Rusko – Finsko 3:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Rusko
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Finsko
Čtvrtek 07.11.2019, 17:30 • Hartwall Arena (Helsinky) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Klubová sezóna je v plném proudu po celém světě, ta reprezentační pak začíná právě dnes. V rámci prvního turnaje série Euro Hockey Tour, kterým je finský Karjala Cup, budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi reprezentacemi Ruska a Finska.
     
    Rusko

    Rusové vstupují do nové reprezentační sezóny jako obhájci bronzových medailí. Na mistrovství světa, které se letos v květnu konalo v Bratislavě a v Košicích, narazili v boji o třetí místo na český výběr, a ten porazili po samostatných nájezdech. Na český tým tak zbyla čtvrtá pozice. Loňská sezóna tedy pro ruský celek, ač pomýšlel na metu nejvyšší, byla úspěšná a hlavně medailová. Do té nové vstupují ruští hokejisté opět s nejvyššími cíli a už dnes budou chtít zapsat první body na turnaji Karjala. A rozhodně je nečeká nic lehkého.

    Nominace Ruska

    Brankáři: Igor Bobkov, Alexandr Samonov, Ivan Bočarov

    Obránci: Arťom Zub, Arťom Sergejev, Damir Šaripzjanov, Rušan Rafikov, Ivan Miščenko, Kamil Fazylzjanov, Jaroslav Dyblenko, Nikita Čerepanov, Arťom Blažijevskij

    Útočníci: Denis Alexejev, Anton Burdasov, Alexandr Kadějkin, Dmitrij Kagarlickij, Pavel Karnauchov, Pavel Kudrjavcev, Alexej Makejev, Konstantin Okulov, Pavel Porjadin, Kirill Semjonov, Anton Slepyšev, Nikita Sošnikov, Sergej Šumakov, Arťom Švec-Rogovoj, Damir Žafjarov
     
    Finsko

    Finové totiž právě Rusy porazili v semifinále těsným výsledkem 1:0 a následně pak prošli do finále, kde vyzvali Kanadu. A ač měli na mistrovství světa prakticky nehvězdný tým, tak uspěli. S Kanadou sice po první třetině prohrávali 0:1, pak ale zaúřadoval, stejně jako s Ruskem, urostlý útočník Marko Anttila, jenž dvěma góly po sobě nejprve srovnal stav, pak strhl dokonce vedení na finskou stranu. V šestapadesáté minutě pak Finové přidali třetí branku a své vedení uhájili až do konce. Na krk si pak pověsili nejcennější kov. Letos tak budou obhajovat zlaté medaile a dnes si brousí zuby na ruský tým, který bude chtít opět porazit.

    Nominace Finska

    Brankáři: Harri Säteri, Jussi Olkinuora

    Obránci: Teemu Eronen, Juuso Hietanen, Mikko Lehtonen, Petteri Lindbolm, Mikko Niemelä, Petteri Nikkilä, Atte Ohtamaa, Ville Pokka, Juuso Vainio, Veli-Matti Vittasmäki

    Útočníci: Miro Aaltonen, Marko Anttila, Henrik Haapala, Teemu Hartikainen, Arttu Ilomäki, Kristian Kuusela, Juho Lammikko, Sakari Manninen, Niko Ojamäki, Harri Pesonen, Jesse Puljujärvi, Toni Rajala, Jere Sallinen, Eemeli Suomi, Juhani Tyrväinen
     
    Vzájemná utkání

    Jak už bylo zmíněno, oba týmy na sebe naposledy narazily na květnovém mistrovství světa, kdy nejtěsnějším možným výsledkem zvítězili Finové v semifinále 1:0 díky trefě Marka Anttily a později slavili zlaté medaile. Útočník Jokeritu Helsinky tak nechybí ani v nominace pro Karjala Cup.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Bočarov (Bobkov) – Šaripzjanov, Miščenko, Rafikov, Zub (A), Ar. Sergejev, Čerepanov, Ožiganov, Blažijevskij – Žafjarov, K. Semjonov, Šumakov – Burdasov (C), Švec-Rogovoj, Kuzmenko – Sošnikov, Kadějkin, Makejev – Okulov, P. Karnauchov, Slepyšev (A).

