Varnsdorf – Sokolov 3:0 (kon.) | Hr. Králové – Prostějov 1:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:2 (0:1)
1. SK Prostějov
Neděle 27.10.2019, 15:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hostující Prostějov by si ale z venkovního utkání na královéhradeckém stadionu pochopitelně rád přivezl nějaký bodový příděl. Není divu, ve druhé části tabulky na tom sice nejsou sice nějak extra špatně, se čtrnácti body jsou momentálně dvanáctí, zcela jistě by se však Prostějovským hodilo zareagovat na sobotní výhry tabulkových konkurentů z Chrudimi, Žižkova a Vyšehradu!
     
    Dobré nedělní odpoledne s 13. kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, která zavítá i dnes do východních Čech. Do Hradce Králové totiž cestuje Prostějov, který na Malšovickém stadionu může pouze překvapit! Favority totiž budou jednoznačně domácí, kteří v posledních týdnech stoupají tabulkou, momentálně jsou čtvrtí, a jejich dnešní motivací mohou být i ztráty soupeřů z vršku ligy – Dukla Praha i Pardubicemi nebodovali.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Kvída, Martinec (C), Urma – Zbrožek, M. Černý, Jukl, Soukeník, D. Procházka – Firbacher.
    Náhradníci: Vízek – Djurdević, Doležal, Mahr, Prekop.

    1. SK Prostějov: Bréda – Koudelka, Polák (C), Pašek, Slaměna – Pernackyj, Rolinc, Lutonský, Schuster – Sus, Píchal.
    Náhradníci: Mucha – Kroupa, Kotouč, Šteigl, Střeštík, Kiška, Zapletal..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První akce zápasu přišla ze strany hostů, Ottmar ale vůbec nemusel zasahovat, protože se o míč postarali obránci už daleko před vápnem.
     
    5
    Zatím sledujeme velice nudný začátek zápasu, míč se více drží na kopačkách Prostějova, ten se ale směrem dopředu pochopitelně bezmyšlenkovitě nikam nežene.
     
    6
    První střela zápasu přišla z kopačky hostujícího Paška, Ottmar si však přízemní koncovku s přehledem pohlídal.
     
    8
    Na druhé straně zahrával Hradec rohový kop, ani ten ale nepřinesl žádnou parádu. Směrem dopředu se tak ženou opět hosté.
     
    10
    Na hřištěm teď nízko prolétlo vrtulové letadlo, což bylo asi nejzajímavějším, co úvodních deset minut nabídlo. Fotbalově toho totiž jinak příliš k vidění ještě nebylo.
     
    12
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Patrik Slaměna pronikl pravou stranou velkého vápna až k blízkosti branky, kde střílel na přední tyč, kam se pro domácí nešťastně přimotal i bránící JAN KVÍDA, jenž si vrazil míč do vlastní sítě – 0:1!
     
    14
    I nadále se hraje na polovině domácích, Hradec si příliš neví rady, jak se ze současné situace dostat. Prostějovský brankář Bréda tak ještě nemusel vůbec zasahovat do hry.
     
    16
    Teď se už Bréda zapojit do hry musel, a to když si šel pro vysoký centr. Ten sice plně ideálně nepokryl, Hradec toho ale nevyužil.
     
    17
    Prostějov se hned chopil míče a byl z toho rychlý výpad levou stranou, Pašek ale nakonec zvolil střelu na zadní tyč, která do brankového prostoru nemířila.
     
    19
    Hradecký Černý teď za cenu žluté karty zastavuje u střídaček další akci hostů.
     
    20
    Prostějov sice vyslal míč k brance Ottmara, tam se toho však příliš nedělo. Nicméně nic se nemění na tom, že jsou hosté stále zatím lepším týmem.
     
    22
    Votroci se teď postupně čím dál více dostávají do okolí velkého vápna, Prostějov tak postupně musí myslet pořádně i na defenzivu, jinak by o svoje vedení velice rychle zase mohl přijít.
     
    24
    Hra se teď sice na chvíli dostala rychle k brance Ottmara, ten musel zasáhnout, ale hned poslal své spoluhráči úplně na druhou stranu.
     
