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací zpět před branku Ondřeje Kacetla.
     
    28:06
    Smejkalovi se podařilo vydolovat kotouč v obranném pásmu, ale sparťané se nedostali dále než do středního pásma. Kusý odvedl dobrou práci za modrou.
     
    27:24
    Látal zkusil dostat kotouč do středního pásma, ale zastavil ho na modré čáře dobře postavený Košťálek. Následně se už hosté pomocí Koláře dostávají ven.
     
    27:09
    Forman měl k puku za brankou Kacetla příliš daleko, ale sparťané se poté přesto dostali ke Kacetlovi. Rousek jen vložil do letícího puku svou hůl, hra je přerušena.
     
    26:22
    Pardubičtí se pomalu osmělují a začínají dělat problémy sparťanské defenzivě. Mandát teď zkusil najít svého spoluhráče před brankou, ale neúspěšně.
     
    26:09
    Pardubičtí opět v útočném pásmu. Juraj Mikuš nic nevymýšlel a obyčejně nahodil na branku Matěje Machovského. Sparťanský gólman zasahuje lapačkou.
     
    25:52
    Říčka teď nechtěně hodil kotouč rukavicí na led, chtěl hrát dál, ale kotouč mu sebral jeho spoluhráč Buchtele. Rozhodčí píská přihrávku rukou.
     
    25:26
    Přečíslení dva na jednoho v podání hostí! Jan Mandát v obrovské rychlosti to vzal na sebe, Machovský nastavil svou vyrážečku, puk končí mimo branku. První velká šance Pardubic.
     
    24:43
    Po vhazování v obranném pásmu Sparty se dostal k puku Jurčina, který ho posílá nejkratší možnou cestou do středního pásma. Domácí střídají své síly na ledě.
     
    24:39
    Řepík bruslil za kotoučem jak mohl, pardubičtí beci ho nedokázali zastavit, ale brankář Ondřej Kacetl už ano. Poté se hosté chopí puku, který končí mimo nebezpečí.
     
    23:51
    Polášek rozjíždí další nájezd na Kacetla, Pech ještě dokázal zastavit puk u mantinelu, ale i přesto se Pardubičtí nakonec dostali ven do středního pásma.
     
    23:09
    Kusý bojuje za brankou soupeře, ale domácí se přesto dostali ven z pásma. Černochova přihrávka na rozjetého Jana Buchteleho byla ale hodně nepřesná.
     
    22:58
    Hrádek zastavil kotouč u modré čáry a naservíroval ho do dobré pozice pro své spoluhráče v mezikruží. Puk nakonec skončil v náruči Matěje Machovského.
     
    22:26
    Pardubičtí jsou v útočném pásmu, až teď se domácím podařilo vyhodit. Kudrna sice dobruslil kotouč, ale i přes jeho nevoli rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    21:46
    Ďaloga opět předvedl, proč ho Sparta angažovala. Domácí rychlík na bruslích přebruslil hostujícího obránce, jeho přihrávka na Říčku ale mohla být lepší.
     
    21:20
    Pardubičtí už hrají v plném počtu, ale Smejkal za pomoci Tomáška a Blaina nebezpečně ohrozil Kacetla. Souhra domácích borců další branku nepřinesla.
     
    20:39
    Sparťané ještě dohrávají svou přesilovou hru. V akci opět David Tomášek, který z pravého křídla nastřelil pouze boční síť. Následně se hosté osvobozují.
     
    20:13
    Tomášek se snažil s pukem dostat před brankáře Kacetla, ale neúspěšně. Další domácí útok pardubická obrana zastavila bez větších problémů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše, můžeme pokračovat.
     
    Střely na branku: 12 – 8
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51 hodin.
     
    Úvodní třetina zápasu mezi Spartou a Pardubicemi je za námi. Domácí se stejně jako proti Litvínovu prosadili už v první minutě, kdy rozjásal sparťanské publikum Lukáš Rousek. Další branku jsme i přes řadu šancí neviděli, do šaten tedy více spokojenější odchází domácí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Polášek se svými spoluhráči zazmatkoval v obranném pásmu a Harju se snažil ušetřit cenné vteřinky. To se mu povedlo na jedničku, třetina končí.
     
    19:29
    Sparťané se nemohou usadit v útočném pásmu. Michal Řepík na poslední chvíli odpálil kotouč od modré čáry zpět za branku Ondřeje Kacetla.
     
