Vsetín – Havířov 3:1 (kon.) | Chomutov – Prostějov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 7:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 23.10.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Během psaní závěrečných řádků onlajnu ještě došlo k roztržce mezi některými fanoušky, které musela vyvést následně ze stadionu pořadatelská služba. Inu, na současnou situaci Jihlavy nemají fanoušci jednotný názor...

    Z mé strany je to dnes vše. Užívejte zbytku pracovního týdne, milovníci fotbalu nechť si užijí „Zápas desetiletí“, jak pražská Slavia označuje svůj dnešní zápas Ligy mistrů s Barcelonou a za týden se budu těšit z Jihlavy opět napočtenou! (20:03:29)
     
    Na Horáckém zimním stadionu se dnes slaví těsná výhra 2:1! Dlouho to přitom vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ve 46. minutě totiž srovnal z brejku ústecký Matyáš Filip. Jenže Jihlava se odmítla smířit s tímto vývojem zápasu. Sice nevyužila přesilovku 5 na 4 tři minuty před koncem, ale osm sekund před koncem, v čase 59:52, rozhodl přesnou střelou k pravé tyči Josef Skořepa a domácí fanoušci tak mohou slavit tři body!
     
    Konec zápasu.
    59:52 Josef SKOŘEPA - 2:1
     
    59:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je ten moment, který může Jihlavě dát ohromné sebevědomí a sílu do dalších zápasů! JOSEF SKOŘEPA to na sebe vzal jako správný kapitán. Nejprve zhruba 20 sekund před koncem z ohromné šance, kdy byl sám před brankou, trefil jenom tyčku. Tlak ale pokračoval, Matěj Pekr přesnou přihrávkou našel na křídle právě Skořepu, který následně propálil Brízgalu na vzdálenější tyči z levého kruhu – 2:1! Asistence: Matěj Pekr, Jan Holý.
     
    59:19
    Hostující tým si bere oddechový čas.
     
    59:16
    A je po přesilové hře! Tvrdý projektil Mareše od modré přizvedl před brankou Michal Poletín, ale také do ochranné sítě.
     
    58:31
    Smetana vyhazuje kotouč k brance Dukly a Ústí toto skutečně potřebuje. Pro něj je totiž bod cenným artiklem.
     
    58:16
    56 sekund před koncem přesilové hry přišla na branku Slovanu další střela, opět se ale skóre nemění.
     
    57:33
    Tvrdá střela Pekra z vrcholku levého kruhu skončila na betonu Brízgaly. Následně se strhla ještě drobná mela, ale sudí skutečně vylučovat nebudou.
     
    57:12
    Matěj Hes (UNL) přidržel před svojí brankou Harkabuse a dostává dvě minuty za držení. Pro Duklu nejlepší možnost, jak rozhodnout tento zápas ještě v základní hrací době.
     
    56:25
    Skořepa přijmul kotouč od Čachotského a zatímco domácí kapitán držel puk, Čachotský objel branku a klepl si o puk na druhé straně kluziště. Jeho střelu ale opět zachytil Brízgala.
     
    55:29
    Tvrdá střela od Koláře našla pouze zadní plexisklo. Je však vidět, že se Jihlava snaží rozhodnout zápas za tři body.
     
    54:07
    Pekr nahrál do předbrankového prostoru najíždějícímu Poletínovi, na kterého zívala odkrytá klec. Domácí #33 však nebyla schopna usměrnit kotouč mezi tři tyče.
     
    53:19
    Zakázané uvolnění Jihlavy vrací hru zpět před branku Brože.
     
    52:37
    Ústí vytlačilo svého soupeře z pásma ven, Jihlava nicméně stále drží kotouč a snaží se prolomit pevnou obranu svého soupeře.
     
    51:33
    Harkabus vjel do útočného pásma dříve než Pekr s pukem, proto je pískán ofsajd domácímu týmu a začíná tím komerční přestávka.
     
    51:22
    Dnešní utkání sleduje 1 024 diváků.
     
    51:09
    Hra je momentálně přerušena kvůli ležícímu hráči Ústí na ledě po nepříjemném souboji. Tím ležícím byl Dörner, který nakonec sám odjel na střídačku.
     
    50:39
    Fronk zkusil opět další individuální průnik, který i vyšel, ale nepříjemnou střelu stáčející se na levou tyč včas vytěsnil paží Brízgala. Pomalu se blížíme do stádia, které může znamenat klidně i prodloužení zápasu.
     
