Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (1:0)
AS Řím
Čtvrtek 07.11.2019, 21:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Evropská liga • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u čtvrtého hracího dne druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže – Evropské ligy. Po předchozím vzájemném utkání mezi oběma soupeři na italské půdě si nyní týmy dají "odvetu" na německém území, domácí Borussia Mönchengladbach bude hrát proti AS Řím o udržení postupové naděje. Borussia je totiž po třech odehraných utkáních v tabulce poslední se dvěma body, ale na první AS ztrácí jen body tři. Ještě doplňme, že mezi oběma týmy jsou Wolfsberger a Başakşehir, jenž mají shodně čtyři body. Dnešní dvě utkání skupiny tak o mnohém napoví. Zápas v Německu se hraje od 21:00, utkání dalších dvou týmů začne ve Wolfsbergu ve stejný čas.
     
    Borussia Mönchengladbach
    Domácí celek postoupil do Evropské ligy přímo a nemusel tak absolvovat zrádné síto předkol. Nicméně na první výhru Němci zatím čekají, po polovině základní části mají na svém kontě pouhé dva body. V prvním utkání přišla hodně nečekaná a navíc vysoká porážka na domácí půdě proti Wolfsbergeru 0:4. I ve druhém utkání to vypadalo, že Borussia bude čekat na body marně, ovšem na hřišti Başakşehiru vyrovnal v první minutě nastavení Hermann a utkání skončilo výsledkem 1:1. O posledním utkání na hřišti AS Řím se toho hodně namluvilo, ve třetí minutě nastavení byl sudím nesprávně nařízen pokutový kop, ze kterého Lars Stindl srovnal na 1:1 a Mönchengladbach tak bral druhý bod ve skupině. Ovšem dnes potřebuje konečně bodovat naplno, chce-li se udržet v postupové hře.

    Výsledky Borussie v EL:
    AS Řím – Borussia 1:1
    Başakşehir – Borussia 1:1
    Borussia – Wolfsberger 0:4.
     
    AS Řím
    Tým z věčného města a hlavního města Itálie patří ke špičce italské ligy, byť na titul již čeká téměř dvacet let. Klub, který byl v posledních dřech dekádách neodmyslitelně spjat s Francescem Tottim, si zatím vede v Evropské lize nadmíru dobře a aktuálně s bilancí výhry a dvou remíz zaobírá první místo s pěti body. AS mohl mít o dva body více, nicméně o sporně nařízené penaltě v nastaveném čase posledního utkání doma proti Borussii jsme již psali v minulém příspěvku. Šancí na druhý gól měli Římané kvanta, ale nevyužili je a přišel tak trest, byť smolný a hlavně nespravedlivý. AS tak nedobrovolně navázal na plichtu z druhého zápasu skupiny na hřišti Wolfsbergeru – kde také vedl 1:0 a první výhru si připsal AS Řím v prvním kole doma proti Başakşehiru, který smetl jasně o čtyři branky. Penaltová komplikace z minulého zápasu zkomplikovala italskému týmu situaci, nicméně stále mají hráči AS vše ve svých rukou.

    Výsledky AS Řím v EL:
    AS Řím – Borussia 1:1
    Wolfsberger – AS Řím 1:1
    AS Řím – Başakşehir 4:0
     
    Předchozí vzájemný zápas:
    Bylo o něm namluveno již dost. AS vedl doma od 32. minuty po rohovém kopu díky hlavičce Zaniola. Jejich druhá branka nebyla uznána pro ofsajd Džeka, v první minutě nastavení šel sám na branku Florenzi, ale minul. O dvě minuty později sudí Collum špatně posoudil, že hlavička soupeře trefila Smallinga do ruky – nikoliv, do tváře – a nařídil pokutový kop, který i přes protesty nešťastného beka AS (za žlutou kartu) proměnil Lars Stindl a vyrovnal na 1:1. Trefil se k pravé straně, zatímco gólman Římanů Pau Lopéz riskl stranu opačnou.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Elvedi, Jantschke, Wendt – Ginter, Zakaria – Neuhaus, Bénes, Thuram – Stindl (C).
    Náhradníci: Grün – Strobl, Kramer, Pléa, Beyer, J. Hofmann, Binsibajní.

    AS Řím: Pau López – Santon, Fazio, Smalling, Kolarov – Mancini, Veretout – Zaniolo, Pastore, Kluivert – Džeko (C).
    Náhradníci: Mirante – Juan Jesus, Perotti, Ünder, Florenzi, Diawara, Antonucci.

