Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Basilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Sporting 0:2 (kon.) | Standard – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Ludogorec 6:0 (kon.)
Ferencváros – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – Young Boys 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Partizan Bělehrad 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Řím 2:1 (kon.) | FK Oleksandrija – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.)
Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.) | Wolverhampton – Slovan Bratislava 1:0 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
1:3 (1:0)
KAA Gent
Čtvrtek 07.11.2019, 21:00 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Evropská liga • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný den všem fanouškům evropského fotbalu. V rámci čtvrtého kola základní skupiny Evropské ligy budeme sledovat utkání mezi německým Wolfsburgem a belgickým Gentem. Začínáme ve 21:00.
     
    KAA GENT

    Belgický velkoklub je po jedné výhře a dvou remízách na druhém místě skupiny I. Gentu se povedlo v prvním utkání na domácím hřišti přehrát francouzské Saint-Etienne (3:2), poté ale přišly dvě remízy. Nejdříve na hřišti ukrajinské Oleksandrije (1:1) a naposledy doma právě s Wolfsburgem (2:2).

    V domácí Jupiler League jsou hráči Gentu na třetím místě se ztrátou osmi bodů na první Club Bruggy. V posledním utkání se jim ovšem povedlo porazit doma dosud druhý Standard Lutych 3:1.
     
    VFL WOLFSBURG

    Německé mužstvo je zatím o jednu inkasovanou branku lepší než belgický velkoklub, a proto je na prvním místě celé skupiny. Vlci si v prvním kole poradili s Oleksandrijí (3:1), ale i je následně čekali dvě remízy v řadě. Nejdříve se Saint-Etienne (1:1) a poté již zmiňovaný souboj s Gentem (2:2). Na šesti brankách se Wolfsburgu se podílelo šest různých střelců.

    Jednonásobný mistr německé Bundesligy je zatím v domácí soutěži na osmém fleku, ale na první Gladbach ztrácí pouhých pět bodů. Naposledy Die Wölfe prohráli 0:3 na hřišti ambiciózního Dortmundu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásný den všem fanouškům evropského fotbalu! Oba celky jsou již na travnaté ploše wolfsburského svatostánku, utkání co nevidět začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo rozehrávkou německého celku, který ani dnes nemá v zádech vyprodaný stadion. Jde vidět, že táhne spíše Bundesliga. Hned v první minutě se domácí dostali do útoku, kde přišel kontakt, ale penalta se nepíská.
     
    2
    Domácí Vlci se nadále drží na míči a do své kombinace dokonce zahrnuli i brankáře Pervana. Zatím to je od osmého týmu Bundesligy dosti aktivní fotbal, snad to vydrží.
     
    4
    Gent se zatím moc k míči nedostal a už v jeho vápně byly dvě nebezpečné situace, ale ani jedna nepřinesla zakončení. Belgický velkoklub to tady dnes bude mít opravdu těžké.
     
    5
    Obrana hostů je v prvních minutách neuvěřitelně prostupná. Josip Brekalo dostal míč do vápna, kde měl čas a nakonec zakončoval levým nártem. Jeho rána ale nakonec skončila vysoko nad brankou. Bylo to ovšem první velké varování.
     
    6
    Gent se musí nadále bránit a trenéru Thorupovi se tohle nemůže líbit ani trochu. Po centru z pravé strany uvidíme rohový kop, německý tým se do toho slušně opřel.
     
    8
    O nějaký útok se pokoušeli také hosté, ale těm se zatím moc nedaří a obrana německého celku hned míč vybojovala. Následně se zelení hned cpou do útoku.
     
    9
    Hosté se dostali do první šance po levé straně. Z úhlu zakončoval Jonathan David, ale ten trefil jen připraveného Pervana na první tyčce, kdy se chystal přihrávat na penaltu.
     
    10
    Pokračuje se kombinační hrou domácího celku, který se na útočné polovině pokouší vymyslet něco, co by skončilo brankou.
     
