Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
F91 Dudelange
2:5 (0:4)
Sevilla FC
Čtvrtek 07.11.2019, 18:55 • Stade Josy Barthel • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy skupinových bojů, my budeme společně sledovat souboj mezi F91 Dudelange a Sevilla FC.
     
    F91 Dudelange

    Fotbalisté Dudelange se po třech odehraných zápasech své skupinové cesty nacházejí na třetí pozici, přičemž na druhý Karabach ztrácí pouze jeden bod. Lucemburský celek tak stále může pomýšlet nad postupem, avšak k tomuto cíli zbývá ještě pořádně těžká cesta. Dudelange má na svém kontě jedinou výhru, stalo se tomu tak hned v úvodním skupinovém duelu proti APOELU, který prohrál výsledkem 3:4. Dudelange ale nezvládlo souboj s Karabachem, ten si totiž odvezl výhru 4:1, navíc v posledním kole Dudelange prohrálo na hřišti Sevilly přesvědčivým způsobem 0:3.
     
    Sevilla FC

    Španělská Sevilla je velkým favoritem své skupiny, což také dokazuje. Po třech zápasech pochopitelně okupuje vedoucí příčku, navíc do této doby ani jednou neztratila body. Náskok Sevilly je tak v tuto chvíli pětibodový, navíc si drží velice příjemné skóre poměrem 7:0. Sevilla totiž na úvod skupinových bojů dokázala porazit Karabach přesvědčivým způsobem 3:0, nicméně překvapivě vyrovnaný duel byl k vidění proti APOELU, ten na hřišti soupeře inkasoval jedinou branku, což ale stačilo k porážce. Jak už bylo řečeno, tak Sevilla zvládla první vzájemný zápas proti Dudelange, a sice výsledkem 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    F91 Dudelange: Joubert (C) – Bouchouari, Garos, Cools, Kirch – Klapp, Morren, Bougrine, Bernier – Stolz, Sinani.
    Náhradníci: Kips – Delgado, Cabral Barbosa, Lavie, L. Mendy, Schnell, Natami.

    Sevilla FC: Bunú – Pozo, Gudelj, Sergi Gómez, Escudero (C) – Rony Lopes, Jordán, Ó. Torres, Nolito – Dabbur, Munir.
    Náhradníci: Vaclík – Fernando, Chicharito, Reguilón, F. Vázquez, L. de Jong, Diego Carlos.

    Rozhodčí: Thórarinsson – Sigurdsson, Sigurdarson (všichni Island).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok kousek od středového kruhu. Lopes šel do souboje agresivně, navíc ramenem trefil soupeře.
     
    4
    Poprvé se do kombinace zapojil hostující brankář Bunú, který pouze roztáhl hru na vedle stojícího Gudelje, kterému se povedlo doputoval na druhou polovinu.
     
    5
    Obrannou povinnost si splnil domácí Garos, který nekompromisně odkopával na druhou stranu, kde se Bernier nakonec nedokázal kolem pozorného Gudelje.
     
    6
    Joubert se postaral o dalekonosný odkop od své svatyně, přičemž se na druhé straně prosadil ve vzdušném souboji Stolz, který prodlužoval za sebe.
     
    7
    Nakonec se kombinace Dudelange nesetkala s přesností, naopak se k míči dostal brankář Bunú, který pro změnu našel ve středu hrací plochy volného Torrese.
     
    8
    U postranní lajny si o nahrávku řekl hostující Nolito, který se z jedničky pokoušel přesunout míč na druhou stranu, kde si nedovoleně pomohl Jordán.
     
    9
    Tak nakonec sudí ukázal na opačnou stranu, dle jeho verdiktu si faulem vypomohl jeden z domácích. Sevilla tak rozehrála volný kop z útočné poloviny hřiště.
     
    10
    Bernier si potáhl míč směrem k hranici pokutového území, kde mu vzdoroval Pozor. Prvně jmenovaný nakonec neodcentroval, Bunú tak nemusel nic řešit.
     
    11
    Hráči španělského celku se díky přesné kombinaci dostali zpět na opačnou stranu, kde Torres dokázal najít Jordána, jehož rána skončila na zádech Coolse.
     
    12
    Po kratší době přišel na řadu další nedovolený zákrok, tentokráte v podání napadajícího Munira. Garos tak posléze rozehrál přenesením hry na Berniera.
     
    13
    Nolito měl na ideální řešení akce příliš málo času, navíc byl čistým způsobem zbaven balónu. Vzápětí Jordán včas zastavil nadějný protiútok soupeře.
     
    14
    Escudero obstaral autové vhazování z levé strany, po kterém se hra přemístila k opačné postranní lajně. Domácí se snaží napadat rozehrávku soupeře.
     