    Rozhodčí: Manzano – Barbero, Nevado (vš. Španělsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po úvodním výkopu jsou zatím více u míče domácí. Balon se nyní dostal až ke gólmanovi Sommerovi, jenž s rozehrávkou přece jen o něco otálí.
     
    2
    Sommer má míč u sebe znovu a i nyní čekal s rozehrávkou až do doby, než ho začal napadat soupeř.
     
    3
    Také Pau López, čtyřiadvacetiletý brankář z Girony, hájící branku AS, si také zkusil, jaké to je rozehrát míč.
     
    3
    Mancini se na půli hřiště dopustil faulu na Thurama a domácí jsou u míče.
     
    4
    Avšak ne na dlouho, nyní fauloval právě Thuram a Borussia se tak bude muset vzdát míče.
     
    5
    Santon ale následnou situaci nezahrál úplně dobře a balon je znovu na kopačkách domácích, kteří jej dostali znovu až k Yannu Sommerovi.
     
    6
    Pau López se nyní dostal daleko za své velké vápno, když defacto až k levé pomezní čáře přiběhl k míči a odpálil ho daleko do autu.
     
    6
    Borussia je aktivním celkem, snaží se napadat, ovšem vzápětí o míč zbytečně přijde. Třeba jako nyní, když balon snadno ukořistil Nicolo Zaniolo.
     
    7
    A další napadání. Nyní se málem Lópezovi nevydařila rozehrávka, ovšem Chris Smalling si na velkém vápně věděl rady.
     
    7
    Marcus Thuram dostal na pravou stranu za obranu krásný míč, ale nenašel žádné překvapivé řešení. Nakonec byl vytlačen až za vápno a míč přihrál k levému rohovému praporku.
     
    8
    Tam ale Lars Stindl, domácí kapitán, skolil na zem Gianlucu Manciniho a je z toho domácí faul.
     
    9
    Zápas zatím velkou úrovní neoplývá, v prvních minutách sledujeme spíše taktickou bitvu.
     
    10
    Římští se s míčem daleko nedostali, ten je tak znovu u Lópeze.
     
    10
    Na druhé straně ukázal rychlé nohy Yann Sommer. Třicetiletý Švýcar vyběhl z branky kousek za vápno a byl u míče první. Prudce ho odkopl za půlící čáru, kde si Stindl nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    11
    První rohový kop zápasu, zahrávat jej bude Jordan Veretout, záložník AS.
     
    12
    Výborná šance hostí. Nicolò Zaniolo si naskočil na centr a hlavičkou poslal míč jen těsně nad horní tyč!
    12. Zaniolo hlavičkoval těsně nad
     
    13
    Lars Stindl napřáhl z pětadvaceti metrů a svojí ránou jen těsně minul pravou tyčku. Následovala krátká rozehrávka hostí, což nebyl dobrý nápad. Právě napadající Stindl málem sebral míč a López musel míč odkopnout do strany, kde už ho nestihl zastavit Davide Santon.
     
    15
    Také AS ale ukázal dobré napadání rozehrávky soupeře. Na půlící čáře uzmul míč Veretout a posouval se dopředu. Nakonec se dostal de facto až na velké vápno, ale jeho střela neměla gólové parametry.
     
    16
    Tak tohle by byl perfektní gól. Jenže chybělo mu třicet čísel! Denis Zakaria sebral třicet metrů od branky odražený míč, vůbec se s tím nepáral a z první vystřelil na branku. Jeho krásná rána šla kousek nad břevno!
    16. Zakaria pálil těsně nad branku
     
    17
    Jestliže první desetiminutovka nudila, tak druhá vyloženě baví. Jsou i šance, hraje se výrazně lepší fotbal. Jen tak dále.
     
    18
    Římané si prostě s rozehrávkou nakrátko nedají pokoj. Pau López nyní možná vystrašil všechny fanoušky italského týmu na stadionů či u chytrých zařízení, ale nakonec stihl odehrát míč na levou stranu pro spoluhráče.
     
    19
    Dlouhý centrovaný míč nenašel adresáta v podání Edina Džeka a Yann Sommer jej v pohodě stahuje do rukavic.
     
    20
    Druhá dvacetiminutovka pomalu končí, domácí tým má míč na svých kopačkách na vlastní polovině hřiště.
     
    21
    Na levé straně dával Oscar Wendt přihrávku pod sebe na Zakariu, ale k němu se míč přes obranný zákrok hostí nedostal.
     
