Novosibirsk – Jekatěrinburg 3:0 (kon.) | Barys – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | N.Novgorod – Jaroslavl 2:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Omsk 1:0 (kon.) | Soči – Ufa 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 4:2 (kon.)
Riga – Kunlun 1:3 (kon.)
konec
Spartak Moskva
4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Jokerit Helsinky
Úterý 29.10.2019, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Spartak Moskva dokázal vyhrát na domácí půdě nad Jokeritem Helsinky 4:2 a uskočil svému soupeři v tabulce na rozdíl tří bodů, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:02:04)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-2
    Střely na branku: 33-28
    Zásahy gólmanů: 26-29
    Vyloučení: 2-3
    Využití: 0-0
    V oslabení: 0-1
    Vyhraná buly: 27-24.
     
    Zápas je u konce. Do první třetiny vstoupili lépe domácí, kteří se v deváté minutě během 38 sekund ujali dvoubrankového vedení. Nejprve se trefil Michail Kotljarevskij a nedlouho po něm skóroval Alexandr Chochlačov. Jenže v čase 16:24 Jokerit snížil trefou Ahti Oksanena a devět sekund před koncem vyrovnal při oslabení tří proti pěti Marko Anttila. Zápas nakonec rozhodla situace ze 27. minuty, kdy bek Patrik Hersley dostal dobrou přihrávku od Kokareva a střelou z první trefil pravou šibenici. Jokerit se ve třetí třetině tlačil za vyrovnáním a několikrát doslova uzamkl soupeře řed jeho brankou, ale doplatil na koncovku. Naopak 7,3 sekundy před koncem trefil prázdnou klec Martinš Karsums a pečetil výhru Spartaku 4:2.
     
    Konec zápasu.
    59:52 Martinš KARSUMS - 4:2
     
    59:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    7,3 sekundy do konce a Spartak dává pojistku na své dva body. Hosté sice ve středním pásmu vyhráli buly, ovšem Mikko Lehtonen nedokázal kotouč zpracovat. Robin Hanzl posunul kotouč na MARTINŠE KARSUMSE, který neměl problém přejet modrou čáru a trefit volnou klec. Asistence: Martin Hanzl.
     
    59:39
    Jeden z beků Spartaku zkoušel velký oblouček směrem do prázdné branky, ale Mikko Lehtonen ve středním pásmu při stažení puku sevřel kotouč. Bude se vhazovat u obranné modré Jokeritu a o vítězi zápasu je, dá se říct, rozhodnuto. Niemi se vrací do kasy.
     
    59:34
    Důležité buly vyhrávají domácí.
     
    59:34
    Samozřejmě hosté stále budou hrát v šesti bez gólmana!
     
    59:34
    Zakázané uvolnění Spartaku – do konce základní hrací doby zbývá 25,8 sekundy a Jokerit si bere time-out.
     
    59:11
    Ansel Galimov mohl trefit prázdnou klec, ale na pravém kruhu mu na poslední chvilku puk uskočil od hokejky. Ale získal zase tak patnáct vteřin, než hosté dokázali v tlačenici u mantinelu vybojovat kotouč.
     
    58:49
    Tak až nyní při útočné akci opouští Antti Niemi branku, ale puk je znovu v obranném pásmu Jokeritu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a Jokerit se stále nemůže dostat ke hře bez gólmana.
     
    57:59
    Naprosto zkušeně to nyní udělal Maxim Cypljakov. Viděl, že na levém kruhu přes soupeře neprojde, jelikož neměl rychlost. Zabrzdil a přistrčil puk dojíždějícímu spoluhráči.
     
    57:21
    Kutějkin dostal u druhé vlny dobrou přihrávku na levý kruh, tvrdou střelou však Niemiho nepřekonal, ale opět udržel svému týmu nějaký ten čas, kdy Jokerit nemohl útočit.
     
    56:48
    Jenže to by hosté museli alespoň udržet puk před brankou Hudáčka, což se nyní neděje.
     
    56:12
    Domácí ušetřili opět nějaký ten čas v pásmu soupeře. Nyní už to vypadá, že se zanedlouho dočkáme hry bez brankáře v podání Jokeritu.
     
    55:46
    Július Hudáček nyní ukázal dobrou práci s holí a nezalekl se ani napadajícího protihráče. Dobře rozehrál doprava na svého obránce.
     
    55:30
    Útok Jokeritu nebyl povedený a končí zakázaným uvolněním.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 9. Kotljarevskij (Hersley), 9. Chochlačov (Kutějkin), 27. Hersley (Kokarev, Kotljarevskij), 60. Karsums (R. Hanzl) – 17. Oksanen, 20. Anttila


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Hersley, Rylov (A), Kutějkin, D. Višněvskij, Pedan, Gončarov, Trišin – Daugavinš, Zubov (A), Fjodorov – Karsums, R. Hanzl, Chochlačov – A. Galimov, Nikoncev (C), Juňkov – Cyplakov, Kokarev, Kotljarevskij – Arkalov.
    Jokerit Helsinky: A. Niemi (Kalninš) – Lehtonen, A. Grant, Lepistö (A), Lööv, O. Lauridsen, Eronen, Kivistö – Joensuu, Anttila (A), Kontiola – O'Neill, H. Ikonen, Mäenalanen – Savinainen, Haapala, Regin (C) – Oksanen, M. Niemi, Halme.

    Rozhodčí: Birin, Kulakov – Antonov, Stroganov
    thejrc.org