New Jersey – Tampa 6:7 (po pr.) | Columbus – Edmonton 1:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 2:1 (kon.)
Arizona – Montreal 1:4 (kon.) | Colorado – Florida 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Vancouver 3:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Minnesota Wild
Čtvrtek 31.10.2019, 01:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:25)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jordan Binnington (STL) 35 zák., 1 gól, 97,2%
    2. Alex Pietrangelo (STL) 1+1
    3. David Perron (STL) 0+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 26 – 36 (7:12, 13:12, 6:12)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 14
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 13 – 18.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou týmů ze západní Konference dlouho postrádal větší náboj. Ten vznikl až v sedmadvacáté minutě, nicméně na Blaisovu vychytralou střelu o pár desítek vteřin později zareagoval do dneška střelecky mlčící Zuccarello. Rozhodnout se muselo až po druhé přestávce, kdy St. Louis jasně ovládalo hru a v čase 41:39 se zaslouženě ujalo vedení díky Pietrangelovi. Minnesota našla poslední zbytky sil až v úplném závěru, vyrovnat ale nedokázala a s pouhými třemi výhrami tak zůstává u chvostu tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Mikko Koivu vyhrál buly, jenže Suter s Dumbou puk pod kontrolu nedostali a Steen jej vyhodil do bezpečí. Wild už vyrovnat nedokáží!
     
    59:47
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Carl Gunnarsson – 2 min., hákování).
     
    59:47
    Zach Parise ukradl puk faulujícímu Gunnarssonovi v prostoru vedle branky. Zkušenému útočníkovi puk utekl, ale nechtěnou střelu za něj obstaral Steen, jehož hokejka nebezpečně poslala kotouč na lapačkou zasahujícího Binnigtona.
     
    59:09
    Dumbovo zakončení zápěstím bylo zablokované. Staal pak zpoza branky přihrával do ohně, ale Parise neměl prostor na pořádnou střelu.
     
    59:01
    Zuccarellovu střelu z pravého mantinelu Binnington jenom vyrazil a pak měl plné ruce práce s bekhendovou dorážkou finského útočníka Koiva. Zach Parise ještě šavloval hokejkou v brankovišti, ale puk z domácího brankáře nevypadl.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:32
    Sanford mohl rozhodnout střelou do prázdné branky. Dubnyka však bravurně nahradil Zuccarello, který ještě udržel Wild ve hře.
     
    58:19
    Devan Dubnyk opouští své pracoviště a míří na střídačku, aby pustil do hry šestého hráče v bílém dresu!
     
    57:54
    Konečně aspoň menší tlak od hostů. Hartman si vyměnil přihrávky se Suterem a pak nabil Greenwayovi na střelu z první, kterou Binnington vyrazil.
     
    57:20
    Schwartz vybojoval puk na obranné modré čáře. Potřeboval ale střídat a rezignoval tak na nějaký útočný výpad vstříc Dubnykovi.
     
    56:46
    Binnington se chytře rozhodl zastavit nahození Fialy a sám dostal puk pryč z obranného pásma St. Louis, které dělí už jen tři minuty od vítězství.
     
    56:18
    Parayko se vrátil pro puk k vlastní brance. Poté sám projel do útočného pásma a přihrávkou doleva vyzval ke střele Jadena Schwartze, kterého Dubnyk vychytal lapačkou.
     
    55:39
    Perronovi utekl puk od hokejky k Zuccarellovi, který chtěl vyrazit na zteč, ale důrazným zákrokem byl zastaven ještě u červené čáry.
     
    55:01
    Mats Zuccarello zkusil vystřelit rovnou z vhazování, ale tečovaný puk proletěl z jeho pohledu vedle levé tyče za branku.
     
    54:53
    Dobře hrající Brad Hunt se šikovně natlačil před Binningtona, ale střelou zprava puk do branky neprocedil. Stejně tak zpoza levého kruhu neuspěl Carson Soucy.
     
    54:39
    Hra je nyní velice plynulá. Puk se ale nachází výhradně na domácích hokejkách, takže Minnesotě se čas na vyrovnání rychle krátí.
     
