Vítkovice – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Mladá Boleslav 4:0 (kon.) | Kladno – Litvínov 2:3 (po pr.)
Olomouc – Sparta 0:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 5:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Piráti Chomutov
Pátek 25.10.2019, 13:00 • Zimní stadion Olomouc • turnaj O Pohár DHL • 13. kolo
Partner:
     
    59:14
    Kalač s Roseckým šli do přečíslení! Kalač sice dokázal prohodit puk pod vracejícím se obráncem, ale ten poskočil a Rosecký ho netrefil.
     
    58:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nakonec přece jen domácí trefují také odkrytou branku. Autorem gólu je MATĚJ TOMAJKO. Asistence: Joshua James Mácha.
     
    58:09
    Krupa s Tomajkem byli před prázdnou brankou, ale nedohodli se a Krupovu střelu nakonec stihl zblokovat obětavý obránce hostů!
     
    57:50
    Altrichter spěchá na střídačku.
     
    57:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí z protiútoku ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, Krupa počkal s přihrávkou do poslední chvíle a potom naservíroval puk DANIELU MINISTROVI, který zamířil nad beton přesouvajícího se Altrichtera. Asistence: Tomáš Krupa, David Kalač.
     
    55:46
    Lobodowski zůstal zcela sám před Mokrým a nebezpečně tečoval nahození od modré čáry! V dorážce mu zabránil jen pohotový olomoucký obránce, který k němu včas přistoupil a odtlačil ho.
     
    53:16
    Chomutov si zahraje přesilovku! Dvě minuty za podrážení si odpyká Jan Štědrý (OLO).
     
    53:11
    Hosté šli do přečíslení tří proti jednomu! Berčík však zřejmě o svých spoluhráčích nevěděl, poněvadž vystřelil ze značné dálky. Navíc nepřesně a Mokrý před ním ukryl puk, který se odrazil do zadního mantinelu.
     
    49:25
    Adam Rutar dostal přihrávku pod nohy a div že z toho nebyl brejk pro Daniho. Chomutovský útočník ale dohnal puk až téměř u branky a ocitl se příliš z úhlu.
     
    48:02
    Luboš Dospěl (CHM) navíc podle rozhodčích mohl zastavit svou snahu o dorážení a putuje na dvě minuty na trestnou lavici za sekání.
     
    47:05
    Ministr v obranném pásmu ve snaze vyhodit puk padl na led, ale přímo spoluhráči pod nohy, takže se naskytla obrovská šance pro Chomutov! Do finální přihrávky ale skočil rybičku Kalač, který vypíchl puk do ochranné sítě!
     
    44:36
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Popelka – 2 min., hákování).
     
    43:44
    Ministr se dostal za obranu hostů, ale Altrichter jeho kličku dokázal přečíst!
     
    43:07
    Petr Mader (OLO) dohrál Dospěla bez puku a rozhodčí jej tak poslali na dvě minuty na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    39:48
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hned po buly střílel Adam Rutar a jeho střela prošla mezi betony Altrichtera. Puk si to však namířil rovnou do tyče, o kterou se zastavil a tak ho ještě musel doklepnout do sítě DAVID ROSECKÝ. Asistence: René Hladiš, Adam Rutar.
     
    34:23
    Jeden z domácích hráčů teď nebezpečně tečoval puk před Mokrým, zpomalil ho ale natolik, že kohouti stihli zamést puk z brankoviště pryč.
     
    32:42
    Chomutov si zahraje přesilovku. Dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě byla potrestána hráčská lavice domácích. Trest odpyká Jakub Horký (OLO).
     
    32:25
    Benda naskočil na led a řítil se na Mokrého! Stíhal ho ale jeden z domácích hráčů, který mu značně zkomplikoval zakončení a Mokrému usnadnil situaci.
     
    31:42
    Kalač nabil Ministrovi mezi kruhy, ale jeho střelu dokázali hosté zablokovat.
     
    31:08
    Ministrovu bekhendovou střelu Altrichter vyrazil okrajem lapačky těsně nad horní tyč!
     
