Mladá Boleslav – Liberec 1:3 (kon.) | Č. Budějovice – Karviná 3:0 (kon.) | Plzeň – Slavia 0:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:3 (0:1)
FC Slovan Liberec
Neděle 27.10.2019, 14:30 • Lokotrans aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost. (16:31:09)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:2.
     
    Je dobojováno, Liberec dnes potvrdil, že na Mladou Boleslav umí. Zvítězil totiž 3:1, a stal se tak prvním týmem, který v této sezoně dokázal ve městě automobilů bodovat. Hosté přestáli úvodní půlhodinku, během níž přežili několik šancí soupeře, a pak se sami ujali vedení, když se prosadil Petar Musa. Útočník Slovanu se krátce po přestávce trefil podruhé, za Středočechy odpověděl Lukáš Budínský,Roman Potočný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Oscar, přichází Achmed Alibekov.
     
    90+2
    Akce jako přes kopírák. Po centru brazilského zadáka Túlia tentokráte Tomáš Ladra sám zakončoval, jeho hlavička ale nepředstavovala pro Nguyena nebezpečí.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují tři minuty.
     
    90
    Túliův přetažený centr se pokusil do vápna vrátit Tomáš Ladra. Povedlo se mu to, sbíhající Komličenko byl ale střežen poctivě bránícím stoperem Kačarabou.
     
    89
    Michal Hubínek nalezl za obranu soupeře si sbíhajícího Jiřího Klímu, ten se ale ani nyní do slibné šanci nevydal, protože se míče dotkl pravou rukou.
     
    88
    Rohový kop Středočeši ubránili, kupředu se naopak vydal Nikolaj Komličenko, jenž málem vyslal do úniku Jiřího Klímu. Dobrý obranný skluz vytáhl Karafiát.
    87. Baluta v šanci, jeho pokus končí na rohu
     
    87
    Boleslavští fotbalisté už vypadají hodně rezignovaně, Slovan mohl ještě navýšit své vedení, jenže Balutovu přízemní ránu vyrazil na roh Jan Stejskal.
     
    86
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Lokotrans arény našlo cestu 3 899 diváků.
     
    85
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Petar Musa, přichází Jan Kuchta.
     
    84
    Roman Potočný zřejmě zpracovával míč v drobném ofsajdu, pomezní sudí ale nechal hru pokračovat, a hostující fotbalista tak centroval před branku, kde Musu ke střele nepustil Stejskal.
     
    83
    Potočný přeskočil Jakuba Klímu a poté u rohového praporku odvedl dobrou práci společně s Petarem Musou, oba získali pro Slovan další cenné vteřinky.
     
    82
    Naopak svěřenci trenéra Jozefa Webera působí hodně utrápeným dojmem, v kombinaci se jim nedaří vůbec nic. Dnes to Mladé Boleslavi příliš nesedlo.
     
    81
    Nutno poznamenat, že Liberec zvládá závěr zápasu velice dobře, marně dotahujícího soupeře vůbec k ničemu nepouští a sebevědomě míří za tříbodovým ziskem.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 55. Budínský (pen.) – 30. Musa (Mikula), 48. Musa, 64. Potočný (pen.)

    Karty:   9. Fulnek (MBL), 14. Budínský (MBL), 66. Matějovský (MBL) – 7. Kačaraba (LIB), 45+1. Oscar (LIB), 50. Mara (LIB), 54. Mikula (LIB), 68. Pešek (LIB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:2.
    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek (61. Jiří Klíma) – Budínský, Matějovský (C), Hubínek, Bucha (68. Túlio) – Komličenko, Mešanović (76. Ladra).
    Náhradníci: Šeda – Túlio, Jiří Klíma, Křapka, Pech, Hašek, Ladra.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (C), Kačaraba, Karafiát, Hybš – Oscar (90+2. Alibekov), Mara – Pešek (72. Malinský), A. Baluta, Potočný – Musa (85. Kuchta).
    Náhradníci: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Alibekov, Breite, Malinský, Kuchta.

    Rozhodčí: Pavel Rejžek – Jiří Pečenka, Dan Vodrážka
    thejrc.org