NY Islanders – Arizona 4:2 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 6:2 (kon.) | Columbus – Carolina 4:3 (po pr.)
Montreal – San Jose 2:4 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 4:0 (kon.)
Chicago – Philadelphia 1:4 (kon.) | Dallas – Anaheim 2:1 (kon.) | Calgary – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Edmonton – Washington 4:3 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
2:4 (1:1, 1:3, 0:0)
San Jose Sharks
Pátek 25.10.2019, 01:10 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brenden Dillon – 2 min., krosček).
     
    Montreal si bere oddechový čas.
     
    58:15
    Tomáš Hertl orazítkoval pouze tyč opuštěné brány domácích.
     
    55:12
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jonathan Drouin – 2 min., podrážení).
     
    54:30
    Naopak rušno bylo před Pricem. Z protiútoku měl obrovskou možnost na holi Burns. Obránce Sharks ovšem zakončit nedokázal, přestože měl před sebou téměř prázdnou svatyni.
     
    49:52
    Dell pouze vyrazil střelu před sebe a Max Domi měl na holi obrovskou možnost skórovat z dorážky. Gólman Sharks se ale v brankovišti ještě dokázal natáhnout a gól Montrealu sebral.
    39:46 Joel ARMIA - 2:4
     
    39:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka padla ve druhé třetině. Weber nezjištně nahodil puk do útočného pásma, kde si jej dojel Domi. Šikovnou pobídkou oslovil na teč čekajícího JOELA ARMIU. Forvard Habs se prosadil přesnou tečí přímo pod břevno. 2:4. Asistence: Max Domi a Shea Weber.
    39:25 Melker KARLSSON - 1:4
     
    39:25
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Produktivita hostů je dnes velmi vysoká. Gallagher ztratil puk na půlce kluziště a San Jose rychlým protiútokem trestalo. Thornton vybídl ke střele MELKERA KARLSSONA, který se přesným pokusem nad rameno Price nemýlil. 1:4. Asistence: Joe Thornton a Patrick Marleau.
     
    34:20
    Montreal si vytvořil před brankovištěm zajímavý tlak, který vrcholil střelou Suzukiho a následnou dorážkou Domiho. Hostující gólman v obojím případě odolal.
     
    33:26
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brent Burns – 2 min., držení).
    28:09 Kevin LABANC - 1:3
     
    28:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sledujeme opravdu parádní zápas z českého pohledu, jelikož Tomáš Hertl si připsal již třetí asistenci v tomto utkání. Před brankovištěm se dokázal rychle zorientovat a poslal KEVINU LABANCOVI kotouč jako na stříbrném podnose před poloodkrytou bránu. Útočník s číslem 62 na dresu se už nemýlil. 1:3. Asistence: Tomáš Hertl a Erik Karlsson.
    24:54 Evander KANE - 1:2
     
    24:54
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou poprvé v zápase do vedení a využívají druhou přesilovku. Opět na konci celé akce byl EVANDER KANE, který dokázal dorazit kotouč do brány po parádní práci Hertla na brankovišti. 1:2. Asistence: Tomáš Hertl a Brent Burns.
     
    24:20
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., podrážení).
    19:05 Evander KANE - 1:1
     
    19:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Sharks ale sehráli přesilovku parádně a naprosto vyšachovali obranu Canadiens. Po zablokované střele Erika Karlssona od modré čáry se touš odrazil k Tomáši Hertlovi, který viděl přes celou šíři kluziště volného Couturea. Elitní útočník San Jose už neměl problém s tím, aby přesně zamířil. Před brankovištěm však došlo k teči a gól byl tak připsán EVANDERU KANEOVI. 1:1. Asistence: Logan Couture a Tomáš Hertl.
     
    18:10
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2 min., hákování).
    16:36 Nick COUSINS - 1:0
     
    16:36
    Montreal právě vstřelil branku!
    Do vedení jde domácí celek! Thompson dokázal prostrčit puk na hůl NICKA COUSINSE, který si to se spoluhráčem mířil do protiútoku dva na jednoho. Zakončení vzal na sebe. Přestože napoprvé trefil Della, tak odražený puk, i s přispěním šikovného přikopnutí, dopravil do sítě. 1:0. Asistence: Nate Thompson.
     
    14:49
    Dobrou střeleckou příležitost měl před sebou Lehkonen. Z voleje střílel pouze do betonu Aarona Della.
     
    12:31
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Melker Karlsson – 2 min., sekání).
     
    07:03
    San Jose se už radovalo ze vstřeleného gólu, jenže trenérská výzva Clauda Juliena byla úspěšná. Neuznanou branku vsítil Goodrow, který si našel přesnou přihrávku Thorntona. Jednalo se však o milimetrový ofsajd, který zpomalené záběry odhalily.
     
    05:05
    Domácí si vytvořili před brankovištěm velkou šanci, kterou dokázal nejprve zastavit Dell špičkou betonu a poté obránce Kulak. Hlavně Cousinsova dorážka byla téměř gólová.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 17. Cousins (N. Thompson), 40. Armia (Domi, S. Weber) – 20. E. Kane (Couture, Hertl), 25. E. Kane (Hertl, Burns), 29. Labanc (Hertl, E. Karlsson), 40. M. Karlsson (J. Thornton, Marleau)


    Montreal Canadiens: Price (Kinkaid) – S. Weber (C), Mete, Petry, Kulak, Chiarot, C. Fleury – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Domi, Drouin – Byron (A), Kotkaniemi, Lehkonen – Suzuki, N. Thompson, Cousins.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns (A), Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Heed, Ferraro – Marleau, Couture (C), Meier – Labanc, Hertl (A), E. Kane – Gregor, J. Thornton, Goodrow – M. Karlsson, Gambrell, Sörensen.

    Rozhodčí: Schlenker, Hebert – Berg, Toomey

    Diváci: 21 052
    thejrc.org