Novosibirsk – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Barys – Jekatěrinburg 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Kunlun 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Ufa 4:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 3:2 (4:2 po s.n.)
po prodl.
Barys Nur-Sultan
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Čtvrtek 31.10.2019, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Barys Nur-Sultan a Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    Barys Nur-Sultan

    Domácí Barys Nur-Sultan se v tabulce Východní konference nachází na čtvrtém místě. Po dvaadvaceti odehraných duelech mají jeho hokejisté na svém kontě devětadvacet bodů za třináct výher a devět proher. Ze tří posledních odehraných duelů získali jeden bod za jednu prohru v prodloužení a dvě prohry. Naposledy doma nestačili na Magnitogorsk, se kterým padli těsně 1:2. Tři prohry v řadě za sebou by dnes před svými diváky rádi odčinili a pokusí se proti stále se trápícímu Jekatěrinburgu uspět.

    Nejproduktivnější hráči

    Roman Starčenko – 17 bodů (7+10)
    Corban Knight – 12 bodů (6+6)
    Darren Dietz – 12 bodů (4+8)
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hosté z Avtomobilistu Jekatěrinburg jsou ve stejné konferenci až na desátém místě a oproti loňské sezóně se jim zatím nedaří. Před rokem totiž válcovali soupeře za soupeřem a drželi velmi dlouho nejen svou neporazitelnost, ale i první místo v konferenci i celé KHL. Desetkrát vyhráli a dvanáctkrát z ledu odešli jako poražený tým. Po domácí výhře 3:0 nad Čeljabinskem pak přišlo sedm proher a hosté tak mají velmi nelichotivou sérii. Naposledy padli v Novosibirsku, jenž bral dva body za výhru 3:0. Dnes je tak čeká další těžký venkovní zápas. Hráči Jekatěrinburgu by rádi už konečně vyhráli a o to se pokusí proti rozjetému Barysu. Uvidíme, jak se jim na jeho ledě povede.

    Nejproduktivnější hráči

    Brooks Macek – 16 bodů (7+9)
    Nigel Dawes – 15 bodů (7+8)
    Dan Sexton – 12 bodů (6+6)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (Jekatěrinburg)
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Pasquale) – Makljukov, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Kleščenko, Šalapov, Orechov – R. Starčenko (A), Knight, Tangradi – Šesťakov, Boyd (A), Akolzin – Michajlis, Valk, Jevdokimov – Asetov, Sagadejev, Petuchov – Musorov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, I. Višněvskij, Mamkin, D. Bodrov (A), Alexej Vasilevskij, Batyršin, Pereljajev – Dawes (C), Macek, Golyšev – Litovčenko, Holland, Sexton – Bělousov, Dacjuk, Setdikov – Chripunov, Platt (A), Obidin – Sedov.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Kučava, Nikolajev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    U puku jsou hosté a hned se vydali do útočného pásma, avšak před brankou Karlssona nic nevymysleli.
     
    00:38
    Ovšem i domácí hokejisté nezvládli svoji první útočnou akci a střela Boyda šla mimo tři tyče. Znovu tak hosté z Jekatěrinburgu míří na opačnou stranu.
     
    01:25
    Henrik Karlsson si nyní připravil proti střele Mamkina přesný zákrok a v pokleku ukryl kotouč pod svojí lapačku.
     
    02:10
    Darren Dietz si pohrál u modré čáry s kotoučem a poté ho dostal do útočné třetiny, kde ale neměl nikoho, komu by přihrál. Nicméně domácí stále operují před Jakubem Kovářem.
     
    03:00
    Po nepřesné akci hostů šli do další domácí hráči, z vrcholu levého kruhu střílel Nikita Kleščenko, jehož pokus tečoval před Kovářem Boyd, ale brankář Jekatěrinburgu si poradil.
     
    04:05
    Starčenko neudržel kotouč na své holi a ten mu vypíchli hosté. Holland se natlačil před Henrika Karlssona, jenž musel do dalšího zákroku.
     
    05:33
    Curtis Valk našel před brankou najíždějícího Michajlise, druhý jmenovaný pohotově vystřelil, ale jeho pokus srazil brankář hostů do rohu.
     
    06:06
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:09
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Corban Knight – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    06:22
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté svou přesilovou hru bleskově využívají a jdou do vedení. Před domácí branku se natlačil GEOFF PLATT, jenž dostal za Karlssonova záda střelu Brookse Macka – 0:1. Asistence: Brooks Macek a Alexej Vasilevskij.
    06:22 Geoff PLATT - 0:1
     
    08:03
    Domácí se snažili najít rychlou odpověď, avšak jejich pokus šel vedle Kovářovy branky. Hosté poté otočili hru a před Karlssonem neuspěli.
     