    15
    Do volného prostoru si pokoušel seběhnout Nolito, jenomže nahrávka na jeho osobu byla hodně prudká. Joubert si tak vyzkouší další odkop od branky.
     
    16
    Bougrine uspěl v hlavičkovém souboji, jenomže prodlužoval přesně na kopačku Gudelje. Ten oslovil kolegu Torrese, který zamířil na útočnou polovinu.
     
    17
    Za obranu si seběhl Lopes, kterému absolutně nevyšlo zakončení. Pravačkou nakonec úplně minul branku, Joubert by byl v opačném případě bez šance.
     
    17
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Velký kus práce odvedl hostující Lopes, který se vydal k pokutovému území, kde si dokázal narazit s Munirem. Posléze jsme sledovali nahrávku před prázdnou branku na MUNASE DABBURA, který na hranici ofsajdu zametl míč do domácí svatyně.
    17. Munas DABBUR - 0:1
     
    18
    Zatím hodně nenápadný Sinani pracoval s míčem na pravém křídle, kde patičkou přiťukl do tandemu na Stolze, jehož vzdušná nabídka skončila v autu.
     
    19
    Hodně podezřele si před malým momentem pomohl domácí Garos, kvůli kterému spadl na zem křídelník Nolito. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    24
    Hodně pohotovým způsobem to zkoušel domácí Sinani, který měl kolem sebe hodně prostoru. Brankář Bunú musel jeho projektil krotit nadvakrát.
     
    25
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přinesla jedinou branku. Sevilla je častěji na míči, domácí se pokouší hrozit díky rychlým kontrům.
     
    26
    Lopes se pokoušel vrátit za míčem, jenomže při tomto počínání fauloval rozehrávajícího Coolse. Sudímu to neuniklo, ihned odpískal do své píšťalky.
     
    27
    Jordánova nahrávka trefila pouze protihráče před sebou, což vedlo k rychlému protiútoku. Sinani se otočil kolem Gudelje, jenomže poté nepřesně přihrál.
     
    27
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Rázem je to o dvě branky! Sevilla kombinovala v nebezpečné vzdálenosti od branky, kde se Lopesovi povedlo prostrčit nahrávku na Dabbura, který ještě na malém vápně dokázal najít MUNIRA, kterému se povedlo dotlačit míč do odkryté branky.
    27. MUNIR - 0:2
     
    28
    Dudelange to bude mít v tuto chvíli nesmírně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.
     
    29
    Klappovi se před malým momentem povedlo pláchnout po pravém křídle, což vedlo k centru do malého vápna, kde Gudelj nekompromisně odklízel do zámezí.
     
    30
    Domácí hráči si tak vyzkoušeli rohový kop, který se snesl přesně na hlavu Gómeze. Vzápětí neuspěl ani Sinani, jenž našel pouze nohu jednoho z protihráčů.
     
    31
    Kousek od pokutového území si ustlal na zemi Loeps, který byl zastaven nedovoleným způsobem. Sevilla bude zahrávat standardku ze zajímavé pozice.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Kobe Cools (F91 Dudelange).
     
    33
    Sevilla právě vstřelila branku!
    A ta končí třetí brankou v domácí svatyni! K rozehrávce standardní situace se totiž postavil MUNIR, který to vyzkoušel ke vzdálenější konstrukci, což bylo senzační řešení. Joubert se za přesnou střelou pouze ohlédl, nicméně chyba jde na jeho stranu.
    33. MUNIR - 0:3
     
    34
    Joubert musel jednat urychleným způsobem, nakonec se mu povedlo poslat míč do bezpečnějšího prostoru. U postranní lajny se ale včas zorientoval Escudero.
     
    36
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Rázem tu máme čtvrtý přesný zásah španělského celku! Nejprve se do šance dostal Jordán, jenomže jeho tvrdé zakončení dokázal Joubert zneškodnit. Další nahrávka tentokráte putovala na Nolita, který se prodral do pokutového území, kde ve skrumáži dokázal velice přesně zakončit MUNAS DABBUR.
    36. Munas DABBUR - 0:4
     
    40
    Dnes velmi dobře hrající Lopes se konečně dostal ke svému prvnímu zakončení, tvrdá rána pravou nohou byla nebezpečná, Joubert se konečně zaskvěl.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Munir se hezkým způsobem prokličkoval až ke střele, jenomže ta skončila na dobře postaveném Coolsovi. Odraženého balónu se jako první chopil Jordán.
     
