Třinec – Litvínov 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Sobota 02.11.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den z Třince! Hokejová extraliga má před sebou poslední kolo před první reprezentační přestávkou, sedmnácté kolo nabídne sobotní předehrávku, jež obstarají úřadující mistři Oceláři Třinec a mistrovský tým z roku 2015 Verva Litvínov. Duel startuje v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Svěřenci hlavního trenéra Václava Varadi neprožívají zrovna podařené období. Hráči s drakem na prsou sice z posledních čtyř utkání třikrát hráli na ledě soupeře, zdolat se jim však povedlo jen papírově slabšího soupeře z Kladna. V soubojích s adepty na celkový triumf v extralize však Slezané podlehli Hradci, Plzni, i v posledním kole na domácím ledě Spartě.

    "Viděli jsme výborné utkání. Sparta hrála velmi dobře a agresivně, zatímco my jsme neodehráli tak dobrý zápas. Byli jsme všude později, prohrávali jsme osobní souboje u mantinelu, kde nás přetlačili. Byli bychom spokojeni, kdybychom vytěžili nějaký bod, bohužel se nám to nepodařilo. Spadla nám do branky jedna střela od modré čáry, předtím jsme dali tyčku. V tomhle směru byla Sparta šťastnější. Musíme příště přidat v agresivitě a pohybu,," řekl asistent trenéra Marek Zadina po posledním utkání.
     
    HC Verva Litvínov

    Vstup do sezony v podání Vervy? Zatím nic světoborného. Litvínovští z dosavadních šestnácti duelů zvítězili pouze v pěti případech, hlavní trenér Jiří Šlégr dokonce, na vlastní žádost, chtěl odstoupit z pozice lodivoda litvínovského celku, představenstvo to však odmítlo. Verva se však v posledních kolech zvedla, když bodovala ve třech ze čtyř duelů. Naposledy Krušnohorci porazili pardubické Dynamo, které stále trápí zdravotní problémy.

    "Utkání bylo velmi vyrovnané. První dvě třetiny jsme takticky odehráli tak, jak jsme chtěli, měli jsme šance a tlačili se do brány, z čehož jsme vytěžili čtyři góly. Ve třetí třetině jsme se nepochopitelně nechali dostat pod tlak. Naštěstí jsme zápas dotáhli do vítězného konce, kde nás podržel především gólman," hodnotil asistent trenéra Jindřich Kotrla poslední utkání.
    Zastaví Verva obhájce titulu?
    Zobrazit příspěvek na Instagramu

    ????❌???? #ccm #ccmhockey ???? – Petr Kotala

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, Gernát, Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Galvinš – M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Martynek, Polanský, Kofroň – Hladonik.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – L. Doudera, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, T. Pavelka, Štich, Kudla – F. Lukeš (A), V. Hübl, Válek – Jarůšek, Helt, Petružálek (C) – Kašpar, Gerhát, Myšák – Trávníček, Zygmunt, Jurčík.

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Lederer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Stránský se středem kluziště dral do útočného pásma, třinecký útočník nakonec dokázal vystřelit, puk ale cestu k brance nenašel.
     
    01:03
    Obrovská šance Ocelářů! Tomáš Marcinko dostal přihrávku do úniku a sám se řítil na gólmana Honzíka! Nejlepší střelec domácích zkusil kličku na pravou stranu, litvínovského gólmana ale nepřekonal!
     
    01:18
    Honzík si připisuje další zákrok, hostující brankář zastavil ránu Doudery.
     
    01:28
    Uvidíme první přesilovku zápasu. Litvínovský Viktor Hübl v rohu vlastního pásma podrazil Marcinka.
     
    01:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tři vteřiny. Přesně tolik času potřebovali Oceláři k tomu, aby využili svou první početní výhodu! Petr Vrána čistě vyhrál buly přímo k ERIKU HRŇOVI, který se nijak nerozpakoval a z první napálil kotouč pod horní tyč litvínovské branky! Asistence: Petr Vrána.
    01:31 Erik HRŇA - 1:0
     
    01:53
    Verva může odpovědět stejnou mincí, po faulu Rostislava Martynka budou hosté hrát v početní výhodě.
     