    19:13
    V poslední minutě tu máme první vyloučení v dnešním utkání. Robert Kousal (PCE) dostává menší trest za podrážení. Spartu čeká přesilovka.
     
    18:43
    Holland na modré přihrál Eklundovi, který okamžitě pálil na Machovského. Hráči před ním ale odvedli dobrou práci a sparťanský brankář puk v klidu lapil.
     
    18:03
    Poláškovi projel kotouč pod hokejkou, čehož využil pardubický Michal Machač. Hostující forvard následně hledal spoluhráče na druhé straně, ale marně.
     
    17:14
    Neuvěřitelný tlak hostujících borců. Michal Ivan dvakrát střílel od modré čáry, Machovský vůbec nic neviděl, ale přesto dokázal ztlumit kotouč na své hrudi. Sparťané vyhazují ven z pásma.
     
    16:40
    Na druhé straně střílel po dobré přihrávce od modré čáry Tomáš Dvořák, jehož rána měla dobrou razanci, ale Ondřeje Kacetla nikterak nepřekvapila.
     
    16:11
    Pardubičtí opět před Machovským. Martin Látal dojel puk a okamžitě vystřelil. Následně se nebezpečně pokoušel objet branku, domácí obrana připravena.
     
    15:48
    Polášek neodhadl svou situaci v obranném pásmu moc dobře, ale jeho chybu napravili spoluhráči na druhé straně mantinelu. Puk končí venku.
     
    15:09
    Řepík netrefil kotouč ve středním pásmu, ale přesto se domácí dostali do útoku. Pech osamocen na kruhu vystřelil, Kacetl puk chytá.
     
    14:50
    Robert Říčka v tísni posledním obráncem hostí, ale ani to mu nezabránilo v další střele na branku Ondřeje Kacetla. Jeho pokus šel jen o kousek vedle.
     
    14:04
    Růžičkovi se namotal kotouč na čepel hokejky a domácí nemohli založit útok. Pardubičtí jeho snahu zneškodnili a sparťané musí začít od své branky.
     
    13:45
    Zdráhal si sebral puk po vhazování a vystřelil na domácí branku. Machovský jeho pokus srazil mimo tři tyče až na obrannou modrou čáru.
     
    13:26
    Sparťané teď trochu zaspali ve středním pásmu a museli se rychle vracet. Dvojice pardubických útočníků ohrozila Machovského, ten okamžitě přerušuje hru.
     
    13:19
    Další pokus domácích založit útočnou akci. Kacetl ale vyjel ze svého pracoviště pro puk, a Smejkal tak byl u puku jako druhý. Kotouč končí v rohu kluziště.
     
    12:26
    Blain musel být hodně v pozoru. Sparťanský obránce celou situaci nakonec zvládl a domácí se osvobodili pouze výhozem puku do středního pásma.
     
    11:41
    Košťálek uklidnil hru v obranném pásmu, když jeho spoluhráči střídali. Následně se snažil rozjet útok přihrávkou na Pecha, u něj ale byli pouze hosté.
     
    10:59
    Pardubičtí vyhráli i další vhazování před Machovským, jejich plány jim ale překazil svou hokejkou Jan Buchtele. Sparťané dostávají hru do středního pásma.
     
    10:54
    Dynamo následně slušně zatlačilo svého soupeře v útočném pásmu, když střílel Tybor z hranice pravého kruhu pro vhazování. Střela letěla mimo branku.
     
    09:58
    Teď už to bylo nebezpečnější! David Tomášek střílel příklepem z levého kruhu a nadvakrát se snažil překonat Kacetla. Pardubický gólman odolal. Sparťané svou šanci nevyužili.
     
    09:36
    Ne však dlouho. Jeden z domácích beků nahodil do útočného pásma a Rousek okamžitě spěchal za pukem. První u něj byl ale pardubický obránce.
     
    09:19
    Dvořák rozehrál po mantinelu na svého spoluhráče ve středním pásmu, ale Pardubičtí byli včas připraveni útok domácích odrazit. Kotouč má Kousal.
     
    08:41
    Michal Ivan dostal přihrávku na modrou čáru, kde se snažil střílet z první. Jeho rána nakonec skončila až v ochranné síti za brankou Matěje Machovského.
     
    08:34
    Pardubice v dobrém tlaku v útočném pásmu. Machač motal hlavy sparťanským bekům, kteří ho všemi silami dokázali vytlačit ze střelecké pozice.
     
