Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
LASK Linz
4:1 (0:1)
PSV Eindhoven
Čtvrtek 07.11.2019, 18:55 • Linzer Stadion, Linz • Evropská liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že LASK Linz pořádně zamotal situaci ve skupině, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera, který můžete trávit u dalších zápasů Evropské ligy. (20:57:02)
     
    Převaha rakouského týmu se začala potvrzovat až ve druhém poločase, kdy Linz čtyřmi zásahy otočil stav zápasu na svou stranu a zaslouženě zvítězil. Pokud se budeme věnovat hře PSV, tak to se dočkalo jen z pokutového kopu, který se neměl kopat, jelikož rukou se hrálo před pokutovým územím. Nakonec se ale spravedlivost potvrdila a LASK doslova zničil nizozemského favorita.

    Do čela skupiny se díky dnešnímu vítězství posunul Sporting, jenž má na svém kontě devět bodů. Jen o dva body zpátky je právě Linz a PSV. Ze hry o postup už vypadl Rosenborg, jenž ve všech duelech prohrál.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bruma hraje v závěru zápasu výborně a vynutil si faul. Sám se postavil k rozehrání přímého kopu, ale míč zatočil jen těsně vedle bližší šibenice.
     
    90+1
    Bratr sparťanského útočníka se zapisuje do zápisu o utkání. Samuel Tetteh (LASK Linz), ze strany přispěchal s podražením, po kterém byl zaslouženě ohodnocen žlutou kartou.
     
    90
    Na stadionu už se slaví vysoké vedení nad PSV. Domácí fanoušci vytváří celé utkání parádní atmosféru a dohnali Linz k senzační výhře. Rakouský celek plní roli černého koně.
     
    89
    Tak to byla tutovka pro nizozemský tým, ale skončila bez zakončení! Bruma se uvolnil na straně hrací plochy a poslal balon před branku, kam si nabíhal Cody Mathès Gakpo, který balon v jasné pozici netrefil.
     
    87
    Na Barandov by mohl být nominován Mohammed Ihattaren (PSV Eindhoven), který vložil do střetnutí hereckou vložku. Hostující hráč proskočil mezi soupeři a bez kontaktu se kácel k zemi. Hlavní rozhodčí celou situaci viděl, a tak znovu trestá.
     
    87
    Na druhé straně vnikl do velkého vápna Mohammed Ihattaren, který si hodil kolem soupeře míč na střed. Ovšem nedomluvil se se spoluhráčem, a tak zasáhl domácí obrana.
     
    86
    Za obranu si tentokrát nabíhal Thomas Goiginger, který už sám běžel na brankáře. Jenže ve vzduchu už byl praporek pomezního rozhodčího, jenž správně viděl ofsajd.
     
    85
    Linz ve druhé pětačtyřicetiminutovce hraje naprosto úžasně, což vlastně hrál i v první části. Ovšem rozdíl je v tom, že rakouské mužstvo začalo proměňovat šance.
    82. João KLAUSS - 4:1
     
    82
    Linz právě vstřelil branku!
    Nechali jste mě volného jednou a dostali gól, tak vám to předvedu i podruhé! Thomas Goiginger využil toho, že před ním couvali obránci, a tak posla nadýchaný dloubáček do šestnáctky, kde si na míč naskočil JOÃO KLAUSS, který hlavou zamířil do levé části brány. Asistence: Thomas Goiginger.
     
    81
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Reinhold Ranftl, přichází Rene Renner.
     
    81
    Centr od rohového praporku byl odvrácen, a tak z hranice šestnáctky vystřelil Daniel Schwaab, jehož zakončení bylo odvrácené domácí obranou. Rakouský tým hraje směrem dozadu na jedničku a je zaslouženě ve vedení.
     
    80
    Eindhoven potřebuje vsítit dvě branky, aby se skupina nezamotala ještě více. Hostující mužstvo si na pravé straně vybojovalo další rohový kop.
    77. João KLAUSS - 3:1
     
    77
    Linz právě vstřelil branku!
    Nedůslednost v obraně PSV je znovu potrestána a troufnu si říct, že je rozhodnuto! Reinhold Ranftl odcentroval z pravé strany a našel v šestnáctce osamoceného spoluhráče. JOÃO KLAUSS měl tak dost času a hlavou zamířil přesně k levé tyči, kam se Jeroen Zoet nemohl dostat. Asistence: Reinhold Ranftl.
     
    76
    PSV Eindhovenu stále zbývá dost času, o centr z levé strany se pokusil Michal Sadílek. Pas českého obránce mířil do pravé části pokutového území, kde se v ofsajdové pasti ocitl Denzel Dumfries.

    Michal Luxa

    Branky: 56. Ranftl, 60. Frieser (Goiginger), 77. Klauss (Ranftl), 82. Klauss (Goiginger) – 5. Schwaab (pen.)

    Karty:   52. Trauner (LIN), 90+1. S. Tetteh (LIN) – 37. Schwaab (PSV), 87. Ihattaren (PSV)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 11:12.
    LASK Linz: A. Schlager – Wiesinger, Trauner (C), Filipović – Ranftl (81. Renner), Holland, Michorl, Potzmann – Goiginger, Raguz (69. S. Tetteh), Frieser (61. Klauss).
    Náhradníci: Gebauer – Haudum, Klauss, Müller, Renner, T. Sabitzer, S. Tetteh.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Viergever, Schwaab, Sadílek – Ihattaren, Rosario (C), É Gutiérrez – Doan (64. Čatić) – Gakpo, Bruma.
    Náhradníci: Ruiter – Baumgartl, Boscagli, Mitroglu, Teze, Thomas, Čatić.

    Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu (všichni ROU)
    ocianews.com