Kayserispor – Kasımpaşa 1:1 (kon.) | Alanyaspor – Rizespor 5:2 (kon.) | Denizlispor – Fenerbahce 1:2 (kon.)
konec
Kayserispor
1:1 (0:1)
Kasımpaşa SK
Neděle 20.10.2019, 13:00 • Kadir Has Stadyumu, Kayseri • Turecká Superliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:59:59)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 8 – 3
    Střely mimo: 8 – 4
    Držení míče: 59% – 41%
    Rohové kopy: 11 – 3
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 12 – 11
    Žluté karty: 5 – 3.
     
    Je dobojováno! Fanoušci, kteří se po nedělním obědu rozhodli sledovat záchranářský souboj mezi Kayserisporem a Kasımpaşou, rozhodně neprohloupili, neboť se jednalo o velice atraktivních devadesát minut. Domácí mužstvo bylo většinu zápasu lepší, jenže si už v šesté minutě samo přitížilo zkaženou rozehrávkou, kterou gólem potrestal Baba Thiam. Kayserisporu se povedlo vyrovnat v 56. minutě zásluhou Henriqueho a pak měl ještě dost času na obrat. Na první výhru v sezóně však nedosáhl, protože Öztürk mnoha vynikajícími zákroky udržel pro Kasımpaşu alespoň remízový výsledek. Oba týmy tak zapisují do tabulky po bodu a zůstávají v sestupovém pásmu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Atila Turan skluzem odehrál míč z hranice vlastního vápna. Aytaç Kara se dostal do souboje pozdě a za šlápnutí na Turanův kotník si rovněž vysloužil karetní napomenutí.
     
    90+3
    Koita roztáhl hru doleva na neúnavného Quaresmu, který po třech krátkých přihrávkách z vápna sám zakončoval, ale trefil jenom jednoho z clonících soupeřů.
     
    90+2
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Pedro Henrique, přichází Aksel Aktas.
     
    90+1
    Veysel Sari ve středovém kruhu nastavil nohu před rozběhnutým Mensahem, který si samozřejmě došel pro faul a zařídil žlutou kartu pro hostujícího držitele kapitánské pásky.
     
    90
    Nad rámec druhé půle se přidávají čtyři minuty.
     
    89
    Krátce po ubráněném rohu byl u rohového praporku zdvojený právě autor předchozí střely Basaçikoglu, který si však pomohl faulem na Karu. Hosté si mohou na chvíli oddechnout.
    88. Bilal Basaçikoglu (KAY)
     
    88
    Aytaç Kara z křídelního prostoru dobře odkopl míč na Koitu, ale ten bez podpory spoluhráčů daleko nedošel. Rychlou protiakci Kayserisporu z poměrně velké dálky zakončil Bilal Basaçikoglu a Öztürk měl plné ruce práce s tím, aby prudkou ránu vytlačil nad břevno.
     
    87
    O ofenzivu hostujícího mužstva se stará jen a pouze Quaresma, který si teď ale ukrojil až příliš velké sousto a zmohl se jen na nedovolený zákrok, po kterém se bude útočit na Öztürka.
     
    86
    Ani teď se Kayserispor z vedoucí branky nedostal. Po rohovém kopu opět zakončoval Poulain a míč tentokrát proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    85
    Na druhé straně zrealizoval Mensah standardní situaci z pravé strany, po které se poněkolikáté zaskvěl Öztürk, jenž reflexivně vyrazil na roh nebezpečnou hlavičku Poulaina. Bulut posléze ještě reklamoval penaltu, jenže si za protesty vysloužil žlutou kartu.
     
    84
    Silviu Lung vzal všechno do svých rukou. A to doslova, neboť schoval Quaresmův centr do svých rukavic.
     
    83
    Střídání v týmu Kasımpaşa SK: ze hřiště odchází Mustafa Pektemek, přichází İlhan Depe.
     
    82
    Aytaç Kara o zlomek vteřiny odložil střelu z necelých třiceti metrů a jeden z domácích se mu díky tomu stihl postavit do cesty. Z pokračující akce vytěžili hosté aspoň roh.
     
    81
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Ziya Alkurt, přichází Paul-Georges Ntep.

    Michal Břuchanský

    Branky: 56. Henrique (Basaçikoglu) – 6. Baba Thiam

    Karty:   23. B. Mensah (KAY), 46. H. H. Acar (KAY), 55. Henrique (KAY), 74. Miguel Lopes (KAY), 85. Bulut (KAY) – 80. Sadiku (KSK), 90+1. Sari (KSK), 90+3. Kara (KSK)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Gülen (20. Basaçikoglu), Atila Turan – B. Rienstra, H. H. Acar – Alkurt (81. Ntep), B. Mensah, Henrique (90+2. Aktas) – Bulut (C).
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Aktas, Basaçikoglu, Civelek, Kula, Ntep, Subaşı, Çinaz.

    Kasımpaşa SK: Öztürk – S. Popov, Sari (C), S. bin Júsif, Veigneau – Khalili, Kara – Quaresma, Hajradinovič (66. Sadiku), Baba Thiam (73. Koita) – Pektemek (83. Depe).
    Náhradníci: R. Köse, Can Yildiz – Çek, Depe, Erdoğan, Hafez, Koita, J. Fernandes, Sadiku, Yazgili.

    Rozhodčí: Karaoğlan – Metin, Çetin
    thejrc.org