Slovácko B – Blansko 1:3 (kon.) | Olomouc B – Vel. Meziříčí 0:1 (kon.) | Zlínsko – Kroměříž 2:3 (kon.)
konec
FC Zlínsko
2:3 (2:1)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Neděle 20.10.2019, 10:15 • Sportovní areál Trávníky, Otrokovice • Moravskoslezská fotbalová liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Vítám vás u dvanáctého kola MSFL. FC Viktoria Otrokovice v něm přivítá SK HS Kroměříž, čímž společně s dalšími dvěma zápasy uzavřou celé kolo. Otrokovice se v současné době nachází ve druhé polovině tabulky, konkrétně jsou na jedenácté příčce. Kroměříž je na tom lépe o čtyři pozice.
     
    FC Viktoria Otrokovice

    Klub během letošního ročníku dosáhl na šestnáct bodů. Čtyřikrát vyhrál, na kontě má totožný počet remíz. Mezi nejlepší chvíle se řádila výhra nad rezervou Baníku Ostrava, naproti tomu přišly tři vysoké prohry s Blanskem, "B" Zlína (shodně 0:4) a naposledy na půdě Uherského Brodu (0:5).
     
    SK HS Kroměříž

    Velký aspirant na postup má jen o tři bodíky více než tým z Otrokovic. Roli velké opory znovu předvádí útočník Jan Silný, který se letos prosadil již třináctkrát. Kroměříž i přesto na první SK Sigmu Olomouc "B" ztrácí šest bodů, za což mimo jiné může prohra ve Velkém Meziříčí v uplynulém kole.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Fiala, Mozol, Vavřík, Minx, Jesenský (C), Vybíral, Bahounek, Dekleva, Mlýnek, Přikryl
    Náhradníci: Hrnčiřík – Novák, Minář, Dnistrianskij, Vašulka

    SK HS Kroměříž: Kofroň – Šmerda, Zavadil, Pančochář, Cupák, Machálek, Matoušek (C), Marchuk, Fládr, Jeleček
    Náhradníci: Toman – Votava, Mlčoch, Masař, Chytil, Cikryt, Berčík.
     
    Týmy se po rozcvičce trousí do šaten. Již za malou chvíli se však vrátí na trávník, aby mohli rozehrát dvanácté kolo.
     
    Rozhodčí již vyvádí oba celky z útrob stadionu. Otrokovice vbíhají na hřiště v modro-bílé kombinaci, hostující výběr v žluto-černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli na starosti fotbalisté Kroměříži. Ti se hned vrhli do útočné fáze. Po centru Marchuka se ve vápně domácích nikdo k míči pořádně nedostal, hosté budou vhazovat.
     
    2
    Hráči hostujícího týmu se snažili o trpělivou hru ze zadních. Otrokovice ovšem jejich snažení zastavili. Vhazovat se bude u půlící čáry.
     
    3
    Domácí se pokoušeli projít přes levou stranu hřiště, centr na Minxe ale skončil neúspěchem.
     
    4
    Hostům se nepovedl nákop z vlastní poloviny hřiště, při přechodu do útoku následně neuspěli ani hráči Otrokovic.
     
    5
    Minx nadvakrát nepřešel přes pozornou obranu Kroměříže. Hru tak přenesl na druhou stranu, ze které se ale domácím nevydařil ani druhý centr v zápase.
     
    6
    Velmi zajímavá příležitost domácích. Fiala z vlastní poloviny poslal míč na levou stranu hřiště, ze které se míč dostal k Jasenskému. Jeho střelecký pokus ale byl zblokovaný. Bude se kopat rohový kop.
     
    7
    Z rohu se Otrokovice dostaly k mírnému tlaku. Ten vrcholil střelou kapitána Jasenského za hranicí vápna, pokus z první ale letěl nad branku Kofroně.
     
    9
    U míče jsou znovu Otrokovice. Jejich soupeře zastavil ofsajd, následnou akci Jasenského zastavil hlavní rozhodčí, který se míče nechtěně dotkl.
     
    10
    Jasenský jde zatím nejvíc vidět. Na začátku desáté minuty se ocitl na hranici vápna, u které ale nezpracoval míč. Pro domácí je to velká škoda, jelikož byli v přečíslení.
     