    02:10
    Úvodní kombinace se hostům nepovedla, domácí se osvobozují.
     
    02:30
    Petružálek neuspěl proti Marcinkovi, třinecký útočník opět odpálil kotouč k Honzíkově brance.
     
    02:49
    Tečované nahození Kašpara skončilo v ochranné síti za třineckou brankou, buly před Bartošákem.
     
    03:18
    Marcinko ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku a poslal kotouč do rohu litvínovské třetiny. Tam ještě dobře zabojoval Vrána, který pozdržel hostující rozehrávku.
     
    03:46
    Vervě se povedlo rychle přejít do útočné třetiny, Bartošák musel i zasahovat, když jej z bezprostřední blízkosti ohrožoval Lukeš. Třinecký gólman vyrazil puk do rohu.
     
    04:15
    Martynek již je na ledě, domácí hrají v plném počtu. V závěru přesilovky ještě hosté pálili od modré, Bartošák byl připraven.
     
    04:52
    Petružálek se středem kluziště protlačil do útočné třetiny, v rohu třineckého pásma ale neuspěl v souboji s Gernátem. Oceláři posílají hru do neutrální zóny.
     
    05:36
    Musilovu hodně nepřesnou rozehrávku z vlastního pásma na útočné modré zachytil Myšák, litvínovský mladík ale následně napálil jen Bartošákovu vyrážečku.
     
    05:50
    Kotouč se z třinecké třetiny odrazil do hlediště, vhazovat se bude před Bartošákem.
     
    06:18
    Dravecký v útočném pásmu nejprve připravil dobrou pozici pro Marcinka, ten ale netrefil branku. Dravecký se následně, po souhře s Douderou, dostal ke střele od modré, ani on ale branku netrefil.
     
    06:23
    Icing Vervy, buly před Honzíkem.
     
    07:08
    Polanský si z rohu pásma vybruslil na útočnou modrou, odkud vystřelil. Honzík toho sice moc neviděl, i tak ale dokázal zasáhnout. V protiakci pak Lukeš napálil Bartošákův beton.
     
    07:45
    Trávníčkovi se nepovedlo projít přes střední pásmo, hrají tak opět Oceláři.
     
    08:20
    Hrehorčák byl v útočném pásmu zastaven Baránkem, pronikající Gerhát si naopak nepřišel na Kundrátka.
     
    08:57
    Petr Kašpar v útočném pásmu využil bránění Petra Vrány a tečí o jeho nohy pořádně protáhl Bartošáka! Třinecký gólman měl co dělat, aby vyrazil puk do bezpečí.
     
    09:29
    Oceláři mohli jít ve čtyřech do útočného pásma, hráči s drakem na prsou se ale nedohodli na modré čáře a vystavili se do ofsajdu. Komerční přestávka.
     
    09:42
    Musil se u vlastní branky dostal pod Hüblův tlak, třinecký bek proto raději odpálil puk na icing.
     
    10:11
    Dravecký si hrál s kotoučem v útočném pásmu, jeho střelu od modré ale schytal jen Hrňa. Ocelářům je následně pískán ofsajd.
     
    10:50
    Krajíčkovo nahození do útočného pásma protečoval Martynek, následná Honzíkova rozehrávka se od tvrzeného skla odrazila do ochranné sítě.
     
    11:18
    Hrehorčák v útočném pásmu poslal ideální nabídku na teč Ondřeji Kovařčíkovi, ten ale nedokázal usměrnit puk mimo Honzíkův dosah.
     
    11:49
    Patrik Bartošák byl při střele jednoho z hostujících nepříjemně zasažen do masky, hlavnímu sudímu ale delší dobu trvalo, než přerušil hru, což nelibě nese domácí publikum.
     
