Plzeň – Sparta 2:3 (1:2 po s.n.) | Zlín – K. Vary 1:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Litvínov 4:3 (3:2 po s.n.) | Olomouc – Vítkovice 3:4 (po pr.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
Kladno – Třinec 1:7 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Kometa Brno
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 27.10.2019, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vladimír SVAČINA - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.

    Autorem vítězného gólu VLADIMÍR SVAČINA.
     
    64:50
    Rozhodnout mohl v samotném závěru Ščotka, který na bližší tyči trefuje tyč Vejmelkovy brány.
     
    64:20
    Oddechový čas pro hosty.
     
    63:00
    Tomáš Plekanec obdržel parádní přihrávku do jízdy a mohl v samostatné akci zakončit. Ovšem Honzík vytáhl zákrok večera a odmítl ukončit tento duel.
     
    61:11
    V Brně už se publikum radovalo po šanci Plekance, ten po souhře s Pyrochtou trefil jen boční síť.
     
    57:28
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Válek – 2 min., sekání).
     
    55:46
    Dnešní utkání sleduje 7389 diváků.
    52:47 Lukáš VÁLEK - 3:3
     
    52:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Sedm minut před koncem je v Brně vyrovnáno. LUKÁŠ VÁLEK ani neví, jak puk dopravil do sítě. Každopádně dostal ideální křiznou přihrávku na bližší Vejmelkovu tyč a snad od odrazu jeho holeně skončil puk v brněnské síti. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    49:28
    Další střelecký pokus Ščotky končí vysoko nad. Ovšem co následovalo poté. Svačina našel před bránou najetého Jenyše, který z parádní pozice zamířil těsně vedle.
     
    45:28
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Adam Jánošík – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Plekanec – 2 min., sekání).
     
    40:48
    Puk stále v útočné třetině Komety, pálil Plášek, posléze i Plekanec z dobré palebné pozice. Honzík od úvodu této části drží svůj tým nad vodou.
     
    38:09
    Další dvě tutovky na obou stranách. Nejprve Holík ztratil kotouč na modré čáře a do sólo akce se řítil Lukáš Válek. Jeho samostatný nájezd skončil pokusem nad bránu. Následně mohl Petr Holík odčinit svou chybu rovněž v podstatě samostatným nájezdem, ale jeho střelu Honzík obtížným přesunem na zadní tyč zvládl.
     
    34:19
    Nejprve obrovská šance Jarůška, který zakončoval z brankového prostoru. Vejmelka v rozkleku zázračně kotouč vyrazil mimo tři tyče. Poté šel do protiakce Zaťovič, i tady zasáhl gólman dobře. Tentokrát se však jednalo o bývalého hráče Sparty nebo Slavie Honzíka.
    31:12 Jakub LEV - 3:2
     
    31:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané si zpět berou svůj náskok. U všeho byla třetí domácí formace, která na dobrou minutu přimáčkla jako citrón severočeskou výpravu. Nakonec z toho přišlo nahození Hrušky z pravého kruhu a šťastná trefa JAKUBA LVA, od jehož brusle proplul touš do brány. Výbornou práci odvedl rovněž bek Bartejs, který v tísni a šikovně udržel modrou čáru. Asistence: Jan Hruška, Jan Štencel.
    26:17 Lukáš KAŠPAR - 2:2
     
    26:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Hosté se prosazují ve vlastním oslabení. Bývalý hráč Komety LUKÁŠ KAŠPAR se dostal sám nehlídaný před bránu po přihrávce Gerháta. Kašpar udělal kličku Vejmelkovi do bekhendu a zakončil přesně do sítě. Asistence: František Gerhát.
     
    26:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pavelka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:54
    Z velkého zámku přišla pumelice Gulašiho, která sice napálila zadní mantinel, ale od něj se odrazil na brankoviště a tam už byl provoz jako na dálnici D1. Jenže puk zůstal někde pod ležícími hokejisty a rozhodčí přerušil hru.
     
