Bayern – Union Berlín 2:1 (kon.) | Freiburg – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Hertha – Hoffenheim 2:3 (kon.)
Paderborn – Düsseldorf 2:0 (kon.) | Schalke – Dortmund 0:0 (kon.) | Leverkusen – W. Brémy 2:2 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 26.10.2019, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    153. Revierderby mezi Schalke a Borussií Dortmund nenabídlo ani jednu branku, ačkoliv jsme v posledních letech zvyklý spíše na opačné situace. První hodinu byl jasně aktivnější domácí celek, který v prvním poločase dokonce orazítkoval dvakrát brankovou konstrukci. Poté se do hry začali dostávat hosté, kteří měli nějaké šance, ale ani oni nevstřelili rozhodující branku. Duel tak končí nakonec zaslouženou remízou pro oba celky.

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 8:7. (17:26:53)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Borussia mohla jít po pravé straně do poslední akce utkání, ale míč skončil mimo travnatou plochu. To znamená jediné – utkání branku nenabídne.
     
    90+2
    Nastavují se dosti překvapivě jen tři minuty. Brandt nyní luxusně přihrával do vápna na Reuse, kterému chyběly milimetry ke zpracování míče. Nübel bude rozjíždět jednu z posledních situací utkání.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Ozan Kabak.
     
    90
    Hodně tvrdě naběhl do jednoho z hostů Ahmed Kutucu, který je naprosto jasně odměněn žlutou kartou. Ještě uvidíme jedno střídání před koncem duelu.
     
    89
    Utkání se opravdu dostává do svých posledních chvilek a nyní to na hřišti lehce zahučelo. Serdarovi se nelíbil výrok sudích a vzal si míč, pak se o něj hráči vzájemně přetahovali. Dá se čekat minimálně pět minut nastavení.
     
    88
    Guido Burgstaller se ve vápně dostal k míči a zakončoval. Hummels jeho ránu zablokoval, ale dělat to vlastně ani nemusel. Domácí borec byl totiž v ofsajdové pozici.
     
    87
    Marco Reus mohl jít do protiakce, ale ve vzdušném souboji podle sudích fauloval. Pokračuje se tedy rozehrávkou domácího celku ze středu hrací plochy.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Achraf Hakimí, přichází Julian Brandt.
     
    85
    Standardní situaci rozehrával od levé lajny Reus, který poslal míč do vápna. Zde se balon dostal od nohy Piszczeka do rukavic brankáře Schalke, nic nebezpečného.
     
    84
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Alessandro Schöpf.
     
    83
    Salif Sané šel do velice tvrdého zákroku proti Reusovi a může být celkem rád, že dostal pouze žlutou kartu. Než se hostující hráč zvedne, bude se střídat.
     
    83
    Blíží se nám konec utkání, ale tempo hry se možná nečekaně zrychluje. Jasné je ovšem to, že celek, kterému se povede vstřelit branku, tak nejspíše vyhraje.
     
    81
    Lehce mohlo zatrnout hostujícím fanouškům. Raphaël Guerreiro totiž na levé straně byl obrán o míč, ale ten se nakonec dostal do autu a borec v modrém nemohl postupovat na branku.
     
    80
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Rabii Matondo, přichází Ahmed Kutucu.
     
    79
    Nyní si do vápna naběhl od levé lajny Hazard, ale ten dlouho hledal střeleckou pozici. Nakonec se mu nepovedlo na branku ideálně vypálit. Borussia vstává z mrtvých.
     
    78
    Sancho prošel velice dobře individuálně na útočnou polovinu a poslal míč na pravou stranu vápna. Zpětná přihrávka ovšem již přesná nebyla a u balonu jsou domácí.
     
    77
    Marco Reus se dostal po levé straně až do vápna, odkud dával pod sebe na Hakímiho. Ten se sice dostal před bránícího hráče, ale již nezakončil. V pokračující akci střílel z úhlu vedle Sancho.

    David Panuška

    Branky:

    Karty:   20. Stambouli (SCH), 83. Sané (SCH), 90. Kutucu (SCH) – 18. Weigl (DOR), 70. T. Hazard (DOR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 8:7.
    FC Schalke 04: Nübel – Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka – Serdar, Mascarell – D. Caligiuri (84. Schöpf), Harít, Matondo (80. Kutucu) – Burgstaller (90+1. Kabak).
    Náhradníci: Schubert – Miranda, Kabak, Nastasić, Uth, Raman, Kutucu, Schöpf, Mercan.

    Borussia Dortmund: Hitz – Ł. Piszczek, Weigl, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney (74. Akanji) – Sancho, Reus, Hakimí (86. Brandt) – M. Götze (57. T. Hazard).
    Náhradníci: Oelschlägel – Zagadou, Dahoud, N. Schulz, Akanji, Brandt, T. Hazard, Bruun Larsen, Raschl.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    ocianews.com