    12:17
    Kašpar se hnal za nahozením Lukáše Doudery do útočného pásma, sudí ale hostujícímu kapitánovi odpískali ofsajd. Komerční přestávka.
     
    12:53
    Lukáš Doudera se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči, svou střelu ale poslal nad třineckou branku.
     
    13:24
    Kofroň kombinoval s Martynkem, třinecká dvojice se ale k zakončení nepropracovala. Nevedlo se však ani na druhé straně Jurčíkovi.
     
    14:02
    Galvinšovo nahození ze středního pásma bylo sice tečováno, Michal Kovařčík tak ale udělal ještě před červenou čárou. Icing domácích.
     
    14:12
    Oceláři se velmi rychle dostali do útočné třetiny, Galvinš ale od modré trefil jen připraveného Honzíka.
     
    14:34
    Hrňa v útočném pásmu přenechal kotouč hostujícím hráčům, Verva toho využila v rychlém protiútoku, Lukešovu střelu ale zastavila Bartošákova lapačka.
     
    14:54
    Válek na vlastní modré obral o puk Hrňu, hostující útočník pak v útočné třetině namazal Hüblovi, ten ale nasměroval svou střelu jen do míst, kde stál připravený Bartošák.
     
    15:29
    První formace domácích kombinovala v útočném pásmu, Stránský ani Kundrátek ale hostujícího brankáře nepřekonali.
     
    16:00
    Po Kašparově akci se ke střele od modré dostal Lukáš Doudera, Bartošák vytěsnil puk do rohu kluziště.
     
    16:18
    Po rychlé akci Michala Kovařčíka se u hostující branky chvíli bojovalo o volný kotouč, když Honzík nepředvedl zrovna nejjistější zákrok. Hosté ale vše přečkali bez úhony.
     
    16:39
    Martynek zpoza hostující branky poslal milimetrový pas na Polanského, ten ale nedokázal bekhendem trefit puk.
     
    16:47
    Po rychlé protiakci hostí musel zasahovat Bartošák, který vyrazil střelu Lukeše do ochranné sítě.
     
    17:16
    Trávníčkovi se nepovedla rozehrávka ze středního pásma, hostující útočník poslal puk na třineckou střídačku.
     
    17:52
    Vrána za hostující brankou vybojoval puk pro Kundrátka, ten ale od modré trefil jen připraveného Honzíka.
     
    18:31
    Hübl se přes bránícího Michala Kovařčíka natlačil do předbrankového prostoru, hostující útočník ale následně poslal kotouč nad Bartošákovu branku.
     
    19:12
    Polanský marně atakoval hostující rozehrávku, na druhé straně kluziště pak se svou akcí neuspěl Myšák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou se do vedení dostali již ve druhé minutě, kdy po třech vteřinách přesilovou hru využil Erik Hrňa. Hosté se postupem času také dostávali do příležitostí, Bartošáka ale zatím nepřekonali. První třetina nabídla spíše opatrný hokej, vyložených šancí bylo k vidění pramálo.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:53.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 9:13,
    střely mimo: 2:2,
    zblokované střely: 2:6,
    hity: 1:4,
    vhazování: 14:13,
    trestné minuty: 2:2,
    využití: 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Kundrátkovi se nepovedlo rozehrát z útočné modré, což hostům umožnilo protiakci. Na jejím konci stál Petružálek, který bekhendem zakončoval z bezprostřední blízkosti. Bartošák byl připraven.
     
    21:06
    Dravecký s Marcinkem dobře napadali hostující rozehrávku v rohu kluziště a připravili střelu pro Krajíčka. Třinecký kapitán ale od modré branku netrefil.
     
    21:40
    Honzík chtěl za vlastní brankou vypomoci s rozehrávkou, hostující brankář ale nepřesně hledal Pavelku, což málem do šance dostalo Hrehorčáka. Třinecký útočník ale na kotouč nedosáhl.
     