    11
    Rychlá kombinace domácích byla nakonec zakončena ze středu hřiště. Josuha Guilavogui zakončoval před vápnem, ale jeho rána skončila vysoko nad brankou.
     
    12
    Obrana hostujícího celku hodně hoří. Po střele z pravé strany propadával míč ve vápně k Brekalovi, ale ten se ke střele nakonec nestihl dostat. Thomas Kaminski má míč ve své moci.
     
    13
    Těsně před vápnem belgického celku byl spáchán faul na Arnolda a domácí celek má k dispozici naprosto luxusní přímý kop z velice lukrativní pozice. Dočkáme se branky?
     
    14
    Domácí to možná lehce nepochopitelně rozehráli nakrátko a ke střele se dostal Arnold. Jeho rána po zemi ovšem nebezpečná nebyla a míč skončil vedle branky.
     
    16
    Velice dobrá šance domácích! Joao Victor dostal míč za obranu a z pravé strany vápna zakončoval. Jeho rána ale šla jen do rukavic připraveného brankáře Kaminského.
     
    17
    Nadále se ale nemůže belgické mužstvo do ničeho dostat a tohle pro hosty hodně smrdí. Wolfsburg kombinuje v naprosté pohodě a dostává se do šancí.
     
    19
    Domácí celek si nyní přihrává na vlastní polovině a čeká na ideální příležitost zaútočit. Uvidíme, zda se mu to brzy povede nebo ne.
     
    20
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Naprosto zasloužená branka domácího celku je na světě! Centr z pravé strany se sice jednomu z domácích nepovedlo poslat do branky, ale JOAO VICTOR byl připraven a zakončením z voleje nedal Kaminskému jedinou šanci zasáhnout.
    20. Joao VICTOR - 1:0
     
    22
    Arnold si naběhl do další šance a přidal druhou branku, ale vše bylo po jasném útočném faulu, a tak se bude pokračovat odkopem od branky hostující jedničky.
     
    24
    Na útočné polovině byl následně faulován domácí Brekalo, kterému se po skluzu hostujícího Plastuna moc na nohy nechce. Uvidíme, zda bude moci pokračovat.
     
    25
    Domácí doktoři dělají svou práci a sprejem ošetřují nohu Brekala, který opustil hrací plochu a Vlci hrají v oslabení. Do útoku jde belgický celek.
     
    27
    Nakonec hosté prošli až před vápno, ale nic nebezpečného či zmínkyhodného z toho nebylo. Wolfsburgští se tak musejí nadále bránit, poprvé v utkání.
     
    28
    Nyní se už hraje od branky domácích a zelení se pokouší dostat do útoku, zatím vybojovali aut na pravé straně. Zakročil exslávistický Ngadeu.
     
    29
    Rychlou a dobrou akci hostujícího celku ukončil na poslední chvíli skluzem v obraně William. Míč se kvůli jeho zákroku nedostal na levé křídlo vápna, Pervan bude rozehrávat.
     
    31
    Je za námi více jak půlhodina utkání, která nám již nabídla jednu branku. V posledních momentech navíc sledujeme zlepšující hru hostujícího celku, tak snad se dočkáme i vyrovnání.
     
    32
    V souboji u levé lajny nyní získali míč hostující fotbalisté, kteří se poté pokoušeli dostat do lepší pozice. Místo toho ale přišel faul křídelníka Asarého.
     
    33
    Hned po rozehrání šli ovšem fotbalisté Gentu do další akce. Jaremčuk se pokoušel prosadit na levém křídle, ale tam se pískal ofsajd ukrajinského fotbalisty.
     
    34
    Na útočné polovině se nyní domácí pokoušeli vybojovat míč, ale celé snaha byla zakončena faulem. Nyní byl postiženým hráčem Nana Asare, míč pro Gent.
     
    36
    Maximilian Arnold nyní centrem od levé lajny hledal hráče ve vápně, ale žádná z hlav nebyla nalezena. Míč skončil u vzdálenějšího rohového praporku.
     
    37
    Po dalším menším faulu u levé lajny budeme nyní sledovat standardku Gentu, který se dosud nedostal ke střeleckému zakončení. Uvidíme, jak tomu bude následně.
     