    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Lehtonen (A), Ohtamaa (A), Eronen, Pokka, Hietanen, Nikkilä, Vittasmäki, Vainio – Kuusela, Lammikko, Anttila (C) – Pesonen, Manninen, Puljujärvi – Haapala, M. Aaltonen, Hartikainen – Rajala, Tyrväinen, Ojamäki.

    Rozhodčí: Harnebring, Nord – Elonen, Hägerström.
     
    Hráči obou celků už nastupují na ledovou plochu, po úvodních ceremoniích pak utkání bude moci začít.
     
    Hartwall arénou už zní ruská hymna, po ní si vyslechneme finskou hymnu.
     
    Oficiality zápasu jsou za námi, hráči obou týmů se shromáždili tradičně před svými brankáři a jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    U puku jsou Finové a hned se natlačili před branku soupeře, ale před Bočarovem nic nevymysleli. Rusové pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    00:33
    Damir Šaripzjanov zachytil u modré čáry puk a poslal ho před finskou branku, ale tam neměl nikoho, kdo by jeho nahození tečoval.
     
    01:14
    Teemu Eronen dostal nabito na modrou čáru, odtud pak vyslal svižnou střelu, která ale končí jen vedle Bočarovovy branky.
     
    01:46
    Anton Burdasov v prostoru mezi kruhy z otočky tečoval pokus od modré čáry, který vyslal Arťom Zub, ovšem Ivan Bočarov pohotově zakročil a dostal kotouč mimo své území.
     
    02:19
    Niko Ojamäki si šikovně sjel po levé straně až před branku Ruska, kde se pokusil zasunout kotouč k pravé tyči Bočarova, ale ten si skulinku pohlídal.
     
    02:55
    Na druhé straně pak musel zasahovat proti nebezpečné střele Rusů Harri Säteri a před dotírajícími ruskými útočníky nechal hru zastavit. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    03:10
    Nepřesná rozehrávka Finů znamenala ztrátu kotouče v útočném pásmu a do rychlé akce na druhé straně šli Rusové. Ti si ale počínali podobně a také oni svou akci nedotáhli do konce.
     
    03:47
    Nikita Čerepanov spěchal za pukem do vlastního obranného pásma a chtěl ho rozehrát pryč. Finové ho však zachytili a do střely se opřel Ohtamaa, ale pálil jen vedle ruské klece.
     
    04:34
    Säteri si nyní povyjel ze své branky, aby pomohl vracejícímu se spoluhráči a pomohl tak rozehrát další akci finských barev.
     
    05:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ujímají vedení. Dobře to udělal Anton Burdasov, který zavezl puk podél pravého mantinelu do útočného pásma, počkal si, až si DAMIR ŠARIPZJANOV najede do prostoru mezi kruhy a poslal mu kotouč. Druhý jmenovaný pak napřáhl ke střele a propálil Säteriho ve finské brance – 1:0. Asistence: Anton Burdasov a Andrej Kuzmenko.
    05:29 Damir ŠARIPZJANOV - 1:0
     
    06:45
    A hned po chvilce se do akce vydali Rusové znovu, ale tentokráte branku Harriho Säteriho neohrozili.
     
    06:59
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    07:18
    Finové se na chvíli usadili v pásmu ruského celku, ale před Bočarovem se nedokázali prosadit. Nicméně stále operují před jeho brankou.
     
    07:59
    Naopak Rusové jsou při chuti, dostali se rychle na druhou stranu a jejich další pokus hasil Juho Lammiko, jenž pomohl obraně coby útočník. Puk poslal do neutrální zóny.
     