    26
    Po souboji na rohu velkého vápna se Východočeši dožadovali odpískání pokutového kopu, sudí Cihlář však od celé situace byl ani ne dva metry a je opačného názoru!
     
    28
    I nadále je vidět stejný obrázek hry, jsou to Východočeši, kteří z ničeho nic zcela přebrali iniciativu zápasu. Na druhou stranu to ale hostům zatím vůbce nemusí vadit, protože Bréda podstatě ještě nemusel vážněji zasahovat.
     
    30
    Po půl hodině se hra zase posunula do fáze méně atraktivní, Prostějovští se bezpečně brání malému tlaku Hradce, který si v koncovce vůbec neví rady.
     
    32
    Absence více jak pěti hráčů základní sestavy na straně Hradce je zkrátka dnes jasně znát, Prostějov teď ale úplně zapomněl na hru směrem dopředu, což by se jim i tak mohlo nevyplatit.
     
    35
    Na dnešní utkání nedorazila malá návštěva, která o sobě teď dala na chvíli vědět. Jinak se ale skutečně nudí, protože dnešní zápas zatím kromě jediné branky hostí opravdu nenabídl nic zajímavého.
     
    37
    Vypadá to, že blížící se pauza bude především pro domácí velkým vysvobozením. Jejich hra dopředu totiž je stále spíše trápením. Veškeré centrované balony, které by mohly směřovat do vápna, vždy včas odvrátí hostující obrana.
     
    40
    Hosté se už dlouhé minuty nedostali pořádně ani za polovinu a i nadále se drží v bezpečné obranném rozestavení. Je možná škoda, že to nejsou i hosté, kteří to budou zkoušet směrem dopředu, stejně tak, jako to dělali na začátku zápasu.
     
    42
    Žlutou kartu dostává František Čech (FC Hradec Králové).
     
    45
    Poslední chvíle prvního poločasu tráví v útoku stále Votroci, Bréda teď už musel dvakrát raději zasáhnout do hry a stáhnout si nebezpečně vypadající centry.
     
    45+1
    Nastavila se jedna minuta, oba týmy ale už čekají na vysvobození, tedy poločasový hvizd.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Filip Firbacher, přichází Erik Prekop.
     
    48
    Zvýšená ofenzivní aktivita je na straně Hradce viditelná hned od úvodních minut druhého poločasu, tak uvidíme, jak se nakonec bude druhá polovina utkání vyvíjet!
     
    50
    Střídající Prekop se už hnal do první šance, nakonec si ale na centr nevyskočil ideálně a do sítě se skoro vsítil sám.
     
    52
    Votroci jsou i nadále na míči a chtějí se rychle dostat k situaci, ze které by se vyrovnalo skóre dnešního zápasu.
     
    54
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Nakonec je ale vše jinak! JAKUB ROLINC dostal míč na pravou stranu velkého vápnu, odkud prudkou ranou na zadní tyč posílá hosty do už hodně nadějného vedení 0:2!
     
    56
    Hostující Polák dostává při přerušené hře žlutý kartónek. Hodně se diví za co, protože bude následovat přímý kop z místa, kde zmiňovaný hráč předtím nebyl.
     
    57
    Standardní situace pro domácí nepřinesla příliš úspěchu, Bréda ani nemusel zasahovat. Jediná pozitivní věc pro Hradec je, že zůstávají s balonem na útočné polovině.
     
    59
    Plány Hradeckých vzaly po druhé brance Prostějova rychle za své, je to logické a bohužel to podle toho vypadá nyní opět už i na hřišti. Hosté navíc vědí, že pokud neudělají dvě zásadní hrubé chyby, body budou patři jim.
     
    62
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Procházka, přichází Fahrudin Djurdević.
     
    64
    Východočeši se teď zase snaží trošku zabrat, postupně kombinují okolo středového kruhu. Dopředu by ale potřebovali spěchat ještě více.
     
    67
    Píchal na hranici velkého vápna před zraky rozhodčího faulu jednoho z domácích hráčů a bude to penalta pro Hradec!
     