    43
    Dabbur se chystal zkompletovat hattrick, Munir mu věnoval nahrávku do velice nebezpečné pozice, jenomže izraelský útočník pálil pravačkou vysoko nad.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, po kterém je téměř rozhodnuto. Sevilla si totiž pro svého soupeře přichystala hned čtyři přesné zásahy, přičemž rozdíl ve skóre mohl být klidně daleko vyšší. Dudelange zatím nepředvedlo nic moc nebezpečného, navíc nepodává dobrý výkon v obraně, která svému soupeři daruje až příliš času na nebezpečné akce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Sabir Bougrine, přichází Tom Schnell.
    Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Ryan Klapp, přichází Bertino Cabral Barbosa.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Munirovi povedlo procedit nahrávku do pokutového území, kde Lopesovu vzdušnou nabídku včas zablokoval Cools.
     
    49
    Sevilla zahrávala hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Na ten druhý si dokázal vyskočit Dabbur, jenomže on sám ve vzduchu fauloval Schnella.
     
    50
    Na vlastní polovině se k volnému míči dostal Jordán, který ho posléze rozehrál na zcela osamoceného Poza, jenž to zkouší průnikem kolem obránce Kircha.
     
    51
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Nolito, přichází Luuk de Jong.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Franco Vázquez.
     
    52
    Pokus o přenesení hry měl směřovat na Gómeze, který si s neposedným míčem nedokázal poradit. Hrací předmět tak zaplul ven z hrací plochy, aut pro domácí.
     
    53
    Střídající Vázquez se krátce po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočné kombinace, jenomže nahrávka na Dabbura skončila pouze u protihráče.
     
    54
    Sevilla si vyzkoušela kombinaci také na vlastní polovině, kde Gómez zkoušel spolupracovat s Pozem, který jednoduše přenášel hru do volného prostoru.
     
    55
    Jordán si nastolil pořádné sousto, navíc proti dvojici protihráčů neměl sebemenší šanci na úspěch. Na opačné straně jsme sledovali nebezpečný centr Berniera.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Joan Jordán (Sevilla FC).
     
    57
    Výsledkem byl zisk dalšího rohového kopu, o který se z pravé strany postaral Sinani. Jeho centr putoval k přední tyči, nakonec do něj vložil nohu Gudelj.
     
    58
    Kousek od středového kruhu proběhl další nedovolený zákrok. Napadající Garos lehce zatáhl za dres protihráče, což islandskému sudímu pochopitelně neuniklo.
     
    59
    Dabbur si na levém křídle řekl o nahrávku, načež kolem sebe neměl vhodnou podporu spoluhráč. Nakonec mu přeci jenom na pomoc přiběhl Bernier.
     
    60
    De Jong se dravým způsobem natlačil až do zakončení, jenomže ránu pravou nohou dokázal Joubert vyrazit. Po delší době vážnější ohrožení branky F91.
     
    61
    Sevilla pochopitelně nikam nespěchá, což bylo patrné na této kombinaci. Lopes místo přihrávky vpřed zvolil zpětnou nahrávku, ke které se dostal Gudelj.
     
    61
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Fernando.
     
    65
    De Jong se před malým momentem dostal k dalšímu zakončení, avšak hlavičkový pokus putoval kousek vedle branky. Joubert tak nemusel zasahovat.
     
    66
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkali pověstného bůra! Fernando včas vystoupil proti soupeři, díky čemuž vybojoval hrací předmět. Posléze se k němu dostal Dabbur, který lahodnou kolmicí vysunul do šance MUNIRA, jehož lob skončil až za brankářem Joubertem.
    66. MUNIR - 0:5
     
    67
    Dudelange tak vydrželo zhruba dvacet minut, nicméně i tentokráte inkasovalo. Domácí celek bude muset dotahovat hned pětibrankové manko.
     
    68
    Po delší době si připsal práci hostující brankář Bunú, který se včas dostal ze své svatyně, načež neposedný balón nekompromisně poslal za autovou lajnu.
     
    69
    Dudelange právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme kosmetické snížení nepříznivého výsledku! Dudelange předvedlo celkem nenápadnou kombinaci, po které se k centru z pravé strany dostal obránce Bouchouari. Jeho nabídka našla na malém vápně DANELA SINANIHO, který prostřelil brankáře.
    69. Danel SINANI - 1:5
     
    70
    Ojedinělá akce domácích tak znamenala snížení na rozdíl čtyř branek, nicméně i tak má Sevilla velký náskok. Španělský celek ihned zahájil kombinaci.
     
    71
    O nahrávku si řekl také brankář Bunú, který konstruktivní rozehrávkou navázal na své spoluhráče. Nahrávkou totiž našel u postranní lajny volného Escudera.
     