    22:05
    Lukáš Válek v útočném pásmu napadal rozehrávajícího Kundrátka, hostující útočník ale podrazil beka domácích. Přesilovka pro Oceláře.
     
    22:49
    Oceláři drželi puk v útočném pásmu, ke střele od modré se nakonec odhodlal Gernát, jeho pokus ale příliš nebezpečný nebyl. Hosté se osvobodili.
     
    23:26
    Dravecký zpoza hostující branky namazal Chmielewskému, ten ale trefil jen Honzíka. Od hostujícího brankáře se ale kotouč odrazil k Kundrátkovi, který okamžitě dorážel. Pokus třineckého beka jen těsně minul levou tyč litvínovské branky!
     
    23:46
    Tlak Ocelářů pokračoval, vše ale přerušila posunutá branka Litvínova.
     
    24:05
    Válek je na ledě, hosté hrají v plném počtu. V závěru přesilovky ještě od modré pálil Kundrátek, branku ale opět netrefil.
     
    24:43
    Kofroň se po pravé straně řítil do útočného pásma, kolem bránícího Trávníčka se ale k zakončení nedostal.
     
    25:21
    Milan Doudera v útočném pásmu špatně rozehrával na Krajíčka, hosté se tak dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Jarůšek ale situaci nevyřešil optimálně, když svou střelu poslal, tečí o Krajíčkovu hůl, do ochranné sítě.
     
    26:15
    Elitní formace domácích drží puk v útočném pásmu. Vrána to zkusil o objetí hostující branky, bekhendem se ale neprosadil.
     
    26:41
    Oceláři jsou stále v blízkosti Honzíkovy branky. Kundrátek střílel z levé strany, ani on ale hostujícího brankáře nepřekonal.
     
    27:22
    Po nepovedené akci Jánošíka, kterého zastavil Hrňa, se domácí vydali do protiakce, kterou vedl a zakončil Marcinko. Slovenský forvard ale napálil jen připraveného Honzíka. Komerční přestávka.
     
    27:56
    Polanskému se nevedlo v útočném pásmu, v obranném pak třinecký útočník zastavil akci Jurčíka.
     
    28:38
    Hosté drží kotouč v útočném pásmu, Ščotkovi se ale střela od modré příliš nepovedla, obránce Vervy branku přestřelil.
     
    29:05
    Petružálek pálil od modré, Bartošák vykopl kotouč do rohu kluziště. Litvínov je stále v útočném pásmu.
     
    29:34
    Ocelářům se povedlo dostat hru do středního pásma, kde ale opět hráli hosté. Verva nicméně poslala kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    30:19
    První formace domácích uzamkla hosty v jejich pásmu a vypracovala si dvě velké šance! Stránský zpoza branky namazal Vránovi, ten ale z první trefil jen Honzíka. Ke dvěma dorážkám se následně dostali Chmielewski a Stránský, ani jeden ale nebyl úspěšný!
     
    30:49
    Další nahození domácích od modré postrádalo razanci, Honzík si tak připsal jednoduchý zákrok.
     
    31:35
    Hosté přenesli hru na druhou stranu kluziště, Trávníček z hodně ostrého úhlu trefil boční tyč třinecké branky.
     
    32:14
    Polanský se v útočném pásmu nedohodl s Martynkem, Třinečtí se tak musejí vrátit do vlastní třetiny.
     
    32:41
    Doudera byl za hostující brankou tvrdě atakován Baránkem, třinecký bek se ale rychle oklepal a pokračuje ve hře.
     
    32:56
    Martin Gernát šikovně zpoza branky našel Jiřího Polanského, který z první překonal Honzíka. Litvínovský gólman ale těsně před tím posunul svou branku, gól proto nemohl být uznán!
     
    33:36
    Michal Kovařčík dostal nabito na levý kruh pro vhazování, Honzík ale další kotouč za svá záda nepustil. Komerční přestávka.
     
    33:57
    Doudera dostal kotouč na modrou od Stránského, třineckému bekovi se ale rozehrávka nepovedla, Doudera poslal puk přímo na vlastní střídačku.
     