    21:59
    Vzápětí se skóre mohlo znovu měnit. Po levé straně ujel domácí Hruška a jeho svižná střela skončila těsně vedle Honzíkovy brány.
    21:19 František LUKEŠ - 2:1
     
    21:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku. Vejmelka sice dokázal vyrazit střelu Pavelky od modré, ale pouze před sebe. Na brankovišti operoval FRANTIŠEK LUKEŠ a z nebezpečného prostoru zakončil přesně do horní části brány. Asistence: Richard Jarůšek, Tomáš Pavelka.
     
    20:53
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Filip Pyrochta – 2 min., podrážení).
    17:12 Tomáš PLEKANEC - 2:0
     
    17:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Už to zase vypadalo, že hosté budou v útoku pořádně zlobit brněskou pětici. Ovšem všechno je jinak. Gulaši vybojoval kotouč, Plášek si jej vzal na modré a ujel ve dvojici s TOMÁŠEM PLEKANCEM. Tomu poté předložil pocukrovanou přihrávku před bránu, se kterou si velikán českého hokeje poradil. Asistence: Karel Plášek ml., Luboš Horký.
     
    13:00
    Brňany úvodní gól evidentně uklidnil a znovu to je lídr tabulky, který diktuje tempo hry. Skvělou práci u mantinelu odvedl Němec, který zároveň ihned poslal kotouč před bránu. Po odrazu se k puku dostal Holík a jeho bekhend končí ve výstroji připraveného gólmana Honzíka.
    08:58 Silvester KUSKO - 1:0
     
    08:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané jdou do vedení, Výbornou práci odvedl na modré Jenyš, který ve složité pozici udržel kotouč, poslal jen na Svačinu, jehož přihárvku před bránu zužitkoval SILVESTER KUSKO. Ten uplatnil důraz na brankovišti a poslal žabkou puk přes beton ležícího Honzíka. Asistence: Vladimír Svačina, Filip Pyrochta.
     
    07:32
    Další velká šance Komety, Plekanec intuitivně posunul kotouč na Bartejse, který si najel od modré čáry mezi kruhy, puk však před Honzía neprošel. Obránci v poslední moment zakročili ještě před dotírajícím Horkým.
     
    04:37
    Následovala prakticky totožná akce, koncovku opět obstaral Plášek, jehož střelu Honzík parádně ukryl do lapačky. Velká šance Komety.
     
    01:07
    Obrovská šance hostů a v ní opět Jarůšek, jeho tvrdá střela z mezikruží orazítkovala břevno Vejmelkovy svatyně.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 9. Kusko (Svačina, Pyrochta), 18. Plekanec (Plášek ml., L. Horký), 32. Lev (Hruška, Štencel), rozh. náj. Svačina – 22. F. Lukeš (Jarůšek, T. Pavelka), 27. Kašpar (Gerhát), 53. Válek (T. Pavelka)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Viktor Hübl (LIT)
    1:0   Martin Zaťovič (KOM)
    2. série:
    1:1   Lukáš Kašpar (LIT)
    1:1   Silvester Kusko (KOM)
    3. série:
    1:2   František Lukeš (LIT)
    2:2   Petr Holík (KOM)
    4. série:
    2:2   Martin Hanzl (LIT)
    3:2   Vladimír Svačina (KOM)
    5. série:
    3:2   Jakub Petružálek (LIT)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Svozil, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (C), P. Holík, Kucsera – Plášek ml., Plekanec (A), L. Horký – Orsava, Hruška, Lev – Svačina, Kusko, Jenyš.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – T. Pavelka, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, L. Doudera, Štich – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Kašpar (C), Gerhát, Myšák – Trávníček, Helt, Jurčík – Zygmunt.

    Rozhodčí: Obadal (CZE), Stano (SVK) – Jindra, Zika oba (CZE)

    Diváci: 7389
    ocianews.com