K. Vary – Olomouc 2:3 (kon.) | Zlín – Plzeň 1:2 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 5:4 (kon.)
Vítkovice – Kladno 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Pardubice 2:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:4 (0:0, 1:3, 4:1)
HC Kometa Brno
Neděle 03.11.2019, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno! Dnes se rozhodně bylo na co koukat. Nyní čeká naší extraligu chvíli pauza, na dalším online přenosu se budu těšit na zápase s Kladnem. Mějte se hezky a na počtenou! (18:36:41)
     
    Brňané se Spartou poprvé v této sezoně prohrávají! Ve třetí třetině za vyrovnaného stavu se trefil patnáct vteřin před koncem David Tomášek a vystřelil svému týmu tři body. Sparťané tak v průběhu reprezentační pauzy zůstanou na prvním místě v tabulce!
     
    Konec zápasu.
    59:46 David TOMÁŠEK - 5:4
     
    59:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je doslova studená sprcha pro brněnský celek!!! Patnáct vteřin před koncem utkání se domácí dostali do útočného pásma a Řepík našel DAVIDA TOMÁŠKA, který rozpoutal tady ve Vysočanech hokejovou mánii! Asistence: Michal Řepík.
     
    59:14
    S největší pravděpodobností uvidíme prodloužení. Po buly v obranném pásmu Sparty střílel z dobré pozice Vladimír Svačina, Machovský vytasil lapačku.
     
    58:46
    Petr Holík nepřesně hledal Lukáše Kucseru, a tak Machovský se dostal k puku. Jeho obránci rychle přesunuli hru do útoku, tam se však k ničemu nedostali.
     
    57:55
    Pyrochta svou prudkou přihrávku poslal až do středního pásma, kde byli připraveni pouze hráči v bílých dresech. Oba týmy vyměňují své síly na ledě.
     
    57:39
    Jurčina poslal kotouč zpátky k mantinelu na Vladimíra Růžičku, který se ohlížel za sebe a zkoušel najít někoho ze svých spoluhráčů. Neúspěšně.
     
    57:12
    Brněnský centr Tomáš Plekanec prohrál vhazování a domácí se vydali kupředu. Smejkal přenechal kotouč Michalu Řepíkovi, jeho ránu chytil Vejmelka.
     
    56:48
    Ďaloga zastavil na útočné modré Kucseru a nedovolil mu pokračovat v jeho ofenzivních choutkách. Domácí však poté vyhodili kotouč až k Vejmelkovi, icing.
     
    56:25
    Ondřej Němec opustil trestnou lavici a Brno hraje opět v plném počtu. Následně se Brňané provinili dalším zakázaným uvolněním.
     
    55:43
    Smejkal ještě stihl pozdržet brněnskou rozehrávku, po krátké chvilce se však hosté přeci jen dostávají ven z obranného pásma až k Machovskému.
     
    55:26
    Ďaloga se musel pro puk vrátit až za svou brankou a domácí rozjeli další svůj útok. Brankář Vejmelka raději přikryl puk před dotírajícím Buchtelem.
     
    55:03
    Sparťané v útočném pásmu ihned vyslali několik střel směrem na brněnskou branku, všechny domácí pokusy pochytal brankář Karel Vejmelka.
     
    54:24
    A byl to Ondřej Němec (KOM), který je dalším viníkem. Brněnský obránce se provinil držením, čímž si od sudích vysloužil dvě minuty.
     
    54:13
    Smejkal udržel na zádech dva soupeře a vynutil si svým zákrokem faul brněnské Komety. Hosté se budou za malou chvíli opět bránit.
     
    53:56
    Buly po levici Karla Vejmelky ovládli sparťané. Puk se dostal až na modrou čáru k Milanu Jurčinovi, který okamžitě tvrdě vypálil. Střela šla však mimo branku.
     
    53:46
    Lukáš Pech si to teď lépe udělat nemohl. Sparťanský útočník najel až do situace dva na jednoho, svou střelou ale Vejmelku nepřekonal.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 29. Smejkal (Jurčina), 50. V. Růžička (Říčka), 52. V. Růžička (Říčka, Tomáš Dvořák), 52. Řepík (Tomášek, Jurčina), 60. Tomášek (Řepík) – 22. Plekanec (Svačina, Pyrochta), 26. Svačina (Hruška), 27. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 46. Svačina (Plekanec)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Blain, Ďaloga, Jurčina, Polášek, Košťálek, M. Jandus – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Řepík, Tomášek, Smejkal – Buchtele, Pech, Forman – Rousek, V. Růžička, Dvořáček.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Štencel, O. Němec, Gulaši, Pyrochta, Malec, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Kucsera – Plášek ml., Plekanec, L. Horký – Orsava, Hruška, Lev – Svačina, Kusko, Jenyš – Kunc.

    Rozhodčí: Mrkva, Pešina – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 14 578
    thejrc.org