    07:38
    Sukeĺ vyhrál vhazování v útočném pásmu a Buchtele mohl hrát. Nakonec si vybral přihrávku na Marka Ďalogu, kterému se ale kotouč zamotal mezi bruslemi.
     
    07:13
    Kalina už nestihl dobruslit kotouč v útočném pásmu a musel zacouvat až za modrou čáru. Sparťané chtěli přesunout hru před Kacetla, rozhodčí píská icing.
     
    07:03
    Domácí měli slušný tlak v útočném pásmu, na Kacetla letělo hned několik puků, naposledy to zkoušel od modré čáry propagačním pokusem Tomášek.
     
    06:08
    Hosté se usadili před Machovském, Pochobradský nepřesně hledal spoluhráče na druhé straně, následně střílel od modré Hrádek, Machovský kryje.
     
    05:39
    Michal Řepík se prokličkoval až na útočnou modrou, jeho spoluhráči ale byli daleko a hosté okamžitě situaci využili. Pardubice mají puk na svých holích.
     
    05:01
    Sparťané si nyní nerozuměli v rozehrávce a vyhazují kotouč na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici domácího brankáře Matěje Machovského.
     
    04:29
    Robert Kousal se dral skrz domácí hráče středem kluziště, cestu mu znepříjemňovali hned tři sparťané. Sukeľ nakonec získal puk pod svou kontrolu.
     
    03:59
    Polášek zastavil vyhození hostujících borců v obranném pásmu, k další střele se však sparťané nedostali. Košťálek musel pro puk až k Machovskému.
     
    03:18
    Kusý se snažil obtočit mezi kruhy, ale sparťané byli dobře postavení. Následná přihrávka hostujícího útočníka nebyla přesná a končí až za modrou čárou.
     
    03:02
    Polášek zkoušel prostrčit přihrávku středem kluziště a to se povedlo. Tomášek následně po svých kličkách nahrál Rouskovi, jehož střela skončila nad brankou.
     
    02:28
    Domácí mají hru pod kontrolou, Košťálek vyvezl kotouč do středního pásma, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. Sparťané musí začít znovu.
     
    01:46
    Rhett Holland si věděl rady s pukem v útočném pásmu, když se rozhodl pro střelu zápěstím. Střela byla zablokovaná, Machovský zasahovat nemusel.
     
    01:08
    Sparťané jsou při chuti a snaží se nadále ohrožovat pardubickou branku. Další střelu si Kacetl pohlídal bez problémů a rozhodčí okamžitě přerušuje hru.
    00:42 Lukáš ROUSEK - 1:0
     
    00:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takhle si Pardubice vstup do dnešního utkání určitě nepředstavovali. Blain zachytil nepřesnou rozehrávku u mantinelu a naservíroval ho do palebné pozice LUKÁŠI ROUSKOVI, který otevírá skóre! Asistence: Jeremie Blain.
     
    00:34
    Teď se musel mít Machovský na pozoru. Jan Mandát nabral rychlost přes střední pásmo, ale jeho střelu zablokoval právě obránce Košťálek.
     
    00:15
    Utkání odstartovalo ve svižném tempu. Buly vyhráli hosté z Pardubic, kteří se snažili založit útočnou akci. Tu ale včas překazil obránce Jan Košťálek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A je to tady, na úvodní vhazování se sklání středoví útočníci prvních formacích. Začínáme!
     
    Na kostce v současné chvíli běží nové promo video ke kampani Nezastavíš. Utkání startuje za pět minut!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Jurčina, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Černoch, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal. Trenér: Uwe Krupp.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Blümel – Machač, Pochobradský, Matýs. Trenér: Radek Bělohlav.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Ondráček, Špůr.
     
    Hráči už pomalu končí rozbruslení a na dvacet minut se naposled před utkáním odeberou do svých kabin. Na led vyjíždí rolba, která upraví ledovou plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sparťanští trenéři vyjedou do zápasu s Pardubicemi v téměř totožné sestavě, se kterou nastoupili už v úterý proti Litvínovu. V brance bude opět chytat Matěj Machovský, na střídačce bude připraven Jakub Sedláček. V obraně už dnes nastoupí nová posila Milan Jurčina, který bude hrát po boku Marka Ďalogy ve třetím obranném páru. Mimo hru zůstane Tomáš Pavelka. Útočné řady jsou neměnné, prvního centra bude dnes hrát tradiční opora domácích Lukáš Pech.