    34:36
    Litvínovu se nepovedla kombinace mezi Jarůškem a Petružálkem, na druhé straně pak marně útočil Marcinko.
     
    35:00
    Rostislav Martynek se dostal za hostující obranu a mířil sám na Honzíka! Třinecký útočník zkusil kličku na pravou stranu, Honzíka ale nepřekonal.
     
    35:26
    Na ledě se přiostřilo, po vzájemném souboji jsou vyloučení domácí Martin Gernát a hostující Michal Trávníček. Oba kohouti obdrželi dvě minuty za hrubost.
     
    36:20
    Třinečtí se drží v útočném pásmu. Od modré to zkusil Doudera, Honzík ale byl připraven.
     
    36:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další střela již hostujícímu brankáři propadla do sítě, Oceláři odskakují do dvoubrankového vedení! Hráči s drakem na prsou se přes minutu drželi v útočném pásmu, PETR VRÁNA nakonec využil dobré clony Matěje Stránského a od modré propálil nic nevidícího Honzíka! Asistence: Milan Doudera.
    36:30 Petr VRÁNA - 2:0
     
    37:29
    Gernát i Trávníček jsou na ledě, oba týmy hrají v plném počtu. Do šance se v útočném pásmu dostal Lukeš, jeho ránu ale do ochranné sítě srazil Kundrátek.
     
    37:57
    Hrňa se po pravé straně natlačil do útočné třetiny, jeho střelou ze zápěstí ale hosté usměrnili do ochranné sítě.
     
    38:27
    Krajíčkova střela od modré se odrazil do prostoru, kde hlídkoval Polanský. Třinecký útočník se ale nezorientoval dostatečně rychle, hrát tak mohou hosté.
     
    38:58
    Oceláři jsou zpátky v útočném pásmu. Stránský z rohu kluziště našel Chmielewského, ten ale v dobré šanci přestřelil.
     
    39:15
    Polský útočník v třineckém dresu byl také u další akce domácích, Chmielewski ale bekhendem Honzíka nepřekonal. Icing Vervy.
     
    39:22
    Hrehorčák byl bránícím Ščotkou natlačen do litvínovské branky, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Honzíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí, Oceláři v prostřední dvacetiminutovce přidali další branku a do kabiny jdou s dvougólovým náskokem. Prostřední perioda nabídla více šancí, než třetina předcházející, gól ale padl jen jeden. Trefu Jiřího Polanského z třiatřicáté minuty sudí neuznali, když Honzík před střelou posunul svou branku. Gól Petra Vrány z třicáté sedmé minuty již regulérní byl, hráči s drakem na prsou tak do poslední třetiny vstoupí s vedením 2:0.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 14:5 /23:18),
    střely mimo: 6:5 (8:7),
    zblokované střely: 8:3 (10:9),
    hity: 3:2 (4:6),
    vhazování: 14:4 (28:17),
    trestné minuty: 2:4 (4:6).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Lépe do třetí třetiny vstoupili domácí, kteří se po úvodním buly nastěhovali do útočného pásma. Honzík kryl střelu Kundrátka.
     
    40:56
    Dravecký zpoza hostující branky našel volného Hrňu, ten ale z první napálil jen Honzíka. Hosté se osvobodili za cenu icingu.
     
    41:29
    Michal Kovařčík se prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči, proti Honzíkovi ale neuspěl. Neujala se ani následná střela Musila od modré.
     
    41:55
    Oceláři pokračovali v útočném pásmu. Gernátovu střelu od modré šikovně tečoval Kofroň, Honzík byl připraven. Neujala se ani akce Martynka.
     
    42:17
    Litvínovští provedli výpad do útočného pásma, lehké nahození Myšáka se stalo snadnou kořistí Patrika Bartošáka.
     
    42:53
    Vrána s Chmielewskim připravili pozici pro Stránského, ten se ale k zakončení nedostal. Krajíčka následně do středního pásma vytlačil Petružálek.
     