    54:06
    Alexander Steen se vytočil kolem obránce, ale střelou z pravé strany nenašel žádnou mezeru ve výstroji hostujícího gólmana.
     
    53:42
    Znovu letěl puk přes celé hřiště. Binnington pro něj vyrazil a Blues tak mohou podniknout další útočnou akci.
     
    53:15
    Pietrangelo šel do stahovačky, ale Foligno mu puk vypíchl. Vyhození Minnesoty nebylo posouzeno jako icing a hra pokračuje.
     
    52:36
    Jason Zucker přihrál ze zadního mantinelu vynikající pozice na Dumbu. Binnington ale byl dobře postavený a nepříjemnou situaci jistě vyřešil.
     
    51:41
    Greenway nabral velkou rychlost, která mu ve finále trochu překážela. Po přihrávce před brankus e neprosadil Hartman ani Fiala ani Rask.
     
    50:46
    Thomas vrátil puk na modrou Paraykovi, který trefil nohu předním stojícího Kunina, a hra se přesunula do blízkosti červené čáry.
     
    50:37
    Steenovo nahození ze středu hřiště musel Dubnyk jistit vyrážečkou. Blues pak vybojovali puk na zadním mantinelu a už rozjíždí nějakou tu kombinaci.
     
    50:04
    Minessota v těchto chvílích tahá za mnohem kratší konec provazu a pokud rychle nezabere, tak nebude mít moc příležitostí, jak nepříznivé skóre vyrovnat.
     
    49:48
    Pietrangelo od modré vůbec netrefil. Pak si puk vzal ještě jednou a posunul ho Schwartzovi, na jehož dalekonosný pokus Dubnyk neviděl přes Blaise, ale i tak ho vyrazil.
     
    49:18
    Dumba se u vlastní branky dostal pod tlak dvou napadajících soupeřů. On sám puk udržel, ale kolegové z útoku se vůbec nedostali do útočného pásma.
     
    48:49
    Parádní souhra čtvrtého útoku Blues! MacEachern a Sundqvist dvěma zadovkami dostali do šance Barbaševa. Dubnyk ale neměl pochopení pro tyto parády a po dobrém zákroku přerušil hru.
     
    48:26
    Bozak dobře pokryl puk před dotěrnými soupeři a předal ho Faulkovi, jehož střela prosvištěla hodně vedle Dubnykovy levé tyče.
     
    47:44
    Blais ztratil puk u mantinelu v obranném pásmu a pak musel poděkovat Binningtonovi, který hned dvakrát vychytal Kuninovy šance z levé strany.
     
    47:06
    Bowmeesterovi přeskočil puk přes hokejku na modré čáře a domácí mužstvo kvůli tomu museli na pár vteřin vyklidit útočné pásmo.
     
    46:32
    O´Reilly přihrál ze zadního mantinelu na Sanforda, který byl v dobré pozici, ale při střele minul puk, což je dnes poměrně častý jev.
     
    46:24
    Kotouč se zřejmě dotkl hráče na některé ze střídaček. Hra je přerušena a vhazovat se bude po levici Binningtona.
     
    45:51
    Minnesota zabarikádovala vlastní modrou čáru. Brodin pak nahodil zpoza levého kruhu a Binningtonovi pomohl trošku ukvapený hvizd hlavního rozhodčího.
     
    44:57
    Wild měli dobrý nástup do třetiny, jenže od inkasovaného gólu marně hledají ztracenou půdu pod nohama. Binnington je v současnosti bez práce.
     
    44:11
    Tyler Bozak nabral rychlost, ale po přejetí středního pásma vystřelil zpoza pravého kruhu jen přes obráncovu hokejku.
     
    43:56
    Parayko to zkusil z pravého konce modré čáry a stadionem to jenom zahučelo poté, co puk proletěl kousek vedle Dubnykovy pravé tyče.
     
    43:15
    Právě Barbašev přihrával z úrovně brankové čáry před kruhy na Sundqvista, jenž v obležení modrých dresů trefil pouze Brodina.
     