    11
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Domácí ze své aktivity nic nevytěžili, hosté tak trestají z první vážnější příležitosti. Obrana Viktorie propadla a do úniku se dostal MILAN MICHÁLEK. Hráč Kroměříže sice byl mírně vytlačený do úhlu, i přes to jemným podkopnutím překonal bezmocného Semanka.
    11. MACHÁLEK - 0:1
     
    13
    Většina dosavadních útoků modrobílých směřuje přes nakopávané míče. V této chvíli se ale domácí k ničemu pořádnému nedostali, chyběla jim přesnost.
     
    15
    Herní převaha je jednoznačně na straně Otrokovic. U míče byl Vybíral, který se patrně snažil o průnikovou přihrávku, nikoho ze svých spoluhráčů však nenašel.
     
    16
    U míče chvíli zůstanou hosté. Na zemi skončil Jeleček, bude se kopat standardní situace.
     
    17
    Po centrovaném pokusu do vápna se k hlavičce nachomýtl Pančochář, svým pokusem ale bránu Semanka neohrozil.
     
    18
    U míče jsou znovu domácí fotbalisté. Na pravé straně hřiště se do vápna propracoval Petr Vavřík, bývalý hráč Sigmy Olomouc však zvolil nedůrazné zakončení po zemi. To letělo vedle tyče.
     
    20
    Na obou stranách došlo k zajímavým okamžikům. Semanko rozehrával od vlastní branky, jeho spoluhráči se však dostali pod velký tlak, který vyvrcholil ztrátou míče. Hosté však tuto šanci nepotrestali ani střeleckým pokusem, domácí se tak rychle hnali do útočné fáze. Vybíral táhl akci středem hřiště, na první pohled výborně přihrál na pravou stranu, k míči si ale doběhl Kofroň.
     
    22
    V hlavní roli se dvakrát ocitl Josef Pančochář. Nejprve za vápnem střílel na branku Semanka, který jeho pokus vyrazil na roh. Po něm se právě Pančochář dostal k hlavičce, brankou to však neskončilo.
     
    23
    Nepřesné rozehry dostávají Otrokovice pod zbytečný tlak. Chtěl toho využít kanonýr Silný, zleva ale svým centrem nikoho nevyhledal na protější straně. Hosté následně kopali roh, po kterém vedle branky střílel Marchuk.
     
    25
    Největší šance domácích. Aktivní Martin Vybíral se napravo propracoval k velké příležitosti, střela po zemi ale byla zachycena parádním Kofroněm.
     
    26
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Hned poté je však vyrovnáno. Dlouhý aut domácích nezvládli fotbalisté Kroměříže odvrátit, ve vápně se udál zmatek, kterého využil MATĚJ FIALA. Brankář hostů neměl šanci na pohotové zakončení reagovat.
    26. FIALA - 1:1
     
    29
    Domácí jsou po gólu při chuti. Tomáš Dekleva se krásnou přihrávkou po zemi snažil najít svého spoluhráče, příležitost ovšem zastavil ofsajd.
     
    30
    A jejich útočné naladění pokračuje. Minx na hranici šestnáctky střílel po zemi, s čímž měl Kofroň problémy. Hosté ale zvládli míč odkopnout.
     
    31
    Rozbíhá se nám závěrečná patnáctiminutovka prvního dějství. Stejně jako při prvním gólu Kroměříže se do úniku mohl dostat Machálek, byl ale zastavený domácím stoperem.
     
    32
    Po nákopu z vlastní půle se Tomáš Mlýnek snažil o zpracování dlouhého míče, to se mu nakonec nevydařilo.
     
    33
    Za ostrý faul na Vladyslava Marchuka uviděl žlutou kartu Tomáš Dekleva.
     
    34
    Hostům se nevydařila střela za hranicí vápna. Otrokovice chvíli poté šly do útočné fáze, centrovaný míč do vápna odvrátila obrana Kroměříže na roh. Z něho přišel balón na přední tyč, k přímému ohrožení branky ale nedošlo.
     
    37
    Hosté se dopracovali k rohovému kopu. Přetažený míč nezachytil Petr Zavadil. Krátce na to se ve vápně k míči dostával Jan Silný, ten ale vyběhl příliš pozdě.
     