    38
    Sven Kums se po rozehrání situace dostal ke střeleckému pokusu, ale ten svou dělovkou před vápnem trefil jen bránícího hráče ve vápně, kterým byl William.
     
    39
    William byl po pořádném hitu ošetřován a za pomocí lékařů byl odnesen za brankovou čáru. Nakonec se ale zvedl sám a při pískotu hostujícího kotle se vrátil na hrací plochu.
     
    41
    Po kouskované se pokračuje aktivním fotbale, nyní se jím prezentuje opět domácí celek. Ten po začátku utkání lehce sešel ze své hry, ale určitě by rád dal branku do kabiny.
     
    42
    Joao Victor nejdříve nevybojoval roh na levé straně, později se hrálo na druhé straně, ale ani tam se nepovedlo domácím získat nějakou šanci.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu a domácí nadále vedou o jednu branku. Gent se to ovšem pokouší kombinací na levém křídle změnit.
     
    45
    Hosté v posledních momentech prvního poločasu rozehrávali podél pravé lajny, ale napadající hráči v zeleném akci přerušili hned v začátku. Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).
     
    45+1
    V posledních sekundách uvidíme po faulu ve středu hřiště, kterého se dopustil Ngadeu, ještě jednu akci domácího celku směrem dopředu.
     
    45+2
    Arnold dal přihrávku a šel do vápna, ale pár metrů před ním narazil do Asareho. Tomu bylo toto nedovolené bránění osudné a hostující hráč vidí žlutou kartu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas utkání mezi Wolfsburgem a Gentem. Domácí nastoupili do utkání dosti aktivně a po dvaceti minutách vedli. Poté ale Gent opticky hru srovnal, gólové tečky se nedočkal, vlastně ani neměl nebezpečnou situaci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Dosti tvrdý zákrok na polovině hřiště, po kterém mohli jít domácí do slušné akce. Žlutou kartu vidí hodně zblízka Igor Plastun, který ani neprotestuje.
     
    48
    Hosté se dostali před vápnem ke střeleckému pokusu, ale ten byl pozornou obranou zablokován. Pokračuje se snahou Gentu, který by rád co nejdříve srovnal stav.
     
    49
    Nakonec přišel míč z pravé strany na penaltu, ale ani jeden z dvou hráčů na přihrávku nedosáhl. Pokračuje se tedy odkopem od branky německého celku.
     
    50
    Gent právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je srovnáno! Michael Ngadeu centroval z poloviny hřiště na hranici vápna, kde se míč dostal trochu šťastně na kopačku ROMANA JAREMČUKA. Ten ale poté předvedl nádheru, z první se trefil pod víko a krásná branka je na světě.
    50. Roman JAREMČUK - 1:1
     
    52
    Takže rychlá branka na startu druhéhi poločasu je určitě zajímavá a fanoušci i hráči budou nyní ve varu. Uvidíme, zda to spustí nějakou vlnu ofenzivní podívané.
     
    53
    Domácí se hned pokoušeli odpovědět, ale jejich snaha před vápnem zakončena nebyla. William centroval do šestnáctky, ale nikoho ve tmavě zeleném nakonec nenašel.
     
    55
    Maximilian Arnold dostal přihrávku před branku, kde ale o míč přišel po výborné práci jednoho z hostů. Gent se dostal do rychlé protiakce a na útočné polovině nyní aktivně kombinuje.
     
    56
    Zatím neviditelný útočník Wout Weghorst se dostal ke střele, která ovšem nebyla vůbec nebezpečná. Pokus po zemi kryje brankář Kaminski.
     
    57
    Německé mužstvo se po inkasované brance pokouší hrát aktivně a strhnout vedení na svou stranu. Ta lehkost v kombinaci ale vidět vůbec není, spíše naopak.
     
    58
    Josuha Guilavogui poslal dlouhou přihrávku na levé křídlo, kde se nabíhající spoluhráč k míči nakonec nedostal. Wolfsburg bude rozehrávat alespoň nadějný rohový kop.
     
