Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (1:0)
AS Řím
Čtvrtek 07.11.2019, 21:00 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Evropská liga • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Marcus Thuram dostal za bujné slavení branky žlutou kartu, stejně tak jako již vystřídavší Florian Neuhaus a náhradník Christoph Kramer. To je ale poslední, co bude domácím vadit.
     
    90+5
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak jinak, Bénes rozehrál míč nakrátko, následně přenesl hru na levou stranu. Zde se balonu ujal Zakaria, jenž jej poslal do vápna. Míč šel přesně do místa, kde byl Alassane Pléa, ten jej hlavičkou posunul na MARCUSE THURAMA a dvaadvacetiletý Francouz se trefuje přesně k tyči. To je šok pro AS, v dvojzápasu proti německému týmu přišel tým z věčného města v nastavení o tři body! Minule o dva, nyní o jeden. Asistence: Alassane Pléa.
     
    90+3
    Amadou Diawara zřejmě tak dlouhou hučel do sudího, ať dá Thuramovi žlutou kartu, až se přesně tohle stalo jemu. Kdo jinému jámu kopá...
     
    88
    To se také stalo. Ačkoliv Rámí Binsibajní zastavil kousek za půlkou Cengize Ündera a myslel si, že jeho zákrok byl čistý, sudí soudil jinak. Nečistý skluz a žlutá karta za taktický faul.
     
    87
    Hra pokračovala, ale rozhodně nepokračoval Thuramův průnik po levé straně, neboť ho kousek před vápnem poslal na zem Santon a dostává žlutou kartu!
     
    85
    Jenže až po tom, co proběhne poslední substituce. Rámí Binsibajní jde na plac místo Oscara Wendta.
     
    80
    Javier Pastore, jenž měl dneska v zápasu dvě velké šance, ale vylámal si zuby na gólmanovi a mířil vedle, střídá. Místo něj jde na plac Diego Perotti.
     
    77
    Nicolò Zaniolo pro dnešek dohrál, místo něj jde na plac Cengiz Ünder.
     
    74
    Florian Neuhaus, který byl vidět spíše v prvním poločasu, jde z placu a místo něj si zahraje Alassane Pléa.
     
    73
    Marcus Thuram se snažil obstřelit gólmana. Snaha byla dobrá, pokus nebyl také vůbec špatný, ale López se položil na zem a míč má ve své moci.
     
    70
    A rychlá kombinační akce AS Řím nakonec vyústila v to, že z levé strany se k vápnu dostal Kluivert. Syn slavného otce si našteloval míč na nohu a následně křižnou ranou mířil vedle pravé tyče.
    64. Federico FAZIO - 1:1
     
    64
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Dnešní zápas zatím nezná jiného střelce než FEDERICA FAZIA. Kolarov poslal krásný nadýchaný centr do vápna, kde se Fazio vysmekl svému hlídači a napůl ve skluzu usměrnil míč za bezmocného Sommera. AS Řím tak i ve čtvrtém utkání skupiny dává alespoň jednu branku. Asistence: Alexandar Kolarov.
     
    59
    Gianluca Mancini jde z placu a nahrazuje jej Amadou Diawara. Jasné posílení ofenzívy v podání AS.
     
    57
    Javier Pastore vytáhl ze svého repertoáru parádní střelu z pětadvaceti metrů, která mířila pod břevno. Yann Sommer se ale po ní na poslední chvíli natáhl rukou a vytěsnil míč nad horní tyčku. Krásný zákrok!
     
    55
    Vzhledem k tomu, že Basaksehir aktuálně doma remízuje s Wolfsbergerem, mají všechny týmy této skupiny ve virtuální tabulce pomyslných pět bodů.
     
    48
    Rychlý protiútok předvedli hosté při zisku míče a Edin Džeko se poprvé výrazněji ukázal. Potáhl si míč až k šestnáctce, vystřelil k tyči, ale Yann Sommer byl pozorný.
     
    45
    Bénes se před chvílí zlobil při žluté kartě pro soupeře, nyní jí sám obdržel za to, že poslal na zem napadajícího Justina Kluiverta, který dobře vybojoval míč a čtyřicet metrů před brankou se před ním již otevíral dobrý prostor.
     
    41
    László Bénes nyní těžce kouše, že ho v souboji o míč fauloval Gianluca Mancini i s rukou v jeho obličeji. Ale po udělení žluté karty pro soupeře se zklidnil.
    35. Federico FAZIO - 1:0
     
    35
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Za tuhle branku rozhodně není FEDERICO FAZIO rád. Domácí tým podnikl po levé straně rychlý protiútok. Thuram si u hranice vápna povodil Smallinga a poslal do vápna centr po travičce, kde jej Fazio skluzem v obranném zákroku usměrnil přesně k pravé tyči vlastní branky. Pau López nemohl příliš reagovat.
    29. Pastoreho průnik nebyl zakončen brankou
     
    29
    Javier Pastore se dokázal probojovat až k malému vápnu, ke kterému prošel po tom, co si skvostně obhodil tři hráče soupeře. Jeho střelu na bližší tyč ale Yann Sommer dokázal vyrazit před sebe a poté míč ukryl do svých rukavic.
     
    28
    Je to tak. Tony Jantschke kvůli zranění po osmadvaceti minutách hry končí a místo něj nastupuje Jonas Hofmann, jenž může ukázat, že na lávce seděl neprávem.
    16. Zakaria pálil těsně nad branku
     
    16
    Tak tohle by byl perfektní gól. Jenže chybělo mu třicet čísel! Denis Zakaria sebral třicet metrů od branky odražený míč, vůbec se s tím nepáral a z první vystřelil na branku. Jeho krásná rána šla kousek nad břevno!
     
    13
    Lars Stindl napřáhl z pětadvaceti metrů a svojí ránou jen těsně minul pravou tyčku. Následovala krátká rozehrávka hostí, což nebyl dobrý nápad. Právě napadající Stindl málem sebral míč a López musel míč odkopnout do strany, kde už ho nestihl zastavit Davide Santon.
    12. Zaniolo hlavičkoval těsně nad
     
    12
    Výborná šance hostí. Nicolò Zaniolo si naskočil na centr a hlavičkou poslal míč jen těsně nad horní tyč!

    Tomáš Lysý

    Branky: 35. Fazio (vla.), 90+5. Thuram (Pléa) – 64. Fazio (Kolarov)

    Karty:   45. Bénes (MNC), 88. Binsibajní (MNC), 90+6. Kramer (MNC), 90+6. Neuhaus (MNC), 90+6. Thuram (MNC) – 41. Mancini (ASR), 87. Santon (ASR), 90+3. Diawara (ASR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:13.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Elvedi, Jantschke (28. J. Hofmann), Wendt (85. Binsibajní) – Ginter, Zakaria – Neuhaus (74. Pléa), Bénes, Thuram – Stindl (C).
    Náhradníci: Grün – Strobl, Kramer, Pléa, Beyer, J. Hofmann, Binsibajní.

    AS Řím: Pau López – Santon, Fazio, Smalling, Kolarov – Mancini (59. Diawara), Veretout – Zaniolo (77. Ünder), Pastore (80. Perotti), Kluivert – Džeko (C).
    Náhradníci: Mirante – Juan Jesus, Perotti, Ünder, Florenzi, Diawara, Antonucci.

    Rozhodčí: Manzano – Barbero, Nevado (vš. Španělsko)
    thejrc.org