    43:13
    Dravecký po rychlém výpadu do útočné třetiny přenechal puk Marcinkovi, ten ale napálil jen Honzíkovu lapačku.
     
    43:29
    Dravecký dostal dobrou nabídku od Marcinka, slovenský forvard ale ještě prodloužil hru k modré čáře, odkud pálil Musil. Honzík nepředvedl zrovna jistý zákrok, puk za svá záda ale nepustil.
     
    43:50
    Verva se dostala do útočné třetiny, Lukešovu střelu od modré bezpečně přikryl Bartošák.
     
    44:18
    Matěj Stránský se s Aronem Chmielewskim vydali do přečíslení dvou proti jednomu! Celou akci po pasu Stránského zakončoval Chmielewski, polský útočník ale trefil jen přesunujícího se Honzíka!
     
    44:56
    Na jedné straně se nevedlo Zygmuntovi, na druhé pak hostující obranu nepřekonal Michal Kovařčík.
     
    45:42
    Bratři Kovařčíkové kombinovali v útočném pásmu, ke střeleckému pokusu se ale ani jeden z nich nedostal. Hosté následně rozehráli na zakázané uvolnění.
     
    46:10
    Myšák v bruslařském souboji předčil Kundrátka, zakončující Jarůšek ale byl zablokován třineckými beky.
     
    46:45
    Stránský chtěl napadat hostující rozehrávku, Zygmunt si ale poradil a poslal kotouč do středního pásma.
     
    47:30
    Kofroň se podél pravého mantinelu natlačil do útočného pásma, jeho pokus ale byl přizvednut a puk doplachtil do rohu kluziště. Tam o něj bojovalo více hráčů, úspěšnější byli hosté.
     
    48:05
    Verva se pokusila o rychlou protiakci, tu ale přerušil sudí, protože Bartošákova branka vypadla ze svého předepsaného postavení. Komerční přestávka.
     
    48:48
    Verva chvíli kontrolovala kotouč v útočném pásmu, nikdo z hostujících hráčů se ale k ohrožení Bartošákovy branky nedostal.
     
    49:25
    Michal Kovařčík vyslal do akce Hrehorčáka, který chtěl v útočném pásmu přihrávku opětovat. Hosté však Hrehorčákovi kotouč vypíchli, hra se tak přesunula k Douderovi, který napálil Honzíka.
     
    49:45
    Dravecký držel puk u pravého mantinelu, slovenský forvard nakonec poslal přihrávku na Galvinše, ten ale od modré Honzíka nepřekonal.
     
    50:37
    Rostislav Martynek se dostal do dvou střeleckých příležitostí, třinecký útočník ale v obou případech branku přestřelil.
     
    50:52
    Po Vránově přihrávce mohl pálit Stránský, Honzík byl připraven. Neujala se ani dorážka Chmielewského.
     
    51:34
    Vrána nejprve v útočném pásmu špatně hledal Douderu, v obranném pak zastavil průnik Hübla.
     
    51:45
    Oceláři chvíli hráli v šesti, což neuniklo pozornosti sudích a Litvínov bude mít k dispozici přesilovku. Trest odpyká Michal Kovařčík.
     
    52:36
    Marcinko srazil Jánošíkovu střelu za třineckou branku, Petružálka pak zastavil Bartošák. Oceláři se osvobodili.
     
    52:56
    Stránský na vlastní modré zastavil Ščotku a opět poslal kotouč k Hozíkově brance.
     
    53:20
    Stránský s Hrňou jeli do přečíslení dvou proti jednomu, prvnímu jmenovanému se ale nepovedla přihrávka a hosté celý atak domácích zastavili.
     
    53:27
    Bartošák při zákroku proti Jurčíkově pokusu posunul svou branku, vhazovat se bude po levé ruce třineckého brankáře.
     
    53:48
    Michal Kovařčík je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. V závěru oslabení ještě Bartošák zneškodnil pokus Pavelky.
     