    38
    Až příliš místa dostal Zdeněk Fládr. Přiblížil se k vápnu Otrokovic, střela se mu ovšem nevydařila.
     
    39
    Právě Fládr se ocitl na zemi po faulu Přikryla.
     
    40
    Hosté standardní situaci nevyužili a naopak domácí šli po rychlé straně rychle dopředu. O útok se staral Vybíral, který se dostával až na kraj vápna, v něm byl o míč obrán.
     
    41
    Hra jde ze strany na strany. Hosté si vypracovali rohový kop, po kterém se k míči dostal Zavadil, ale nezakončil.
     
    42
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Domácí po zásluze otáčí průběh zápasu. Stoper hostů na půlce hřiště nezvládl poslat míč do vápna Otrokovic, trefil jen TOMÁŠE MLÝNKA. Útočník sice na míč, který se vracel na půlku Kroměříže, zanevřel, nakonec se ale rozhodl za balónem vyběhnout. K němu se přidali jeho spoluhráči, a i když se počet hráčů ve vápně hostů téměř vyrovnal, tak Mlýnek dokázal uklidnit míč za Kofroně.
    42. MLÝNEK - 2:1
     
    45
    V závěru poločasu se standardní situace ujali hosté. Jednalo se o zajímavý míč do vápna, celé rozrušení ale bylo zbytečné, jelikož pomezní rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní půle nabídla velmi atraktivní fotbal. Starali se o něj především fotbalisté Otrokovic, kteří paradoxně po aktivní hře obdrželi branku. Od té ale neustoupili a dvěma brankami otočili průběh na svoji stranu. Druhý poločas začne cca v 11:20.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Šmerda, přichází Masař.
     
    47
    Druhý poločas byl zahájený o trochu dříve. Otrokovice do něj vstoupily vysokým napadáním, u míče však pobývají hráči Kroměříže.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Cupák (SK HS Kroměříž).
     
    50
    Po delší odmlce se domácí můžou uklidnit. Za polovinou hřiště budou zahrávat standardní situaci.
     
    52
    Z té vytěžili jen vhazování. Dlouhý míč z něj letěl až do vápna Kroměříže, v němž se výraznější událost nepřihodila.
     
    53
    Hosté budou zahrávat pokutový kop!
     
    53
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil JAN SILNÝ. Nejlepší střelec MSFL střílel po pravé ruce brankáře, míč se otřel o tyč, ze které se dostal za záda Semanka. Pro Silného se jednalo o čtrnáctou branku v třináctém letošním zápase MSFL.
    53. SILNÝ - 2:2
     
    56
    Domácí se snaží vrátit vedení na svoji stranu. Aktivní hra jim zajistila standardní situaci těsně za hranou šestnáctky.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Pančochář (SK HS Kroměříž).
     
    57
    O rozehrání se postaral Petr Vavřík. Střílel pod horní tyč, připravený Kofroň ale míč vyrazil mimo nebezpečí.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Zavadil (SK HS Kroměříž).
     
    60
    Na hřišti přibývají emoce. Po žluté kartě Zavadila rozehrával standardní situaci zleva Adam Bahounek, vážná situace však z toho nevznikla.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Bahounek (FC Viktoria Otrokovice).
     
    61
    Velká šance hostů. Silný výborně zpracoval Marchuka, který střílel vedle tyče Semanka. Ten se po jeho nepřesné střele jen ohlédl. Domácí měli v této chvíli velké štěstí.
     
    62
    Ani Otrokovice však nezůstávají pozadu. I po chybě hostující obrany se k střele ve vápně propracoval Mlýnek, který mířil po středu brány Kofroně.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Otrokovice: ze hřiště odchází Bahounek, přichází Novák.
     
    64
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Marchuk, přichází Chytil.
     
    66
    Kroměříž se usadila na útočné polovině. Domácí v této chvíli ale pozorně brání.
     
    67
    Emoce v domácím hledišti. Fanoušci se dožadují žluté karty pro Jana Silného, který ve vápně fauloval brankáře Juraje Semanka.
     
    68
    Otrokovice se dostali na útočnou polovinu. Snažili se o postupný útok. Chvíli po autovém vhazování budou zahrávat rohový kop.
     
    69
    Zahrával ho Adam Jasenský, který se pokoušel zakroutit míč přímo do brány. Kofroň však může být v klidu, míč se dostal mimo hrací plochu.
     