    08:45
    Zakázané uvolnění Rusů stěhuje hru před jejich branku. Vhazovat se bude po levé ruce Ivana Bočarova.
     
    09:40
    Teemu Eronen zatáhl kotouč do útočného pásma, ale tam o něj Finové znovu rychle přišli. Zatím nemohou najít recept na Rusy, kteří hrají velmi dobře a nedovolují jim hrozit před Bočarovem.
     
    10:43
    Znovu finský národní tým neprošel skrze střední pásmo dále. Obrana Ruska už míchá kotoučem a zaváží ho zpět do útočné třetiny.
     
    11:25
    Rušan Rafikov z vrcholu pravého kruhu vyslal přízemní střelu směrem k finské brance, Säteri byl ale pozorný a místo u levé tyče si pohlídal.
     
    11:56
    Kristian Kuusela už se zjevil v dobré šanci před ruskou klecí. Sjel si těsně před Bočarova a snažil se ho prostřelit mezi betony. Jenomže brankář ruského týmu je včas sklapl.
     
    12:05
    Další komerční přestávka.
     
    13:16
    Další náznak akce Ruska, ale obrana Finů srazil puk do ochranné sítě a hra je opět pozastavena. Vhazuje se po pravé ruce Harriho Säteriho.
     
    14:55
    Finové nahodili puk z vlastního obranného pásma do středu hřiště, ale tam ho znovu zachytili Rusové a otáčejí hru zpět před branku Harriho Säteriho.
     
    15:38
    Arťom Švec-Rogovoj se otočil v mezikruží a pokusil se zakončit po přihrávce spoluhráče, ale po jeho pokusu končí puk jen na finské pozorné obraně.
     
    16:20
    Hra Finů je zatím hodně rozháraná a ti se tak stále nemohou dostat do nějaké vážnější střely, která by Bočarova ohrozila. Rusové tak stále drží hodně těsný náskok.
     
    17:52
    Nyní si Bočarov připsal zákrok proti střele Haapaly, jenž na něho vyslal žabku z prostoru pravého kruhu. Hra je přerušena a buly bude vhozeno po jeho levici.
     
    18:25
    Nikita Sošnikov si typicky najel dovnitř pravého kruhu a jeho prudká přízemní střela byla sražena obranou Finů do bezpečí. Finové pak zakládají akci a ještě se pokusí ohrozit ruskou branku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Harri Säteri čelil pokusu Damira Šaripzjanova, který vyslal pokus z levého kruhu a zastavil hru.
     
    19:34
    Vyloučení v týmu Finsko (Kristian Kuusela – 2 min., hákování).
     
    19:49
    V závěru první části hry dostali Rusové jako první výhodu přesilové hry při vyloučení Kuusely. A hned se před Säteriho natlačil Anton Burdasov, jenž nepřesně zakončil před jeho brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní se už v šesté minutě ujali Rusové vedení, když po pěkné přihrávce od Burdasova skóroval z prostoru mezi kruhy Damir Šaripzjanov, jenž nedal Säterimu šanci. Finové se k vyrovnání nedostali, před ruskou brankou jim chybělo více aktivity i přesnosti. Naopak Rusové měli dost pokusů, ale Säteri v brance Finů jim svými zákroky pomohl udržet naději. Druhá třetina začne přibližně v 18:28.
     
    Střely na branku: 11 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:34
    Finové jsou v plném počtu.
     
    21:57
    Harri Pesonen objel ruskou branku a poté poslal puk před Bočarova. Ale pokus Lehtonena končí mimo tři tyče.
     
    22:37
    Finové jsou od úvodních minut druhé třetiny aktivnější a snaží se vyrovnat. Nyní zakombinovali znovu před Ivanem Bočarovem, ale jejich další pokus byl sražen mimo.
     
    23:36
    Obrana Ruska zabránila Finům ohrozit Bočarova a sami Rusové se poté dostali na druhou stranu před Säteriho.
     