    50:07
    Atmosféra na stadionu je jednoduše jako na houpačce. Jednou ticho, podruhé hluk. Domácí si momentálně tvoří nadějné pozice v útočném pásmu, nedokáží je ale protlačit až do závěrečné fáze.
     
    49:11
    Anděl to zkusil vzít na sebe z levého kruhu, ale mířil vedle. Jednoduše, nyní se spíše hraje na obou stranách individualisticky. Dukla si nicméně díky tomu vybojovala vhazování v útočném pásmu.
     
    48:20
    Davídek podél mantinelu nalétl do pásma a rozdal dvě přihrávky, poslední šla na modrou pro Robina Staňka, hráč s extraligovými zkušenostmi střelu poslal jenom do připraveného Brízgaly.
     
    47:51
    Čachotský se prezentoval po přechodu do útočného pásma tvrdou střelou, kterou nicméně Brízgala zachytil do lapačky a přerušil hru.
     
    46:51
    Kružík nabrusloval do útočného pásma, vracející se Mareš ale včas kotouč odpravil z nebezpečné zóny Jihlavy.
     
    46:44
    Na stadionu tak zase panuje pohřební atmosféra transformovaná spíše do nadávek. Následuje komerční přestávka, po ní se rozhodne, jak se bude dále utkání vyvíjet.
    45:30 Matyáš FILIP - 1:1
     
    45:30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Souhra mladíků přináší Ústí kýženou vyrovnávací trefu! Smetana se rozhodl z hloubi vlastního pásma pro dlouhou, průnikovou nahrávku na MATYÁŠE FILIPA, ke kterému překvapivě kotouč došel. Junior se zkušenostmi z Kladna nabral rychlost, přesprintoval obránce a jednoduše prostřelil Brože v jihlavské kase – 1:1! Asistence: Ondřej Smetana, Karel Klikorka.
     
    44:47
    Harkabus si vybruslil zpoza branky před Brízgalu a přes dva ústecké obránce vystřelil kotouč na kasu. Puk byl však přizvednut vysoko a pro hosty to nepředstavovalo nebezpečí.
     
    44:29
    Havel navíc vyhodil na zakázané uvolnění a Slovan se musí bránit zpět jihlavskému náporu.
     
    43:39
    A tu mohla zužitkovat druhým gólem, přenesení hry na Poletína bylo sice přesné, střela jihlavského velikána již ale ne.
     
    43:06
    Anděl byl natlačen Smetanou za branku hostí a zbaven kotouče. Ještě pár sekund se bude hrát 4 na 4, pak dostane Jihlava přesilovou hru.
     
    42:46
    Veber si klepl o přihrávku na ose a rozhodl se i vystřelit. Jeho střelu však Jan Brož v pohodě vykryl lapačkou a přerušil tím hru.
     
    42:19
    Přesilová hra pro Slovan končí skutečně rychle. Vladimír Brož (UNL) zasáhl holí do obličeje jednoho z domácích a dostává za to taktéž dvě minuty.
     
    41:52
    Zahrozil i Slovan díky Smetanovi, jehož tvrdá střela byla pro Brože těžká, domácí gólman nakonec měl ve finále i to pověstné štěstíčko.
     
    41:40
    Daniel Kolář (JIH) ramenem sestřelil k zemi Korduleho a klasifikace trestu zní: napadení, trest byl vyměřen ve výši dvou minut.
     
    40:59
    Holý se od modré napřáhl a orazítkoval tvrdou střelou levou tyčku, Brízgala se pouze ohlédl za tímto projektilem!
     
    40:50
    Půžova tvrdá střela od modré končí v lapačce Brízgaly a zaručuje vhazování v útočném pásmu Dukly.
     
    40:08
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrála Dukla, která se hned zásluhou Čachotského pustila do útočení. Navíc ožili i fanoušci, kteří alespoň jednoduchými pokřiky dávají o sobě vědět.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi a hráče domácích do kabiny vyprovází potlesk. Za posledních deset minut hry si to rozhodně zasloužili, ale chyběl tomu rozdílový gól. K vidění byla rozhodně záživnější a lepší perioda oproti té předchozí, rozdíl byl však v počtu gólů. Nepadl totiž ani jeden a za stavu 1:0 budou oba týmy bojovat ve třetí třetině. Ta začne za 16 minut.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:06
    Jihlava v posledních minutách zpřesnila hru a opravdu, její herní projev rázem vyletěl strmě vzhůru. Ústí se k ničemu nedostalo a zatím to vypadá, že stav po dvou třetinách bude stále 1:0.
     