    22
    Také Yann Sommer si po delším čase okusí rozehrávku od svojí branky. Stejně tak i o dvacet sekund později. Oba týmy se hodně často uchylují k malé domů.
     
    22
    Také hosté pochopili, že hodně aktivním napadáním mohou získat rychle míč. Což se nyní stalo, byť Lainer ukazuje, že byl Kluivertem při souboji zasažen do obličeje. Neřekl bych, šlo o klasický boj o míč.
     
    23
    A další malá domů, tentokrát pro Pau Lópeze.
     
    25
    Hosté na polovině hřiště uhájili míč a můžete si tipnout, kam kulatý nesmysl z jejich kopaček šel. Pokud si myslíte, že k brankáři Lópezovi, tak správně!
     
    26
    Lászlo Bénes zkusil takovou hodně nezjištnou střelu z pětadvaceti metrů, ovšem gólman AS Řím s tržní hodnotou dle transfermarktu ve výši 20 milionů Eur se překvapit nenechal.
     
    27
    Jantsche utrpěl při souboji zranění a moc dobře to s ním nevypadá. Zdáse, že bude střídat, trošku kulhá na pravou nohu.
     
    28
    Je to tak. Tony Jantschke kvůli zranění po osmadvaceti minutách hry končí a místo něj nastupuje Jonas Hofmann, jenž může ukázat, že na lávce seděl neprávem.
     
    29
    Javier Pastore se dokázal probojovat až k malému vápnu, ke kterému prošel po tom, co si skvostně obhodil tři hráče soupeře. Jeho střelu na bližší tyč ale Yann Sommer dokázal vyrazit před sebe a poté míč ukryl do svých rukavic.
    29. Pastoreho průnik nebyl zakončen brankou
     
    30
    Útok domácích končí před vápnem, ale ani hráči AS se s míčem daleko nedostali – konkrétně na půlící čáru.
     
    31
    Neuhausův přízemní centr z levé strany byl zblokován a domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    32
    Po něm se ale vůbec nic nestalo a stav tak zůstává nezměněn. Góly, to je přesně to, co dnešnímu utkání nejvíce chybí. To už tak ale bývá...
     
    32
    Nepřesná kombinace hostí končí u Sommera. Rozehraje gólman Borussie opět nakrátko a budou se hosté snažit napadat?
     
    33
    Opak je pravdou. Muž v brance domácích právě jasně viděl, že se chystá napadání z řad hostí a raději odkopl míč od branky daleko za půlící čáru.
     
    34
    Hosté zůstávají u míče na půlící čáře. Bénes totiž fauloval Kluiverta.
     
    35
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Za tuhle branku rozhodně není FEDERICO FAZIO rád. Domácí tým podnikl po levé straně rychlý protiútok. Thuram si u hranice vápna povodil Smallinga a poslal do vápna centr po travičce, kde jej Fazio skluzem v obranném zákroku usměrnil přesně k pravé tyči vlastní branky. Pau López nemohl příliš reagovat.
    35. Federico FAZIO - 1:0
     
    37
    Interesantní situace pro hosty. Mancini fauloval Neuhause a je z toho přímý volný kop zhruba z pětadvaceti, možná třiceti, metrů.
     
    37
    László Bénes prakticky hned po obstřelu zdi věděl, že je všechno špatně – zamířil z dobré pozice vysoko nad.
     
    39
    Vzápětí přišel i faul na Kluiverta. Hosté rychle rozehráli míč a Faziův pokus o střelu z vápna byl sražen na roh.
     
    40
    Ten zahraje Jordan Veretout. Kopem z levé strany sice našel hlavu Chrise Smallinga, který byl ale v záklonu a hlavičkoval hodně vedle.
     
    41
    László Bénes nyní těžce kouše, že ho v souboji o míč fauloval Gianluca Mancini i s rukou v jeho obličeji. Ale po udělení žluté karty pro soupeře se zklidnil.
     
    41
    Bénes zahrál přímý volný kop, míč se ihned odrazil k Florianu Neuhausovi a ten zkusil vystřelit, ovšem mířil přímo doprostřed branky, kde byl připravený Pau López.
     