    72
    Dudelange se až po několika vteřinách rozhodlo pro napadání, avšak zisk míče to zatím nepřináší. Naopak soupeř se dokázal prokombinovat z těžké pozice.
     
    73
    Lopes se snažil přenechat do tandemu na Munira, jenomže kolem něho byla hned trojice protihráčů. Druhý jmenovaný i přesto roztáhl hru do pravé strany.
     
    74
    Po delší době se nám připomněl de Jong, který se natlačil až před brankáře, jenomže i tak se jednalo o jednoznačný ofsajd, který viděl také pomezní.
     
    75
    Chybná rozehrávka přinesla slibné zakončení pro Lopese, který zkoušel štěstí levou nohou. Ta nakonec vyprodukovala pokus vysoko nad břevno branky.
     
    76
    Joubert si tak ani tentokráte nesáhl na hrací předmět, nicméně poté předvedl dalekonosný odkop, který se na druhé straně stal kořistí obránce Gudelje.
     
    80
    Dudelange právě vstřelilo branku!
    Tak ono by to přeci jenom mohlo jít! Tentokráte velký kus práce odvedl Bernier, který se přes levou stranu protlačil až do pokutového území, kde se mu povedlo přeposlat nahrávku na lépe postaveného DANELA SINANIHO, jenž velice přesně vypálil ke vzdálenější konstrukci.
    80. Danel SINANI - 2:5
     
    81
    Dabbur si na levém křídle řekl o nahrávku, jenomže na práci s kulatým nesmyslem měl příliš málo času. Nakonec ho dvojice domácích nedokázala obrat.
     
    82
    Jako poslední se balónu dotkl domácí Bouchouari, od kterého se míč dostal ven z hrací plochy. To znamenalo autové vhazování, ke kterému se postavil Gómez.
     
    83
    Sevilla se ani tentokráte nikam nežene, naopak se Lopes s míčem vrátil až na vlastní obrannou polovinu, odkud se mu povedlo hru přenést na Vázqueze.
     
    84
    Už to vypadalo, že se de Jong dokáže protáhnout do další šance, jenomže na poslední chvíli se skluzem povedlo zakročit Coolsovi, který za sebe nepustil nahrávku.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, zatím jsme se dočkali sedmi branek. Sevilla je i v těchto momentech utkání výrazně aktivnější.
     
    85
    Střídání v týmu F91 Dudelange: ze hřiště odchází Dominik Stolz, přichází Corenthyn Lavie.
     
    88
    Munir přenechal autové vhazování svému kolegovi Pozovi, který si jako adresáta své nahrávky vybral Fernanda, jenž nyní režíruje hru na útočné polovině.
     
    89
    Sevilla se snažila vymodlit zisk pokutového kopu, nicméně to se ale neděje. Nutno dodat, že Dabbur předvedl až příliš teatrální pád na zelený pažit.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Nedovoleným zákrokem si pomohl vracející se de Jong, který zmařil slibně se rozvíjející akci soupeře. Do konce zápasu zbývá něco málo přes minutu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Sevilly, která svého soupeře porazila poměrem 5:2. Druhý poločas nebyl z hlediska atraktivity zrovna pohledný, nicméně i přesto se Sevilla dočkala páté přesné trefy. Dudelange se s nepříznivým výsledkem nechtělo smířit, navíc si připsalo hned dva přesné zásahy, což udělalo konečný výsledek 2:5. (20:49:00)

    David Suchý

    Branky: 69. Sinani (Bouchouari), 80. Sinani (Bernier) – 17. Dabbur (Rony Lopes), 27. Munir (Dabbur), 33. Munir, 36. Dabbur (Nolito), 66. Munir (Dabbur)

    Karty:   32. Cools (DUD) – 56. Jordán (SEV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:13.
    F91 Dudelange: Joubert (C) – Bouchouari, Garos, Cools, Kirch – Klapp (46. Cabral Barbosa), Morren, Bougrine (46. Schnell), Bernier – Stolz (85. Lavie), Sinani.
    Náhradníci: Kips – Delgado, Cabral Barbosa, Lavie, L. Mendy, Schnell, Natami.

    Sevilla FC: Bunú – Pozo, Gudelj, Sergi Gómez, Escudero (C) – Rony Lopes, Jordán (61. Fernando), Ó. Torres (51. F. Vázquez), Nolito (51. L. de Jong) – Dabbur, Munir.
    Náhradníci: Vaclík – Fernando, Chicharito, Reguilón, F. Vázquez, L. de Jong, Diego Carlos.

    Rozhodčí: Thórarinsson – Sigurdsson, Sigurdarson (všichni Island)
    ocianews.com