K. Vary – Vítkovice 4:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Kladno 6:3 (kon.)
Třinec – Liberec 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:6 (kon.) | Litvínov – Olomouc 3:4 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 20.10.2019, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:50 David TOMÁŠEK - 2:1
     
    61:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí borci v tomto utkání vítězí! Řepík vyslal střelu na Kacetla, po zmatcích v jeho brankovišti se jako první dostal k puku aktivní DAVID TOMÁŠEK, který dnes svůj výkon korunuje gólem! Sparťané berou dva body, Pardubice si odváží domů jeden. Asistence: Michal Řepík, Adam Polášek.
     
    58:05
    Velká šance pro hostující celek! Milan Jurčina (SPA) se provinil nedovoleným bráněním a posedí si dvě minuty na trestné lavici. Dynamo čeká přesilovka.
     
    53:44
    Obránce Jan Zdráhal (PCE) dostal od rozhodčích dvě minuty za podrážení. Sparťané budou hrát za malou chvíli další přesilovou hru v tomto utkání.
    49:13 Jan MANDÁT - 1:1
     
    49:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo se dočkalo, Machovského kouzlo je odčarováno! Sparťané si před brankou nepohlídali JANA MANDÁTA, jehož zakončení přineslo Pardubicím vyrovnání. Asistence: Juraj Mikuš, Radoslav Tybor.
     
    45:57
    Machovský zase čaruje! Tybor dostal exkluzivní přihrávku na levou stranu, odkud přihrál před branku Robertu Kousalovi, ten ale trefil pouze jeho beton! Obrovská šance Dynama.
     
    45:21
    Druhé vyloučení na straně domácích. Miroslav Forman (SPA) totiž nabral kotouč na vidle a vyhodil ho až mezi diváky. Dvě minuty pro sparťanského útočníka.
     
    39:46
    A právě Lukáš Pech (SPA) se nyní provinil jako první hráč na domácí straně. Centr první útočné formace vyfasoval od sudích dvě minuty za podrážení.
     
    38:55
    Neuvěřitelné! David Tomášek se dokázal natlačit před posledního obránce a zkoušel svou hokejkou zasunout puk do branky Kacetla. Pardubický gólman musel být připraven. Škoda pro Spartu.
     
    36:45
    Na druhé straně byl blízko gólu Marek Hovorka! Pardubický forvard si našel puk a střílel na branku. Machovský byl chvíli dezorientovaný, nakonec puk našel ve své hbité lapačce.
     
    25:26
    Přečíslení dva na jednoho v podání hostí! Jan Mandát v obrovské rychlosti to vzal na sebe, Machovský nastavil svou vyrážečku, puk končí mimo branku. První velká šance Pardubic.
     
    19:13
    V poslední minutě tu máme první vyloučení v dnešním utkání. Robert Kousal (PCE) dostává menší trest za podrážení. Spartu čeká přesilovka.
     
    17:14
    Neuvěřitelný tlak hostujících borců. Michal Ivan dvakrát střílel od modré čáry, Machovský vůbec nic neviděl, ale přesto dokázal ztlumit kotouč na své hrudi. Sparťané vyhazují ven z pásma.
     
    15:09
    Řepík netrefil kotouč ve středním pásmu, ale přesto se domácí dostali do útoku. Pech osamocen na kruhu vystřelil, Kacetl puk chytá.
     
    09:58
    Teď už to bylo nebezpečnější! David Tomášek střílel příklepem z levého kruhu a nadvakrát se snažil překonat Kacetla. Pardubický gólman odolal. Sparťané svou šanci nevyužili.
    00:42 Lukáš ROUSEK - 1:0
     
    00:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takhle si Pardubice vstup do dnešního utkání určitě nepředstavovali. Blain zachytil nepřesnou rozehrávku u mantinelu a naservíroval ho do palebné pozice LUKÁŠI ROUSKOVI, který otevírá skóre! Asistence: Jeremie Blain.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Rousek (Blain), 62. Tomášek (Řepík, Polášek) – 50. Mandát (Mikuš, Tybor)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Polášek, Kalina, Blain, Ďaloga, Jurcina, Tomáš Dvořák – Forman, Pech, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Černoch, Sukeľ, Buchtele – Rousek, Tomášek, Smejkal.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář, Ivan, Mikuš, J. Zdráhal, Hrádek – Mandát, R. Kousal, Tybor – Látal, Harju, Hovorka – Kusý, J. Kloz, Blümel – Machač, Pochobradský, Matýs.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Ondráček, Špůr

    Diváci: 10 443
    ocianews.com