    38:04
    Pekr využil přesné přihrávky od Vály do otevřeného prostoru a střílel, ale mimo. Právě díky tomu se dostal ústecký Maršoun do brejku, který však výborně zlikvidoval Jan Brož!
     
    37:30
    Brož nahrával podél prken okamžitě na najíždějícího Pekra, ale přihrávka byla až moc dlouhá a šla na zakázané uvolnění.
     
    36:44
    Jihlava v poslední minutě předvádi to, co by asi diváci chtěli vidět po drtivou většinu zápasů. Ústí se vůbec nedostalo z pásma ven a domácím to začalo i lepit. V tomto střídání z toho bylo šest střel na branku, ani jedna ale neskončila gólem. Pozitivní vývoj to má ale na atmosféru.
     
    35:30
    Juda využil zmatků v hostující defenzivě a napálil puk vší silou proti brance, ale také na úkor přesnosti.
     
    34:49
    Staněk pálil od modré před branku, kde stál Čermák a byl připraven na teč. Tento pokus ale nevyšel, díky tlaku v přesilovce se ale začíná na HZS také fandit.
     
    33:52
    Poletín nakonec byl tím, kdo se rozhodl střílet, jeho pokus na delší tyč ale neslavil úspěchy, moc však nechybělo.
     
    33:08
    Jihlava vaří v pásmu, div že se neroztaje led. Ale je to bez střel a šancí.
     
    32:43
    Petr Maršoun (UNL) totiž prakticky hned po naskočení Pekra na led zahákoval Čachotského a míří si odpočinout na trestnou lavici.
     
    32:24
    Podél mantinelu vyhodil kotouč Vála a tím prakticky ukončil přesilovku pro Ústí. Navíc bude hned poté následovat přesilovka Jihlavy.
     
    31:54
    Lichanec vyhodil zpoza své branky puk jako ochranka vyhazuje nepříjemné návštěvníky z barů a zajistil tím Jihlavě klid na dalších pár sekund.
     
    31:35
    Oslabení vychází Jihlavě dobře, Ústí se nedostalo skoro ani jednou do pásma.
     
    30:36
    „Tos měl dalekohled?“ Suverénně nejhlasitější divák posledních minut dává najevo svůj postoj k vyloučení Matěje Pekra (JIH). K souboji s Vildumetzem došlo za brankou, přímo před zraky jednoho sudího, ruku ale zvedal ten, co stál na středovém kruhu. Nicméně Pekr je vyloučen za hákování a Dukla se musí bránit.
     
    29:16
    Ondřej Smetana od modré vystřelil skrz otevřený prostor, Jan Brož tento projektil zkrotil jako správný lovec ve své síti, která patří k lapačce.
     
    28:58
    Milan Davídek ukázal něco ze svých dovedností a individuální akcí donutil Brízgalu k dalšímu zákroku.
     
    28:04
    Přesilová hra Jihlavy navíc skončila a Dukla v ní nezahrála rozhodně špatně, gólu se však nedočkala a na stadionu pokračujeme za stavu 1:0.
     
    27:25
    Anděl zadržel puk v útočném pásmu, okamžitě jej přenechal pro Poletína, který tvrdou střelou z první ale netrefil ani prostor poblíž tyčí.
     
    26:41
    Výtečná kombinace Jihlavy gólem zkrátka nekončí! Rychlé posouvání puku přes hráče skončilo u zcela volného Fronka mezi kruhy, který z první střílel, Brízgala ale předvedl špičkový zákrok a poradil si i s dorážkou Anděla!
     
    25:31
    Ondřej Bláha (UNL) dostává jako první hráč utkání dvouminutový trest, klasifikace vysoká hůl. Využije Jihlava tuto přesilovou hru?
     
    24:08
    Na tribuně se zjevil i samotný Bedřich Ščerban, který má své místo poblíž prostoru domácího kotle a je v debatě s pár fanoušky. Mohl tak nyní sledovat akci Lukáše Anděla, který si sám vybojoval touš a vystřelil přímo proti Brízgalovi, hostující gólman ale zasáhl dobře.
     