    42:51
    Ryan O'Reilly vjel na konci dlouhého střídání do postavení mimo hru. Na plac tak míří čtvrtá formace Blues vedená ruským útočníkem Barbaševem.
    41:39 Alex PIETRANGELO - 2:1
     
    41:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí podruhé slaví gól na 2:1, o který je v tomto případě už nic nepřipraví! O´Reilly vyhrál vhazování a pak mohl smeknout klobouk před Perronovou senzační přihrávkou z levého mantinelu na ALEXE PIETRANGELA. Ten zachoval chladnou hlavu po vyjetí Dubnyka a zkušeně si počkal na střelu do prázdné branky. Asistence: David Perron, Carl Gunnarsson.
     
    41:33
    Wild se nepřipravenou rozehrávkou připravili o kotouč a po zakázaném uvolnění navíc budou muset přečkat buly po pravici Devana Dubnyka.
     
    41:17
    Ani Brodinova střela z levé strany neprošla přes hráče St. Louis. Puk vzápětí vyletěl mimo ledovou plochu.
     
    40:56
    Kunninova rychlá střela švihem neprošla přes Parayka a domácí během svého střídání dostali kotouč aspoň do středního pásma.
     
    40:23
    Foligno zleva přihrával před branku na Erikssona Eka, kterému ale obránci Blues šikovně zablokovali ve finále nepoužitelnou hokejku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 20 – 24 (7:12, 13:12)
    Zablokované střely soupeře: 4 – 9
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 11 – 13.
     
    Druhá dvacetiminutovka byla mnohem zajímavější, i když tomu její úvod úplně neodpovídal. O něco záživnější hokej se začal hrát od sedmadvacáté minuty, kdy vše odšpuntovala Blaisova trefila do horního kouta Dubnykovy brány. Z těžce vydrženého vedení se Blues ale neradovali dlouho, protože za necelé dvě minuty se poprvé v dresu Minnesoty konečně prosadil Mats Zuccarello. O'Reilly hned vzápětí překonal Dubnyka podruhé, video ale odhalilo ofasjd a domácím se nepovedlo skórovat ani z výrazného tlaku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Spurgeon zablokoval střelu O´Reillyho a Wild stihli podniknout ještě jeden protiútok, který musel Hartman zakončovat ze středního pásma, nicméně Binnington se překvapit nenechal.
     
    39:22
    Sundqvist přihrál na modrou Bouwmeesterovi. Dubnyk tvrdou střelu vyrazil doprava a pak měl kliku, že Paraykova agresivní dorážka letěla nad branku.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:48
    Staal si vybruslil k modré čáře, kde si od něj kotouč převzal Brad Hunt, ovšem tvrdou střelou golfákem trefil jen Binningtonův klín.
     
    38:10
    Hosté v plném počtu.
     
    38:07
    Dunnova dělovka trefila zadní mantinel, puk se odrazil k Dumbovi a ten měl dost času ještě jednou vyhodit.
     
    37:51
    Blais křižnou přihrávkou našel na zadní tyči číhající Faulka. Bývalý obránce Caroliny ale puk vůbec netrefil a z dobré šance nebylo nic.
     
    37:27
    Mikko Koivu porazil na vhazování Bozaka a hosté okamžitě odpálili kotouč co nejdál od branky Devana Dubnyka.
     
    37:17
    Hodně přes půl minuty se Blues nemohli pořádně dostat do útočného pásma. Když se jim to konečně povedlo, tak Suter srazil Perronovu přihrávku určenou pro Schenna mimo ledovou plochu.
     
    36:28
    Pietrangelo musel hrát z první, aby udržel puk na modré. Nahrál jej doleva na Schenna, který nabil na osu hřiště Schwartzovi, ale Dubnyk ho jedním z nejtěžších zákroků dne vychytal.
     
    36:10
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Ryan Hartman – 2 min., podrážení).
     
    35:31
    Faulkovo nahození za svou brankou zastavil Dubnyk, který v posledních minutách moc práce nemá. Teď aspoň zvládl rozehrávku.
     
    34:55
    Domácí v plném počtu.
     
    34:48
    Minnesota v útočné fázi hodně využívá hráče na modrých čarách. Tentokrát to byl Suter, jehož střela švihem byla sražená.
     
    34:21
    Oskar Sundqvist z posledních sil zaútočil. Při střele zpoza pravého kruhu trefil hůl Sutera a puk skončil v ochranné síti.
     