    Pardubice prožívají dobré období, a tak není důvod měnit sestavu. Hlavní trenér Radek Bělohlav neudělal ve svém mužstvu nějaké vynucené změny, akorát na pozici sedmého obránce nastoupí mladičký Michal Hrádek. Branku bude strážit Ondřej Kacetl. Všechny útočné formace jsou rovněž ve stejném složení, v první formaci se dnes objeví Radoslav Tybor nebo Jan Mandát.

    Takto podle svého uvážení připravili své soupisky trenéři obou týmů.
     
    Ještě jednou Vás zdravím už přímo ze stanoviště v pražské O2 areně. Za chvíli už oba týmy vyjedou na rozbruslení. My si pojďme představit, jak trenéři poskládali své sestavy do dnešního duelu.
    Skolí Dynamo dalšího favorita?
    Zobrazit příspěvek na Instagramu

    Radost hokejistů @hcpce ???????? #ccm #jetspeedft2

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Krásné hokejové odpoledne. Tipsport extraliga dnes roztáčí své 12. hrací kolo, v němž bude v akci celkem dvanáct týmů. Naše pozornost bude směřovat k zápasu v O2 areně, kde Sparta vyzve Pardubice. Utkání bude navíc předcházet doprovodný program pro děti. Úvodní buly tohoto duelu je na programu v 16:00 hodin. Pokud se nemůžete dostavit do pražské arény osobně, bude pro vás připraven náš podrobný online textový přenos!
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2018/2019

    4. kolo: Sparta – Pardubice 4:1
    17. kolo: Pardubice – Sparta 4:5p
    30. kolo: Sparta – Pardubice 1:3
    43. kolo: Pardubice – Sparta 4:1

    Oba soupeři na sebe narazili v minulém ročníku celkem čtyřikrát v základní části a ve vzájemných duelech nikdo neměl navrch. V prvním utkání vyhrála Sparta poměrem 4:1, v odvetě na východě Čech se radovala znovu, když získala dva body za výhru 5:4 v prodloužení. Ve zbylých dvou zápasech pardubičtí hokejisté zabrali a po výhrách 3:1 a 4:1 zároveň srovnali vzájemnou bilanci na 2:2.
    Sparťané stále posilují! Vedení pražského klubu po Davidu Tomáškovi přivedlo další posilu, tentokrát do obranných řad. Novou tváří se tak stal slovenský reprezentant Milan Jurčina.

     
    STĚŽEJNÍ OPORY TÝMU

    Sparťané důvěřují svému brankářskému duu Matěj MachovskýJakub Sedláček, kteří se pravidelně střídají. V obraně se pak sází na rychlonohého Marka Ďalogu včetně vousáče Adama Poláška. Novicem do sparťanské obrany je slovenský zadák Milan Jurčina. Útok má na starosti kapitán Michal Řepík společně s Lukášem Pechem nebo Miroslavem Formanem.

    Pardubičtí nemají oproti svému soupeři tak nabitý kádr, nicméně pár zajímavých jmen se v něm dozajista najde. Největší postavou je obránce Jan Kolář, který za sebou nechal působení v Kontinentální hokejové lize. V brance se spoléhá na Ondřeje Kacetla, k němuž přibyl Jakub Štěpánek. V ofenzivě pak působí reprezentant Robert Kousal a zkušený slovenský útočník Marek Hovorka.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ/STATISTICKÉ OKÉNKO

    Na čele sparťanské produktivity se udála malá změna. Bodování nově vede kapitán týmu Michal Řepík, který v deseti zápasech přispěl čtyři góly a sedmi asistencemi. Na druhé místo poskočil jeho spoluhráč z jedné formace Miroslav Forman, jenž má rovných deset kanadských bodů. Na třetím umístění je pak se šesti góly aktuálně nejlepší střelec Andrej Kudrna, kterého pronásledují jeho spoluhráči. V obraně se zatím nejlépe daří Janu Košťálkovi, sparťanský bek zapsal v novém ročníku devět bodů, ve statistice +/- má jeden záporný bod.