    43
    Ačkoliv je Nicoló Zaniolo poměrně rychlý, tentokrát na dlouhý přetažený centr nestačil a je z toho jen odkop od branky v podání domácích.
     
    44
    V prvním poločasu se bude nastavovat minuta hry.
     
    45
    Bénes se před chvílí zlobil při žluté kartě pro soupeře, nyní jí sám obdržel za to, že poslal na zem napadajícího Justina Kluiverta, který dobře vybojoval míč a čtyřicet metrů před brankou se před ním již otevíral dobrý prostor.
     
    45+1
    K rozehrávce přímého volného kopu se postavil Kolarov a Santon, Nakonec si vzal "slovo" první jmenovaný, který zkusil přímé ohrožení branky, ale jeho střela šla pět metrů vedle levé šibenice.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce a zejména pasáž od desáté do dvacáté minuty byla pořádně zajímavá. Šance si vytvořili jako domácí, tak hosté a bylo se na co dívat. Když už se úvodní pětačtyřicítka pomalu blížila do svého konce, tak ve 35. minutě potáhl míč po levé straně Thuram, přes Smallinga poslal z levé strany přízemní centr do vápna a Federico Fazio si smolně srazil balon přesně k pravé tyči své branky – 1:0.
     
    Statistiky po prvním poločasu:
    Góly: 1-0
    Střely celkem: 7-5
    Střely na branku: 2-1
    Zákroky gólmanů: 1-1
    Střely mimo: 4-4
    Zblokované střely: 1-0
    Rohy: 1-2
    Ofsajdy: 1-0
    Držení míče: 49% – 51%
    Fauly: 8-5
    Žluté karty: 1-1
    Červené karty: 0-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu v nezměněných sestavách.
     
    46
    Florian Neuhaus ukázal u pravé čáry hodně rychlé nohy a na poslední chvíli zastavil dlouhý nákop před tím, než šel do autu. Následný centr šel ale přímo na hlavu Davide Santona – obránce soupeře.
     
    47
    Jordan Veretout nyní trošku bezmocně rozhodil rukama, že takovou přihrávku prostě nešlo převzít.
     
    48
    Rychlý protiútok předvedli hosté při zisku míče a Edin Džeko se poprvé výrazněji ukázal. Potáhl si míč až k šestnáctce, vystřelil k tyči, ale Yann Sommer byl pozorný.
     
    48
    Na druhé straně si vedl míč na střed vápna Marcus Thuram. Domácí desítka poté našla ideální prostor na střelu, kterou ale zablokoval Fazio.
     
    49
    AS vedl rychlou kombinaci po pravé straně hřiště, ale vhodný prostor ke střele nepřišel. Nakonec byla akce přetažena až k levému praporku, odkud neúspěšně centroval Aleksandar Kolarov.
     
    50
    Tenhle fotbal baví. Nyní se hraje nahoru – dolu, přesně tak, jak by bylo od dvou účastníků Evropské ligy a špičkového celku italské Serie A záhodno.
     
    51
    Denis Zakaria zůstává ve vlastní šestnáctce ležet. Skluzem chtěl zamezit Kolarovovi v centru, to se mu ale nepovedlo a jedenáctka AS dostoupla přímo na jeho kotník. Nic příjemného, nic úmyslného.
     
    52
    Zatímco Zakaria zřejmě odmítá nosítka, rodák z Bělehradu Kolarov se mu jde ještě omluvit.
     
    53
    Edin Džeko zkusil průnik po pravé straně, ale při pokusu o centrovaný míč se ukopl a je z toho jen odkop od branky Borussie.
     
    54
    Neuhaus se prosmýkl téměř až k velkému vápnu, ale také jeho pokus byl zblokován a Pau López tedy zasahovat nemusel.
     
    55
    Vzhledem k tomu, že Basaksehir aktuálně doma remízuje s Wolfsbergerem, mají všechny týmy této skupiny ve virtuální tabulce pomyslných pět bodů.
     
    56
    László Benes si u pravé čáry neporadil s Kolarovem. Napoprvé hráč hostí odehrál míč, vzápětí týž univerzál AS ustál souboj s Lainerem, který ho navíc ještě fauloval.
     
    57
    Javier Pastore vytáhl ze svého repertoáru parádní střelu z pětadvaceti metrů, která mířila pod břevno. Yann Sommer se ale po ní na poslední chvíli natáhl rukou a vytěsnil míč nad horní tyčku. Krásný zákrok!
     