    23:25
    Mareš v domnění, že mu najede podél mantinelu Matěj Pekr, nahrál krosem přes střední pásmo. Pekr ale zastavil na modré čáře a kotouč si letěl vesele dál, až z toho bylo zakázané uvolnění domácí skvadry.
     
    23:05
    Na druhé straně to byl naopak Robin Staněk, kterému se otevřel prostor na modré čáře a dálnice před Brízgalou v lepším stavu než D1. Z první ale domácí #66 vyslala kotouč přímo do ochranné sítě.
     
    22:28
    Zukal od modré napálil slovenského tvrďáka Lichance přímo před sebou, Lichanec ale nedokázal kotouč zkrotit a vyhodit jej z pásma. Slovan tak pokračoval ve snažení, střelu z dílny Procházky v oblasti pravého kruhu ale Brož jemně přijmul do své lapačky.
     
    21:49
    Dukla přežila šanci Ústí! Kružík po výtečné přihrávce od Pšeničky byl sám před Brožem, domácí gólman ale předvedl výborný zákrok a střelce přečetl!
     
    21:09
    Anděl získal kotouč mezi kruhy a zkusil Brízgalu překonat kličkou na přetah, ale nepovedlo se mu v tísni poslat puk do odkryté části klece!
     
    20:46
    Ústí vyhodilo na zakázané uvolnění, Dukla proto bude mít vhazování před brankou Brízgaly.
     
    20:03
    Staněk vyhrál kotouč ve středním pásmu a protečoval jej do toho útočného. Jihlava se v něm následně usadila, ale nedokázala nic moc vymyslet.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a Dukla může být spokojenější, neboť vede 1:0 zásluhou Matěje Pekra gólem ze 14. minuty. Herně to ale není strhující hokej ani z jedné strany a uvidíme, jak moc se herní projev ve smuteční hokejové síni, soudě dle atmosféry, změní do druhé dvacky. Ta začne za 15 minut.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Ústí končí třetinu v náporu, ale nedokáže z něj nic praktického vymyslet.
     
    18:48
    Anděl vybojoval kotouč u ústecké střídačky a přenesl přesnou nahrávkou hru na najíždějícího Pekra na pravém kruhu. Pekrovi ale kotouč hokejku podjel, proto z nadějné akce nic nebylo.
     
    17:39
    Kružík zachytil střelu Mareše od modré a šel do kontru, který zakončil střelou od modré Vladimír Brož. Jeho kolega se stejným příjmením zachytil puk a ještě jej navíc rozehrál vpřed.
     
    16:58
    Postupujeme dále první třetinou a Jihlava se po inkasovaném gólu herně jednoznačně zvedla. Otázku, zda přidá i druhý zásah, necháme přesto otevřenou, je však na dobré cestě.
     
    15:36
    Davídek sebral odražený kotouč a podél mantinelu s ním bleskově najel do útočného pásma. Otočil se okolo branky a zkusil to z bekhendu, avšak Brízgala bez potíží podržel.
     
    14:55
    Harkabus si v poslední chvílu všiml kotouče a udržel ho v přijatelné pozici pro Duklu. Z toho pramenil kontr, ale Lichanec si další zásah proti Ústí nepřipsal. Naopak se dostal ještě do potyčky se Smetanou, sudí řeší domluvou.
    13:46 Matěj PEKR - 1:0
     
    13:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se dostává do klíčového vedení! Po vyhraném buly v útočném pásmu Čachotský sklepl na hranici kruhu pro volného MATĚJE PEKRA, který chtěl okamžitě střílet. A o tom to bylo, jeho prudká střela se odrazila od pravé štangle do sítě – 1:0! Asistence: Tomáš Čachotský, Josef Skořepa.
     
    13:28
    Lichanec předvedl za brankou něco z bojovné stránky své osoby a udržel puk, který okamžitě vracel mezi kruhy na Judu. Jeho střela ale byla ztečována vedle levé tyče a i kdyby dosáhl gólu, kvůli postavení hráče v brankovišti by neplatil.
     
    12:33
    Smetana si klepl o přihrávku na ose ledové plochy a přes stojícího Fronka střílel, Brož vyrazil vyrážečkou mimo dosah tři tyčí. Právě díky tomuto zákroku založila Dukla kontr, ten ale končí na Brízgalovi, který byl připraven na pravé tyčce.
     