    59
    Míč se dostak na hranici malého vápna, kde ale nepřišlo nebezpečné zakončení a Kaminski hned nakopl míč do útoku. David zde sváděl sprinterský souboj s bekem, ale i nyní byl u míče brankář, nyní ten domácí.
     
    60
    Wout Weghorst nyní upadl na pravé straně ve středu hřiště a sudí pískali faul. Moc nedovoleně to ovšem nevypadalo, frustrovaný domácí borec tomu dosti přidal.
     
    61
    Laurent Depoitre centroval z hranice vápna do lepší pozice, ale míč neprošel. Hosté signalizovali hru rukou, ale ta byla hodně u těla a za toto italský sudí penaltu nepíská.
     
    62
    Rychlá akce Wolfsburgu branku možná trestuhodně nepřinesla! Wout Weghorst přihrávkou po zemi našel nabíhajícího Victora, ale ten v tísni zakončoval jen nad branku.
     
    64
    Standardní situaci si nyní vybojovali hosté, ale míč z pravé strany z vápna vyletěl po zákroku obránce Brumy. Pokračovat se bude vhazováním na levé straně.
     
    65
    Gent právě vstřelil branku!
    Rohový kop Gentu nakonec přináší obrat ve skóre! LAURENT DEPOITRE si naběhl na standardní situaci z levé strany a v trochu krkolomné situaci zakončoval. Míč se ale nakonec dostal do protipohybu brankáře a hosté otáčí stav duelu.
    Laurent DEPOITRE - 1:2
     
    66
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Yunus Malli.
     
    68
    Hostující fanoušci jsou přirozeně ve varu, protože obrat na hřišti bundesligového celku se počítá. Stále ale zbývá více jak dvacet minut čisté hry.
     
    69
    William nyní dostal nabito a z pravé strany se pokoušel poslat do vápna střílený centr. Bránící hráč Gentu ale celou situaci odhadl a míč svým tělem zablokoval na roh.
     
    70
    Nakonec z toho byla hlavička právě Williama. Tomu se ovšem branku trefit nepovedlo, hra bude pokračovat dalším střídáním Vlků.
     
    70
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Lucas Nmecha.
     
    71
    Vstupujeme do závěrečné dvacetiminutovky základní hrací doby čtvrtého kola Evropské ligy. Gent ve druhé části otočil nepříznivý stav a drží ve Wolfsburgu nadějný výsledek.
     
    72
    Vlci se pokouší se současným stavem přirozeně něco udělat, ale útočná snaha je zatím dosti marná. Centrovaný balon z levé strany byl nyní odvrácen.
     
    74
    Gent nyní hraje na útočné polovině, kde se bude chtít držet co nejdéle. Wolfsburg ale ještě tlak předvede, toho se určitě dočkáme.
     
    75
    Renato Steffen nyní lehce zahrozil na levé straně. Z úhlu se pokoušel zakončit, ale jeho rána šla jen do rukavic brankáře Kaminského. Ten hned vykopává.
     
    75
    Rychlou akci následně zastavil obránce Knoche, kterému utíkal jeden z hráčů Gentu. Zatáhnutím za dres si vysloužil oprávněnou žlutou kartu.
     
    76
    Gent právě vstřelil branku!
    Ve Vršovicích známý Míša dává hostujícímu celku velký klid na kopačky! MICHAEL NGADEU se zorientoval ve vápně naprosto skvěle a po sérii hlaviček navyšuje vedení svého celku na dvě branky, tohle už vypadá nadějně pro Gent.
    76. Michael NGADEU - 1:3
     
    78
    Domácí se hned dostali do útoku a na pravé straně vybojovali rohový kop. Ten byl sice hned odvrácen, ale Vlky čeká ještě jedna možnost.
     
    79
    Dvě obrovské šance domácích po rohovém kopu! Nejdříve byla jedna z hlaviček odvrácena na brankové čáře, následně Wout Weghorst u pravé tyčky neprostřelil obranný val!
     