    58
    Po Veretoutově rohu se nic nestalo a nyní bude mít Sommer jistě trošku více klidu na práci než při předešlém krásném pokusu Veretouta.
     
    59
    Edin Džeko po pravé straně utekl za obranu a následně servíroval míč podél hranice vápna na spoluhráče, adresáta ale nenašel.
     
    59
    Matthias Ginter dostal pořádnou pumelici od vlastního gólmana Yanna Sommera. K němu se dostal míč a brankář Borussie jej z první chtěl hrát, ale trefil přímo hlavu zadáka Mönchengladbachu, který je viditelně otřesený. Nic příjemného.
    59. Sommer sestřelil spoluhráče Gintera
     
    59
    Gianluca Mancini jde z placu a nahrazuje jej Amadou Diawara. Jasné posílení ofenzívy v podání AS.
     
    60
    Ginter je na svých a po krátkém ošetření bude opět připraven do hry.
     
    62
    Rohový kop pro AS Řím. Zahrávat ho bude Jordan Veretout.
     
    62
    Ačkoliv chtějí hosté další roh, právě oni se jako poslední dotkli balonu a je z toho jen odkop od branky Sommera.
     
    63
    Džeko si nerozuměl s Kluivertem, kam mu bude nabíhat, a přihrávka skončila přesně na nohou hráčů Borussie.
     
    63
    Ale pozor, domácí rychle ztratili míč, faulovali a přímý volný kop z levé strany budou zahrávat hosté.
     
    64
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Dnešní zápas zatím nezná jiného střelce než FEDERICA FAZIA. Kolarov poslal krásný nadýchaný centr do vápna, kde se Fazio vysmekl svému hlídači a napůl ve skluzu usměrnil míč za bezmocného Sommera. AS Řím tak i ve čtvrtém utkání skupiny dává alespoň jednu branku. Asistence: Alexandar Kolarov.
    64. Federico FAZIO - 1:1
     
    66
    Situace s pěti body u všech čtyř týmů se tak rázně rychle mění a AS Řím se opět jistě vrací na vedoucí pozici skupiny.
     
    67
    Santon zahrál rukou a míč se vrací k hráčům Borussie Mönchengladbach.
     
    68
    Není o čem. Chtějí-li domácí výrazněji promluvit do bojů o postup, budou muset výrazně přidat. Jinak řečeno, potřebují tři body.
     
    68
    A třeba se jim na ně podaří zaútočit hned nyní, jelikož budou rozehrávat rohový kop po akci Denise Zakarii.
     
    69
    Míč z kopačky Lainera šel přesně do míst, kde byli snad čtyři hráči hostí.
     
    69
    Palec nahoru Larsi Stindlovi za ukázkovou bojovnost, když ještě na hrací ploše zastavil zdánlivě ztracený míč, nicméně jen ho nahrál pro Davide Santona, jenž už pádí dopředu.
     
    70
    A rychlá kombinační akce AS Řím nakonec vyústila v to, že z levé strany se k vápnu dostal Kluivert. Syn slavného otce si našteloval míč na nohu a následně křižnou ranou mířil vedle pravé tyče.
     
    71
    Hosté bez problémů zvládli situaci před svojí brankou a Pau López odkopává míč daleko za půlku.
     
    72
    Uvidíme, zda se AS Řím spokojí s bodem z horké německé půdy. Těžko říct. Každopádně domácí musí hrát na tři body.
     
    73
    Marcus Thuram se snažil obstřelit gólmana. Snaha byla dobrá, pokus nebyl také vůbec špatný, ale López se položil na zem a míč má ve své moci.
     
    74
    Florian Neuhaus, který byl vidět spíše v prvním poločasu, jde z placu a místo něj si zahraje Alassane Pléa.
     
    74
    Tím byla vyčerpána polovina možných střídání. Borussia již měnila dvakrát, AS jednou.
     
    75
    Španělský sudí uklidňuje dílčí situaci míčem rozhodčího, což je věc, kterou jakožto hlavní arbitr na okresních soutěžích také velice často dělám.
     
    76
    Aby člověk pohledal, kdy Oscar Wendt naposled ve středu pole takto ukázkově sklepl míč parťákovi. O pár sekund později pak prohodil zřejmě ke svému spoluhráči slovíčko "danke", neboť jeho parťák z obrany zastavil útok AS.
     