    12:04
    Skořepa sice za brankou vybojoval kotouč a nahrál jej podél prken na Koláře, ten ale místo logické střely se snažil přihrávat zpět a celou akci, lidově řečeno, „zadrbal“. Ve snaze rychlého řešení následoval odpískaný ofsajd a další komerční přestávka.
     
    11:25
    Série nepřesností provází Jihlavu zhruba poslední dvě minuty a upadlo do toho i samotné utkání.
     
    10:33
    Juda jakožto nejmladší hráč týmu přinesl do střídání rychlost, jeho nahození na Brízgalu ale nedělalo žádné problémy pro hostující obranu. Nicméně alespoň zajistil svému týmu buly před brankou soupeře.
     
    09:40
    Anděl svoji přihrávkou krosem spustil sérii nahrávek, na jejímž konci stála střela Fronka z vrcholku levého kruhu mířící mezi betony Brízgaly, hostující gólman ale sklapl betony včas a nepochodil ani Poletín s pokusem dorážky.
     
    09:09
    Pekr vydoloval v souboji kotouč zpod hráče a posunul jej na Čachotského do jízdy, domácí asistent kapitána byl ale zezadu dobře napadán Smetanou, který mu v pozdější fázi i kotouč odklidil.
     
    08:58
    A platilo to i o následné akci Slovanu, kdy si o kotouč v předbrankovém prostoru řekl Maršoun, jeho slabou střelu však domácí gólman pokryl bez sebemenších potíží.
     
    08:24
    Davídek neuspěl proti Klikorkovi a odjel střídat. Ústecký obránce si mezitím najel až na útočnou modrou a tvrdě vystřelil, Brož si tento pokus ale dokázal pohlídat.
     
    08:08
    Odpískaný ofsajd po deseti sekundách znovu kouskuje hru.
     
    07:58
    Zakázané uvolnění zavírá první osmiminutovku první třetiny utkání. Icing vytvořila Dukla, tudíž se bude vhazovat v jejím pásmu, po levici maskovaného generála Jana Brože.
     
    07:36
    Lichanec neuspěl v souboji s Veberem, obránce Ústí díky tomu mohl uvolnit na levém křídle Pšeničku, sparťanský odchovanec ale zamířil svůj pokus jenom do Brože.
     
    06:31
    Půžova přihrávka ve vlastním pásmu na Poletína byla moc dlouhá, a proto se musela Dukla chvilku bránit. Ale tyto momenty zvládla, přešla do útočná fáze, zatímco se ze stadionu ozývá nesmělý pískot.
     
    06:27
    Po dalším útočném tažení je nařízena sedmdesátisekundová komerční přestávka. Dá se říci, že zvuková produkce reklam je doposud to nejhlasitější, co bylo na stadionu ke slyšení.
     
    05:54
    Matěj Pekr pozdravil Adama Brízgalu nepříjemnou střelou přes clonícího obránce, loňský (a letošní) gólman Kladna si ale ramenem poradil a puk vyrazil.
     
    05:24
    Čachotský využil toho, že hůl jednoho z ústeckých hráčů si dopřává pobyt mimo pásmo, sjel si z pravého křídla na střed a vystřelil křížem na delší tyčku, trefil nicméně jenom oblouk ledové plochy.
     
    04:30
    Tomáš Harkabus neopustil pásmo dříve oproti Peteru Lichancovi, který se zpět do útoku s kotoučem vracel. Proto je tu další ofsajd a že bychom sledovali neskutečně zábavný a napínavý hokej, to se rozhodně říci nedá.
     
    03:37
    Zabiják s tváří neviňátka, Jiří Fronk, těsně nedosáhl na křižnou přihrávku od Anděla, která by znamenala téměř jistý únik na branku. Takto se musí domácí dostat do nějaké nadějné pozice znovu a lépe.
     
    03:20
    Slaboučké nahození od Korduleho sebral Brož do lapačky a přerušil tím hru.
     
    02:59
    Nadějný obránce Karel Klikorka nyní zbytečně zakličkoval na útočné modré a způsobil tím ofsajdové postavení svého týmu. Ústečtí ale v prvních minutách rozhodně mají zápasu co dát.
     