    68
    Ano, je tomu skutečně tak a hostující Píchal navíc dostává žlutý kartónek.
     
    70
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    KRISTIAN ZBROŽEK si s nastalou situací poradil náramně a balon poslal do druhé strany, než se vydal skákat brankář Miloslav Bréda – 1:2!
     
    72
    Ve vápna Hradce to teď ale zavánělo rychlou hostující odpovědí! Byl to právě před chvílí faulující Píchal, jenž se snažil dorazit vyražený balón Ottmarem. Na straně domácích stálo nyní velké štěstí!
     
    75
    Hra se zase vyrovnala, na druhou stranu ale sledujeme poměrně dost nepřesností, a to jak v rozehrávce, tak také při potencionálních koncovkách.
     
    78
    Ale pozor! Hostující Píchal nyní fauloval Urmu a dostává během krátké chvíle už druhou žlutou kartu. Prostějov tak bude dohrávat o deseti!
     
    80
    Votroci se hned snaží dostat k brance Brédy, a to se jim také povedlo! Hostující brankář ale dobrou příležitost perfektně lapil na brankové čáře!
     
    80
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jakub Rolinc, přichází Karel Kroupa.
     
    81
    K odraženému balonu na rohu velkého vápna se dostal domácí Soukeník a jeho rána neměla špatné parametry! Leč nakonec končí těsně vedle levé tyčky.
     
    81
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Milan Černý, přichází David Doležal.
     
    83
    Brankář Bréda dostává žlutou kartu za zdržování hry.
     
    84
    Votroci si nyní ve vlastním vápně pořádně zavařili! Dva hostující hráči sice na bližší tyči na balon nedosáhli, na druhé straně však byl zcela volný prostor a nebýt rychlého návratu Kvídy, mohlo být po šancích domácích už definitivně!
     
    86
    Východočeši se nadechli k závěrečnému náporu a hned je z toho před Brédou hodně živo!
     
    88
    Hradec je neustále u míče a stále se snaží centrovat do vápna. Brzdí ho však nepřesnost, která přišla i při zakončení nynější rohového kopu.
     
    90
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Jan Kotouč.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty, během kterých se domácí chtějí pochopitelně držet v útoku.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Jan Kotouč (1. SK Prostějov).
     
    90+3
    Z levé strany ještě nebezpečně prudce centroval Doležal, nikdo z jeho spoluhráčů však do balonu už nohu nedal, takže Bréda bezpečně kulatý nesmysl lapil.
     
    90+4
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Patrik Slaměna, přichází Marek Střeštík.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Prostějov dnes za svůj výkon zaslouženě bere tři body, které si vybojoval zodpovědným výkonem dozadu a proměněním podstatě svých jediných dvou příležitostí také ve dva góly. Hradci se naopak směrem dopředu vůbec nedařilo, a proto dnes na body příliš pomýšlet nemohl. Ode mě je to z východních Čech pro tuto chvíli vše, díky za pozornost a příště třeba zase na počtenou. (16:56:24)

    Ondřej Novotný

    Branky: 70. Zbrožek (pen.) – 12. Kvída (vla.), 54. Rolinc

    Karty:   19. M. Černý (HKR), 42. Čech (HKR) – 56. Polák (PRO), 68. Píchal (PRO), 83. Bréda (PRO), 90+2. Kotouč (PRO)   78. Píchal (PRO)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Kvída, Martinec (C), Urma – Zbrožek, M. Černý (81. Doležal), Jukl, Soukeník, D. Procházka (62. Djurdević) – Firbacher (46. Prekop).
    Náhradníci: Vízek – Djurdević, Doležal, Mahr, Prekop.

    1. SK Prostějov: Bréda – Koudelka (90. Kotouč), Polák (C), Pašek, Slaměna (90+4. Střeštík) – Pernackyj, Rolinc (80. Kroupa), Lutonský, Schuster – Sus, Píchal.
    Náhradníci: Mucha – Kroupa, Kotouč, Šteigl, Střeštík, Kiška, Zapletal.
    ocianews.com