    Pardubické bodování má pod palcem trojice hráčů. Tím prvním je navrátilec do známých míst Radoslav Tybor, který stejně jako Jan Mandát stihl posbírat sedm bodů. Třetím borcem se sedmibodovým ziskem je pak forvard Robert Kousal, který je pro změnu s pěti asistencemi nejlepším nahrávačem. V defenzivních řadách je hodně vidět obránce Jan Kolář, autor čtyř přihrávek, ale také čtyř nelichotivých záporných bodů ve statistice pravdy.

    Statistiky SPA:
    Michal Řepík (4+7; 11 zápasů)
    Miroslav Forman (5+5; 10 zápasů)
    Andrej Kudrna (6+3; 10 zápasů)

    Přesilové hry:
    5. místo, 21,43% využití (28 přesilovek; 6 branek)
    Hra v oslabení:
    6. místo, 82,86% úspěšnost (35 oslabení; 6 branek)

    Statistiky PCE:
    Radoslav Tybor (5+2; 10 zápasů)
    Jan Mandát (3+4; 11 zápasů)
    Robert Kousal (2+5; 11 zápasů)

    Přesilové hry:
    8. místo, 13,33% využití (45 přesilovek; 6 branek)
    Hra v oslabení:
    14. místo, 73,68% úspěšnost (38 oslabení; 10 branek)
     
    HC DYNAMO PARDUBICE

    12. místo, 12 bodů, skóre: 26:33
    Aktuální forma: P, V, V, P, V

    Pardubičtí věřili v lepší sezonu, než tomu bylo minule, to se nestalo. Tým z východu Čech z prvních sedmi zápasů vyzrál pouze na Litvínov a v tabulce extraligy se propadl až mezi červeně označené příčky. Pardubicím z počátku sezony nefungovala celistvá hra v pěti hráčích na ledě, natož přesilové hry. V obraně se Východočechům také příliš moc nevedlo a produktivita byla poněkud slabší.

    Další výhra přišla až pod trenérskou taktovkou nového hlavního kouče Radka Bělohlava, který převzal tým na začátku října a ihned nastolil v kabině řád a pravidla. Dynamo si sice poradilo doma s Kladnem, ale hlavní úspěchy přišly až následně poté. V náročném trojboji proti těžkým soupeřům se pardubičtí hokejisté zaskvěli proti Liberci, pak sice prohráli v Plzni, vítěznou náladu však znovu prožili poté, když zaskočili lídra z Třince.

    Poslední zápasy:
    7. kolo: Zlín – Pardubice 4:3
    8. kolo: Pardubice – Kladno 3:2
    9. kolo: Pardubice – Liberec 3:2
    10. kolo: Plzeň – Pardubice 5:3
    11. kolo: Pardubice – Třinec 5:2
    Pardubičtí hokejisté prožívají bodové žně! Svěřenci trenéra Radka Bělohlava vyhráli doma na Třincem, čímž vybojovali velmi důležité body do tabulky. Další duel odehrají v Praze.

     
    HC SPARTA PRAHA

    4. místo, 19 bodů, skóre: 43:31
    Aktuální forma: V, V, V, V, V

    Pražský celek vstoupil do nového ročníku opravdu se vší parádou, až z toho byla dramatická divočina. Sparťané se v současné době spoléhají na dobrou ofenzivní sílu, ale v obraně to Pražanům trochu hapruje. Jednatřicet inkasovaných branek je řadí spíše k týmům ve spodní části tabulky. Útok zatím klape, třiačtyřicet vstřelených gólů je vůbec druhé nejvyšší číslo v tabulce soutěže.

    Svěřenci kouče Uweho Kruppa museli na přelomu září a října absolvovat šest zápasů v řadě venku, odkud se jim povedlo přivést jedenáct bodů. Naposledy navíc usilovali o prodloužení vítězné série, a to se také povedlo. Zdá se tedy, že sparťané mají v této sezoně slibně našlápnuto. Proti Pardubicím budou bojovat o šestou výhru v řadě.

    Poslední zápasy:
    7. kolo: Karlovy Vary – Sparta 2:5
    8. kolo: Mladá Boleslav – Sparta 1:2p
    11. kolo: Zlín – Sparta – 1:6
    9. kolo: Vítkovice – Sparta 1:5
    6. kolo: Sparta – Litvínov 5:4p
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Rousek (Blain), 62. Tomášek (Řepík, Polášek) – 50. Mandát (Mikuš, Tybor)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Jurcina, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Černoch, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Blümel – Machač, Pochobradský, Matýs.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Ondráček, Špůr

    Diváci: 10 443
    ocianews.com