    77
    Nicolò Zaniolo pro dnešek dohrál, místo něj jde na plac Cengiz Ünder.
     
    78
    Chris Smalling si počínal v hlavičkovém souboji nejlépe. Navíc ještě poslal míč na pravou stranu pro Ündera, ale kombinace hostí tím skončila – nepřesná přihrávka.
     
    78
    Hraje se opět nahoru – dolu. Že by se ani jeden tým nechtěl spokojit s dělbou bodů? Edin Džeko si nyní navedl míč na střed těsně před hranici vápna, ale jeho pokus byl znovu zablokován.
     
    79
    Hosté ale i díky Santonovi stále zůstávají na polovině soupeře.
     
    79
    Amadou Diawara zahrál rukou a míč se tak vrací domácímu celku.
     
    80
    Javier Pastore, jenž měl dneska v zápasu dvě velké šance, ale vylámal si zuby na gólmanovi a mířil vedle, střídá. Místo něj jde na plac Diego Perotti.
     
    81
    Pau López se tentokrát rozhodl k rozehrávce nakrátko výhozem, což sice byla dobrá varianta, ale hosté rychle přišli o míč kopaný.
     
    81
    Nyní třeba ocenit i bojovnost domácího celku, který ze zdánlivě ztracené situace i díky bojovnosti Marcuse Thurama získal míč. Inu, Thuram je špílmachr, o tom žádná. A jen by mě zaímalo, jak dlouho tento rodák z Parmy a státním občanstvím Francouz (a též z Guadelupu) v německém týmu zůstane.
     
    82
    Rohový kop se domácím nepovedl. Naopak hosté založili rychlý kontr, na jehož konci je přímý volný kop z pravé strany ze slibné vzdálenosti – na centr.
     
    83
    Jordan Veretout se opět postavil k míči a centroval jej na vzdálenější tyč, kam si sbíhal i Džeko, ale na balon z nohy Francouze nedosáhl.
     
    84
    Tento nákop byl pro Larse Stindla až příliš dlouhý a míč končí v zámezí. Do hry ho uvede Pau López.
     
    85
    Jenže až po tom, co proběhne poslední substituce. Rámí Binsibajní jde na plac místo Oscara Wendta.
     
    86
    Další nákop do vápna Pau Lópeze zastavili jeho spoluhráči v bílém na hranici pokutového území.
     
    87
    Edin Džeko prohrál přetlačovanou s Hofmannem a ještě rozhazuje rukama, že se jednalo o faul. Nikoliv.
     
    87
    Hra pokračovala, ale rozhodně nepokračoval Thuramův průnik po levé straně, neboť ho kousek před vápnem poslal na zem Santon a dostává žlutou kartu!
     
    88
    Bénesův centr ale nebyl úplně zdařilý a rychlý kontr mohou založit hosté.
     
    88
    To se také stalo. Ačkoliv Rámí Binsibajní zastavil kousek za půlkou Cengize Ündera a myslel si, že jeho zákrok byl čistý, sudí soudil jinak. Nečistý skluz a žlutá karta za taktický faul.
     
    89
    V předposlední minutě základní hrací doby zkusí domácí útok opět od svojí branky. Rozehrává Sommer.
     
    90
    Ale míč se k němu hodně rychle vrátil a Yann Sommer je u balonu znova.
     
    90
    Pět minut se bude hrát nad rámec druhého poločasu.
     
    90+1
    Kolarov fauloval střídajícího Alassane Pléu a Borussia bude stále u míče. Ještě před tím si Lainer výborně poradil před svým vápnem s napadajícím Justinem Kluivertem.
     
    90+1
    Nicméně pojďme zpět k faulu, následná situace je jak dělaná na centřík z pravé strany.
     
    90+2
    Kolarov dokázal odvrátit centr před protihráčem na rohový kop, který zahraje Bénes z levé strany.
     
    90+2
    Španělský sudí viděl Thuramův útočný faul na Chrise Smallinga a je tomu skutečně tak. Anglický reprezentant byl doslova povalen k zemi.
     
    90+3
    Amadou Diawara zřejmě tak dlouhou hučel do sudího, ať dá Thuramovi žlutou kartu, až se přesně tohle stalo jemu. Kdo jinému jámu kopá...
     
    90+4
    Perotti to neudělal zcela takticky a AS přichází o míč. Faul těsně za půlkou.
     