    34:02
    Norský útočník se dostal ke střele z levé strany, kterou před brankou tečoval Eric Staal, ovšem puk na branku nenasměroval.
     
    33:46
    Zuccarello byl podražen při rychlém obratu, ale rozhodčí tentokrát zůstali v klidu. Wild se i tak usadili v útočném pásmu.
     
    33:13
    Hunt jen naznačil střelu a ještě posunul puk na Dumbu, jehož ránu golfákem vyrazil Binnington někam k zadnímu mantinelu.
     
    32:55
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Sammy Blais – 2 min., krosček).
     
    32:39
    Steen na pravém křídle obešel Matse Zuccarella a zprvu ztracenou akci vyšperkoval přihrávkou na Bozaka, který k domácí smůle promáchl.
     
    31:55
    Kunin sám založil i zakončil rychlý protiútok. Vystřelil však hodně nepřesně a domácí se málem také dostali do brejkové situace.
     
    31:17
    Tak tady není o čem. Sanford už byl v útočném chvíli ve chvíli, kdy Perron držel puk na modré čáře. Video odhalilo ofsajd a stav se vrací na 1:1.
    31:17 O´Reillyho trefě předcházel ofsajd
     
    31:17
    Zničehonic se s góly roztrhl pytel! O´Reilly zužitkoval Perronovu přihrávku z levého mantinelu, nicméně je otázkou, zda tomu nepředcházel ofsajd.
     
    30:55
    Ryan Hartman rychle otáčel hru, jenže Pietrangelo mu puk vypíchl a zachytit ho nedokázal ani za ním jedoucí Foligno.
     
    30:07
    David Perron přidal další kus do sbírky svých dnešních střel na branku. Z vrcholku levého kruhu ale neumístil puk bůhvíjak dobře a Dubnyk ho jednoduše lapil.
     
    29:31
    Steenovi spoluhráči střídali, takže si švédský útočník nahodil puk sám pro sebe. Proti převaze se na krátkém mantinelu vcelku logicky neprosadil.
    28:43 Mats ZUCCARELLO - 1:1
     
    28:43
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Zatímco na první gól jsme čekali téměř sedmadvacet minut, tak na ten druhý jen pár desítek vteřin! MATS ZUCCARELLO si u zadního mantinelu vyměnil několik přihrávek se Staalem, kterému se nakonec nabídl v brankovišti a nadvakrát dostrkal puk za Binningtona. Pro norského útočníka je to vůbec první gól v sezóně! Asistence: Eric Staal, Jason Zucker.
     
    27:56
    Brad Hunt mohutně napřáhl zpoza levého kruhu. Binnington byl už předem zakleknutý a puk ho k jeho štěstí víceméně trefil.
     
    27:12
    Za hosty chtěl rychle odpovědět Foligno, který se na levé straně ale zastavil a nic nebezpečného ve finále nevymyslel.
    26:52 Sammy BLAIS - 1:0
     
    26:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V sedmadvacáté minutě tu konečně máme první gól! Ryan O´Reilly diagonální přihrávkou z obranné modré čáry našel na pravé straně SAMMYHO BLAISE a ten z naprosto nevinně vypadající situace překvapil Dubnyka střelou do bližšího horního rohu. Asistence: Ryan O´Reilly, Alex Pietrangelo.
     
    26:35
    Zajímavější to bylo na druhé straně, kde to zkoušel střelecky aktivní Perron. Opět to ale byla pouze střela na prostředek branky.
     
    26:25
    Parise přenechal puk Kuninovi, který mu jel v tandemu. Puk mu na chvíli ale utekl a Binnington nakonec zasahovat nemusel.
     
    26:05
    Brodinova hokejka pokazila Perronovu střelu a poslala kotouč do ochranné sítě. Pokračovat se bude po reklamní přestávce.
     
    25:47
    Mats Zuccarello přihrál za branku, odkud Zucker posílal puk do brankoviště, ale k ničemu vážnějšímu no nevedlo.
     
    24:54
    Kevin Fiala objížděl Faulka a kvůli tomu se dostal do těžkého palebného úhlu. Binnington se zakončením zleva navíc počítal.
     