    70
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Hosté se podruhé v zápase dostávají do vedení. Rychlý přechod do útoku Kroměříže na malém vápně zakončil JAN SILNÝ, který vstřelil druhý gól v zápase.
    70. SILNÝ - 2:3
     
    72
    Atraktivní podívaná pokračuje. Domácí se snažili o rychlou odpověď, pro míč si však ve vápně došel Kofroň.
     
    72
    Střídání v týmu FC Viktoria Otrokovice: ze hřiště odchází Minx, přichází Minář.
     
    72
    Střídání v týmu FC Viktoria Otrokovice: ze hřiště odchází Mozol, přichází Dnistrianskyi.
     
    75
    Otrokovice se snaží o vyrovnání, jsou však neúspěšní. Nepomohly k tomu ani rohové kopy zahrané z obou stran.
     
    77
    Útočně laděný domácí tým si vypracoval solidní šance na srovnání. Svoji roli v něm hrál Tomáš Mlýnek, který se však neprosadil za vápnem, když na něj hleděla poloodkrytá branka. Následně mu nevyšel útok po levé straně hřiště. V obou případech výborně zasáhl Kofroň a obětavá obrana Kroměříže.
     
    79
    Jan Silný potvrzuje své velké kvality. Prvně se propracoval ke střele za vápnem, pokus letěl vedle branky. Následně se ocitl ve vápně, ve kterém trefil břevno!
     
    82
    Na obou stranách došlo k menšímu vzruchu. Domácím se nevydařila standardní situace, hosté se dožadovali pokutového kopu poté, co na zemi skončil Jan Silný.
     
    83
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Pančochář, přichází Votava.
     
    84
    Střídání v týmu FC Viktoria Otrokovice: ze hřiště odchází Mlýnek, přichází Vašulka.
     
    85
    U míče jsou hosté. S rozehrávkou autu příliš nepospíchají.
     
    86
    Vzápětí se domácí propracovali k útočné akci, z levé strany centroval Vybíral, na brankáře Kofroně byl ale odpískaný faul.
     
    88
    Za polovinou hřiště byl faulovaný Vybíral, domácí se budou snažit o závěrečný tlak.
     
    89
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž: ze hřiště odchází Cikryt, přichází Machálek.
     
    90
    O vstřelení branky se pokoušeli domácí, Kofroň však bude kopat od vlastní branky.
     
    90
    Na útočnou polovinu se usadili hráči z Kroměříže.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavil jednu minutu.
     
    90+1
    Do slibné šance se dral Jan Silný, který zvolil střelu za vápnem. Míč letěl pod horní tyč, Semanko však bez problémů kryl.
     
    Konec zápasu.
     
    Favorizovaná Kroměříž si odváží tři body z Otrokovic. Do vedení se dostala v jedenácté minutě, domácí však do konce půle otočili. Ve druhém poločase byl k vidění vyrovnaný fotbal, hosté však dvakrát udeřili a vyloupili tak svého soupeře.
     
    Ode mě je to pro tento okamžik vše, přeji krásné prožití nedělního dne. (12:06:28)

    Radek Štohl

    Branky: 26. Fiala, 42. Mlýnek – 11. Machálek, 53. Silný, 70. Silný

    Karty:   33. Dekleva (OTR), 39. Přikryl (OTR), 61. Bahounek (OTR) – 47. Cupák (KRO), 56. Pančochář (KRO), 60. Zavadil (KRO)


    FC Zlínsko: Semanko – Fiala, Mozol (72. Minář), Vavřík, Minx (72. Dnistrianskij) , Jesenský (C), Vybíral, Bahounek (64. Novák), Dekleva, Mlýnek (84. Vašulka) , Přikryl
    Náhradníci: Hrnčiřík – Novák, Minář, Dnistrianskij, Vašulka

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: Kofroň – Šmerda (42. Mlčoch) , Zavadil, Pančochář (82. Votava), Cupák, Machálek (88. Cikryt), Matoušek (C), Marchuk (64. Chytil) , Fládr (46. Masař), Jeleček
    Náhradníci: Toman – Votava, Mlčoch, Masař, Chytil, Cikryt, Berčík

    Rozhodčí: Machač – Líkař, Volek
    thejrc.org