    08:55
    Nigel Dawes nahodil puk před branku od modré čáry, tam ale nebyl nikdo, kdo by ho tečoval.
     
    09:36
    Před brankářem Nur-Sultanu bylo velmi rušno, ten čelil dalším dvěma střelám soupeře, pokaždé ale uspěl. Hosté jsou po vedoucí brance na koni a znovu byli v tlaku před brankou Karlssona.
     
    10:29
    Na pravé straně si k puku sjížděl Nikita Michajlis, ale blíže u něho byl obránce hostů, který ho dostal do středního pásma.
     
    11:14
    Anton Sagadejev sklepl puk před Kovářem, ale brankář Jekatěrinburgu ho zachytil a poslal hned mezi své spoluhráče. Ti míří do další akce.
     
    12:29
    Hra svižně plyne, akce střídá akci a prakticky se příliš často nepřerušuje. Zatím hosté stále vedou rozdílem jedné jediné přesné trefy.
     
    12:51
    Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    13:05
    Zakázané uvolnění Barysu a hra se stěhuje před Henrika Karlssona. Hosté tak zadarmo získali útočné pásmo. Vhazovat se bude po pravé ruce domácího brankáře.
     
    13:24
    Dustin Boyd číhal u pravé tyče, ale nedokázal propasírovat puk do skulinky u betonu Jakuba Kováře.
     
    13:29
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Pavel Dacjuk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:59
    Také domácí hráči mají k dispozici první přesilovou hru. Do šance se ale v oslabení dostali hosté, kteří nechali vyniknout Henrika Karlssona.
     
    14:54
    Barysu se početní výhoda nedaří, naopak hosté ji hrají velmi dobře. Znovu se dostali do útočného pásma, kde došlo k další střele, ale proti byla obrana domácího celku.
     
    15:15
    Jekatěrinburg se dostal na kotouč v obranném pásmu a hned ho poslal až před branku soupeře.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Pavel Akolzin – 2 min., držení).
     
    16:36
    Nigel Dawes si od zadního mantinelu sjel před branku domácích, kde se snažil zakončit, to se nepovedlo a poté ani Pavlu Dacjukovi, jenž mířil vedle Karlssonovy branky.
     
    17:22
    Domácí odpalují puk až před Kovářovu branku a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    18:02
    Z levé strany nadvakrát střílel Brooks Macek, ale i tuto situaci Karlsson ustál. Barys se následně pak osvobozuje.
     
    18:25
    A nyní je už v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Pavel Akolzin si sjížděl do blízkosti Kovářovy branky, jeho pokus z prostoru mezi kruhy chytil Jakub Kovář a podržel svůj tým. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    19:35
    Slibně se rodící akci domácích zastavil ofsajd a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní se do vedení v sedmé minutě dostali hosté, když Geoff Platt využil přesilovou hru. Domácí se snažili o vyrovnání, naopak hosté o navýšení náskoku. Ani jednomu týmu se ale skórovat už nepodařilo a po první části hry se tak do kabin jde lépe hostujícímu týmu, který má v zádech vedení. Uvidíme, co nám přinese druhá perioda, která začne přibližně v 15:20.
     
    Střely na branku: 7 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Dietz dostal puk před hostující branku, ale tam ho zachytil jeden z hostujících obránců, který ho dostal pod kontrolu. A hosté otáčejí hru.
     
    21:08
    Domácí se ale po chvilce vrátili zase zpátky a chvíli operovali před Jakubem Kovářem, ten ale svůj prostor před brankou jistil.
     
    21:48
    Georgij Bělousov neudržel touš v pásmu Nur-Sultanu a Barys tak rychle spěchá do další útočné akce před branku Jakuba Kováře.
     
    22:35
    Domácí měli zase tlak před hostující brankou a na Kováře šla další střela, kterou srazil do bezpečí.
     
    23:25
    Henrik Karlsson ukryl pod svým betonem puk a před dotěrnými hosty raději pozastavil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    23:51
    Jefim Gurkin převzal puk na modré čáře, udělal pár kroků k lepší střelecké pozici a poté vyslal štiplavou střelu na Henrika Karlssona, ten uspěl.
     
    24:33
    Na druhé straně pak hasil nebezpečí před vlastní klecí Jakub Kovář a podržel tak svůj tým, jeho těsné vedení i nulu na svém kontě.
     