    30:19
    Chomutov bude hrát opět ve čtyřech. Dvě minuty za vysokou hůl si odpyká Lukáš Benda (CHM).
     
    30:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Trochu se štěstím se domácím podařilo vyrovnat. Ministrova střela se odrazila od Altrichtera do vzduchu a od dojíždějícího DAVIDA ROSECKÉHO se pak puk odrazil přímo do sítě. Asistence: Daniel Ministr, Adam Rutar.
     
    28:28
    Po Rutarově nahození dorážel horlivě na hranici brankoviště Krupa, ale Altrichter všechny jeho snahy zmařil!
     
    26:52
    Jakub Veselý (CHM) se vrátí na trestnou lavici. Tentokrát si vysloužil dvě minuty za napadení.
     
    26:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    S návratem vyloučeného Veselého na led se ADAM POPELKA dostal do samostatného úniku, rozhýbal Mokrého a zakončil rychlou střelou. Asistence: Dominik Vaněk.
     
    24:19
    Olomouc čeká další přesilovka. Dvě minuty za podrážení si odpyká Jakub Veselý (CHM).
     
    21:45
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dani – 2 min., hákování).
     
    19:55
    Už se zdálo, že se nic dalšího nestane, ale Zeman dojel nahození, které se odrazilo zpoza branky a z ostrého úhlu vystřelil přímo do hokejky najíždějícího Vaňka, který tečoval puk do tyčky!
     
    17:19
    Olomouci se nepodařilo vyhodit z obranného pásma a Chomutov tím dostal prostor k přečíslení tři na dva! Dospěl vzal akci na sebe a protáhl Mokrého prudkou střelou. Domácí brankář však předvedl svou pohotovou lapačku.
     
    13:22
    Vosátkovu akci zbrzdili chomutovští na modré čáře a Olomouc se tak dostala do postavení mimo hru.
     
    13:01
    Dani se dostal do brejku! Chomutovský útočník se pokusil najít místo mezi betony Mokrého, ale ten je včas srazil k sobě. K dorážce se ještě dostal Veselý, který zamířil na stejné místo, ale domácí brankář nechal betony u sebe.
     
    11:30
    Štědrý naskočil na led a protečoval puk na Tichého, který spolu s Horkým jel do přečíslení! Tichý zkusil vystřelit, ale vracející se obránce přizvedl jeho střelu do ochranné sítě.
     
    10:21
    Po Zemanově střele z první zazvonila za Mokrým tyč!
     
    09:19
    Přesilovku si vyzkouší také Chomutov! Dvě minuty za sekání si odpyká Jan Štědrý (OLO).
     
    06:51
    Máme tady první přesilovku dnešního utkání! Dvě minuty za hrubost si odpyká Jakub Veselý (CHM).
     
    03:11
    Krupa našel na kruzích volného Máchu, ten naznačil střelu, ale poté ještě přihrál Tomajkovi, který byl více na ose. Toho ale Altrichter vychytal!
     
    00:19
    Kalač byl úplně sám před Altrichterem, položil si ho, ale hostující brankář kouskem betonu vykopl puk! Jeden z olomouckých se ještě snažil dorážet, ale byl příliš z úhlu a poslal puk brankovištěm na druhou stranu.

    Martin Vavruša

    Branky a nahrávky: 31. Rosecký (Ministr, A. Rutar), 40. Rosecký (Hladiš, A. Rutar), 58. Ministr (Krupa, Kalač), 59. Tomajko (Mácha) – 27. Popelka (Vaněk)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Mader (C), Hlaváč, Hladiš, Vosátko (A), A. Rutar, Pírek, Bahounek – Kalač (A), Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Tichý, Ministr, Tarnoczy.
    Piráti Chomutov: Altrichter (Bajgar) – Šuráň, Pöschl, Zeman (A), Ludvík, Ferbas, Vaněk – Švec, Dospěl, Dani, Popelka, Pech, Benda, Jaroš (C), Veselý, Berčík, Lobodowski.

    Rozhodčí: Vrba – Bryška, Kučera
    thejrc.org