    24:33
    Ivan Bočarov si nyní zapsal hodně důležitý zákrok a podržel těsný náskok i nulu na svém kontě. Juuso Vainio na něho poslal střelu od modré čáry a Bočarov ji ze vzduchu vyrazil vyrážečkou do rohu.
     
    24:57
    Ze středního pásma nahodil jeden z Finů puk až před ruskou branku. Následně pak za klecí Bočarova vznikl souboj o kotouč, ve kterém uspěli Rusové a přenesli hru před Harriho Säteriho.
     
    26:19
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:25
    Konstantin Okulov napřáhl na levém kruhu a jeho svižná rána pak šla před Säteriho, jenž ji holí vyrazil mimo brankoviště. Ale Rusové nadále operují před jeho brankou.
     
    27:23
    Arťom Zub dostal přihrávkou na modrou čáru, hned z první vystřelil, jenže puk skončil jen v předbrankovém prostoru Finů, kde ho nikdo z jeho spoluhráčů netečoval.
     
    28:05
    Rusové si pohráli s pukem ve vlastním obranném pásmu a poté ho vyvezli znovu až před branku Finska. Tam zblízka střílel Nikita Sošnikov, ale jeho svižnou ránu zastavil Harri Säteri.
     
    28:54
    Agilní ruský celek napadal rozehrávku soupeře a nepustil ho do blízkosti branky Harriho Säteriho.
     
    29:30
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Blažijevskij – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    29:48
    Po nešetrném zákroku Blažijevského na finského hráče hrají Finové přesilovou hru. Dočkají se vyrovnání?
     
    30:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dočkali. Hned v úvodu svou přesilovku Finové využili a je vyrovnáno. Lehtonen vyslal na branku Rusů střelu, kterou těsně před Bočarovem šikovně tečoval HARRI PESONEN a jeho tým je pět ve hře – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Mikko Lehtonen.
    30:18 Harri PESONEN - 1:1
     
    30:18
    Ovšem ještě může být všechno jinak. Sudí si totiž berou video na žádost ruského kouče, jenž si vybírá trenérskou výzvu a bude se zkoumat možný atak ruského brankáře ze strany Finů.
     
    30:18
    Nic takového se nepotvrdilo, sudí ukazuje ke středovému kruhu a gól tedy platí!
     
    30:25
    Následuje další komerční přestávka.
     
    30:32
    Rusové se natlačili před brankou soupeře a pokusili se vrátit si ztracené vedení zase zpátky. Střela Čerepanova ale skončila jen vedle branky Harriho Säteriho.
     
    32:18
    Nikita Sošnikov objel finskou branku a dostal se s pukem před Säteriho, ale nevyzrál na něho.
     
    32:42
    Vyloučení v týmu Rusko (Damir Šaripzjanov – trestné střílení, hákování).
     
    32:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Šaripzjanov fauloval ve střelecké pozici Sakariho Manninena a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, které SAKARI MANNINEN z levého kruhu svižnou ranou proměnil – 1:2.
    32:42 Sakari MANNINEN - 1:2
     
    33:20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Záhy je však vyrovnáno a znovu se začíná opět od začátku. RUŠAN RAFIKOV napřáhl ke střele na pravém kruhu a kotouč pak doletěl za záda Harriho Säteriho – 2:2. Asistence: Damir Žafjarov.
    33:20 Rušan RAFIKOV - 2:2
     
    34:41
    Před finským brankářem se opět otevřelo místo a Ivan Miščenko se natlačil před Säteriho, kterému ale neprostrčil puk mezi jeho betony.
     
    35:32
    Nikita Sošnikov si z pravé strany sjel do těsné blízkosti finské branky, ale razantní střelou nad Säterim neuspěl.
     
    35:46
    Vyloučení v týmu Finsko (Juuso Hietanen – 2 min., držení).
     
    35:46
    Následuje další komerční přestávka.
     