    25:14
    Barys právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Odražený kotouč po střele domácího hráče chtěl jeden z hostů poslat daleko od Kovářovy branky. Jenže na hranici levého kruhu se k němu dostal JEGOR ŠALAPOV, který svižnou ranou překonal Jakuba Kováře – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Bez asistence.
    25:14 Jegor ŠALAPOV - 1:1
     
    25:36
    Domácí ožili a opět se dostali před branku soupeře, kde došlo k další střele, ale Kovář byl tentokráte pohotový a kotouč dostal do své moci.
     
    26:13
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    26:30
    Z prostoru mezi kruhy střílel Geoff Platt a jeho pokus musel zastavit holí Henrik Karlsson, jenž poté hned poslal puk svým spoluhráčům.
     
    27:12
    Dustin Boyd číhal před hostující brankou, ale přihrávky se nedočkal. Místo toho zamířili na druhou stranu hosté z Jekatěrinburgu.
     
    28:05
    Další zákrok Karlssona nepustil hosty znovu do vedení. Ten vytasil efektní semafor a přerušil hru.
     
    30:05
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Eric Tangradi – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Rafael Batyršin – 2 min., držení).
     
    30:20
    Hosté dostali puk za vlastní branku a poté ho dostali ven z pásma. Sami se pak vydali do další útočné akce, ale bez gólového efektu.
     
    30:50
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nigel Dawes.
     
    31:03
    Závar před hostující brankou, nakonec se k puku dostal jedeno z beků Jekatěrinburgu a poslal ho až před Henrika Karlssona.
     
    32:05
    Domácí jsou v plném počtu, hosté ve čtyřech.
     
    32:25
    Jekatěrinburg posílá puk před branku Barysu a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    32:50
    A nyní jsou už hosté v plném počtu.
     
    33:59
    Michail Mamkin vyslal střelu od modré čáry, tu ale domácí brankář dokázal pokrýt a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce, nyní ještě ale následuje komerční přestávka.
     
    34:44
    Nikita Michajlis se natlačil před Kováře, jeho přízemní pokus však za jeho zády nekončí. Nicméně domácí celek stále kombinuje před jeho brankou.
     
    35:30
    Jegor Šalapov se snažil dojet puk, který díky hostům mířil až do pásma Nur-Sultanu. Nakonec to nestihl a je z toho zakázané uvolnění Jekatěrinburgu.
     
    36:18
    Valerij Orechov získal puk a poslal ho od modré čáry před branku hostů, ale jeho střelu srazila obrana do bezpečí.
     
    36:47
    Od modré čáry napálil puk jeden z obránců hostů a poté si ho sebrali domácí, kteří míří zase do útočného pásma.
     
    38:51
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté si vrací své vedení zase zpátky, když BROOKS MACEK využil přesilovou hru po střele z levé strany a z mírného úhlu. Kotouč nakonec skončil za Karlssonovými zády – 1:2. Asistence: Geoff Platt a Nigel Dawes.
    39:18 Brooks MACEK - 1:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. V ní domácí srovnali, ale hosté si své vedení vrátili zase zpátky v závěru, když přesilovou hru využil Brooks Macek. Čeká nás tak ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 16:15.
     
    Střely na branku: 23 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Barys Nur-Sultan: ze hřiště odchází Henrik Karlsson, přichází Edward Pasquale.
     
    40:13
    Domácí ve třetí třetině musejí dohánět jednobrankovou ztrátu. Nyní si před hostující branku sjel Roman Starčenko, avšak jeho střela končí mimo.
     
    40:47
    Barys právě vstřelil branku!
    Nyní se to už povedlo a domácí hráči znovu vyrovnávají. Tangradi postrčil puk před branku hostů, kde ho pohotově do částečně odkryté Kovářovy klece poslal ARKADIJ ŠESŤAKOV – 2:2. Asistence: Eric Tangradi a Dustin Boyd.
    40:47 Arkadij ŠESŤAKOV - 2:2
     
    42:19
    Barys ožil a opět se natlačil před branku Jakuba Kováře, ale tentokráte domácí před jeho brankou nezahrozili.
     
    42:50
    Roman Starčenko si sjel na levou stranu a pohotovu střelou nechal vyniknout Jakuba Kováře, který zapsal další přesný zákrok.
     
    43:33
    Šalapov minul přihrávku od Dustina Boyda, ale i tak stále domácí hráči hrozí před brankou Jekatěrinburgu.
     
    44:12
    Další pokus vyslal nyní Darren Dietz, ale znovu si obrana hostů dokázala poradit a kotouč dostala do bezpečí.
     
    45:05
    Hosté jsou pod tlakem, domácí vycítili šanci a tlačí se za vedoucí brankou. Zatím ale hosté dobře brání střely svého soupeře.
     