    81
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Alessio Castro-Montes.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Robin Knoche, přichází Felix Klaus.
     
    82
    Wolfsburg je nyní aktivnější, ale jestli není pozdě. William se pokoušel procpat míč do šestnáctky, ale bránící hráči Gentu jej odvrátili jen do autu.
     
    83
    Hosté se nyní pokoušeli procpat po pravé straně, ale nyní domácí obrana zafungovala na jedničku. Pokračovat se bude odkopem od branky Pervana, moc času ale Vlkům nezbývá.
     
    84
    Místo tlaku se ale do vápna dostali Belgičané. Laurent Depoitre na levé straně kličkoval a nakonec centroval na vzdálenější tyčku, nikoho v bílém ale tentokráte nenašel.
     
    85
    Domácí celek fauloval a Gent měl standardku. V šestnáctce ale byli jen dva hráči v bílém, hosté už moc neriskují a v posledních minutách si výsledek spíše pohlídají. Renato Steffen dostal žlutou kartu.
     
    87
    Slušně vypadající kombinace Wolfsburgu... Felix Klaus poslal míč z pravé strany vápna přes malé pokutové území, ale nikdo v zeleném se do zakončení nedostal.
     
    88
    Josuha Guilavogui nyní ve vzdušném souboji zahrál rukou a hostující celek bude rozehrávat z útočné poloviny. A tohle jsou situace, které belgickému mužstvu parádně vyhovují.
     
    90
    Začíná nám devadesátá minuta utkání, které bude s největší pravděpodobností patřit hostujícímu celku. Nastavují se totiž zasloužené čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Laurent Depoitre, přichází Giorgi Kvilitaja.
     
    90+2
    Lucas Nmecha šel do souboje u pravého praporku, kde ale míč nakonec ztratil a ještě budou vhazovat hosté. Ti logicky nikam nespěchají...
     
    90+4
    Hosté se dostali do útoku, kde si předávali centry a dlouhé přihrávky. Nakonec se jeden z hráčů dostal u rohového praporku do těsné situace a píská se rohový kop.
     
    90+5
    Sudí už o minutu přetahují. Vadis Odjidja-Ofoe se dostal s míčem až k levému rohovému praporku, který jej ale nakonec tak lehce povalil. Píská se odkop od branky a konec utkání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání mezi Wolfsburgem a Gentem. Domácí byli prvních pětadvacet minut mnohem lepším celkem a vypadalo to, že jasně zvítězí. Navíc se trefil Joao Victor. To ale bylo od Vlků snad vše. Ve druhém poločase byli již aktivnější a lepší hosté, po brankách Jaremčuka, Depoitra a Ngadeua si odváží výhru 3:1 a k postupu do jarní fáze jim chybí pouhý bod!

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:8.
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a u Evropské ligy zase někdy na počtěnou. (23:00:16)

    David Panuška

    Branky: 20. Joao Victor – 50. Jaremčuk, 65. Depoitre (Odjidja-Ofoe), 76. Ngadeu (Lustig)

    Karty:   45. Arnold (WOF), 75. Knoche (WOF), 85. Steffen (WOF) – 45+2. Asare (GNT), 46. Plastun (GNT)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:8.
    VfL Wolfsburg: Pervan – Knoche (81. Klaus), Bruma, Tisserand – William, Guilavogui, Arnold (70. Nmecha), Steffen – Joao Victor, Weghorst, Brekalo (66. Malli).
    Náhradníci: Menzel – Malli, Klaus, Gerhardt, Roussillon, Mbabu, Nmecha.

    KAA Gent: Kaminski – Lustig, Plastun, Ngadeu, Asare – Owusu – Kums, David, Odjidja-Ofoe – Depoitre (90+1. Kvilitaja), Jaremčuk (81. Castro-Montes).
    Náhradníci: Coosemans – Bezus, Dompé, Kvilitaja, Castro-Montes, Mohammadí, Derijck.

    Rozhodčí: Irrati – Passeri, Paganessi
    ocianews.com