    24:23
    Ani Dunnova střela od modré neměla gólové parametry. Spíše to byla jen pobídka k teči, ke které ve skutečnosti nedošlo.
     
    24:09
    Hosté v plném počtu.
     
    23:53
    Jared Spurgeon obětavě zablokoval střelu Faulka z levého kruhu. St. Louis ještě vybojovalo puk u hrazení a pokračuje v tlaku.
     
    23:29
    Pietrangelovu nepovedenou střelu dorážel z levého kruhu Perron a tentokrát už zaměstnal Dubnyka, který puk zvládl aspoň vyrazit.
     
    23:05
    David Perron zavezl puk po ose hřiště zpět do útočného pásma, ale ve finále vystřelil pouze do brankářova betonu.
     
    22:37
    Perron střílel z jedničky, ale Foligno puk na branku nepustil. Hostující gólman musel zasahovat až poté, co se k němu odrazil puk z boje na levém křídle.
     
    22:21
    Dubnyk vyřešil menší závar ve své blízkosti přerušením hry. Neplechu před brankou dělal Schwartz a po něm i číhající Schenn.
     
    22:09
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Eric Staal – 2 min., podrážení).
     
    21:56
    Volný Zach Parise potáhl puk po levé straně, ale Binnington s jeho střelou neměl sebemenší problém.
     
    21:37
    Schenn dorážel poté, co Blais vjel s pukem do brankoviště. Z nějakých tří metrů však hostující klec přestřelil.
     
    21:20
    Poklidný úvod druhé třetiny poprvé přerušilo zakázané uvolnění Minnesoty, za kterou předtím od modré neškodně střílel Hartman.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 7 – 12
    Zablokované střely soupeře: 1 – 2
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 45% – 55%
    Bodyčky: 2 – 9.
     
    Je za námi první třetina, na kterou se bude vzpomínat jako na jednu z těch poklidnějších. Hraje se v poměrně vlažném tempu a když už se některý z týmů zmůže na střelu, tak přichází snadné zákroky velice jistě působících gólmanů. O něco více práce měl Binnington, který lapil všech dvanáct puků, zatímco jeho protějšek sedm.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Joel Eriksson Ek dojel přihrávku o mantinel, ale pak bekhendem slabounce poslal puk do výstroje Jordana Binningtona.
     
    19:05
    Schwartz promáchl při pokusu o střelu golfákem a puk se od hrazení odrazil až do míst, kde si jej do lapačky schoval Dubnyk.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:28
    Teď už Pietrangelo nahazoval až po přejetí červené čáry, jenže Blais přihrával před branku na nepřipraveného Braydena Schenna.
     
    17:58
    Alex Pietrangelo se svou přihrávkou z obranného pásma nespojil s hokejkou nikoho v modrém, takže je pískán icing.
     
    17:20
    Zajímavé přečíslení Blues zase nemusel řešit Devan Dubnyk, neboť po několika přihrávkách trefil Perron jenom spoluhráče Sanforda.
     
    16:18
    Fiala přebruslil Dunna, který ztratil puk u útočné modré čáry. Brejk dvou na jednoho ale zůstal bez zakončení, protože se nezdařila předávka na Greenwaye.
     
    15:58
    Už několikáté zakázané uvolnění Wild vrací hru před Dubnyka. Schenn byl vyhozen z buly, ale i Steen ho dokázal vyhrát.
     
    15:23
    Oba týmy po skončení přesilovky pomalu střídají a Colton Parayko čeká na rozehrávku zpoza Binningtona.
     
    14:54
    Hosté v plném počtu.
     
    14:49
    Erikson Ek ukořistil puk na červené čáře a přihrávkou pod sebe vytvořil šanci pro Foligna. Ani on pohotovým zakončením skóre zápasu ale neotevřel.
     
    14:37
    Dunn přenesl hru do levého kruhu, jenže Faulkova tvrdá střela golfákem byla Spurgeonem sražená a obránce Minnesoty navíc i vyhodil.
     
    13:55
    Kvůli přihrávce rukou je hra přerušena a vykázána mezi modré čáry. Přesilovka St. Louis je však stále teprve v polovině.
     
