RB Lipsko – Zenit 2:1 (kon.) | Ajax – Chelsea 0:1 (kon.) | Salzburg – Neapol 2:3 (kon.)
Genk – Liverpool 1:4 (kon.) | Inter – Dortmund 2:0 (kon.) | Slavia – Barcelona 1:2 (kon.)
Benfica – Lyon 2:1 (kon.) | Lille – Valencia 1:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:2 (0:1)
FC Barcelona
Středa 23.10.2019, 21:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z Edenu vše. Loučím se s vámi a u dalším onlajnů zase brzy na shledanou! (23:03:19)
     
    Je za námi utkání Ligy mistrů mezi Slavií a Barcelonou. Pražané se slavným katalánským týmem odehráli vyrovnané utkání, z vítězství 2:1 se ale nakonec v Edenu mohou radovat hosté.

    Skóre otevřel již ve třetí minutě Lionel Messi, který potrestal zaváhání domácích v obraně. Pražané se po chvíli rozkoukali a sami si vypracovali několik slibných příležitostí, jako gólová se ukázala až šance Jana Bořila z úvodu druhého poločasu, jenž překonal ter Stegena bodlem. Sešívaní hráli nadále aktivně, ovšem po inkasovaném gólu přidala i Barcelona, která se v 57. minutě dočkala šťastné druhé branky. Suaréz otřel míč o Petera Olayinku a balon skončil pro domácí smolně v jejich síti.

    Pražané předvedli odvážný a bojovný výkon a přestože na body nakonec nestačil, domácí fanoušci odměnili své hráči zaslouženým potleskem i tradiční děkovačkou.

    Barcelona se díky dnešní výhře se sedmi body vyhoupla na čelo skupiny F, naopak Pražané zůstávají s jedním bodem poslední.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hušbauer nacentroval na přední tyč, obrana Barcelony si s tímto balonem poradila. Je rozhodnuto.
     
    90+4
    Ještě jeden roh pro Slavii!
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Ousmane Dembèlé (FC Barcelona).
    90+4. Olayinkovu hlavičku chytá ter Stegen
     
    90+4
    Na rohový kop se kupředu vydal i brankář Kolář. Centr našel Olayinku, jenž hlavičkoval k bližší tyči. Pozorný ter Stegen byl na zemi včas a míč ukryl do svých rukavic.
     
    90+3
    Slavia už hraje na absolutní riziko, a tak Barcelonští postupovali ve třech na jediného beka Slavie. Hovorka si ale poradil, když dokázal Messiho přihrávku zablokovat.
     
    90+2
    Bořilův centr ve vzduchu dokázal najít Souček. Jeho hlavička však ter Stegenovi nenadělala větší potíže.
     
    90+1
    Ševčík napřáhl ke střele z velké dálky. Mnoha domácím fandům tak jistě oživil vzpomínka na jeho dva parádní góly z podobných pozic na Stamford Bridge, tentokrát ale zacílil hodně nad.
     
    90
    Nastavuje se pět minut. Sešívaní rozehrávají na vlastní půli.
    89. Messiho technickou ránu vyrazil výtečný Kolář
     
    89
    Definitivní pojistku mohl katalánskému celku zařídit Messi, který vypálil z hranice vápna chytře obstřelem ke vzdálenější tyči. Kolář ale jeho pokus skvěle přečetl a balon vytěsnil mimo.
     
    88
    Další dvě rány slávistů z dobrých pozic dokázali také zablokovat beci hostujícího týmu, pro následný centr si došel ter Stegen. Tlak Slavie ale pokračuje.
     
    87
    Sešívaní si připravili závěrečný nápor. Balon se odrazil ideálně proti noze Hušbauerovi, v ideální pozici se mu ale nepodařilo propálit obranný val Barcelony.
     
    86
    Hušbauer přízemním pasem do šestnáctky našel Van Burena, který se pokoušel míč z první usměrnit mezi tři tyče, balon ale poslal jen vysoko na Tribunu Sever.
     
    85
    Po několika odrazech kolem barcelonského vápna se do míče ze střední vzdálenosti zkusil z první levačkou opřít Hušbauer. Jeho pokus skončil hodně mimo.

    Adam Kolář

    Branky: 50. Bořil (Masopust) – 3. Messi (Arthur), 57. Olayinka (vla.)

    Karty:   56. Masopust (SLA), 65. Bořil (SLA), 71. Olayinka (SLA), 76. Ševčík (SLA) – 35. Alba (BAR), 90+4. O. Dembèlé (BAR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:9.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) – Olayinka.
    Náhradníci: Kovář – Holeš, Hušbauer, Tecl, Milan Škoda, Van Buren, Frydrych.

    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (84. Rakitić), Busquets (78. Arturo Vidal), F. de Jong – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (69. O. Dembèlé).
    Náhradníci: Neto – Todibo, O. Dembèlé, Firpo, Fati, Rakitić, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Madden – Stewart, Roome – Clancy (všichni SCO)
    bahis siteleri