    46:13
    Anton Sagadejev dostal přihrávku na pravý kruh a odtud pak vyslal další pokus na Kováře, který brankář hostů zastavil.
     
    47:08
    Po delší době byla k vidění také střela na straně hostů, Nikita Setdikov však svůj projektil poslal jen vedle Pasqualeho tyče. Ten tak byl poprvé o naskočení do brankoviště v akci.
     
    49:17
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jegor Šalapov – 2 min., držení).
     
    49:17
    Následuje další komerční přestávka.
     
    49:48
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté využívají další početní výhodu a potřetí skórují. Do vedení je zpět poslal PAVEL DACJUK, jenž si nabruslil do pravého kruhu a odtud pak svižnou střelou překonal Pasqualeho mezi jeho betony – 2:3. Bez asistence.
    49:48 Pavel DACJUK - 2:3
     
    50:47
    Domácí, chtějí-li pomýšlet na úspěch v tomto duelu, mají necelých deset minut na to, aby srovnali stav.
     
    50:55
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Vasilevskij – 2 min., podrážení).
     
    51:00
    A nyní k tomu mají příležitost, budou hrát přesilovou hru a už se usadili v pásmu Jekatěrinburgu.
     
    52:06
    Hosté se dostali v obranném pásmu ke kotouči a poslali ho až před branku Nur-Sultanu. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    52:55
    Jekatěrinburg ubránil své oslabení a nyní je už v plném počtu.
     
    53:12
    Leonid Metalnikov se dostal k odraženému kotouči na levé straně a poté ho poslal do betonu Jakuba Kováře.
     
    53:43
    Hosté jsou pod tlakem, domácí hráči se však zatím marně snaží o vyrovnání.
     
    54:12
    Hosté na nic nečekali a po zisku puku v obranném pásmu ho poslali na zakázané uvolnění.
     
    55:04
    Barys právě vstřelil branku!
    A znovu je vyrovnáno. Domácí se vrací zpět do zápasu, když se dokázal pohotovou střelou prosadit DARREN DIETZ – 3:3. Ještě ale přijde na řadu video, takže si na konečný verdikt budeme muset ještě počkat. Asistence: Alexej Makljukov a Corban Knight.
    55:04 Darren DIETZ - 3:3
     
    55:04
    A bránění brankáři Kovářovi se neprokázalo a branka tedy platí! Je vyrovnáno.
     
    56:32
    Před domácí brankou se zjevili opět hosté, ale nedokázali dostat puk za záda Pasqualeho.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Pavel Dacjuk – 2 min., podrážení).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:44
    Hosté se dobře brání a nepouštějí domácí celek k využití přesilové hry. Nyní vyhazují puk až před branku soupeře.
     
    59:10
    Dacjuk je na ledě a hosté jsou tedy v plném počtu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Eric Tangradi – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Vasilevskij – 2 min., hrubost).
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je hotovo, bonusový bod navíc berou hosté. NIGEL DAWES si nabruslil na levou stranu, když se dostal do samostatné akce. A sice už byl v úhlu, přesto vystřelil a dokázal puk umístit do protějšího rohu – 3:4. Asistence: Jefim Gurkin a Jakub Kovář.
    60:40 Nigel DAWES - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, domácím se podařilo srovnat na konci třetí třetiny a vynutili si tak prodloužení. V něm už po čtyřiceti vteřinách udeřili hosté, když se do akce sám dostal Nigel Dawes a překonal domácího brankáře.
     
    Střely na branku: 37 – 30
     
    Dnešní utkání sledovalo 8 196 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (Jekatěrinburg) – 34 zákroků, 3 góly, úspěšnost 91,89%
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:05:23)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Šalapov, 41. Šesťakov (Tangradi, Boyd), 56. Dietz (Makljukov, Knight) – 7. Platt (Macek, Alexej Vasilevskij), 40. Macek (Platt, Dawes), 50. Dacjuk, 61. Dawes (Gurkin, Jakub Kovář)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (41. Pasquale) – Makljukov, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Kleščenko, Šalapov, Orechov – R. Starčenko (A), Knight, Tangradi – Šesťakov, Boyd (A), Akolzin – Michajlis, Valk, Jevdokimov – Asetov, Sagadejev, Petuchov – Musorov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, I. Višněvskij, Mamkin, D. Bodrov (A), Alexej Vasilevskij, Batyršin, Pereljajev – Dawes (C), Macek, Golyšev – Litovčenko, Holland, Sexton – Bělousov, Dacjuk, Setdikov – Chripunov, Platt (A), Obidin – Sedov.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Kučava, Nikolajev

    Diváci: 8 196
    ocianews.com