W. Brémy – Freiburg 2:2 (kon.) | Dortmund – Wolfsburg 3:0 (kon.) | Frankfurt – Bayern 5:1 (kon.)
Leverkusen – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Mohuč 8:0 (kon.) | Union Berlín – Hertha 1:0 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
5:1 (2:1)
Bayern Mnichov
Sobota 02.11.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Frankfurtu, který si se svým soupeřem poradil poměrem 5:1. Bayern se snažil do druhého poločasu vstoupit aktivně, nicméně hned v úvodu inkasoval, načež dohromady povolil hned pět inkasovaných branek, což se určitě moc často nestává. Zásadním momentem této porážky bylo vyloučení Boatenga z desáté minuty, od té doby měl Frankfurt výrazně navrch. (17:18:33)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Oba celky ještě čeká nastavený čas.
     
    88
    Jedna z posledních šancí na snížení nepříznivého výsledku. Bayern Mnichov si totiž vybojoval standardní situaci z útočné poloviny, dočkáme se centru?
     
    87
    Žlutou kartu dostává Dajči Kamada (Eintracht Frankfurt).
     
    86
    Neuer si v krátkém časovém sledu připsal další zákrok, tentokráte to velice pohotovým způsobem zkoušel da Costa, který svůj pokus nasměroval doprostřed.
     
    85
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se domácí dočkali pověstného bůra! Eintracht se díky přesné kombinaci dostal až do pokutového území, kde Silva oběhl ležícího Alabu, což vedlo k finální nahrávce před prázdnou branku. Na malém vápně totiž číhal zcela osamocený GONCALO PACIENCIA, který zamířil do prázdné branky.
     
    84
    Nakonec se do kombinace zapojil také brankář Rönnow, který před napadajícím Lewandowskim velice přesně přenášel hru na da Costu, který si počínal na jedničku.
     
    83
    Před malým momentem jsme sledovali další nedovolený zákrok, o který se v tomto případě postaral Alaba. Domácí budou rozehrávat kousek od středového kruhu.
     
    80
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gélson Fernandes, přichází André Silva.
     
    78
    Paciencia se snažil nastartovat protiakci domácích, nicméně Kamada si nevěřil na průnik kolem Alaby, který využil nepozornosti a míč vypíchl od kopačky.
     
    77
    Coman se dokázal uvolnit kolem protihráče, jenomže následný centr nenašel kýženého adresáta. Navíc se z branky vydal Rönnow, který vypomohl svým spoluhráčům.
     
    76
    Velice aktivně hrající Kostić se prohnal přehuštěným prostorem, načež se mu povedlo roztáhnout hru na volného da Costu, který posléze našel pouze Daviese.
     
    75
    S míčem si po kratší době opět zahrál domácí brankář Rönnow, kterému se ke spolupráci nabídl středopolař Fernandes, jehož zbrklé řešení přineslo pouze ztrátu.
     
    74
    Do vzdušného souboje se dostával Paciencia, jenomže mnohem úspěšněji si počínal pozorný Alaba, který poté ještě dokázal přeposlat na volného Comana.
     
    73
    Kimmichovi se velice chytře povedlo roztáhnout hru na levou stranu, odkud si to Davies namířil až do pokutového území, kde z úhlu orazítkoval pouze tyč.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Joshua Kimmich (Bayern Mnichov).
     
    72
    Už to vypadalo, že se Comanovi povede zalepit padající míč, nakonec na něj nedosáhl. Frankfurtu se tak určitě ulevilo, ven z branky se tak vydal Rönnow.

    David Suchý

    Branky: 25. Kostić, 33. Sow (Kostić), 49. D. Abraham (D. da Costa), 61. Hinteregger (Kostić), 85. Paciência (André Silva) – 37. Lewandowski (A. Davies)

    Karty:   87. Kamada (FRN) – 52. Ulreich (BAY), 72. Kimmich (BAY)   10. J. Boateng (BAY)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:7.
    Eintracht Frankfurt: Rönnow – N'Dicka, D. Abraham (C), Hinteregger – G. Fernandes (80. André Silva) – D. da Costa, Sow, Rode (71. Gaćinović), Kostić – Dost (64. Kamada), Paciência.
    Náhradníci: Wiedwald – Durm, Falette, Chandler, Gaćinović, Hasebe, Kamada, Kohr, André Silva.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Th. Alcântara, Kimmich – T. Müller (64. Javi Martínez), Coutinho (57. Coman), Gnabry (69. Goretzka) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Tolisso, Perišić, Cuisance, Coman, Goretzka, Mai, Javi Martínez, Dajaku.

    Rozhodčí: Schmidt – Schüller, Waschitzki
    thejrc.org