    90+4
    László Bénes bude dávat dlouhý míč do vápna. Zřejmě poslední šance domácích.
     
    90+5
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak jinak, Bénes rozehrál míč nakrátko, následně přenesl hru na levou stranu. Zde se balonu ujal Zakaria, jenž jej poslal do vápna. Míč šel přesně do místa, kde byl Alassane Pléa, ten jej hlavičkou posunul na MARCUSE THURAMA a dvaadvacetiletý Francouz se trefuje přesně k tyči. To je šok pro AS, v dvojzápasu proti německému týmu přišel tým z věčného města v nastavení o tři body! Minule o dva, nyní o jeden. Asistence: Alassane Pléa.
     
    90+6
    Marcus Thuram dostal za bujné slavení branky žlutou kartu, stejně tak jako již vystřídavší Florian Neuhaus a náhradník Christoph Kramer. To je ale poslední, co bude domácím vadit.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Kdo by to byl řekl, že AS Řím bude na dvojzápas proti Mönchengladbachu takto negativně vzpomínat. Doma byla Italům odepřena výhra vymyšlenou penaltou v páté minutě nastavení. Nyní na německé půdě prohrával AS od 35. minuty, kdy si Federico Fazio skluzem srazil míč do vlastní branky. Stejný hráč ale o devětadvacet minut tentokrát nasměroval poloskluz po centrovaném míči do správné kasy. Jenže nastavený čas hosté nezvládli takticky. Borussia rozevřela hru, Bénes přetáhl míč z pravé strany na levou, centr Zakariy šel do vápna na hlavu Pléy, jenž míč hlavičkoval pro Marcuse Thurama a dvaadvacetiletý francouzský šikula usměrnil balon hlavičkou k levé tyči – 2:1. To vše opět v páté minutě nastavení.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-1
    Střely celkem: 12-12
    Střely na branku: 4-4
    Zákroky gólmanů: 2-3
    Střely mimo: 5-6
    Zblokované střely: 3-2
    Rohy: 4-4
    Ofsajdy: 1-0
    Držení míče: 54% – 46%
    Fauly: 13-13
    Žluté karty: 5-3
    Červené karty: 0-0.
     
    Po čtyřech odehraných zápasech tak mohl mít AS Řím šest bodů, kdyby dnešní špíl dotáhl do remízového konce. Jenže všechno je jinak. Během dnešního zápasu byla situace v tabulce u všech týmů i pětibodová, když Borussia vyhrávala a Başakşehir remízoval na Wolfsbergeru. Jenže Turci v posledních sedmnácti minutách třikrát udeřili, vedou tabulku a vše se tedy pořádně zamotalo:

    1. Başakşehir, 7 bodů
    2. Mönchengladbach, 5 bodů
    3. AS Řím, 5 bodů
    4. Wolfsberger, 4 body.
     
    S konstatováním, že Borussia Mönchengladbach sice v 64. minutě přišla o vedení z první půlky, ale v páté minutě nastavení druhého poločasu rozhodl o důležitých třech bodech pro německý tým Marcus Thuram, se s Vámi loučí a hezkou čtvrteční noc přeje Tomáš Lysý. (23:05:25)

    Tomáš Lysý

    Branky: 35. Fazio (vla.), 90+5. Thuram (Pléa) – 64. Fazio (Kolarov)

    Karty:   45. Bénes (MNC), 88. Binsibajní (MNC), 90+6. Kramer (MNC), 90+6. Neuhaus (MNC), 90+6. Thuram (MNC) – 41. Mancini (ASR), 87. Santon (ASR), 90+3. Diawara (ASR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:13.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Elvedi, Jantschke (28. J. Hofmann), Wendt (85. Binsibajní) – Ginter, Zakaria – Neuhaus (74. Pléa), Bénes, Thuram – Stindl (C).
    Náhradníci: Grün – Strobl, Kramer, Pléa, Beyer, J. Hofmann, Binsibajní.

    AS Řím: Pau López – Santon, Fazio, Smalling, Kolarov – Mancini (59. Diawara), Veretout – Zaniolo (77. Ünder), Pastore (80. Perotti), Kluivert – Džeko (C).
    Náhradníci: Mirante – Juan Jesus, Perotti, Ünder, Florenzi, Diawara, Antonucci.

    Rozhodčí: Manzano – Barbero, Nevado (vš. Španělsko)
    ocianews.com