    36:24
    Rusové se uhnízdili v pásmu Finů a kombinují před Säterim. Ten musí být ve svém brankovišti hodně pozorný.
     
    37:12
    Sergej Šumakov z první pálil na finskou branku, ale ani z jeho nebezpečné střely nebylo nic. Nicméně stále ruský tým drží útočnou třetinu.
     
    37:46
    Hietanen je na ledové ploše a Finsko je tedy v plném počtu.
     
    37:52
    Vyloučení v týmu Finsko (Atte Ohtamaa – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Konstantin Okulov – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
     
    38:40
    Lehtonen vystřelil od modré čáry, jeho pokus se snažil tečovat jeho spoluhráč, ale před Bočarovem neuspěl. Následně pak se Rusové osvobozují.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:52
    Rusko je v plném počtu a blíží se závěr prostřední části hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V jednatřicáté minutě Finové srovnali zásluhou Harriho Pesonena, jenž využil přesilovou hru. Následně pak strhl vedení na finskou stranu Sakari Manninen, který proměnil nařízené trestné střílení. Ovšem Rusové stihli bleskově vyrovnat, když se pěknou střelou z pravého kruhu prezentoval Rušan Rafikov a začínalo se znovu od začátku. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 19:28.
     
    Střely na branku: 20 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Anton Burdasov z levého kruhu vyslal pokus na Säteriho, který kotouč holí dostal do bezpečí. Následně pak Finové otáčejí hru před ruskou branku.
     
    41:40
    Damir Žafjarov si sjížděl na pravou stranu a klepal si o přihrávku, které se ale nedočkal. Znovu tak Rusové svou akci nedotáhli do zdárného konce.
     
    43:01
    Od vlastního brankáře zakládali další akci hráči Finska, jenže zase se nedostali k žádné střele před Ivanem Bočarovem.
     
    43:24
    Vyloučení v týmu Finsko (Niko Ojamäki – 2 min., hákování).
     
    44:17
    Vyloučení v týmu Finsko (Juhani Tyrväinen – 2 min., sekání).
     
    44:17
    Další vyloučený Fin a Rusové si zahrají přesilovku pět na tři.
     
    45:08
    Finové v obranném pásmu získali puk a hned ho poslali až před branku Ruska. Hráči ruské Sborné tak musejí svou další akci zakládat znovu.
     
    45:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A Rusové dvojnásobnou přesilovou hru využívají. Podruhé v utkání se trefuje RUŠAN RAFIKOV, jenž tak má zaděláno na hattrick. Jeho střela z levé strany skončila za zády Säteriho a ten tak loví potřetí kotouč ze své sítě – 3:2. Ještě pokračuje klasická početní výhoda pro Rusko. Asistence: Anton Burdasov a Konstantin Okulov.
    45:21 Rušan RAFIKOV - 3:2
     
    46:24
    Finové jsou v plném počtu.
     
    46:56
    Vyloučení v týmu Rusko (Alexej Makejev – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    I finská přesilovka je využita téměř rychle. Rajala naznačil střelu na levém kruhu a místo toho poslal puk na opačnou stranu pro MIRA AALTONENA, který poté v pokleku propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:3. Asistence: Toni Rajala a Juuso Hietanen.
    47:21 Miro AALTONEN - 3:3
     
    49:07
    Závar před ruskou brankou, Rusové to ale zvládli a dostali puk do středního pásma, odkud pokračovali dále před branku Harriho Säteriho.
     
    49:52
    Rafikov napřáhl ke střele z podobného místa, z jakého před chvílí skóroval, ale kotouč za zády finského brankáře nekončí. Na hattrick tak Rafikov nedosáhl.
     
    50:40
    Nyní zahrozil finský tým před brankou Bočarova, ale neuspěl. Nicméně nadále trvá jeho akce.
     