    13:36
    Pietrangelo vypálil od modré nepřesně. Brodin vyhrál následný boj u hrazení a sám dostal puk ven z obranné třetiny Wild.
     
    13:21
    Znovu v akci Schenn, který pěkně otočil hru na levou stranu, ovšem David Perron trefil jenom pas dobře postaveného Dubnyka.
     
    13:09
    Brayden Schenn měl čas na přípravu střelu z pravého bodu pro vhazování, ale Dubnyk letící projektil lapačkou nadzvedl až do ochranné sítě.
     
    12:54
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jason Zucker – 2 min., sekání).
     
    12:48
    Staal byl v rohu obrán o puk Bozakem. Pak ho sice pomohl vybojovat a v pokračujícím boji došlo k faulu jeho kolegy Zuckera.
     
    12:18
    Huntova rána od modré přišla ve chvíli, kdy neměl domácí gólman ideální výhled. Puk však letěl hodně vedle brankoviště.
     
    11:55
    Foligno sebral puk ve středním pásmu a několika rychlými kroky se posunul do levého kruhu. I od něj to ale byla poměrně neškodná střela na připraveného Binningtona.
     
    11:18
    Spurgeon se vysunul až na hrot, kam mu nabízel puk Hartman, ale z bezprostřední blízkosti jej za Binningtona nepropašoval.
     
    11:03
    Parayko rozdal puk doleva na Sanforda, který propagačně nahodil puk do brankoviště a donutil tím Dubnyka přerušit hru.
     
    10:48
    Blues si špatně rozebrali hráče a nechali chvíli volného Jonase Brodina, jehož střela z levého kruhu ale určitě mohla být o něco nebezpečnější.
     
    10:30
    Ofsajd Blues dává prostor pro reklamní přestávku.
     
    10:18
    Schwartz šikovně přenášel hru do levého kruhu, kde byl volný Blais, ale mizerné zpracování celou akci znegovalo.
     
    09:54
    Faulk sice zastavil vyhození Sutera, ale s pukem se dostal do středního pásma. To útočné tak museli Bluesmani vyklidit.
     
    09:28
    Mats Zuccarello se nedostal přes Parayka. V desáté minutě tak pokračuje dosti vlažný úvod utkání.
     
    08:49
    Foligno zaútočil po levém křídle, odkud nabízel vysoký puk na teč, ale Hartman jej netrefil tak dobře, aby musel Binnington zasahovat.
     
    07:46
    Zakázané uvolnění Minnesoty. Po pravici Dubnyka budou vhazovat Rask a O´Reilly.
     
    07:20
    Thomas dělal na levém křídle otočky tak dlouho, až byl tvrdě naražen na mantinel. Do protiútoku vyrazil Fiala, ale Pietrangelo jeho střelu ztečoval mimo tři tyče.
     
    06:47
    Schenn na pravé straně převzal puk od Schwartze, o několik kroků se přiblížil brance, ale Dubnyk si prostor na přední tyči pohlídal.
     
    06:11
    Až po více než šestí minutách si Dubnyk poprvé ošahal puk, který do jeho brankoviště přiletěl po střele Carla Gunnarssona od modré čáry.
     
    05:45
    Opět nevyšla spolupráce mezi O´Reillym a Sanfordem. Přečíslení dvou na jednoho výborným zákrokem zastavil Spurgeon.
     
    05:20
    O´Reilly projel s pukem značnou část hřiště, ale přihrávkou pod sebe našel Sanforda ve chvíli, kdy kolem něj byli hned tři protihráči.
     
    04:46
    Colton Parayko ztratil puk na útočné modré, nicméně protiútok hostujícího mužstva měl pouze jepičí život.
     
    04:16
    Thomas po zkažené rozehrávce Wild ještě hledal Schwarze. Přihrávka ale byla nepřesná a Dubnyk si na svůj první zákrok ještě chvíli počká.
     
    03:15
    Domácí v plném počtu.
     
    02:34
    Suterovu střelu tečoval Parise, ale puk letěl hodně vedle. Tlak Minnesoty ještě chvíli trval, ale pak už přišlo vyhození přes všechny čáry.
     