    54:14
    Kofroň jako první dojel Galvinšovo nahození, třinecký mladík pak zpětným pasem připravil dobrou šanci pro Polanského, ten ale nezakončil.
     
    54:31
    Guntis Galvinš za vlastní brankou tvrdě srazil jednoho ze soupeřů, počínání lotyšského forvarda sudí posoudili jako nedovolené bránění. Hosté po komerční přestávce rozehrají další přesilovku.
     
    55:16
    Hosté kombinovali v útočném pásmu, Bartošáka ale nedonutili k ani jednomu zákroku. Stránský pak proti pětici hráčů zavezl kotouč až k zadnímu mantinelu litvínovské třetiny.
     
    55:45
    Dravecký ve středním pásmu zachytil litvínovskou rozehrávku a poslal hru zpět k Honzíkovi.
     
    56:02
    Bartošák toho při střele Gerháta moc neviděl, třinecký gólman i tak vyrazil kotouč nad sebe. O zbytek se postarala třinecká obrana.
     
    56:32
    Galvinš je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. V závěru přesilovky při pokusu o střelu selhala hůl Kašparovi.
     
    57:20
    Polanský přišel o kotouč v souboji s Petružálkem, litvínovský Jarůšek ale Bartošáka nepřekonal. Oceláři následně odpálili puk na icing.
     
    57:20
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:20
    Honzík zůstává na střídačce, hosté to zkusí v šesti proti pěti!
     
    57:26
    Lukešovu tvrdou bombu od modré srazil Polanský, Jarůška pak v další akci z bezprostřední blízkosti přestřelil. Vhazovat se bude ve středním pásmu, Honzík jde zpátky do branky.
     
    57:50
    Jarůšek se středem kluziště prodral do útočné třetiny, jeho střelu ale do ochranné sítě přizvedl Galvinš. Vhazovat se bude před Bartošákem, Honzík jde opět na střídačku.
     
    57:59
    4 467 diváků sledovalo třinecké vyhození na vlastní střídačku, další buly před Bartošákem.
     
    58:06
    Dravecký to zkusil přes celé kluziště, kotouč ale těsně minul litvínovskou branku. Icing domácích.
     
    58:25
    Bartošák vůbec neviděl Hüblovu střelu, po které mohl dorážet Petružálek. Kotouč proletěl brankovištěm, do sítě se ale nepodíval!
     
    58:35
    Zakázané uvolnění Třince, trenér Václav Varaďa reaguje oddechovým časem.
     
    58:44
    Draveckého vyhození z vlastního pásma se stáčelo do prázdné litvínovské branky, puk nakonec skončil kousek vedle. Další icing domácích.
     
    59:00
    Kašparovi se nepovedla rozehrávka na Lukeše, hosté musí začít z vlastního pásma.
     
    59:04
    Nahození Petružálka ze středního pásma Bartošák podržel v lapačce, buly po jeho levé ruce.
     
    59:22
    Stránský neuspěl z červené čáry, od vlastní modré pak Vrána těsně minul litvínovskou branku. Další zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství 2:0 a tří bodů se radují domácí Oceláři Třinec. V závěrečné třetině branka nepadla, oba gólmani chytali velice dobře. Lepším byl Patrik Bartošák, který vychytal své druhé čisté konto v dresu s drakem na prsou.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Matěj Stránský – David Honzík.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký večer. Na shledanou! (19:29:27)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Hrňa (P. Vrána), 37. P. Vrána (M. Doudera)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, Gernát, Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Galvinš – M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Martynek, Polanský, Kofroň – Hladonik.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – L. Doudera, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, T. Pavelka, Štich, Kudla – F. Lukeš (A), V. Hübl, Válek – Jarůšek, Helt, Petružálek (C) – Kašpar, Gerhát, Myšák – Trávníček, Zygmunt, Jurčík.

    Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Lederer

    Diváci: 4 467
    ocianews.com