    50:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už to ale vyšlo a Finové strhávají vedení na svou stranu. I na finské straně je zaděláno na hattrick, když se podruhé trefil HARRI PESONEN. Ten se dostal k odraženému kotouči u betonů Bočarova a poté ho zasunul do odkryté klece – 3:4Asistence: Jesse Puljujärvi a Ville Pokka.
    50:53 Harri PESONEN - 3:4
     
    52:03
    Rusové se okamžitě natlačili před finskou branku, kde se ale neprosadil Nikita Sošnikov. Finský tým tak svůj těsný náskok prozatím udržel.
     
    52:52
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Blažijevskij – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    53:03
    Velkou šanci mají nyní Finové k navýšení svého vedení, když Blažijevskij vyhodil puk do hlediště a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    53:34
    Finové už rozehráli početní výhodu a operovali před Bočarovem. Jejich pokus však nekončí mezi třemi tyčemi a Rusové se záhy osvobozují.
     
    54:20
    Lehtonenovu střelu od modré čáry sice tečoval před Bočarovem jeden z Finů, ale kotouč se nevešel do jeho branky. Poté se Rusové zase osvobozují.
     
    54:52
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    55:26
    Konstantin Okulov obkroužil branku Finů a dostal se před Säteriho, ovšem jeho svižná střela z mezikruží skončila na jeho zákroku.
     
    55:32
    Následuje další komerční přestávka.
     
    56:30
    Rusové mají ještě tři a půl minuty na to, aby s utkáním něco udělali a vynutili si případné prodloužení. Finská obrana ale nyní byla proti tvrdé střele Nikity Čerepanova.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Miščenko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:35
    Finové hrají další přesilovou hru a už se usadili v pásmu soupeře. Jenž ten po chvilce kotouč sebral a vyhodil ho až před branku Finů.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:26
    Niko Ojamäki dorážel nadvakrát před Bočarovem, ale jeho pokus nakonec nekončí za jeho zády. Pak se Rusové zase osvobozují a posílají puk až před Säteriho.
     
    59:12
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    59:36
    Bočarov je na střídačce a ruský tým to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    59:59
    Finové z vlastního obranného pásma vyhodili puk až před ruskou klec i za cenu zakázaného uvolnění. Vteřinu před koncem třetí části hry se ještě bude vhazovat před Säterim.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 421 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině strhli vedení na svou stranu Rusové, ale Finové dokázali vyrovnat. A poté se dostali do vedení, které si udrželi až do konce a slaví tak na domácím turnaji v rámci Karjala Cupu první vítězství a tři body do tabulky. Rusové naopak nakonec nezískali ani bod.
     
    Nejlepším hráčem na straně Rusů byl vyhlášen Rušan Rafikov, na té finské pak Harri Pesonen.
     
    Střely na branku: 32 – 22
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:04:06)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Šaripzjanov (Burdasov, Kuzmenko), 34. Rafikov (Žafjarov), 46. Rafikov (Burdasov, Okulov) – 31. Pesonen (Lehtonen), 33. Manninen (TS), 48. M. Aaltonen (Rajala, Hietanen), 51. Pesonen (Puljujärvi, Pokka)


    Rusko: Bočarov (Bobkov) – Šaripzjanov, Miščenko, Rafikov, Zub (A), Ar. Sergejev, Čerepanov, Ožiganov, Blažijevskij – Žafjarov, K. Semjonov, Šumakov – Burdasov (C), Švec-Rogovoj, Kuzmenko – Sošnikov, Kadějkin, Makejev – Okulov, P. Karnauchov, Slepyšev (A).
    Finsko: Säteri (Olkinuora) – Lehtonen (A), Ohtamaa (A), Eronen, Pokka, Hietanen, Nikkilä, Vittasmäki, Vainio – Kuusela, Lammikko, Anttila (C) – Pesonen, Manninen, Puljujärvi – Haapala, M. Aaltonen, Hartikainen – Rajala, Tyrväinen, Ojamäki.

    Rozhodčí: Harnebring, Nord – Elonen, Hägerström

    Diváci: 9 421
    thejrc.org