    02:21
    Další rána Dumby, kterému nabil Hunt, ale puk rozvlnil jen ochrannou síť. Blues díky tomu mohou konečně vystřídat.
     
    02:04
    Po pěkné kombinační akci to na sebe vzal Dumba, jenž od modré vystřelil hodně vedle domácí klece.
     
    01:40
    Dumba zachytil vyhození Gunnarssona a Wild se díky němu ještě udrželi v pásmu, kde Binnington vyrážel střelu golfákem od Greenwaye.
     
    01:15
    Sammy Blais vyhrál buly, jenže pak bránil v pohybu Zuccarellovi, za což vyfasoval první menší trest tohoto zápasu.
     
    01:12
    Blues se usadili v útočném pásmu. Přihrávky od nich byly hezké, ale vše se obešlo bez jediného náznaku zakončení předtím, než puk vyletěl mimo hřiště.
     
    00:30
    Hosté dobře forčekovali a díky tomu se dostali k první střele do lapačky Binningtona, na kterého z mezikruží nevyzrál Joel Eriksson Ek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Parayko, Faulk, Bouwmeester, Dunn, Gunnarsson – Blais, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly (A), Sanford – Thomas, Bozak, Steen (A) – Sundqvist, Barbašev, MacEachern.

    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Hunt, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Kunin, J. Eriksson Ek, Parise (A) – Hartman, M. Koivu (C), M. Foligno – Donato, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: Joannette, MacDougall – Berg, Tobias.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    V sestavách obou týmů nefiguruje žádný český ani slovenský zástupce.
     
    St. Louis Blues

    Obhájci Stanley Cupu nezáří, ale rovněž na tom nejsou tak špatně, jako v první polovině předchozí sezóny. Po dvanácti zápasech mají Bluesmani bilanci šesti výher a šesti porážek, z toho tři z nich byly až po základní hrací době. Naposledy se St. Louis představilo v Detroitu, kde hrálo jen pár hodin po prohře v Bostonu. Svěřenci Craiga Berubeho vedli ještě na startu třetí části 3:1, pak dostali tři góly a museli zápas pracně dovést do prodloužení, které rozhodl Perron. Na západě je jsou Blues osmí, nicméně ztrácí jediný bod na vedoucí Colorado. V příštích několika měsících jim kvůli zranění ale nebude moci pomáhat kanonýr Tarasenko.

    Nejproduktivnější hráči:
    • B. Schenn – 13 bodů (9+4)
    • D. Perron – 12 bodů (6+6)
    • R. O´Reilly – 12 bodů (3+9).
     
    Minnesota Wild

    Hosté v úvodu sezóny patří mezi nejslabší týmy v soutěži, i když se jejich forma oproti prvních zápasům zásadně zlepšila. Wild z prvních sedmi utkání jen jednou vyhráli, jenže pak uspěli třikrát ze čtyř možností a polepšili si alespoň na osm bodů. Včera však Minnesota hrubě nezvládla třetí třetinu zápasu v Dallasu, kde dlouho vedla, jenže o náskok 3:0 přišla a ve finále prohrála 3:6. V tabulce Západní konference jsou Wild na předposledním čtrnáctém místě, z něhož ztrácí na play-off sedm bodů. Na marodce Minnesoty figuruje obránce Pateryn, kromě kterého visí otazník i nad útočníkem Kevinem Fialou.

    Nejproduktivnější hráči:
    • E. Staal – 8 bodů (4+4)
    • B. Hunt – 7 bodů (4+3)
    • J. Zucker – 7 bodů (4+3).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi St. Louis Blues a Minnesotou Wild!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 27. Blais (R. O'Reilly, Pietrangelo), 42. Pietrangelo (Perron, Gunnarsson) – 29. Zuccarello (E. Staal, Zucker)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Parayko, Faulk, Bouwmeester, Dunn, Gunnarsson – Blais, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly (A), Sanford – Thomas, Bozak, Steen (A) – Sundqvist, Barbašev, MacEachern.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Hunt, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Kunin, J. Eriksson Ek, Parise (A) – Hartman, M. Koivu (C), M. Foligno – Fiala, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: Joannette, MacDougall – Berg, Tobias

    Diváci: 18 096
    thejrc.org