    02:30
    Ústecký Brož neudržel puk v útočném pásmu, Slovan nicméně jednoduše hrací předmět ztratil a Dukla šla do protiútoku. Střela Holého od modré ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    02:00
    Tomáš Harkabus si mohl v pomyslném bratrském souboji proti bráchovi Matějovi připsat vedení 1:0, nadějnou akci z levého křídla ale zakončil jenom střelou doprostřed branky, se kterou neměl Brízgala vůbec problém.
     
    01:28
    Ohromný závar před brankou Ústí gólem nekončí! Poletín z nulového úhlu zasunul puk do brankoviště, Brízgala toto nečekal, neboť bivakoval u pravé tyče. Jenže přes hůl Klikorky a hradbu těl v ústecké kase nedokázali dukelští hráči kotouč do branky dostat!
     
    01:04
    Proto na druhé straně zahrozil Fronk, který si v rychlosti sjel mezi kruhy a bez rozmyslu pálil, Brízgala kotouč udržel v lapačce a přerušil okamžitě hru.
     
    00:24
    Pekr při zpracování kotouče u mantinelu hodil záda, gravitace tak byla jeho nepřítelem a Slovan toho využil na protiútok, ale nepovedlo se mu nijak prosadit dále.
     
    00:02
    V pohřební atmosféře začíná tento zápas a Ústí si připsalo první střelu na kasu. Z pravého křídla střílel Kružík, Brož však jeho pokus ve výstroji udržel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -2:40
    Ještě jeden transparent se objevil za domácí střídačkou, vzhledem ke své pozici ale nemůžu přesně určit nápis. Vypadá to však, že se dnes moc fandit nebude...
     
    -9:20
    Situace na stadionu už zdaleka nevypadá tak, že by se hrálo za zavřenými dveřmi. Přesto si troufnu tvrdit, že dnes to bude nejslabší počet diváků v probíhající sezoně. Domácí kotel navíc roztáhl pod svými bubny jednoznačný transparent: „Co bude?!“
     
    -32:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, Vála, D. Kolář – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Anděl, Poletín, Fronk – T. Harkabus, Juda, Lichanec – D. Čermák, Davídek, Piegl.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Vl. Brož (A), Smetana (C), Klikorka, Hes, Zukal, Veber – J. Havel (A), Pšenička, Kružík – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Kordule, O. Procházka – Filip, Dörner, M. Harkabus.

    Rozhodčí: Kopeček, Jaroš – Pechánek, Bohuněk.
     
    -33:00
    Po dlouhé době vám přeji krásné slunečné odpoledne z jihlavského zimáku! Půlhodiny před začátkem to vypadá, jako by se dnes snad mělo hrát bez diváků. Stadion zeje prakticky prázdnotou a jestli se dnes dostaneme v Jihlavě přes tisíc přihlížejících, tak to bude asi úspěch.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Chance Liga 2018/2019, 2. kolo, sobota 14. září: HC Slovan Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

    První venkovní zápas v sezoně nemohla Dukla dlouho zlomit na svoji stranu. Povedlo se jí to až dvěma slepenými góly v časech 27:26 a 28:48. Nejprve to byl Tomáš Čachotský, který dotlačil kotouč v závaru do branky. Následoval ho Lukáš Anděl, ten pro změnu potrestal chybu ústecké obrany. Slovan ale ještě v téže třetině snížil na jednobrankový rozdíl a třetí třetina tak slibovala boj až do konce. Hostům dal sice dvoubrankový náskok zpět v poslední periodě Peter Lichanec, dvě a půl minuty před koncem však snížil za Slovan Vildumetz. V samotném závěru to zkusili domácí bez gólmana, díky skvělému výkonu Niklase Lundströma se ale skóre už neměnilo – 2:3.

    Branky a nahrávky: 34. Maršoun (D. Merta, Wojnar), 58. Vildumetz (Stahl) – 28. Čachotský (Poletín, Vála), 29. Anděl (Čermák, Chlubna), 50. Lichanec (Čachotský).
     
    HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM
    14. místo, 14 bodů, skóre 40:63, bilance 3-2-1-10

    Ústí rozhodně nemá tak vysoké cíle jako Jihlava, ale ve spodní osmičce je takovou „šedou eminencí“. Herní projev totiž Slovan nemá špatný, doplácí však často na mladý kádr, s čímž souvisí nedostatek zkušeností. Vstup do sezony měli Severočeši báječný, když porazili Slavii na jejím ledě 2:1, prohra s Duklou v následném kole však Ústecké uvrhla do šestizápasové krize, musíme ale napsat, že všech šest utkání bylo proti soupeřům, které se cílem bojovat co nejdále v sezoně netají.

    Další výhra tak přišla až v osmém kole doma proti Frýdku-Místku (4:2), na což domácí nenavázali hned další den proti Havířovu a 2:3 prohráli. Od té doby je to střídavě zataženo a slunečno, po tříbodovém importu ze Sokolova následovaly prohry s Třebíčí a Prostějovem. Severský dvojboj dopadl pro Slovan s bilancí 1-1, po přesvědčivé výhře v Kadani přišlo selhání u řeky Labe v Litoměřicích. Hned další den sice Ústí doma přemohlo Benátky, v pondělním zápase proti Slavii ale body nebralo.

    Suma sumárum, během první poloviny základní části (15 utkání) získal tým Ústí nad Labem do tabulky 14 bodů za tři výhry v základním čase, dvě výhry po prodloužení a bod za prohru v nastavení. I s posledním kolem celkem desetkrát odcházeli svěřenci trenérů Tomáše Mareše a Vladimíra Evana z ledu bez bodového zisku.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    8. místo, 25 bodů, skóre 43:37, bilance 7-1-2-6

    Už to vypadalo, že se Jihlava po čtyřzápasové krizi zvedá. Poslední kapkou byl tehdy zápas 12. kola s Havířovem, který Dukla doma prohrála 3:1 a fanoušci pokřiky žádali mnohem větší bojovnost od svého týmu, po zápase si dokonce zástupci médií vyžádali příchod Bedřicha Ščerbana na rozhovor. Skloňovalo se toho tehdy dost, zda současnou situací ustojí jak kádr nebo trenéři. Vyjma příchodů hráčů z Pardubic na střídavé starty se ale nestalo prakticky nic, Jihlavským se však začalo výsledkově dařit.

    Nutno říci, že k tomu měli poměrně příhodný los. Trojice soupeřů Sokolov – Prostějov – Třebíč se totiž pohybuje ve druhé osmičce. Z těchto tří zápasů bylo devět bodů, na nejvzdálenějším tripu v rámci ligy Dukla sice vedla o čtyři góly, ale o výhru 5:4 se musela strachovat až do konce, domácí zápas s Prostějovem ovládla suverénně 4:1 a derby v Třebíči dokázala obrátit ve svůj prospěch a zvítězit 4:2, i s příchutí gest fair-play.

    Proto se všeobecně očekávalo, že nebude mít červenožlutý tým z Vysočiny problém na ledě Kadaně, která nevyhrála už 40 zápasů v řadě. Jenže přišlo překvapení. Severočeši dokázali doma vyhrát 2:1 a ještě ten večer se jihlavský tým stal terčem posměchu. „Dřeme tady tři zápasy, abychom se dostali do osmičky a teď to přijde úplně vniveč. Nemám moc slov na to, co jsme v Kadani předvedli,“ zlobil se kapitán týmu Josef Skořepa. Dukla tak bude mít proti Slovanu možnost na nejrychlejší nápravu.
     
    Dobré odpoledne všem příznivcům Chance Ligy! Po dlouhé době se vám hlásím opět z jihlavského zimáku, kde se ve středu 23. října odehraje 17. kolo soutěže. Program základní části je již ve druhé půlce a pořadatelství zápasů se otáčí. Jihlava tentokrát doma přivítá ústecký Slovan.

    Začátek utkání je plánován v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Pekr (Čachotský, Skořepa), 60. Skořepa (Pekr, J. Holý) – 46. Filip (Smetana, Klikorka)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, Vála, D. Kolář – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Anděl, Poletín, Fronk – T. Harkabus, Juda, Lichanec – D. Čermák, Davídek, Piegl.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Vl. Brož (A), Smetana (C), Klikorka, Hes, Zukal, Veber – J. Havel (A), Pšenička, Kružík – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Kordule, O. Procházka – Filip, Dörner, M. Harkabus.

    Rozhodčí: Kopeček, Jaroš – Pechánek, Bohuněk

    Diváci: 1 024
    bahis siteleri